دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

علت بروز سکته کشف شد.



 

 

 

علت بروز سکته

 

 

دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود نشان دادند که فعالیت زیاد یک مولکول موجب سکته قلبی و تصلب شریانی می شود.

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالج امپریال لندن کشف کردند که فعالیت بیش از اندازه حد یک مولکول کوچک به نام TLR-2 که سطح سلولهای سیستم ایمنی بدن را می پوشاند موجب تصلب شریانی و سکته قلبی می شود.

 


این دانشمندان پلاکهای تصلبی ایجاد شده در شریانهای 58 بیماری که تجربه سکته داشتند را با آنزیمهای ویژه ای حل کرده و پس از چهار روز آنها را بررسی کردند.

 


نتایج این بررسیها نشان داد که سلولهای شریانی میزان زیادی از مولکولهای التهابی و موادی را که قادرند به شریانها آسیب برسانند تولید کرده اند. سپس این پلاکها را در تماس با پادتنهایی قرار دادند که با گیرنده ها و مولکولهای حاضر در فرایندهای التهابی مبارزه می کنند.

 

 

علت بروز سکته

 


براساس گزارش یونایتدپرس اینترنشنال، این تحقیقات نشان داد که پادتنهای ضد مولکول TLR-2 تا حد چشمگیری تولید مولکولهای التهابی را کاهش می دهند.

 


مولکول TLR-2 مسئول التهاب و صدمات شریانی است. این مولکول، گیرنده ای است که روی سطح سلولهای سیستم ایمنی را می پوشاند و باکتریها و پروتئینهای خارجی را تشخیص داده و لنفوسیتها را برای دفاع از بدن فعال می کند.

 


به گفته این محققان، بروز سکته های قلبی و مغزی می تواند نوعی پاسخ ایمنی برای دفاع در مقابل میکروارگانیسمهای خارجی باشد. این میکروارگانیسمهای خارجی در سطح رگها موجب التهاب شده، به دیواره شریانها آسیب رسانده، تشکیل پلاکهای تصلب شریانی را تسهیل کرده و خطر بروز سکته را افزایش می دهند.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
کشف علت اصلی حالت تهوع مسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف علت بدخلقي دوران نوجواني



دانشمندان تغييرات در ناحيه نرمه جلويي مغز انسان که مسوول کنترل محرک هاي انگيزشي، قضاوت و تصميم گيري نوجوان است را توجيه مناسبي براي رفتارهاي عجيب اغلب نوجوانان در اين سنين مي دانند.

 

بدخلقی نوجوان

 

دانشمندان علت بد خلقي، خود خواهي، بي ملاحظگي و تند مزاجي نوجوانان را به اين شکل توجيه مي کنند که رشد مغز انسان در نوجواني کندتر از رشد بدن اوست.

 

در گذشته روانشناسان علت خصوصيات ناخوشايند رفتاري دوران نوجواني را تغييرات هورموني بدن مي دانستند. در حالي که تحقيقات جديد که با روش تصويربرداري از مغز انسان انجام شده است حاکي از تغييرات وسيع ساختمان مغر انسان در نوجواني و اوايل جواني است.

 

بدخلقی نوجوان

 

به گزارش روزنامه اعتماد، در اين تحقيق که در انستيتو ملي سلامت روان Bethesda انجام شد، فرآيند رشد 400 کودک تحت نظارت قرار گرفت. به اين صورت که هر دو سال يک بار از مغز آنها تصويربرداري به عمل مي آمد.

 

با مطالعه نتايج به دست آمده مشخص شد در فرآيند رشد انسان به تدريج سلول هاي مغز درگير جوان سازي مي شوند و به طور مداوم مغز انسان در حال تجديد و تغيير است به طوري که فرد تا سن 22-20 سالگي سالانه يک درصد از سلول هاي خاکستري مغز خود را از دست مي دهد.

 

بدخلقی نوجوان

 

دانشمندان تغييرات در ناحيه نرمه جلويي مغز انسان که مسوول کنترل محرک هاي انگيزشي، قضاوت و تصميم گيري نوجوان است را توجيه مناسبي براي رفتارهاي عجيب اغلب نوجوانان در اين سنين مي دانند.

 

آنها معتقدند در اين مرحله از زندگي مغز نوجوانان مانند اسفنجي عمل مي کند که درگير يادگيري است و عدم کنترل محرک هاي دروني باعث بروز رفتارهاي ريسکي مانند روي آوردن به مواد مخدر، الکل و سيگار مي شود.