دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نابودی عفونت‌های کشنده قارچی با کشف سلول‌های خونی ویژه در پرندگان



اخبار علمی,خبر های علمی,پرندگان

محققان موفق به کشف گلبول‌های سفید ویژه‌ای در پرندگان شده‌اند که می‌تواند عفونت‌های قارچی کشنده‌ای را که سالانه بیش از یک میلیون انسان‌ را تحت تاثیر قرار می‌دهد، از بین ببرد.

به گزارشایسنا، "Cryptococcus neoformans " قارچی است که در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند موجب بروز عفونت‌های مهلک و کشنده می‌شود. این قارچ یکی از خطرناک‌ترین نوع عفونت‌ها در افراد مبتلا به ایدز محسوب می‌شود و سالانه صدها هزار نفر را در جهان به کام مرگ می‌کشاند.

پرندگان، حامل این قارچ هستند و فضله آن‌ها یکی از منابع عفونت انسانی به این قارچ است. با این حال تا مدت‌ها یک راز بود که چرا پرندگان خودشان بر اثر این قارچ دچار بیماری نمی‌شوند.

گروهی از محققان دانشگاه شفلید نشان داده‌اند که نوع ویژه‌ای از گلبول‌های سفید در خون پرنده‌ها وجود دارد که ماکروفاژ نامیده می‌شود و می‌تواند رشد قارچ کریپتوکوکوس را متوقف کند.

محققان دریافتند که قارچ‌ها می‌توانند به آرامی در داخل مسیرهای گوارشی پرنده رشد کنند، اما اگر بخواهند سایر قسمت‌های بدن پرنده را مورد هجوم قرار دهند، سیستم ایمنی بلافاصله وارد عمل شده و آن‌ها را از بین می‌برد. این امر نشان می‌دهد که چرا پرندگان به پراکنش این عفونت کمک می‌کنند و در عین حال خود از بیماری ناشی از آن جان سالم به در می‌برند.

دکتر سیمون جانسون، سرپرست این گروه تحقیقاتی می‌گوید: پرندگان دمای بدن بالاتری نسبت به انسان دارند و دمای بدنشان به جای 37 درجه، 42 درجه سانتیگراد است، اما این عامل به تنهایی برای متوقف کردن رشد قارچ‌ها کافی نیست.

وی ادامه می‌دهد: با مطالعه سلول‌های پرندگان، زیر میکروسکوپ ما توانستیم سلول‌های ماکروفاژ را مشاهده کنیم که قادر بودند رشد قارچ‌ها را به طور کامل متوقف کنند در حالی که همین قارچ‌ها در انسان بسیار کشنده‌اند.

درک منشا و نحوه پراکنش بیماری‌ها امری حیاتی است. اگر بدانیم حیوانات چگونه می‌توانند نسبت به عفونت‌ها مقاومت ایجاد کنند، قادر خواهیم بود که ایده‌های تازه‌ای درباره شیوه بهبود پاسخ ایمنی انسان نسبت به این قارچ‌ها کشف کنیم.

به عقیده جانسون بیماری‌های انسانی زیادی وجود دارند که توسط پرندگان منتشر می‌شوند، اما ما دانش اندکی درباره سیستم ایمنی پرنده‌ها داریم. کشف این که پرنده‌ها چگونه می‌توانند در برابر این بیماری‌ها در خودشان مقاومت و ایمنی ایجاد کنند، می‌تواند منجر به افزایش توانایی ما برای مقابله با این عفونت‌ها و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های کشنده انسانی شود.

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫عفونت های قارچی واژینال‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف علت جدید گسترش بیماری آنفلوآنزای پرندگان



 

 

 

آنفولانزای پرندگان

 

نتایج بررسیهای پژوهشگران ایتالیایی و آمریکایی نشان می دهد که تجمع ویروس H۵N۱ در میان پر پرندگان آبزی یک عامل جدیدبرای گسترش آنفلوآنزای پرندگان است.

تیم تحقیقاتی دانشمندان دانشگاه بلونیا و بیمارستان کودکان ممفیس در تنسی آمریکا با بررسی اردکهای وحشی دریافتند که ویروس کشنده H۵N۱ در پرهای پرندگان آبزی تجمع می کند.

به گفته این محققان چربی زیادی که روی پرهای اردکها را می پوشاند و این پرها را ضد آب می کند می تواند از این ویروس نیز در برابر نفوذ آب محافظت کند و به این ترتیب ویروس عامل آنفلوآنزای پرندگان می تواند به مدت ماهها در لایه های زیرین پرها مقاومت کند اما با شنا کردن لحظه به لحظه اردکها، سرانجام این ویروس به لایه های سطحی پر می رسد و وارد محیط زیست می شود.

این پرندگان عادت دارند برای تمیز و مرتب کردن پرهای خود و تحریک غدد چربی از نوک استفاده کنند (فعالیت نظافت ۱۰ درصد از طول روز اردکها را به خود اختصاص می دهد).

از یک سو در این فرایند بسیاری از ویروسها توسط پرنده خورده شده و به این ترتیب اردک به بیماری مبتلا می شود و از سوی دیگر ویروس در تمام پوشش پر گسترده می شود.

این مکانیزم می تواند در خصوص بسیاری از جنبه های ناشناخته توسعه بیماری آنفلوآنزا توضیح دهد و سیستمهای پیشگیری و نظارت بر چرخه آنفلوآنزای ویروس H۵N۱ را اصلاح کند.

این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ما به این مسئله مشکوک بودیم که آب نقش کلیدی در گسترش بیماری داشته باشد اما تاکنون موفق به کشف روش آن نشده بودیم. یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را از آنفلوآنزای پرندگان دیده است مصر است.

در این کشور موارد انسانی مبتلا به این آنفلوآنزا در سواحل رود نیل ساکن هستند. همچنین ۶ کشاورز آذربایجانی که تنها پر قوهای آلوده را کنده اما آنها را نخورده بودند در اثر ابتلا به این بیماری در گذشتند."

براساس گزارش NEWSFOOD، به گفته این محققان، تمرکز ویروس در پر پرندگان آبزی توضیح می دهد که چرا برای بیمار شدن نیازی به خوردن گوشت آنها نیست...../تحلیل:مهر