دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

شركت نوكیا



 

 

شركت نوكیا

 

 

معرفی شركت نوكیا

 

نوکیا یک شرکت چند ملیتی در حوزه ارتباطات می‌باشد که برروی نقاط کلیدی مخابرات سیمی و بیسیم تمرکزکرده‌است. هم اکنون شركت نوكیا بزرگ‌ترین سازنده تلفن همراه در جهان است.

 

 

همچنین شركت نوكیا لوازم و تجهیزات مورد نیاز تلفن ثابت، ISDN، دسترسی به پهن‌باند، VoIP و WLAN را نیز تولید می‌کند.

ساختمان اصلی شركت نوكیا در شهر اسپو یک در نزدیکی هلسینکی، پایتخت فنلاند، قرار دارد. مراکز تحقیقات شركت نوكیا در سراسر جهان از قبیل پکن، بوداپست، بوخوم، پالو آلتو، کالیفرنیا و کمبریج، ماساچوست قرار دارند. کارخانه‌های بزرگ شركت نوكیا در سالو، فنلاند؛ پکن، چین؛ دونگ‌گوآن، چین؛ چنای، هند؛ کوماروم، مجارستان و منطقه روهر در آلمان قرار دارند.

شاید عجیب به نظر رسد كه شركتی با سابقه 145 سال فعالیت، كه بیشترین آن در تولید كاغذ و چكمه های لاستیكی پشت سر گذاشته شده است، در دو دهه اخیر با كنار گذاشتن كسب وكارهای سنتی به مدرنترین حوزه فناوری اطلاعات (IT) یعنی ارتباطات راه دور روی آورد و از سال 1998 به بزرگترین تولیدكننده تلفن همراه در جهان تبدیل شود.

 

این معجزه اما با تلاش مدیران آینده نگر و كاركنان خلاق «نوكیا» (NOKIA) رخ داده و هم اینك فراروی ماست. فروش 40 میلیون گوشی تلفن همراه توسط نوكیا در آن سال، اكنون به 250 میلیون دستگاه رسیده است به گونه ای كه از هر 3 تلفن همراه دنیا، یك دستگاه آن را شركت نوكیا تولید كرده است.

 

 

نوكیا از كجا آمد؟


نوکیا-شركت نوكیا قدمتی 145 ساله دارد. نوكیا در سال 1865 توسط فردریك ایدستام (FREDRIK IDESTAM) در فنلاند و در حوالی رودخانه نوكیا بنیان گذاشته شد و اصلی ترین تولیدات آن كاغذ و چكمه‌های لاستیكی بود. در آن سالها شركت نوكیا به عنوان پیشتاز صنعت كاغذ، افتخار ملی فنلاند محسوب می شد، اما قطعا كسی نمی توانست بیندیشد كه یك قرن بعد با واردشدن شركت نوكیا به صنعت ارتباطات راه دور، این افتخار به گونه ای دیگر ودر حوزه ای متفاوت وسطحی فراگیرتر تكرار وتجدید شود. «ایدستام» از همان زمان سیستم حفظ سلامتی كاركنان، آموزش و اسكان آنها را در برنامه خود گنجانده بود. در اولین سالهای قرن بیستم یعنی 1903، داماد او، گوستاو فوگلهلم (FOGELHOLM) رئیس شركت نوكیا شد و تصمیم گرفت در كنار تولید كاغذ و كفش، به تولید كابل و نیرو (برق) بپردازد. در آن زمان، نوكیا بیش از 250 مدل چكمه لاستیكی عرضه می كرد.

 

 

 

شركت نوكیا

 

 

نوکیا-همسایگی شركت نوكیا با كارخانه پلاستیك سازی فنلاند (FRW) باعث گردید كه این كارخانه بعدها بزرگترین سهامدار نوكیا شود. پس از الحاق كارخانه كابل سازی در سال 1922 به آنها، هر سه شركت در سال 1967 «گروه نوكیا» را تشكیل دادند. كسب و كار گروه متولد شده، لاستیك، كابل، چسب و كاغذ، تولید برق و الكترونیك بود. در فاصله بین دو جنگ جهانی و كمی پس از آن به دلیل تهدیدهای خارجی، شركتهای جوان رشد كردند و هم چسب و كاغذ، هم كابل و سیم و هم برق و نیروگاه سهم بازار خوبی از فنلاند یافتند. در سال 1933 اولین سیم تایر خودرو توسط شركت نوكیا تولید شد.

 

 

درسال 1977 كاری كایرامو (KARI KAIRAMO) رئیس شركت نوكیا شد و ضمن تاكید بیشتر بر ارتباط با غرب و حضور بیشتر در عرصه تولید نیرو و الكترونیك، تلاش برای بین المللی شدن شركت را آغاز كرد. این درحالی بود كه بعداز جنگ جهانی دوم، فنلاند به عنوان متحد آلمان مجبور به پرداخت غرامت به صورت كابل های برق تولیدشده توسط كارخانه كابل سازی به شوروی تا سال 1952 شد. پس از آن بود كه شوروی اصلی ترین شریك شركت نوكیا شد و حدود 20 درصد تولیدات شركت در دهه 60 به شوروی صادر می شد. در اثر سیاستهای كایرامو، به سه حوزه اصلی كار در گروه نوكیا، حوزه شیمیایی، پوششهای كف و تولید تلویزیون نیز افزوده شد. در دهه 80 نوكیا سومین سازنده بزرگ تلویزیون در اروپا شد.

 

زمینه تبدیل به نوکیا فعلی با تشکیل بخش الکترونیک در قسمت کابل‌ها در سال ۱۹۶۰ ایجاد شد. در سال ۱۹۶۷ این بخش به قسمت جداگانه تبدیل شد و شروع به تولید لوازم مخابرات کرد.

در سال ۱۹۷۰، نوکیا با ساختن Nokia DX۲۰۰ که یک سوئیچ دیجیتال تلفن بود، بیشتر در زمینه مخابرات درگیر شد.

در سال ۱۹۸۰ شركت نوكیا یک سری از کامپیوترهای شخصی که میکرومیککو نام داشت، تولید کرد. گرچه قسمت رایانه‌های شخصی به شرکت ICL فروخته شد که این شرکت بعد‌ها یک قسمتی از فوجیتسو شد.

 

 

نخستین تلفن همراه-گوشی نوکیا

 

گوشی نوکیا-شركت نوكیا با سرمایه گذاری مشترك (J.V) با MOBIRA اولین گام را در عرضه تلفن همراه (MOBIRA CITYMAN) برداشت. قبل از آن عملا تلفن همراه فقط در خودرو نصب می شد. عرضه استاندارد NMT گوشی تلفن همراه توسط شركت نوكیا، علت توسعه سریع این نوع تلفن ها محسوب می شود.

 

در سال 1985 یورما اولیلا (JORMA OLLILA) مدیرعامل فعلی شركت نوكیا، به عنوان مدیر عملیات بین المللی به نوكیا پیوست. در این سال تنوع حوزه های كاری در شركت نوكیا به اوج خود رسیده بود به گونه ای كه این گروه در 180 حوزه كسب و كار مشغول فعالیت بود. به همین دلیل یكی از اهداف شركت نوكیا در دهه 90 كاهش تعداد كسب وكارهای مختلف و متفرق بود.

 

 

در سال 1989 با واردشدن شركت نوكیا به عرضه سیستم های شبكه ای، اولین شبكه GSM به یك شركت رادیویی فنلاندی فروخته شد. شركت نوكیا طی دهه 90، شبكه های GSM را به 90 اپراتور در سراسر جهان عرضه كرد. سرمایه گذاری نوكیا در فناوری دیجیتالی GSM از عوامل موفقیت شركت محسوب می شود. نوكیا اولین تلفن همراه GSM مدل 1011 را در سال 1992 روانه بازار ساخت. این تلفن، پایه ای برای طراحی مدل های بعدی شد.

 

 

گوشی نوکیا-در سال 1994، یورمااولیلا مدیرعامل شركت، عناصر كلیدی استراتژیك شركت را چنین اعلام كرد: «كسب وكارهای قدیمی را رها كنید و به شدت روی ارتباطات راه دور تمركز كنید». درهمین سال، شركت نوكیا سری تلفن های همراه 2100 را تولید كرد كه بیش از 20 میلیون دستگاه از آنها فروش رفت. در سال 1998 نوكیا رهبر جهانی در تلفن‌های همراه شد. سال بعد، دستیابی به اینترنت بی سیم جهانی به عنوان یكی از اهداف شركت مطرح گردید و سپس اولین تلفن (WIRELESS APPLICATION PROTOCOL)WAP مدل 7110 عرضه شد. سال 2000 نوكیا با عرضه تلفن همراه 9210 با صفحه نمایش رنگی به میدان آمد و دو سال بعد تلفن های دوربین دار از سوی نوكیا به بازار عرضه گردید.

 

 

استراتژی شركت نوكیا


شركت نوكیا در سال 1993، «راه نوكیا» (THE NOKIA WAY) را به عنوان بیانیه استراتژی و ارزشهای خود ارائه كرد. این بیانیه هر سال بازنگری می شود. پایه های این استراتژی عبارت است از مسئولیت اقتصادی، مسئولیت زیست محیطی و مسئولیت اجتماعی.

 

 

مأموریت شركت نوكیا

 

شـــركت نوكیا در سال 1993 شعار «ارتباط انسانها با یكدیگر» ( CONNECTING People) را برگزید. این شعار بیانگر سهم نوكیا برای خلق ارتباطات بدون سیم بین مردم است. شركت نوكیا امیدوار است با ارتباط دادن افراد به یكدیگر، نیاز اساسی انسان برای برقراری ارتباطات اجتماعی را پاسخ دهد و بین مردم واطلاعات موردنیاز آنها پلی برقرار سازد.

 

یورما اولیلا مدیرعامل شركت می گوید: «مأموریت ما مرتبط كردن انسانها با یكدیگر است. این بیش از یك عبارت تبلیغاتی است. این نشان می دهد ما چه می‌كنیم و چه نفعی به مشتریانمان می رسانیم. كه هستیم و چه چیزی ارائه می دهیم. این قطب نمای ماست. ما از آن به عنوان موتور محرك كسب وكار خود درجهت ارائه ارزش به مشتریانمان استفاده می كنیم».

 

 

شركت نوكیا

 

 

در اولین سالهای قرن بیست ویكم، نوكیا به دو گروه كسب و كار تقسیم شد: تلفن های همراه و شبكه ها. در كنار این دو حوزه، یك مركز تحقیقات مستقل (N.R.C) و سازمان سرمایه گذاری های مشترك (N.V.O) نیز وجود دارد. ساختار جدید گروههای كسب وكار در شركت نوكیا عبارت است از:

 

1 – تلفن همراه؛ 2 – شبكه ها؛ 3 – بخش سازمانها؛ 4 – محیطهای چندرسانه ای.

 

 

فرهنگ و ارزشهای سازمانی شركت نوكیا

 

«ارزشهای نوكیا» جزء كلیدی «راه نوكیا» محسوب می شود. بیانیه ارزشهای نوكیا درقالب NOKIA CODE OF CONDUCT در 1997 منتشر گردید و آخرین ویرایش آن در سال 2005 صورت گرفت. سه پایه اصلی فرهنگ سازمانی و ارزشها در نوكیا عبارت است از:

 

1 – رضایت مشتری؛

 

2 – احترام به انسان؛

 

3 – یادگیری مستمر و كاربردی.

 

این ارزشها، كاركنان را در سراسر جهان به حركت وامی دارد. شركت نوكیا بر این باور است كه با این ارزشها می تواند محیطی خلق كند كه كاركنان احساس كنند انگیزه و ارزش و آرامش دارند. نوكیا دارای یك ساختار تخت و شبكه‌ای و غیرسلسله مراتبی است كه سرعت وانعطاف پذیری لازم در تصمیم گیریها را میسر می سازد. در شركت نوكیا هركس می تواند اشتباه كند. باتوجه به بازبودن فضای شركت، برای كاركنان فرصت مساوی در طرح ایده های جدید و ریسك پذیری فراهم است.

 

 

منابع انسانی شركت نوكیا

 

تعداد كاركنان شركت نوكیا در سال 2002، 51 هزار و 748 نفر و در سال 2005، 55 هزار و 505 نفر بوده است. از این تعداد 41 درصد در فنلاند و بقیه در سایر نقاط جهان مستقر هستند. در سال 1987، 70 درصد كاركنان در فنلاند حضور داشتند. حدود نیمی از كاركنان در محدوده سنی 40 – 30 سال و حدود 73 درصد آنها كمتر از 50 سال سن دارند. در زمینه منابع انسانی، شركت نوكیا توجه به ارزشهای سازمانی، بازبودن فضای كار، توسعه شغلی، مدیریت عملكرد، تنوع و موازنه بین كار و زندگی را عوامل بسیار مهم در جذب، نگهداری و انگیزش كاركنان می داند. شركت نوكیا درعملكرد و رضایت شغلی وكیفیت زندگی كاركنان به موازنه بین محتوای كار وعلائق و نیازهای كاركنان می‌اندیشد.

 

 

اولیلا مدیرعامل شركت نوكیا در زمینه اثرات مثبت و موثر تنوع نیروی انسانی در شركت می گوید: «ما به سمت دنیای متحرك (MOBILE WORLD) می رویم كه در آن انسانها درهر جا و هر زمان توانایی برقراری ارتباط با اطلاعات نامحدود را خواهند داشت.

 

این بدان معناست كه بازار ما «جهان» است، بنابراین تنوع نیروی انسانی، عرصه مهمی از كسب وكار ماست. بهترین افراد را می توان از ملیتهای متنوع و زمینه های فرهنگی متفاوت برگزید. ما باید تنوع بازار را در سازمان خود متجلی و منعكس كنیم تا مطمئن شویم كه نیازهای همه مشتریانمان را درك می كنیم. برای موفقیت در بازار متنوع، خلاقیت عامل كلیدی است. تیم های متنوع خلاق تر هستند و راه حلهای بهتری برای مسائل پیدا می كنند تا تیم های یكدست وهمگن».

 

شركت نوكیا نشستی سالانه به صورت جهانی برای كاركنان خود ترتیب می دهد كه به عنوان «به شما گوش فرامی‌دهیم» (LISTENING TO YOU) معروف است و شركت از این راه بازخورد خوبی از كاركنان به دست می‌آورد. همچنین سیستم «از منابع انسانی بپرسید» (ASK HR) در شركت برقرار است كه پرسشهای مكتوب كاركنان درزمینه منابع انسانی، همواره پاسخ داده می شود.

 

 

فناوری و R&D

 

در دهه 1980، كایرامو قهرمان فرهنگ سازمانی و جامعه اطلاعات محور بود و می خواست كه در آموزش و تحقیقات سرآمد باشد. پس از سال 1993، تحت رهبری او، تمركز و توجه به موضوع تحقیق و توسعه و فناوری برجسته شد. آنچه شركت نوكیا را سرآمد صنعت ارتباطات راه دور كرد موفقیت در فناوری های دیجیتالی NMT وGSM در تلفن همراه بود. طراحی پلت فورم نرم افزاری سری 60 كه بیش از 60 درصد سازنده های تلفن همراه تاكنون تحت امتیاز آن كار می كنند گام مهمی در توسعه شركت بود. فناوری نسل سوم شبكه ها برای تلفن همراه، WCDMA است كه توسط شركت نوكیا طراحی و عرضه شده است. شركت نوكیا اولین طراح قابهای قابل تعویض تلفن همراه درجهان و مبدع و عرضه كننده محصولات جانبی آن است.

 

تحقیق و توسعه (R&D) در نوكیا با مشاركت دانشگاهها و سایر شركتها انجام می شود. در پایان دهه 90 یك سوم كاركنان نوكیا در بخش تحقیق وتوسعه در 44 مركز و 12 كشور – علاوه بر مركز تحقیقات نوكیا – كار می كردند. در ابتدای سال 2005، 20 هزار و 722 نفر یعنی حدود 37 درصد كاركنان درمراكز تحقیق و توسعه در سراسر دنیا كار می كردند. در این سال، شركت نوكیا 8/3 میلیارد یورو یعنی 8/12 درصد فروش خالص خود را صرف R&D كرده است. این رقم در سال 2002، 10 درصد و در سال 1980، 2 درصد بوده است.

 

مركز آموزش نوكیا نیز به منظور تكمیل اهداف و فعالیتهای مركز تحقیقات نوكیا تشكیل شده است كه در آن خط‌مشی آموزش بین المللی تعیین شده و آموزش فناوری و ارتباط با دانشگاهها انجام می شود. بسیاری از كاركنان نوكیا درحین كار، مدارك بالاتر تحصیلی گرفته اند و اكنون با حمایت وزارت آموزش فنلاند، دانشگاه نوكیا تاسیس شده است.

 

 

 كیفیت


شركت نوكیا، كیفیت را به منزله كلید بهره وری، سودآوری و افتخار می داند و آن را در سه بعد جستجو می‌كند: فرایند، محصول و مدیریت. كیفیت درهریك از این ابعاد مفهوم خاص خود را دارد و برای دستیابی به موقعیت رقابتی در سطح جهان، كیفیت درهمه این ابعاد باید رعایت شود. تعهد به بهبود كیفیت یك فرایند مداوم و قلب هر فعالیتی محسوب می شود كه در نوكیا صورت می گیرد. رمز حفظ موقعیت رهبری و رقابتی نوكیا درجهان جلو بردن موازی ومتوازن كیفیت و نوآوری است.

 

 

 بعد فرایند:


هرچه كیفیت در فرایندها بهبود یابد، بهره وری كاری افزایش می یابد. كیفیت در فرایند وسیله ای است برای ابداع راههایی برای مدیریت پیچیدگی. به عبارت دیگر پیچیدگی، پایه اولیه نوآوری و ابداع است.

 

 

محصول:


كیفیت در محصول یعنی تاثیر مثبت گذاشتن بر تجربه و درك مشتری.

 

 

بعد مدیریت:


كیفیت برای هم سطح كردن نوآوری و بهبود بهره وری امری حیاتی است. رویكرد نوكیا، مدیریت فرایند و تركیب كردن تولید اقتصادی با چابكی ازطریق مدیریت مدولار است.

 

 

شركت نوكیا در یك نگاه:


نوع شرکت نوکیا: سهامی عام

 

تأسیس شرکت نوکیا : ۱۸۶۵، فنلاند

 

دفتر اصلی شرکت نوکیا : فنلاند ، کایلانییمی ، اسپو

 

سابقه شرکت نوکیا: 145 سال

 

مؤسس شرکت نوکیا: فردریك ایدستام

 

زمینه فعالیت شرکت نوکیا: ارتباطات

 

محصولات شرکت نوکیا: گوشی تلفن همراه، رایانه‌های چندرسانه‌ای، بازی‌های موبایل، شبکه‌ها، سیستم‌های بیسیم، خدمات بیسیم داده، دستگاه‌های صوتی بیسیم، سوئیچ‌های بیسیم، لوازم جانبی

 

فعالیت اولیه شرکت نوکیا: تولید كاغذ و چكمه های لاستیكی

 

فعالیت كنونی شرکت نوکیا: فناوری ارتباطات راه دور و تلفن همراه

 

درآمد شرکت نوکیا : 5 میلیارد و 488 میلیون یورو (۲۰۰۶).../منبع:راسخون



ویدیو مرتبط :
Camera Extras اپلیكیشن اختصاصی و جدید نوكیا برای گوشی های سری Lumia این شركت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انهدام ۱۵ شركت هرمی توسط وزارت اطلا‌عات



 

 

 

با تلاش كارشناسان وزارت اطلاعات، ۱۵ شركت هرمی كه با فریب و اغفال مردم سرمایه‌های آنها را به بهانه پرداخت سود تصاحب می‌كردند شناسایی و منهدم شدند.



صبح دیروز یكی از كارشناسان اقتصادی وزارت اطلاعات در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج)‌ برای مبارزه جدی با شركت‌های هرمی كه با هدف غارت سرمایه‌های مردم و ضربه زدن به اقتصاد كشور فعالیت می‌كنند، گفت:‌ قانون ممنوعیت فعالیت شركت‌های هرمی در ایران ۱۴ دی ماه سال ۱۳۸۴ به تصویب رسیده كه در آن به نحوه فعالیت این نوع شركت‌ها كه قارچ‌گونه رشد كرده‌اند اشاره شده است.



به گفته این كارشناس، طبق همین قانون برای كسانی كه از طریق شركت‌های هرمی قصد ضربه‌زدن به نظام را داشته‌اند، مجازات اعدام و مصداق مفسد فی‌الارض در نظر گرفته شده و شناسایی و برخورد مقتدرانه با شركت‌های هرمی به عهده وزارت اطلاعات گذاشته است.



● انهدام چند شركت جدید

كارشناس وزارت اطلاعات با اشاره به انهدام چند شركت جدید هرمی در ۲ ماه گذشته، گفت: با دستگیری سرشاخه‌ها و اعضای اصلی این شركت‌‌ها، فعالیت این شبكه‌ها در داخل به كلی منهدم شده است.



وی افزود: یكی از این شبكه‌های منهدم شده، شركت اف.اس.جی بود كه مركز فعالیت آن در خراسان رضوی قرار داشت و سرشاخه‌های این شبكه با تبلیغات گسترده و اغفال و فریب مردم۴۰ میلیارد تومان كلاهبرداری كرده بودند كه پس از پیگیری‌‌‌های علمی و تخصصی تمامی عوامل اصلی آن دستگیر شده‌اند كه بزودی و پس از پایان تحقیقات برای محاكمه تحویل مراجع قضایی خواهند شد، اما ۲ عضو این شبكه یعنی نفر اول و دوم در خارج از كشور به سر می‌برند كه با دستور قضایی پلیس بین‌الملل این دو متهم تحت تعقیب نیز بازداشت و به كشور منتقل خواهند شد.



این مقام مسوول در ادامه خروج ارز از كشور، جذب سرمایه‌های مردمی، ایجاد امید كاذب برای پولدار شدن، وارد آمدن لطمات جدی بر روابط خانوادگی و ایجاد تهدید امنیتی ناشی از بی‌توجهی به تعهدات از سوی شركت‌های هرمی را از آسیب‌های جدی در شالوده اجتماعی دانست.



وی تاكید كرد: با توجه به تبلیغات گسترده شركت‌های هرمی باید توجه داشت ثبت شركت، چاپ آگهی در رسانه‌ها و تبلیغ در فضای مجازی نشان‌دهنده قانونی بودن فعالیت شركت‌های هرمی یا بازاریابی شبكه‌‌ای نیست.



● ترفندها

كارشناس اقتصادی وزارت اطلاعات در بخش دیگری از اظهاراتش، با تشریح سیكل فعالیت شبكه‌های هرمی و سوءاستفاده از اعتماد مردم، گفت: سرشاخه‌ها و اعضای اصلی شركت‌های هرمی با ایجاد زمینه‌های روانی برای مردم و به قصد فرار از مشكلات از اسامی افراد خارجی استفاده می‌كنند كه در خارج از كشور پیگیر سود سرمایه‌های آنها هستند.



در حال حاضر تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد كه در این دوره ۹۰ درصد شركت‌های هرمی ایرانی هستند ولی به قصد فریب مردم، در پوشش شركت‌های خارجی معرفی می‌شوند.



به گفته این كارشناس اقتصادی، برخی از این شركت‌ها سعی می‌كنند فعالیت خود را شرعی جلوه دهند به طوری كه یك شركت هرمی در مشهد از شاهنامه و قرآن برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده می‌كرده است.



وی با هشدار به مردم گفت: تبلیغات غیرواقعی به بهانه پرداخت سود نامتعارف، ایجاد محیطی شیك برای جلب اعتماد، ترغیب زیرشاخه‌ها برای ارتباط چهره به چهره با مردم در اماكن مختلف، شناسایی افراد بیكار و وعده استخدام در شركت‌های معتبر و گماردن آنها در پست‌های مهم از جمله مدیركلی و... از جمله شیوه‌های فریب و اغفال مردم است.



وی تاكید كرد: سربازان گمنام امام زمان(عج)‌ با هوشیاری نسبت به شناسایی و دستگیری شیادان و اغفالگرانی كه اموال مردم را غارت می‌كنند، اقدام و با این قبیل افراد مقتدرانه برخورد خواهند كرد و هشدار می‌دهیم مجازات سختی در انتظار كلاهبرداران شركت‌های هرمی خواهد بود.