دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

همه‌چیز درباره شرکت‌‌های سهامی عام، خاص، تضامنی و غیره



شرکت سهامی,شرکت سهامی عام,انواع شرکت‌های سهامی

همه‌چیز درباره شرکت‌‌های سهامی عام، خاص، تضامنی و غیره
ثبت شرکت - حتماً برای شما هم پیش آمده که در تبلیغات، عناوین، لوگو و سردر شرکت‌ها اسامی این‌چنینی را دیده باشید. اما واقعاً این اصطلاحات به چه معنی هستند و تفاوتشان چیست؟


شرکت سهامی، در تعاریف علم اقتصاد، شرکتی است که برای انجام امور تجاری تشکیل می‌شود و سرمایه آن متشکل از سهام هم‌ارزش است.

اما از دید قانونی به موجب ماده 1 اصلاحی قانون تجارت مصوب 24 اسفند 1347 شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنه است و طبق ماده 2 قانون مذکور شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می‌شود ولو این که موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد.
در ضمن در شرکت‌های سهامی عده شرکاء نباید از سه نفر کمتر باشد.


شرکت سهامی عام
شرکت سهامی عام یکی از انواع شرکت‌های سهامی است که قسمتی از سرمایۀ آن از طریق فروش سهام به غیرمؤسسان (مردم) تأمین می‌شود. سهام شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار داد و ستد می‌شود.
سازمان‌های بورس در جهان معمولا شرکت‌هایی را می‌پذیرند که دارای سرمایه و اعتبار بسیار قوی باشند. مؤسسان این گونه شرکت‌ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می‌کند. در این نوع شرکت‌ها، صاحبان سهام می‌توانند سهام خود را در بورس فروخته و در واقع مالکیت خود را به دیگران منتقل کنند.


تعداد شرکا در شرکت سهامی عام زیادتر از سایر انواع شرکت‌های سهامی است. این امر می‌تواند منجر به جمع‌شدن سرمایه‌های کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ بشود که انجام فعالیت‌های اقتصادی سنگین را میسر می‌سازد. در این نوع شرکت‌ها نقل و انتقال سهام آسان است و محدود به رضایت دیگر سهام‌داران نیست.


شرکت سهامی خاص
نوعی شرکت سهامی است که سهام آن قابل داد و ستد در بورس اوراق بهادار نیست ولی توسط مردم به راحتی قابل معامله است. هنگام تشکیل چنین شرکتی باید تمام سرمایه آن در موقع تأسیس توسط مؤسسان تأمین و بخشی از سرمایه در بانک سپرده‌گذاری شده باشد.
در شرکت‌های سهامی خاص،همانند شرکت با مسئولیت محدود و بر خلاف شرکت تضامنی، مسئولیت هر یک از سهام‌داران در مورد بدهی‌های شرکت محدود به مبلغ سرمایه‌گذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت مجبور نیستد اموال شخصی خود را در این راه مصرف نمایند.


در ایران تفاوت شرکت‌های سهامی خاص با شرکت با مسئولیت محدود این است که شرکت با حداقل سه نفر سهامدار قابل تشکیل است و سهام نیز بدون نیاز به ثبت در دفتر اسناد رسمی قابل نقل و انتقال هستند و در شرکت مسئولیت محدود سرمایه به صورت اعلامی است و هر چقدر که اعلام شود احتیاجی به واریز به حساب شرکت ندارد ولی در شرکت سهامی خاص الزاما ۳۵% مبلغ اعلامی می‌بایست به صورت نقد به حساب شرکت واریز شود و ۶۵% در تعهد مابقی ظرف ۵ سال تادیه شود.

در حقیقت شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن در موقع تاسیس منحصرا بوسیله موسسین تامین می‌شود.


شرکت با مسئولیت محدود
نوعی شرکت است که، بر خلاف شرکت تضامنی، مسئولیت هر یک از سهام‌داران در مورد بدهی‌های شرکت محدود به مبلغ سرمایه‌گذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت مجبور نیستند اموال شخصی خود را در این راه مصرف کنند.
به زبان ساده‌تر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جواب‌گوی طلب‌کاران باشد تنها سرمایه سهام‌داران از بین می‌رود و طلبکاران نمی‌توانند باقی‌مانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند.


شرکت تعاونی
این شرکت از نوع مشارکتی است که عده‌ای از افرادی که هم‌صنف یا تناسبی مشابه دارند مثلاً همسایه، دوست، خویشاوند یا همشهری هستند برای دست‌یابی به منافع مشترک گردهم می‌آیند و در حقیقت به هم کمک می‌کنند و برای تهیه مسکن یا خرید مایحتاج یا کسب اعتبار و وام تعاونی درست می‌کنند، سرمایه معینی را درمیان می‌گذارند و دسته‌جمعی مشکل را حل می‌کنند.


در واقع اعضای شرکت در کنار یکدیگر، جمعیتی کوچک را پدید می‌آورند که به عنوان مثال در تهیه کالاهای مورد نیاز اعضا، با جمع‌آوری پول جزئی که هر عضو می‌پردازد کالای مورد احتیاج اعضا را از دست اول خریداری و به همان قیمت تمام شده یا سود خیلی جزئی به اعضا می‌فروشد و به ین طریق واسطه‌های غیر ضروری در کسب و تجارت و صاحبان این گونه مشاغل کاذب حذف می‌شوند.
در شرکت تعاونی ممکن است اعضا دارای سرمایه و سهم یک‌سان از سود نداشته باشند اما هرعضو بدون توجه به درصد سهامش، یک رای دارد و نسبت سهام به رای وجود ندارد. درواقع تعاونی، متکی به اعضاء است نه به سرمایه.


شرکت تضامنی
شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود و اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد ٬هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض است. در صورتی که نام برخی مالکان شرکت و در نام شرکت آمده باشد، شرکت تضامنی محسوب می‌شود.

منبع:bazarkhabar.ir


ویدیو مرتبط :
شرکت سهامی خاص

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نماینده مخالف: کابینه روحانی،شرکت سهامی خاص است/ آخوندی سهم آقای ناطق نوری است، مصطفی پورمحمدی سهم آیت الله املی



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

نماینده اردستان در مخالفت با کابینه:دولت روحانی شرکت سهامی‌خاص است/سهم نسل سه و چهار از کابینه کجاست؟

یکی از مخالفان کلیت کابینه آن را به شرکت سهامی تشبیه کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین احمد بخشایش اردستانی در مخالفت با کلیت کابینه و برنامه های روحانی گفت: نظام ایران نظام نیمه ریاستی و نیمه پارلمانی است و کابینه خط دو سویه بین دولت و مجلس است. نقد کابینه به این معنی نیست که افراد شایسته در کابینه حضور ندارد.

وی افزود: آقای روحانی فرمودند که حقوقدان هستند، بنابر این وزرای ایشان به یک شرکت سهامی عام شبیه هستند و یا بهتر بگویم شرکت سهامی خاص. آقای آخوندی سهم آقای ناطق نوری است، مصطفی پورمحمدی سهم آیت الله  املی است و محمود حجتی نیز سهم عبدالله نوری است.

بخشایش همچنین گفت: دولتی که باید شفاف و شیشه ای باشد دولت کارگزار شماره دو است. دولت کارگزاران دولتی است که نتیجه و حاصل  آن منتج به احمدی نژاد شد  که شما از آن انتقاد می کنید.

بخشایش همچنین گفت: در دولت هاشمی و خاتمی 500 نخبه داشتیم و شما از همان 500 نخبه استفاده می کنید. سهم نسل  سوم و چهارم کجاست؟ جهان با تجربه پیران و توان جوانان اداره خواهد شد. این دولت دولت سالمندان است.


نخستین نماینده موافق کابینه روحانی: اگروزرای جوان معرفی می​شدند، می​گفتند اینها بی​تجربه و خام هستند

نماینده ایلام نخستین نماینده ای بود که در موافقت با کابینه معرفی شده روحانی نطق کرد و پاسخ دو نماینده مخالف را داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد شوهانی در سخنان خود کابینه روحانی را با تجربه، متخصص و کارآمد خواند و یادآورشد که 11 نفر از وزرای وی دارای مدرک دکترا در حوزه مرتبط کاری خود هستند و از اساتید دانشگاه می​باشند که ده​ها مقاله و کتاب نوشته​اند.

وی در مواجهه با مخالفان روحانی با اشاره به اینکه میانگین سنی بالای کابینه پیشنهادی نشان دهنده تجربه و تخصص آنهاست یادآورشد که اکثر آنها سابقه وزارت و معاونت وزیری دارند. هیچ جای دنیا فردی 20 ساله را وزیر نمی​کنند. اگر هم روحانی افرادی جوان را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی می کرد، می​گفتند که اینها بی​تجربه و خام هستند. حال آنکه وزرای روحانی پس از وزیر شدن نیاز به کسب تجربه ندارند چرا که از تجربه لازم برخوردار بوده و مدیران کارآمدی را می شناسند که از انها استفاده خواهند کرد.

وی همچنین در سخنان خود گفت: روحانی همواره مشی‌اش اعتدالی بوده و همه وزرای پیشنهادی مشی اعتدالی دارند و نمایندگان کمک کنند این کابینه رای بگیرند. مشی اعتدالی منافاتی با انقلابی گری و اصولگرایی و اصلاح طلبی ندارد.

شوهانی با تاکید بر اینکه لازم است به روحانی و کابینه ای که معرفی کرده اعتماد کنیم. ، ادامه داد: توجه به اخلاق اسلامی و تخصص و اعتدال در کابینه مشهود است. وزن علمی کابینه پیشنهادی بسیار بالاست و با کابینه های سابق می شود مقایسه کرد. معدل علمی این  کابینه بالاتر از همه کابینه های قبلی است.

به گفته وی، نقطه قوت کابینه، تجربه بالای کابینه است. آنها که مدعی هستند معدل کابینه بالاست که البته اینگونه هم نیست. اگر دولت قبلی افراد باتجربه را معرفی می​کرد وضعیت اینگونه نبود./خبرآنلاین