دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نانو داربست‌هایی از جنس کتیرا برای بهبود زخم دیابت



نانو داربست‌هایی از جنس کتیرا برای بهبود زخم دیابت

محققان دانشگاه امیر کبیر نانو الیافی با استفاده از گیاه کتیرا تولید کرده‌اند که زخم دیابت را سریعتر بهبود می‌بخشد.


رنجبر محمدی دکترای مهندسی شیمی نساجی در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین درخصوص طرح ساخت نانو الیاف گیاهی گفت: هدف از این طرح ساخت نانو الیافی بود که ماده اولیه آن گیاه کتیراست. زیرا این گیاه به فراوانی در بخشهای مرکزی ایران یافت می‌شود و خواص آنتی باکتریال و زیست سازگار بودن آن در کاربردهای پزشکی بسیار کارآمد است.

وی ادامه داد: گیاه کتیرا به علت خواصی که دارد، بیشتر برای تولید ژل یا پمادهای ترمیم زخم‌های برشی و یا سوختگی استفاده شده است ولی در این طرح برای نخستین بار تولید نوعی نانو الیاف به عنوان داربست سلولی مورد توجه قرار گرفت.

رنجبر محمدی به ویژگی‌های این نانو الیاف‌ها اشاره کرد و گفت: این نانو الیاف‌ها ساختاری سه بعدی دارند و با توجه به نانو بودن آن نسبت به سطح به حجم بالایی دارند که این داربست‌های سلولی را منحصر به فرد می‌کند یکی از کاربردهای تایید شده این محصول برای ترمیم سریع زخم‌های دیابتی می‌باشد.

وی اظهار داشت: در آزمایشات انجام شده متوجه شدیم استفاده از داربست های حاوی کتیرا روند ترمیم زخم سریعتر و به طور کامل زخم بسته می‌شود.

 

اخبارعلمی - باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
راه های بهبود دیابت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویر تکان‌دهنده از آنچه دیابت در 10 روز بر سر زخم می‌آورد





اخبار علمی - تصاویر تکان‌دهنده از آنچه دیابت در 10 روز بر سر زخم می‌آورد

یک مرد 50 ساله مبتلا به دیابت به ثبت تصاویری از آسیب‌های وحشتناکی پرداخته که این بیماری می‌تواند طی تنها چند روز در بدن فرد ایجاد کند.

به گزارش ایسنا ، این تصاویر توسط بیماری با وزن بالا ثبت شده که پاهای وی در اثر اصطکاک با کفشهای جدید زخم شده بود.

اخبار,ا خبار علمی,زخم بیماران دیابتی

 

به گفته پزشکان، این فرد تا آن زمان از ابتلای خود به دیابت خبر نداشت.

این زخم‌های کوچک به سرعت به عفونت تمام عیار تبدیل شدند؛ طی چند روز پای راست مرد سیاه شده، از آنها چرک خارج شده و نیاز فوری به عمل جراحی داشت.

این گزارش که در مجله Medicine منتشر شده به نمایش تاثیر ویرانگری که دیابت می‌تواند بر روی همه بخشهای بدن به ویژه پاها داشته باشد، پرداخته است.

هر 30 ثانیه یک فرد مبتلا به این بیماری در جهان مجبور به قطع یکی از اندام تحتانی خود می‌شود.

مبتلایان به دیابت در میان سایر بیماریها بیشتر بخاطر زخم پا احتمال بستری شدن در بیمارستان را دارند.

این امر از آن جهت است که دیابت می‌تواند منجر به گردش خون ضعیف و کاهش حس در پا شده، از این رو بیمارانی مانند این مرد نمی‌توانند زخم پای خود را حس کنند.

این امر بدان معنی است که این بیماران ممکن است تاول زده یا دچار سوختگی شوند اما از آن آگاه نباشند؛ این احتمال پیشرفته شدن زخم و عفونی شدن آنرا افزایش می‌دهد.

گردش ضعیف خون همچنین بدین معنی است که زخمها ترمیم نشده و احتمال عفونی شدن آنها بیشتر است.

پزشکان بیمارستان دانشگاه ژنو در سوئیس در مورد این بیمار اظهار کردند که وی 10 روز بعد از آغاز عفونت به بیمارستان مراجعه کرده بود.

آنها بیماری این مرد را دیابت و نوروپاتی محیطی تشخیص داده بودند. در نوروپاتی محیطی به اعصاب اندامی مانند بازوها، دستان و پاها آسیب می‌رسد.

این شرایط معمولا در بیماران با کنترل کم بر روی سطوح قند خون ظاهر شده و این مرد تا آن زمان از ابتلای خود به این بیماری آگاه نبود.

نوروپاتی محیطی بر روی 70 درصد از بیماران دیابتی تاثیر گذاشته و یکی از مهمترین دلایلی است که باید دیابت جدی گرفته شود چرا که عفونتهای پا به سرعت می‌توانند در این افراد پیشرفت کنند.

این فرد که نامی از وی ذکر نشده، روزانه دوبار از زخم خود عکس می‌گرفت و ابتدا امیدوار بود که خودبخود ترمیم شود.

این تصاویر به ثبت سرعتی که عفونت رخ داده، پرداخته‌اند. در روز اول پوست پا به دلیل عفونت قرمز شده بود.

در روز سوم، این زخم تاول زده و در روز ششم به آبسه تبدیل شده و بافت در حال مرگ بود. در روز دهم، به یک زخم عفونی مخوف تبدیل شده بود که به جراحی نیاز داشت.

این عفونت پس از عمل جراحی برای برداشتن بافت مرده از روی زخم و دوره قوی آنتی‌بیوتیک برای سه هفته، از بین رفت.

همچنین این مرد برای کمک به تحت کنترل درآمدن دیابت خود، میزان قابل توجهی از وزن خود را از دست داد.

اخبار علمی - ایسنا