دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند


تحولات و پیشرفت فناوری با ظهور هواپیماهایی سریع‌تر، جنگ افزارهایی با هدایت لیزری و هواپیماهای بمب افکن بدون سرنشین همراه بوده است.در این مطلب برخی از فناوری هایی که میدان های جنگ جهان را دگرگون کرده اند معرفی می کنیم.

عصر ایران - محمد مهدی حیدرپور: تحولات و پیشرفت فناوری با ظهور هواپیماهایی سریع‌تر، جنگ افزارهایی با هدایت لیزری و هواپیماهای بمب افکن بدون سرنشین همراه بوده است.در این مطلب برخی از فناوری هایی که میدان های جنگ جهان را دگرگون کرده اند معرفی می کنیم.

جنگ تاریخچه ای طولانی دارد که به روزهای آغازین سپیده دم پیدایش انسان باز می گردد. ارتش ها نیز مسیری طولانی را از زمان سلاح هایی مانند نیزه و یا تیر و کمان پشت سر گذاشته اند تا به سلاح های کشتار جمعی رسیده اند و گویی عطش "توانایی کشتن" سیری ندارد!

تحولات و پیشرفت فناوری با ظهور هواپیماهایی سریع‌تر، جنگ افزارهایی با هدایت لیزری و هواپیماهای بمب افکن بدون سرنشین همراه بوده است. در ادامه این مطلب برخی از فناوری هایی که میدان های جنگ جهان را دگرگون کرده اند را معرفی می کنیم.

هواپیمای بدون سرنشین

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

هواپیماهای بدون سرنشین نظامی به ارتش ها این امکان را می دهند تا عملیات مختلف تهاجمی، شناسایی، جاسوسی و ... را بدون آن که جان کسی در معرض خطر قرار بگیرد کیلومترها دورتر از خطوط مقدم جنگ انجام دهند. از آن جایی که جان خلبان این هواپیماها تهدید نمی شود تعداد تلفات جنگی نیروهای نظامی کاهش می یابد.

فناوری پرواز با سیم

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

فناوری پرواز با سیم، کنترل های "پرواز دستی" را با یک رابط کاربری الکترونیکی که از سیگنال های تولید شده توسط یک رایانه و انتقال آنها با سیم به مکانیزم های کنترل حرکت سود می برد، جایگزین کرده است. معرفی سیستم های پرواز با سیم در هواپیما هدایت و کنترل رایانه ای دقیق‌تر را امکان پذیر کرده است. به عنوان مثال، سیستم های پرواز با سیم می توانند به صورت اتوماتیک در تثبیت هواپیماها نقش داشته بدون آن که نیازی به دستورات دستی خلبان باشد.

زیردریایی

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

زیردریایی ها یا کشتی های زیرآبی که قابلیت حمله به کشتی های دشمن را داشتند انقلابی در جنگ های دریایی ایجاد کردند. نخستین حمله موفق یک زیردریایی در جنگ طی نبردهای داخلی آمریکا -که از 1861 تا 1865 طول کشید- انجام شد. در فوریه 1864، زیر دریایی سی‌اس‌اس اچ.ال. هانلی، کشتی یو‌اس‌اس هاوستانیک را در آب های کالیفرنیایی جنوبی غرق کرد.  امروزه، زیردریایی های نظامی برای حمل موشک، انجام عملیات شناسایی، پشتیبانی حملات زمینی و ایجاد محاصره به کار گرفته می شوند.

موشک تاماهاوک

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

تاماهاوک نوعی موشک کروز دوربرد است که برای پرواز در ارتفاعات بسیار کم با سرعت بالا طراحی شده است. بر همین اساس، تاماهاوک می تواند اهداف سطحی مختلفی را هدف قرار دهد. این موشک که از "پیشرانه جت" نیرو می گیرد برای نخستین بار در عملیات توفان صحرا در سال 1991 (علیه عراق) به کار گرفته شد. موشک تاماهاوک با سرعت حدود 880 کیلومتر حرکت و از گیرنده جی پی اس برای شناسایی دقیق‌تر اهداف خود استفاده می کند.

هواپیمای رادارگریز

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

هواپیماهای رادارگریز همان گونه که از نام آنها مشخص است به خلبانان جهت شناسایی نشدن در آسمان کمک می کنند. در شرایطی که هواپیماها به طور کامل قابلیت پنهان ماندن از تشخیص رادار را ندارند، هواپیماهای رادارگریز از طیف وسیعی از فناوری های پیشرفته برای کاهش بازتاب هواپیما، طیف فرکانس رادیویی و انتشار امواج رادار و فروسرخ استفاده می کنند. فناوری رادارگریزی احتمال یک حمله موفق را افزایش می دهد زیرا دشمنان شرایط سخت‌تری را برای شناسایی، ردیابی و دفاع در برابر این قبیل هواپیماها تجربه می کنند.

توسعه فناوری رادارگریزی احتمالا در آلمان و طی جنگ جهانی دوم آغاز شد. با این وجود، برخی از مشهورترین نمونه های مدرن این فناوری هواپیماهای رادارگریز آمریکایی شامل اف-117 نایت هاوک، اف-35 لایتنینگ، اف-22 رپتور و بی-2 اسپریت می شوند.

جنگ افزار فضایی

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

جنگ افزارهای فضایی طیف وسیعی از کلاهک ها که می توانند به اهداف مختلف در کره زمین از فضا حمله کنند، رهگیری و غیر فعال کردن حرکت موشک ها در فضا و یا نابود کردن سیستم ها و ماهواره ها در مدار را شامل می شوند.

طی جنگ سرد، آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق در نتیجه افزایش تنش های سیاسی توسعه جنگ افزارهای فضایی را دنبال کردند. در شرایطی که نظامی کردن فضا همچنان بحث برانگیز باقی مانده است، آمریکا، روسیه و چین جنگ افزارهای ضد ماهواره ای را توسعه داده اند. چندین آزمایش این کلاهک ها در نابودی ماهواره ها در مدار موفق بوده اند که از آن جمله می توان به آزمایش موشک ضد ماهواره ای چین در سال 2007 اشاره کرد که یکی از ماهواره های آب و هوایی از کار افتاده این کشور را نابود کرد.

جنگ افزار هسته ای

فناوری هایی که میدان جنگ را تغییر دادند

بمب های هسته ای مخرب‌ترین سلاح نوع بشر محسوب می شوند. این کلاهک ها نیروی مخرب خود را از واکنش های هسته ای دریافت می کنند که مقادیر قابل توجهی انرژی انفجاری را آزاد می کنند. نخستین بمب های هسته ای توسط فیزیکدانان فعال در "پروژه منهتن" و طی جنگ جهانی دوم توسعه داده شدند.

پروژه منهتن که در سال 1939 آغاز شد یکی از مشهورترین برنامه های پژوهشی محرمانه شناخته می شود. نخستین بمب هسته ای در شانزدهم ژوییه 1945 طی آزمایش "ترینیتی" در پایگاه هوایی آلاموگوردو در نیو مکزیکو منفجر شد. این انفجار ابر قارچی عظیمی را ایجاد کرده و نیروی آن معادل بیش از 15 هزار تن تی‌ان‌تی بود.

در آگوست 1945، دو بمب هسته ای در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن منفجر شدند که اگرچه در پایان گرفتن جنگ جهانی دوم موثر بودند اما آغازگر دهه ها ترس جهانی از نابودی هسته ای نیز نام گرفتند. تا به امروز، بمباران هیروشمیا و ناکازاکی تنها موارد استفاده از جنگ افزارهای هسته ای در جنگ بوده اند.


ویدیو مرتبط :
آشنایی با فناوری NFC (تکنولوژی ارتباط میدان نزدیک)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مهم‌ترین نیاز میدان جنگ نرم



 

مهم‌ترین نیاز میدان جنگ نرم

 

رئیس سازمان بسیج مستضعفین:

تصمیم‌گیری درست و با بصیرت مهم‌ترین نیاز میدان جنگ نرم است


مقاومت امروز فلسطین از خروجی‌های هشت ساله دفاع مقدس است/جنگ نرم تاراج روح، فكر و اندیشه انسان‌هاست/همیشه وجود امكانات پیشرفته دلیل بر برد انسان در میدان عمل نیست/ئیس جمهور آمریكا به تنهایی جرأت حضور در جامعه را ندارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: همیشه وجود امكانات پیشرفته دلیل بر برد انسان در میدان عمل نیست و با وجودی كه مخالفان اسلام و نظام این همه امكانات دارند، اما جزو منفورترین اشخاص در جهان هستند.
سردار محمدرضا نقدی در یك برنامه تلویزیونی در شبكه استانی كردستان، با بیان اینكه جنگ تحمیلی ایران اسلامی یكی از بی‌نظیرترین جنگ‌ها در طول تاریخ است، اظهار داشت: هشت سال جنگ تحمیلی، تنها جنگ ایران در 200 سال اخیر است كه با وجود طولانی بودن آن حتی یك متر از خاك كشور به تصرف دشمنان درنیامد.
وی با بیان اینكه 8 سال دفاع مقدس داری وی‍‍ژ‌گی‌های منحصر به فردی است كه امروز با گذشت بیش از 20 سال تحلیلگران نظامی غربی در تحلیل آن عاجز و ناتوان هستند، تصریح كرد: ایثار و از خودگذشتگی شهدا و رزمندگان ما در دوران جنگ تحمیلی علاوه بر پاكسازی كشور از وجود دشمنان، موجب بیداری بیش از پیش مسلمان در دفاع از ارزش‌های اسلام‌ شد.
نقدی با تاكید بر اینكه مقاومت امروز فلسطین از خروجی‌های هشت ساله دفاع مقدس است، اذعان داشت: پیروزی ما در جنگ تحمیلی پیروزی اسلام در قرن حاضر در برابر كفر است و بسیاری از معادلات سران ظلم را بی‌اثر كرد.
وی با اشاره به اینكه دنیای اسلام در پرتو دفاع مقدس و ارزشمند ایران به بسیاری از اهداف اسلامی دست یافتند، افزود: انقلاب ما به دنیا صادر شد و اثرات بسیار ارزنده‌ آن همچون فروپاشی بلوك شرق موجب اقتدار بیش از پیش اسلام گشت.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه اضافه‌ كرد: امام راحل با تكیه بر نیروی ایمان و اتحاد و همدلی ملت ایران در زمانی كه دشمنان اسلام بسیاری از ارزش‌های این دین الهی را به تاراج برده بودند با كار بر روی افكار جوانان و نوجوانان، پایه‌های مقاومت علیه كفر را بنا نهاد و موجب نابودی دشمنان شد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین همچنین جنگ نرم را تاراج روح، جان، فكر و اندیشه انسان‌ها دانست و افزود: در این جنگ دشمن به جای فتح خاك به دنبال فتح روح و افكار و اذهان انسان‌هاست.
نقدی خاطرنشان كرد: دشمن در این میدان بدون هیچ درگیری و تنها با استفاده از امكانات رسانه‌ای و كارهای فرهنگی، روح و فكر و اندیشه را در كنترل می‌گیرد و با از بین بردن افكار عمومی زمینه نابودی جامعه را فراهم می‌سازد. در طول سال‌های اخیر دشمنان اسلام با برنامه‌ریزی‌های علمی و عملی كردن این برنامه‌ها و با استفاده از ابراز گسترده عملیات روانی و تبلیغاتی می‌خواستند به طور كامل بر تمام ملت‌های جهان تسلط پیدا كند.
به گفته رئیس سازمان بسیج مستضعفین در جنگ سخت با وجودی كه سلاح‌های برتر در اختیار دشمنان بود ملت ایران با تكیه بر نیروی ایمان و هدایتگری‌های امام راحل(ره) پیروز میدان شدند و بدون شك در جنگ نرم نیز با داشتن سلاح برنده‌ منطق اسلام پیروزی متعلق به ما است.
نقدی با بیان اینكه حرف اسلام مبتنی بر فطرت است و بر قلب‌ها می‌نشیند و آنها را تسخیر می‌كند، افزود: این فطرت است كه خداوند در انسان قرار داده كه به اختیار عمل كند و قادر به تصمیم گیری درست باشند.
وی تصمیم‌گیری درست و با بصیرت را مهم‌ترین نیاز میدان جنگ نرم عنوان كرد و افزود: اگر ما بتوانیم با افزایش بصیرت دینی و سیاسی خود در چنین میدان غبار‌آلودی به درستی تصمیم‌گیری كنیم، شكی نیست كه هیچ‌گاه دچار لغزش نمی‌شویم.
به گفته رئیس سازمان بسیج مستضعفین همیشه وجود امكانات پیشرفته دلیل بر برد انسان در میدان عمل نیست و با وجودی كه مخالفان اسلام و نظام این همه امكانات دارند، اما جزو منفورترین اشخاص در جهان هستند.
نقدی با اشاره به اینكه برد و موفقیت هر نظامی در برخورد با ملت خود و ملت‌های دیگر به خوبی مشهود است، ادامه داد: امروز رئیس جمهور آمریكا به تنهایی جرأت حضور در جامعه را ندارد. در حالی كه رئیس جمهور ما بدون هیچ واهمه‌ای در اجتماع‌ها حاضر و مورد استقبال گسترده مردم در داخل و خارج كشور قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین مواظبت از جوانان و نوجوانان كه سرمایه‌های عظیم انقلاب و كشور هستند را در میدانی جنگ نرم بسیار ضروری دانست و گفت: باید با روشنگری و پاسخگوی به شبهات جوانان مواظب باشیم در چنین میدان خطرناكی دچار لغزش نشوند.
وی خاطرنشان كرد: باید تلاش كنیم با روشنگری و تبیین حقایق، گرد و غبارهایی را كه دشمنان در راستای خدشه‌دار كردن اذهان مردم به ویژه جوانان ایجاد می‌كنند، بی‌اثر شود.
وی با اشاره به اینكه جهاد در برابر ظلم و ستم ارثیه‌ بزرگ اجداد ماست، اظهار داشت: جوانان كردستانی كه صفات و خصلت‌های بسیار برجسته‌ای همچون ایمان قوی، جهاد، ایثار، مهمان‌نوازی و احترام را از وارثان خود به ارث برده‌اند باید سعی كنند در كنار سایر جوانان این مرز و بوم، جهاد را در هر شرایطی از ارثیه‌های خود خارج نكنند.
وی در ادامه از برنامه‌های بسیار گسترده بسیج همچون راه‌اندازی 200 پایگاه بسیج در استان كردستان خبر داد و گفت: به منظور ارتقا و توسعه بیش از پیش بسیج و با توجه به علاقه مردم به وی‍ژه جوانان، برنامه‌های گسترده‌ای در حوزه‌های فرهنگی، علمی، آموزشی و غیره تدبیر شده كه به زودی در سراسر كشور اجرایی می‌شود...../تحلیل:ایلنا