دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

موزیلا موبایلی چه ویژگی‌هایی دارد؟ (3)


موزیلا با سیستم‌عامل فایرفاکس این هدف را دنبال می‌کند که همه کاربران به وب دسترسی آسان داشته باشند.

 
 
 

صبح بخیر: موزیلا با سیستم‌عامل فایرفاکس این هدف را دنبال می‌کند که همه کاربران به وب دسترسی آسان داشته باشند. شاید شما هم در خبرها و گزارش‌ها متوجه شده باشید در بسیاری از کشورها، بیشترین استفاده از وب از طریق تلفن‌های هوشمند موبایل یا تبلت‌ها صورت می‌گیرد و دسک‌تاپ در این حوزه تاحدی غریب افتاده است.

موزیلا ادعا می‌کند هدف اصلی آنها توسعه بازار است. نخستین دستگاه‌هایی که با این سیستم‌عامل عرضه شده‌اند، سخت‌افزار ضعیفی دارند اما در عوض ارزان‌قیمت هستند و کاربران بیشتری می‌توانند آنها را خریداری کنند و در اختیار داشته باشند.
مطالب مرتبط:

موزیلای موبایلی چه ویژگی‌هایی دارد؟ (2)

موزیلای موبایلی چه ویژگی هایی دارد؟ (1)


سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (3)

سیستم پخش موسیقی و رادیو FM

همانند اپلیکیشن دوربین و گالری، اپلیکیشن مالتی مدیا در سیستم‌عامل فایرفاکس امکانات ساده و ابتدایی دارد. موزیک‌پلیر، موسیقی‌ها را بر اساس هنرمند یا آلبوم دسته‌بندی می‌کند و پلی‌لیست نیز دارد. البته گزینه‌ای برای تولید خودکار فهرست موسیقی نیز دارد که بر اساس موسیقی‌هایی که تازه وارد شده‌اند یا آنهایی که بیشتر پخ شده‌اند این کار را انجام می‌دهد.

کاور هنری آلبوم‌ها نیز در رابط‌کاربری این اپلیکیشن نمایش داده می‌شوند. در حالی‌که موسیقی در حال پخش است، در قفل صفحه‌نمایش و در نوار نوتیفیکیشن‌ها گزینه‌ای برای کنترل وجود دارد. این نرم‌افزار از DLNA یا اکولایزر پشتیبانی نمی‌کند. 

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (3)

رادیو FM، اگر گوشی از آن پشتیبانی کند، وجود دارد. می‌توانید ایستگاه‌های رادیویی موردنظر خود را از میان فهرست موجود انتخاب و آنها را پخش کنید. این فهرست که در پایین صفحه موجود است به کاربر اجازه می‌دهد تا سریعا بین موج‌های مختلف رادیو سوئیچ کند. البته باید مراقب باشید تا روی ستاره موجود در کنار هر کدام از آنها کلیک نکنید زیرا ایستگاه موجود را حذف می‌کند.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (3)

این رادیو از RDS پشتیبانی نمی‌کند. اما می‌توان با بلندگو هم رادیو را پخش کرد. البته باید هدفون گوشی وصل باشد زیرا نقش آنتن را دارد. البته یادآوری این نکته ضروری است که نداشتن RDS به موجب گوشی است. یعنی اگر گوشی از این سیستم پشتیبانی کند، شما می‌توانید از این /NC/B;ناوری بهره بگیرید.

سیستم پخش ویدئو

ویدئو‌پلیر، همه ویدئوهای موجود را فهرست‌وار بر اساس تاریخ نمایش می‌دهد. در اینجا کاربر امکان پاک کردن دسته‌جمعی فایل‌ها یا چند ویدئو به طور هم‌زمان را دارد.

پشتیبانی از کُدک به سخت‌افزار ارتباط مستقیم دارد. منظور نوع گوشی یا دستگاهی است که سیستم‌عامل فایرفاکس را اجرا می‌کند. گوشی ZTE Open C که در این بررسی استفاده شده است، فقط از فایل‌های sub-HD MP4 پشتیبانی می‌کند.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (3)

اتصالات

سیستم‌عامل فایرفاکس، از گوشی‌های دوسیم‌کارته، اتصالات دوگانه-استندبای پشتیبانی می‌کند. اما هنوز از این گوشی‌هادر بازار موجود نیست. این پشتیبانی در نسخه 3/1 فایرفاکس اضافه شده است تا توسعه‌دهنده‌ها در مسیر تحقق آن تلاش کنند. 

قابلیت اتصال بی‌سیم گوشی شامل Wi-Fi Direct  می‌شود که برای انتقال فایل و هات‌اسپات مناسب است. گوشی‌های مبتنی بر سیستم‌عامل فایرفاکس همچنین اتصالات اینترنتی گوشی خود را با پی‌سی نیز برقرار می‌کنند. این امر از طریق پورت یواس‌بی انجام می‌شود.

این سیستم‌عامل از همه نسخه‌های بلوتوث و حتی نسخه 4.0  پشتیبانی می‌کند. کاربر می‌تواند فایل‌های خود را از طریق بلوتوث منتقل کند. فناوری NFC نیز برای ارتباط و همگام‌سازی دستگاه‌ها موجود است.

پورت یواس‌بی در گوشی‌های موبایل فایرفاکس برای انتقال اطلاعات با کامپیوتر نیز کاربرد دارد. با این کابل می‌توانید برای انتقال‌ فایل‌های زیاد با سرعت بسیار زیاد استفاده کنید. کابل را به کامپیوتر وصل کنید و با فعال کردن حالت کارت حافظه، هر انتقال یا جابه‌جایی که می‌خواهید انجام دهید را به راحتی اعمال کنید.  البته با وصل شدن کابل یواس‌بی و روشن کردن حالت کارت حافظه، کارت حافظه اصلی دستگاه روی موبایل از دسترس خارج می‌شوند و نمی‌توانید به فایل‌ها یا امکاناتی که روی کارت حافظه ذخیره هستند، دسترسی داشه باشید. کارت میکرو اس‌دی و حافظه داخلی دو گزینه مجزا دارند که برای استفاده از هر کدام باید آن دیگری را غیر فعال کنید.

مرور وب

سیستم‌عامل فایرفاکس از مرورگر هم‌نام خود استفاده می‌کند که بخش اصلی پلتفورم است. برخلاف نسخه دسک‌تاپی و نسخه اندرویدی، این مرورگر افزونه ندارد. این در حالی است که فایرفاکس روی افزونه‌های خود تاکید بسیاری دارد. رابط‌کاربری این قسمت همانند نسخه اندرویدی است. نوار URL در بالا و کلید سوئیچ میان صفحه‌ها در  گوشه سمت راست بالا قرار دارند. در پایین صفحه نیز نواری از کنترل‌های اصلی نمایشگر همچون برگشت، جلورفتن، اشتراک و موردعلاقه‌ها نمایش داده‌ می‌شوند.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (3)

با باز کردن یک صفحه جدید، نمایه‌ای از آخرین صفحه‌ه%:.7-DB


ویدیو مرتبط :
فیلم موبایلی چرخ های موبایلی، راه یافته بخش اصلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موزیلای موبایلی چه ویژگی هایی دارد؟ (1)


شرکت موزیلا در نظر دارد سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس را نیز همچون مرورگر وب خود در صدر استفاده کاربران قرار دهد و گوشی‌های ارزان، کاربردی و متن‌باز با این سیستم‌عامل وارد بازار کند.

 
 
 

صبح بخیر - ترجمه از فروغ بیداری: شرکت موزیلا در نظر دارد سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس را نیز همچون مرورگر وب خود در صدر استفاده کاربران قرار دهد و گوشی‌های ارزان، کاربردی و متن‌باز با این سیستم‌عامل وارد بازار کند. در صفحه اصلی این پروژه نوشته شده است: «ما برای ایجاد تفاوت اینجا هستیم، نه برداشت سود». موزیلا می‌خواهد بدون چشم‌داشت مالی در مقابل غول‌های بزرگ این عرصه همانند گوگل و مایکروسافت قرار بگیرد.

در حال حاضر تعداد محدودی موبایل‌ و تبلت از شرکت‌های مختلف با سیستم‌عامل فایرفاکس (Firefox OS) در بازار موجود است. سیستم‌عامل جدید هنوز خیلی رشد نکرده است اما از مرحله نوزادی خارج شده است و در روند رشد قرار دارد. در برابر برخی سیستم‌عامل‌های متن‌باز همانند Sailfish، اوبونتو تاچ یا تیزن (Tizen) سامسونگ بسیار قوی‌تر ظاهر شده است.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (1)

موزیلا با سیستم‌عامل فایرفاکس این هدف را دنبال می‌کند که همه کاربران به وب دسترسی آسان داشته باشند. شاید شما هم در خبرها و گزارش‌ها متوجه شده باشید در بسیاری از کشورها، بیشترین استفاده از وب از طریق تلفن‌های هوشمند موبایل یا تبلت‌ها صورت می‌گیرد و دسک‌تاپ در این حوزه تاحدی غریب افتاده است.

موزیلا ادعا می‌کند هدف اصلی آنها توسعه بازار است. نخستین دستگاه‌هایی که با این سیستم‌عامل عرضه شده‌اند، سخت‌افزار ضعیفی دارند اما در عوض ارزان‌قیمت هستند و کاربران بیشتری می‌توانند آنها را خریداری کنند و در اختیار داشته باشند. پلتفورم سخت‌افزاری که در این بررسی مورد آزامیش قرار داده‌ایم، ZTE Open C است که ارزان است و حدود 70 دلار آمریکا قیمت دارد. البته ما در این مقاله همه حواسمان روی سیستم‌عامل فایرفاکس است نه پلاستیک و سیلیکونی که آن را در بر گرفته است.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (1)

سیستم‌عامل فایرفاکس، تنها او.اس متن‌باز در بازار نیست. اندروید گوگل نیز از جمله سیستم‌عامل‌های متن‌باز موفق و شناخته شده در حوزه موبایل است. اما باید این مساله را در نظر داشته باشید که «پروژه متن‌باز اندروید» یا AOSP که همه ما به اختصار آن را Android می‌نامیم با اینکه متن‌باز است اما از بسیاری جهات بر سرویس‌های گوگل Play مبتنی است. سرویس گوگل Play متن‌باز نیست. این سرویس از قابلیت‌های مختلف اندروید همانند همگام‌سازی شماره‌های تماس از طریق نقشه یا اپ‌استور به طور کامل پشتیبانی می‌کند.

اگر اپلیکیشن متن‌باز را از اپ‌استور دانلود کنید، شاید اندروید بدون گوگل نیز قابل استفاده باشد، اما بسیاری از انشعابات اندروید همچون Fire OS آمازون و سری X نوکیا نیز هر دو جزوی از این فناوری هستند.

از آن طرف هم، سیستم‌عامل فایرفاکس تحت پشتیبانی  موسسه‌های غیرسودده موزیلا قرار دارد که مشهورترین محصول آن مرورگر فایرفاکس و تاندربرد (Thunderbird) است.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (1)

این سیستم‌عامل فناوری‌های شناخته‌شده‌ای همچون HTML5 و جاوااسکریپت در خود دارد و موزیلا با W3C و سازنده‌های مرورگرها برای استانداردسازی و بهبود سیستم‌عامل فایرفاکس کار می‌کند. شاید افرادی که نخستین بار از سیستم‌عامل فایرفاکس استفاده می‌کنند آینده خوبی برای آن متصور شوند اما بازار فناوری سیستم‌عامل‌های مبتنی بر وب را قبلا مورد آزمایش قرار داده است و این نخستین بار نیست که چنین موارد وارد بازار می‌شوند. ارثیه باقی‌مانده از WebOS را هنوز می‌توان در رابط‌کاربری گوشی‌های هوشمند مدرن دید، اما از خود WebOS هیچ اثری باقی نمانده است. ChromeOS نیز همین سرنوشت را داشت؛ قرار بود روی لپ‌تاپ‌ها خودنمایی کند اما در آخر به یک رابط‌کاربری شبیه اندروید تبدیل شد و هویت واقعی خود را از دست داد.

پیش از آنکه بخواهیم در مورد آینده سیستم‌عامل فایرفاکس پیش‌بینی و گمانه‌زنی کنیم، باید به‌درستی آن را بررسی کنیم.

رابط‌کاربری

سیستم‌عامل فایرفاکس بر فناوری‌های مبتنی بر وب استوار است اما به این معنی نیست که همچون Chrome OS فقط باید در مرورگر کارهای خود را انجام دهید. از این رو باید گفت سیستم‌عامل فایرفاکس مخلوطی از اندروید و iOS است. در این مقاله ما نسخه 1.3 را مورد بررسی قرار داده‌ایم که جدیدترین نسخه موجود از این سیستم‌عامل است. البته هنوز کاستی‌های بسیاری دارد که باید به مرور زمان برطرف شود. Firefox OS 1.4 نیز در راه است.

صفحه اصلی سیستم‌عامل فایرفاکس نیز همچون نسخه‌های ابتدایی اندروید بر «همه‌چیز» مبتنی است. لانچر این سیستم ویژگی جالب صفحه‌های چندگانه از میان‌برها دارد که در داکی در پایین جمع شده‌اند. این دقیقا چیزی است که آن را از لانچر  iOS تفکیک می‌کند و مجموعه «هوشمند» نام دارد. این مجموعه به صورت هوشمند اپلیکیشن‌های مشابه که در یک دسته قرار می‌گیرند را گردآوری می‌کند و سامان می‌دهد.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (1)

گروه‌های فولدرمانند به صفحه‌ اصلی پربازدید منتقل می‌شوند. البته توجه داشته باشید که فولدرهای واقعی در این بخش جای ندارند. به طور مثال، شما می‌توانید در قسمت جست‌وجو، عبارت: «من دارم فکر می‌کنم ...» را تایپ کنید تا همه اپلیکیشن‌ها و منابع وب مرتبط با آن برایتان فهرست شوند. به طور مثال، با نوشتن  واژه «فیلم»،  IMDb، Rotten Tomatoes و ... در اختیار کاربر قرار می‌گیرند. رابط‌کاربری نیز با توجه به جست‌وجوی شما فعالیت می‌کند و تصویر پس‌زمینه مطابق با جست‌وجوی کاربر تغییر می‌کند. (به طور مثال، یک پوستر از یک فلیم می‌شود بکگراند موبایل شما.)

این لانچر با سیستم‌عامل فایرفاکس هم‌خوانی کامل دارد – این لانچر نه تنها اپلیکیشن‌های مرتبط را برایتان پیدا می‌کند، بلکه فهرست سایت‎‌های مرتبط را نیز پیدا می‌کند و نمایش می‌دهد. کاربر می‌تواند نتیجه جست‌وجوهای خود را در مجموعه «هوشمند» ذخیره کند تا در زمانی دیگر و سرفرصت آنها را ببیند و مطالعه کند.

از آنجا که اپلیکیشن‌های موجود بر HTML5 و جاوااسکریپت مشابه ساخته شده‌اند، سایت‌های طراحی شده موبایلی نیز در سیستم‌عامل فایرفاکس همانند همان اپلیکیشن‌ها رفتار خواهند کرد. موزیلا همه تلاش خود را می‌کند تا با قبول بیشتر فناوری‌های وب جدید، موجب بهبود عملکرد سیستم‌عامل فایرفاکس بشود زیرا این کار موجب می‌شود تا فاصله و تمایز میان اپلیکیشن‌های موجود و سایت‌های موبایلی به طور کامل از میان برود.

این ایده بسیار جالب به نظر می‌رسد اما در حال حاضر چندان ایده‌آل و کاربردی نیست. به طور مثال، در جست‌وجو برای فیلم، نتیجه‌هایی همچون Hollywood Reporter و CNN Entertainment نیز نمایش داده می‌شوند که چندان شبیه اپلیکیشن نیست. متاسفانه، گوشی‌هایی که سیستم‌عامل فایرفاکس دارند تا پیش از اینکه سایت‌ها منابع مشخص برایاین سیستم تعریف کنند، مجبور هستند خودشان دایم در این سایت‌ها بچرخند.

البته باید اشاره کرد، بسیاری از کاربران از استفاده اپلیکیشن اندرویدی دست کشیده‌اند و در عوض از سایت وارد این شبکه می‌شوند. البته باید این مساله را به خاطر داتشه باشید که این سیستم‌عامل در روزهای ابتدایی خود قرار دارد و می‌توان به آینده آن امیدوار بود.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (1)

Firefox OS از نظر طراحی صفحه اصلی بسیار مشابه iOS است. این سیستم فقط یک کلید خانه روی نمایشگر و کلید برگشت در پایین دارد که جزوی از اپلیکیشن هستند. البته آنها خیلی خوب کار نمی‌کنند زیرا منطقی که در ساخت آنها به کار رفته است چندان کاربردی نیست.

کلید بازگشت، به طور پیش‌فرض در بالای سمت چپ صفحه قرار دارد اما در برخی موارد هیچ کلید بازگشتی در صفحه نمایش داده نمی شود. در عوض برای برگشت به صفحه قبلی، کاربر مجبور است کلید تایید یا کلید X در بالای سمت راست را کلیک کند. با توجه به اینکه هر کدام از اپلیکیشن‌ها در کجا قرار دارند، بازگشت به صفحه قبلی نیازمند تلاش فکری بیشتری است تا اینکه فقط بخواهید روی قسمت خاصی از صفحه اشاره کنید.

 ایراد دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، برخلاف iOS، کلید بازگشت فقط یک شکل کوچک < در گوشه سمت راست بالای صفحه است که نمی‌توان به راحتی روی آن کلیک کرد. در iOS این علامت بسیار بزرگ‌تر است و کاربر در انتخاب آن هیچ مشکلی نخواهد داشت.

البته ایرادها به همین جا ختم نمی‌شود. در برخی اپلیکیشن‌ها همانند ایمیل، منو «همبرگر» وجود دارد که برای کاربران اندروید آشنا است. این منو سه ردیف افقی دارد که به صورت عمودی در بالای سمت چپ صفحه جایی که کلید Back هست، قرار دارد. هنگامی که روی آن کلیک می‌کنید، به صورت کشویی باز می‌شود. این پانل می‌تواند کلید بازگشت داشته باشد اما فقط برای همان پانل است و به خود اپلیکیشن ربطی ندارد. به طور مثال در ایمیل، برای گشت میان اکانت‌های مختلف کاربرد دارد.

از دیگر ایرادهای آن باید به این مساله اشاره کرد که رابط‌کاربری دایم در حال تغییر آیکون‌های میان‌برها است و به همین دلیل نمی‌توان به‌راحتی آنها را پیدا کرد.

رابط‌کاربری سیستم‌عامل فایرفاکس نیز قفل نمایشگر دارد. این صفحه، تصور پس‌زمینه جداگانه و کلید کشویی برای باز کردن قفل صفحه نمایش (به سمت راست) یا دسترسی به دوربین (به سمت چپ) دارد. این صفحه زمان و تاریخ رابه همراه رویدادهای گوشی نمایش می‌دهد اما هیچ نوع ویجتی در خود ندارد.

سیستم‌عامل موبایلی فایرفاکس  (1)

بخش نوتیفیکیشن برای سیستم‌عامل‌های جدید بسیار لازم و ضروری است و به همین دلیل، فایرفاکس نیز آن را دارد. فهرست رویدادها را می‌توانید یک‌به‌یک رد کنید یا همه آنها را به طور هم‌زمان با فشار کلید «پاک کردن همه» از آن بخش حذف کنید. این لیست از بالا به پایین تنظیمشده است. هنگام دریافت یک نوتیفیکیشن جدید، در ردیف بالای صفحه نمایش داده می‌شود. درست همانند آنچه در Android L شاهد آن هستیم. همچنین، در پایین چهار کلید چرخشی فوری و بخش تنظیمات کلیدهای میان‌بر وجود دارد. کلیدهای چرخشی شامل وای‌فای، اطلاعات زمینه، بلوتوث و حالت پرواز هستند. این کلیدها ثابت هستند و به هیچ عنوان نمی‌توان آنها را تغییر داد یا جابه‌جا کرد.

سوئیچ‌کننده اپلیکیشن بخش دیگری از رابط‌کاربری سیستم‌عامل است. این گزینه از کارت‌های بزرگی برای پیش‌نمایش محتویات اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کند. یک کلید  X در بالای سمت چپ صفحه قرار دارد که می‌توانید برای بستن پنجره هر اپلیکیشن از آن استفاده کنید. همچنین با کشیدن آن به سمت بالا می‌توانید آن را رد کنید. گزینه سوئیچر بسیار کاربردی است زیرا برخی از اپلیکیشن‌ها همه صفحه را اشغال می‌کند. کارت‌های دیگری هم در سمت راست یا چپ صفحه وجود دارند که تا روی آنها کلیک نکنید نمی‌توانید محتویاتشان را ببینید. 

یکی از ویژگی‌های جالب که در بخش توسعه‌دهنده‌ها وجود دارد، امکان سوئیچ میان اپلیکیشن‌ها به طور مستقیم است؛ یعنی با کشیدن آنها به سمت راست یا چپ، می‌توان در میان اپلیکیشن‌ها چرخید.  WebOS و iOS آی‌پد نیز همین ویژگی را دارند. توجه داشته باشید این گزینه فقط از یک انگشت پشتیبانی می‌کند (در iOS از چهار انگشت) و در بخش مرورگر به عنوان کلید بازگشت هم استفاده می‌شود.