دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

منشا اصلی زبان فارسی پیدا شد!



 زبان فارسی,منشا اصلی زبان فارسی,اخبار علمی

زبان‌های اسپانیایی، انگلیسی، آلمانی و فارسی در ۹۵۰۰ سال پیش شکل گرفته‌اند. محققان به‌تازگی منشا جغرافیایی این زبان‌های هند و اروپایی را کشف کرده و به آناتولی در ترکیه برخورده‌اند.

جام فرهنگی؛ دویچه وله نوشت:

تحقیقی جدید از دانشگاه اوکلند (Auckland) در نیوزیلند نشان داده است که منشا زبان‌های اسپانیایی، یونانی، آلمانی و فارسی در آناتولی در کشور ترکیه است. یک تیم علمی بین المللی در نشریه‌ی Science می‌نویسد که زبان مبدا، ۹۵۰۰ سال پیش از منطقه‌ی آناتولی در ترکیه به مناطق دیگر دنیا گسترده شده است. دانشمندان شکل‌گیری و توسعه‌ی کشاورزی را دلیل این گسترش می‌دانند.

با علم ژنتیک به دنبال ریشه‌ی زبان‌ها

خانواده‌ی زبان‌های هند و اروپایی از تمام خانواده‌های زبان‌های دیگر، بیشترین گسترش جغرافیایی را در دنیا داشته است. زبان‌های رومی همانند فرانسوی و اسپانیایی و همچنین زبان‌های ژرمن همانند انگلیسی و آلمانی جزء این خانواده از زبان‌ها هستند.

در رابطه با منشأ زبان‌های هند و اروپایی دو نظریه وجود دارد. بر اساس نظریه‌ی اول، زبان مبدا در شمال دریاچه‌ی خزر در استپ کشور روسیه شکل گرفته و حدود ۵ تا ۶ هزار سال پیش از آنجا به طرف اروپا و شرق نزدیک پخش شده است. اما دانشمندان دانشگاه اوکلند در پژوهش خود مدرک‌هایی یافتند که بیشتر نظریه‌ی آناتولی را اثبات می‌کند. بر اساس این نظریه، زبان‌های هند و اروپایی بین ۸ هزار تا ۹۵۰۰ سال پیش همراه با کشاورزی و زندگی روستایی گسترش پیدا کرده‌اند.

تشابه در زبان‌های مختلف

دانشمندان در این پژوهش به جای ژن‌های مختلف، لغات مختلفی از ۱۰۳ زبان را مورد بررسی قرار دادند که دارای یک منشأ مشابه هستند. برای مثال در زبان انگلیسی به مادر „mother“، در زبان اسپانیایی „madre" و در زبان آلمانی „Mutter“ گفته می‌شود. تمام این لغات از یک ریشه مشترک تشکیل شده‌اند. پس از آن، دانشمندان از طریق روش‌های آمار تشکیل چنین لغات ریشه‌ای را در طول زمان مورد بررسی قرار دادند. آنها با تهیه یک شجره‌نامه از این واژه‌ها، به دنبال رابطه‌ای بین داده‌ها با مناطقی بر آمدند که در حال حاضر زبان‌های مورد نظر در آنها پراکنده هستند. به این ترتیب بود که پژوهشگران به آناتولی رسیدند.

به گفته‌ی دانشمندان، کشاورزی نقش بزرگی در پیدایش تنوع زبان‌های مختلف داشته است، اما آنها در عین حال تاکید می‌کنند که این تنها عامل در این زمینه نیست..../ جام فرهنگی؛ دویچه وله


ویدیو مرتبط :
آموزش ترجمه سایت از زبان اصلی به زبان فارسی توسط همایون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موسیقی در اشعار موجب گسترش زبان فارسی شده



 

موسیقی



منصوره ثابت زاده، پژوهشگر موسیقی معتقد است كه موسیقی از طریق اشعار فارسی، بر گسترش زبان فارسی تاثیرگذار بوده است. كتاب این پژوهشگر در حوزه آرایه‌های موسیقایی امسال منتشر می‌شود.



كتاب آرایه‌های موسیقیایی نوشته منصور ثابت‌زاده پژوهشگر موسیقی تا پایان اسفند ماه منتشر می‌شود.


در این كتاب آرایه‌ها و صنایع ادبی كه در آن موسیقی تم اصلی است بحث می‌شود و نفوذی كه موسیقی در بافت و ساختار آرایه‌های ادبی شعرای ایرانی از رودكی تا جامی داشته‌ است.



ثابت‌زاده در این زمینه به ایلنا گفت: این آرایه‌ها شامل صنایعی همچون ایهام، استعاره، تشبیه، شخصیت بخشی و اغراق است و به كارگیری آنها دراشعار شعرایی كه در فاصله قرون چهارم تا نهم زندگی می كرده اندرا مورد بررسی قرار گرفته‌اند.



این پژوهشگر موسیقی ادامه داد: موسیقی در اشعار فارسی موجب گسترش زبان فارسی شده است چراكه به میزانی كه موسیقی در یك جامعه خواه یك كشور باشد و چه جامعه قومی، گسترش یابد، در زبان آن جامعه بیشتر هم تاثیرگذار خواهد بود.



وی ادامه داد: این موسیقی به شكل تصاویر تازه و خیال‌انگیز كه دائم ایجاد می كند و به همراه وزن موسیقایی كه داراست ، در زبان هم نمودهای زبانی خود را بر جا می‌گذارد . این تصاویر به وسیله زبان در میان مردم پخش و تكرار و به مرور دائمی می شود.



كتاب آرایه های موسیقایی تا پایان اسفند ماه توسط انتشارات زوار به بازار می آید.