دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان


به نظر شما سیستمی که بتواند الگوی سیستم‌های گیمینگِ دیگر بوده و ویترینی از آخرین فن‌آوری‌های روز داشته باشد چه مشخصاتی دارد؟

وب‌سایت زومجی - فرشید معتمد: به نظر شما سیستمی که بتواند الگوی سیستم‌های گیمینگِ دیگر بوده و ویترینی از آخرین فن‌آوری‌های روز داشته باشد چه مشخصاتی دارد؟ اگر قصد انتخاب بهترین قطعات موجود در بازار بدون توجه به قیمت  تمام شده را دارید، در بخش چهارم مقاله با راهنمای خرید کامپیوتر با ما همراه باشید.

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان

سیستم رده حرفه‌ای (راندمان عالی -سرعت بالا در کارهای روزمره- بازی با تنظیمات ماکزیمم – تولید محتوا در حد خوب)

کاربری

ما در این بخش یک به یک قطعات سیستم رده حرفه‌ای را به دقت مورد آزمایش و بررسی قرار داده‌ایم تا از داشتن بهترین راندمان و عملکرد در وظایف مربوطه مطمئن شویم. در اینجا بودجه‌ی بالا نیاز به صرفه‌جویی در خرید برخی قطعات را ناموجه می‌کند و بالاترین کارایی با استفاده از سریع‌ترین قطعات موجود در هر رده، اولویت اول انتخاب ما است. سیستم همه منظوره‌ی ما بیش از نیاز امور عادی و روزمره و حتی اجرای معمولی بازی‌ها عمل می‌کند، قطعات اصلی آن قابلیت اورکلاک و Tuning زیادی دارند و مجموعه‌ی سیستم به‌راحتی می‌تواند آخرین تنظیمات ممکن در بازی‌ها را در فریم‌های بالاتر از حد معمول و در رزولوشن‌های غیر متداول مثل 2560*1440 و حتی در حالت‌های سه‌بعدی اجرا کند.

سیستم رده حرفه‌ای

قیمت                                      نام قطعه                  مدل

یک میلیون و ٢٠٠ هزار تومان        Intel Core i7 4790K                       CPU  

٣١٠ هزار تومان                          Thermal Right Silver Arrow IB-E               COOLING

٧٧٠ هزار تومان                          ASUS Z97 MAXIMUS VII RANGER          MotherBoard

۴۶٠ هزار تومان                          GSkill RipjawsX 2*8GB DDR3 2400                     RAM

دو میلیون و ۴٣٠ هزار تومان          ASUS STRIX GTX 980 OC 4GB DDR5                     VGA

٢٨٠ هزار تومان                          Seagate 7200 64MB 2TB                     HDD

۴۵٠ هزار تومان                          SAMSUNG 850  PRO 120GB                     SSD

۶۰ هزار تومان                            ASUS 24X SATA                    ODD

۵٠٠ هزار تومان                          GREEN 850B-OC Platinium                 Power

۴٨٠ هزار تومان                           GREEN X8 RAPTOR                  Case

شش میلیون و ٩۴۰ هزار تومان                               جمع کل‌ (تومان)    

پردازنده، مادربرد و رم

گل سرسبد سیستم‌های منتخب ما در اینجا قوی‌ترین پردازنده‌ی حال حاضر از نسل Haswell را در خود جای داده است. پردازنده‌ی Core i7 4790K با اسم رمز Devil’s Canyon جایگزین پردازنده‌ی 4770K شد تا هم با بهبود رابط حرارتی پردازنده یا TIM از سقف دمای آن بکاهد و هم شرایط را برای اورکلاک بیشتر مهیا کند. به علاوه، با استفاده از ترانزیستورهای بیشتر در زیر پردازنده بتواند روند انتقال جریان از رگلاتورهای ولتاژ یا FIVR به نقاط مختلف پردازنده را بهبود بخشد. پردازنده‌ی ما با فرکانس پایه‌ی ۴ گیگاهرتز و فرکانس توربوی ۴۴٠٠ مگاهرتز رکوردی را در بین پردازنده‌های سری Core اینتل ثبت می‌کند که شاید شکستن آن حتی در نسل‌های آینده هم چالش کوچکی نباشد. از آنجا که هنوز بسیاری از برنامه‌های ویندوزی و رایج و حتی بازی‌ها بطور کامل با روش چند نخی یا MultiThreading برای پردازش همزمان هماهنگ نیستند، افزایش فرکانس کاری پردازنده می‌تواند تاثیر مطلوبی در افزایش کارایی نیز به دنبال داشته باشد.


راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان
سند رسمی اینتل برای معرفی پردازنده‌ی 4790K

ممکن است برخی کاربران این سوال را مطرح کنند که چرا از پردازنده‌های قدرتمند سری Hasswell-E و سوکت ٢٠١١ برای سیستمی در این رده استفاده نکردیم؟ پاسخ این است که اصولا پلتفرم‌های سوکت ٢٠١١ از نسل‌های قبل نیز با هدف تامین نیازهای کاربردهایی غیر از چیزی که PC های معمولی با آنها کار می‌کنند طراحی و تولید شده‌اند. نیاز به پردازش‌های بسیار سنگین، موازی و طولانی مدت را می‌توان برای کاربردهایی مثل تهیه و تدوین موسیقی و فیلم، طراحی و تولید گرافیک سه بعدی و انیمیشن ، پردازش‌های محاسباتی سنگین و شبیه‌سازی‌ها در نظر گرفت و این همان چیزی است که پردازنده‌های قدرتمند سوکت ٢٠١١ برای آنها انتخاب اول هستند اما برای کاربردهای دیگر و بازی‌ها، استفاده از این پلتفرم در حال حاضر افزایش راندمان خاصی را موجب نخواهد شد، ضمن اینکه هزینه‌ی هنگفتی بابت مادربرد بسیار گران‌تر به همراه ماژول‌های جدید DDR4 با قیمت دو برابر بیشتر را به مبلغ نهایی اضافه خواهند کرد. حتی در برخی موارد پردازنده‌ی 4790K به‌خاطر فرکانس بیشتر، از پردازنده‌ی دو میلیون تومانی 5930K در رتبه‌ی بالاتری از لحاظ راندمان قرار گرفته است!

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان
خنک کننده‌ی Thermal Right Silver Arrow IB-E

در مورد خنک‌کننده هم هیچ انتخابی بجز استفاده از یک مدل قدرتمند نداریم. قرار است بزودی سری جدید خنک کننده‌های مایع CORSAIR وارد بازار شوند که پَسوند GT و GTX خواهند داشت.

مدلِ توصیه شده در اینجا یکی از بهترین انتخاب‌های موجود در بازار، چه از نظر بازدهی و چه از نظر نویز بوده که نشان‌های کیفیت زیادی را هم از سایت‌ها و متخصصان دریافت کرده است. مدلِ Silver Arrow IB-E دارای سینکی است که در هر نوع کیسی جای نمی‌گیرد و کیسِ منتخبِ ما واجد فضای لازم برای نصب راحت آن است. به‌عنوان جایگزین این خنک کننده ، اگر بخواهیم یک مدل جایگزین و معروف از بین خنک‌کننده‌های غیر مایع را معرفی کنیم نباید به چیزی کمتر از Noctua NH-D15 فکر کنیم. این مدل در عین اینکه راندمانی هم‌سطح یا بهتر از بیشتر خنک‌کننده‌های مایع موجود ارائه می‌دهد، نویز تولیدی آن در بدترین شرایط هم کمتر از چیزی است که بتوان در بین صداهای تولیدی از فن‌های دیگر سیستم تشخیص داد.

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان
مادربرد مدرن ASUS MAXIMUS Ranger Z97

برای مادربرد انتخابی به جز مدلی مبتنی بر تراشه‌ی Z97 نداریم، چرا که مهم‌ترین قابلیت پردازنده‌ی ما اورکلاک برای گرفتن راندمان رایگان بالاتر است. این مدل هم از سری مخصوص گیمرها بوده و تمامی امکانات متصور را شامل می‌شود. در مورد رم هم کوتاهی نکردیم و بسته‌ی ١۶ گیگابایتی از بهترین سری ماژول‌های موجود با فرکانس ٢۴٠٠ مگاهرتز را انتخاب‌ کردیم، فرکانسی که روی چنین مادربردی به راحتی قابل دسترسی است و حتی قابلیت اورکلاک به فرکانس بالاتر را هم خواهد داشت.

گرافیک

ناگفته پیدا است که کارت گرافیکی منتخب ما باز هم از نسل جدید با پشتیبانی از دایرکت ایکس ١٢ و بیشتر تعداد واحدهای پردازش گرافیکی که تا به حال تولید شده است خواهد بود. کارت GTX 980 هم بهترین انتخاب در این رده بوده و حتی در صورت نیاز می‌توان آن را با کارت GTX 980 دیگری روی سیستم جفت کرد تا راندمان بالاتری را در رزولوشن های 2K و بالاتر داشته باشد. البته به جهت اختلاف قیمت زیاد با کارت رده پایین‌تر، می‌توان در حالت SLI از دو کارت GTX 970 هم استفاده کرد و راندمانی در همان حد را بدست آورد، زیرا افزایش راندمان در حالت دو کارتی دقیقا دو برابر نیست و بخشی از توان پردازشی برای هماهنگ کردن کارت‌ها صرف می‌شود. کارت‌ نو رسیده‌ی تایتان ایکس که قیمت هزار دلاری برایش تعیین شده بود هنوز موجود نیست و حتی در برخی سایت‌های آنلاین با قیمت بسیار بالاتر هم به فروش رفته است. در هر صورت با این قیمت توجیهی برای جا دادنِ آن در سبدِ خریدِ گیمرها وجود ندارد و حتی معرفی کارتِ گرافیکِ قدرتمندِ GTX 980 Ti با راندمانی بسیار نزدیک به تایتان ایکس و در عینِ حال ۳۰ درصد قیمت پایین‌تر، نام کارتِ گرافیکِ تایتان ایکس را از لیستِ انتخاب‌های ما حذف کرده و با ورود و تثبیتِ قیمتِ آن در بازار، احتمالا در ماه‌های آتی جایگزین GTX 980 خواهد شد.

سایر قطعات

داشتن SSD در چنین سیستمی یک ضرورت غیر قابل اجتناب است. مدل SAMSUNG 850 PRO هم مانند مدل معرفی شده در سیستم قبلی است اما از تراشه‌های 3D-NAND Flash بجای تراشه‌های TLC معمولی استفاده کرده که نه تنها باعث افزایش قابل توجه راندمان در تمام سطوح SSD می شود بلکه عمر متوسط عملیاتی این دیسک یا اصطلاحا (MTBF (Mean Time Between failures آن را هم از حدود ٨٢ ترابایت در مدل 850 EVO به ١۵٠ ترابایت در مدل 850 PRO افزایش می‌دهد.

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان
نمای داخلی درایو SSD مدل SAMSUNG 850 PRO

منبع تغذیه یا پاور سیستم هم هر چند همیشه باید معتبر و دارای توان کافی باشد اما انتخاب آن برای سیستم‌های قدرتمند و با مصرف توان بالاتر معمولا باعث سردرگمی و ایجاد تردید می‌گردد. محصول منتخب ما در اینجا از سری مدل‌های جدید شرکت High Power (شرکت OEM که برای بسیاری از برندهای معتبر دیگر محصولات سفارشی تولید می کند) با توان خروجی ٨۵٠ وات است و از فن با کیفیت بالای Dual Ball Bearing با حداکثر سرعت ١۵٠٠ دور در دقیقه بهره می‌گیرد. این مدل تا زمانی که توان خروجی زیر ٣٠ درصد بوده و حرارت هم تحت کنترل باشد فن را خاموش نگه می‌دارد تا میزان نویز این قطعه به صفر برسد و زمانی هم که حرارت بالاتر از میزان تعیین شده باشد، حتی در صورت خاموش کردن سیستم هم فن پاور تا ٩٠ ثانیه روشن می‌ماند تا با دفع حرارت موجود باعث افزایش عمر کاری قطعات شود. در روی برد پاور هم از خازن‌های ساخت کشور ژاپن و برای تبدیل کننده‌های ولتاژ و PFC هم از قطعات معتبر ساخت شرکت Infineon بهره‌گیری شده است. همه‌ی این‌ها و بسیاری از ویژگی‌های دیگر این مدل و سری جدید را به یکی از مطمئن‌ترین انتخاب‌های کاربران ایرانی بدل کرده است تا در مورد چگونگی تامین توان قطعات هیچ نگرانی خاصی نداشته باشند. با این پاور به راحتی می‌توان حتی دو کارت گرافیکی GTX 980 را روی سیستم مرجع این رده تغذیه کرد.

مانیتور

مدل منتخب ما در این رده مرزهای رایج مانیتورهای پی‌سی را پشت سر می‌گذارد، چرا که بر خلاف مانیتورهای ۶٠ هرتز معمولی از پنلی با نرخ بازسازی تصویر ١٢٠ و ١۴۴ هرتز استفاده می‌کند تا تصاویر واضح‌تر و دقیق‌تری را در حرکات و چرخش‌های سریع نمایش دهد و از امکانات جنبی جدیدی مثل پشتیبانی از عینک‌های سه‌بعدی، همگام‌سازی نرخ فریم با مانیتور مثل FreeSync یا G-Sync و همین‌طور قابلیت Light Boost برای رفع اثر محو شدن اشیای متحرک برخوردار است. این مانیتور باید دارای کمترین لگ ورودی یا Input Lag باشد تا از زمان فشرده شدن کلید یا کلیک ماوس و دیدن واکنش روی مانیتور تاخیری حتی در حد چند میلی‌ثانیه هم وجود نداشته باشد. کاربران با وارد شدن به این آدرس در مرورگر کروم یا فایرفاکس می‌توانند سرعت پاسخ‌گویی و میزان بلورشدن تصاویر را در مانیتور خود تست کنند.

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان
نمایشگر ۱۴۴ هرتزی BenQ 2420Z مخصوص گیمینگ

مدل‌هایی مثل ASUS VG248QE 3D با قیمت یک میلیون و چهارصد هزار تومان یا BenQ XL2420Z با قیمت یک میلیون و هشتصد هزار تومان واجد شرایط یک مانیتور مخصوص گیمینگ با شرایط بالا هستند. خواه باور کنید یا خیر، این مدل‌ها می‌توانند تجربه‌ای متفاوت را در بازی‌ها به نمایش گذارند، بلوری شدن و دنباله‌های محو تصاویر متحرک را از بین ببرند و بخصوص در بازی‌های اکشن و آنلاین، مهلت بیشتری برای نشان دادن واکنش و پیش دستی در مبارزه‌ها در اختیار کاربر قرار دهند. گیمرهای حرفه‌ای حتما می‌دانند که داشتن پینگ تایم کمتر در حد ٣٠ تا ۴٠ میلی‌ثانیه چقدر می‌تواند در بازی‌های آنلاین مفید واقع شود، این مزیتی است که مانیتورهای منتخب ما در این رده فرآهم می‌کنند.

بررسی فنی سیستم رده حرفه‌ای

شانس آن را داشتیم که قوی‌ترین سیستم توصیه شده در این مقاله را به صورت حضوری و عملی مونتاژ و آماده‌سازی کنیم و برخی بنچمارک‌های نرم افزاری، میزان اورکلاک قطعات و راندمان نهایی را روی آن بررسی کنیم. امیدواریم در مقاله‌ای اختصاصی بتوانیم تست‌های مختلفی انجام داده و نتایج آن را در معرض نظر شما قرار دهیم. از اینجا می‌توانید مشخصات سیستم تست ما را ببینید و در پایین هم می‌توانید نتیجه‌ی بنچمارک 3DMARK 2013 و تست FireStrike روی این سیستم را مشاهده کنید.

راهنمای خرید کامپیوتر با هفت میلیون تومان
نتیجه‌ی تست FireStrike روی سیستم رده حرفه‌ای


ویدیو مرتبط :
چه مانیتوری بخرم، راهنمای انتخاب و خرید مانیتور کامپیوتر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهنمای خرید کامپیوتر با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان


اگر قصد خرید سیستم مناسبی را دارید و هنوز انتخاب‌های خود را قطعی نکرده‌اید با ما همراه باشید.

وب‌سایت زومجی - فرشید معتمد: این راهنمای اختصاصی خرید، بهترین سخت افزار موجود در بازار را در رده‌های بودجه‌ای مختلف و رایج معرفی می‌کند. اگر قصد خرید سیستم مناسبی را دارید و هنوز انتخاب‌های خود را قطعی نکرده‌اید با ما همراه باشید.

خرید قطعات و سخت افزار مناسب، همیشه یکی از دغدغه‌های کاربران در بازارِ سنتی ایران است که اطلاع‌رسانی در آن به نحوِ مطلوبی صورت نمی‌گیرد و معمولا قیمت قطعه به تنهایی اولین و شاید تنهاترین معیار برای خرید در نظر گرفته می‌شود. قیمت‌های متفاوت و حتی قطعات شبیه‌سازی شده از اصل هم به این وضعیتِ نامطلوب دامن می‌زند و بسیاری از کاربران را گرفتارِ خریدِ قطعاتِ تقلبی، بی‌کیفیت یا ناسازگار با هم می‌کند.

راهنمای خرید کامپیوتر با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

در این مقاله سعی می‌کنیم جدیدترین محصولات سخت افزاری کامپیوترهای شخصی را معرفی کنیم و مناسب‌ترین‌ها را با توجه به قیمت و رده فروش بازار مطابق با معیار جهانی و همچنین وجود آنها در بازار داخلی پیشنهاد دهیم. به همه کاربران و مخاطبان خود توصیه می‌کنیم تا قبل از مراجعه به بازار یا سایت‌های فروش آنلاین، این راهنما را به دقت مطالعه و پویش کنند تا بتوانند مناسب با کاربرد و بودجه خود آگاهانه عمل کنند. در این سلسله مقالات چهار سیستم مختلف از سیستم‌های پی‌سی با کارکردهای متداول را معرفی و چگونگی انتخاب قطعات را تشریح خواهیم کرد. توجه داشته باشید که قیمت‌ها بر اساس نرخ روز بازار بورس لوازم رایانه در تهران محاسبه شده و صرفا جنبه‌ی اطلاع رسانی دارد.

سیستم با بودجه‌ی محدود (راندمان قابل قبول – مناسب برای کاربری روزمره- چندرسانه‌ای با کیفیت بالا- بازی‌های بسیار سبک یا قدیمی)

کاربری

از این سیستم نمی‌توان انتظار بالایی داشت، اگر دیدن فیلم‌هایی با کیفیت بالا، گشت و گذار در اینترنت، کار با ایمیل یا ویرایش و کار با اسناد مدنظر شما باشد این سیستم می‌تواند نیاز شما را برآورده کند. البته این خواسته‌ها را می‌توان با خرید یک تبلت رده متوسط ۶۰۰ هزار تومانی هم برآورده کرد اما قطعا انعطاف و توانایی اجرای انبوهی از نرم افزارهای مختلف را به مانند این پی‌سی نخواهد داشت:

سیستم با بودجه‌ی محدود

 
قیمت                    نام قطعه            مدل

۳۶۰ هزار تومان       AMD A8-6600                  CPU

۲۶۵ هزار تومان       MSI A78-G41     MotherBoard

۱٢۰ هزار تومان       Kingston HyperX 4GB DDR3 1600                 RAM

—                        Onboard                  VGA

۱٧۰ هزار تومان      Seagate 7200 64MB 1TB                   HDD

۶۰ هزار تومان        Samsung 24X SATA                  ODD

۱٨۵ هزار تومان      Green 450A-UK               Power

۱۴۰ هزار تومان      Green Magnum 2                 Case

یک میلیون و ٣٠۰ هزار تومان           جمع کل‌ (تومان)    

 
رویدادهای ماهِ گذشته

در یک ماه گذشته بازارِ کامپیوتر شاهدِ رکودی نسبی بود و قیمتِ بیشترِ قطعات، نوساِن محسوسی نداشت. پردازنده‌ی AMD A8-6600 هنوز بهترین گزینه با این بودجه است و خریدِ آن در علاوه بر تضمینِ داشتنِ توان گرافیکی مناسب، صرفه‌جویی زیادی را در بودجه ایجاد می‌کند. امیدواریم به‌زودی قیمتِ مدل‌های قوی‌تر از سری A10 هم به محدوده‌ی قیمتی ما در این رده برسد تا بتوانیم بدونِ افزایشِ بودجه، راندمان بالاتری را از این APU های همه فن حریف بدست آوریم.

در این ماه پاورهای سری قبلی گرین که شامل مدل ۴۸۰ واتی هم بودند کاملا جای خود را به سری UK Gold با امکانات بهتر داده‌اند و ما هم مدل ۴۵۰ واتی Green 450A-UK  از این سری را برای سیستمِ منتخبِ این رده با قیمتی تقریبا مشابه، جایگزین کرده‌ایم.

پردازنده، مادربرد و رم

در رده‌ی سیستم‌های ابتدایی، بهترین انتخاب موجود APU های ساخت شرکت اِی‌اِم‌دی هستند. APU ها اولین بار در سال ٢٠١١ توسط ای‌ام‌دی معرفی شدند و هدف از ساخت آنها معرفی راهکاری ارزان‌قیمت برای برآورده کردن نیازهای پردازشی و گرافیکی تنها در یک تراشه‌ی واحد بود؛ تراشه‌ای که چند سال بعد در کنسول‌های نسل جدید پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس وان هم با کمی تغییرات بکار گرفته شد. پردازنده‌ی منتخب زومجی در اینجا از معماری Richland، فرکانس کاری ٣.٩ گیگاهرتز و گرافیک مجتمع HD 8570D بهره‌گیری می‌کند. توان مصرف پردازنده یا TDP آن هم ١٠٠ وات تعیین شده است.

راهنمای خرید کامپیوتر با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
بسته‌بندی پردازنده‌های سری A ساخت AMD

مزیت این رده پردازنده‌ها نه در سرعت پردازش خام آنها، بلکه در قدرت تراشه‌ی گرافیکی مجتمع شده در آن است که از گرافیک پردازنده‌های همرده‌ی اینتلی خود کمی بیشتر است. البته سخت است که بتوان قدرت گرافیکی در این سطح را برای هیچ کدام از بازی‌های مطرح پی‌سی مناسب تعبیر کرد، اما چون انتخاب قطعات در این رده‌ی قیمتی بر اساس گرافیک Onboard یا مجتمع در پردازنده و بدون استفاده از کارت گرافیکی مجزا بوده، انتخاب پردازنده‌ای که گرافیک مجتمع آن قوی‌تر از مدل‌های مشابه باشد تیری است که می‌توان با آن دو هدف را نشانه گرفت.

استفاده از ماژول رم ۴ گیگابایتی هم کمترین توصیه‌ی ممکن برای استفاده در سیستم عامل‌های امروزی و اجرای یک یا دو برنامه‌ی کاربردی بصورت همزمان است، هر چند که می‌توان با خرید ماٰژول ٢ گیگابایتی کمی در بودجه صرفه جویی کرد، اما از قبل به شما می گوییم که به‌زودی با کند شدن سیستم و پشیمانی در انتخاب خود روبرو خواهید شد. در مورد فرکانس کار رم منتخب هم بهتر است یادآوری کنیم که در صورت به کارگیری ماژول‌های سریع‌تر، راندمان گرافیک مجتمع نیز به همان نسبت بالاتر خواهد رفت و این یکی از خصیصه‌های خوب پردازنده‌های سوکت FM2 است.

راهنمای خرید کامپیوتر با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
مادربرد MSI دارای سوکت FM2 و سازگار با APU های سری A
 
کارت گرافیک

مشخص است برای سیستمی که با اهداف بازی و برنامه‌های گرافیکی تعیین نشده نمی توان در این بخش گفتنی‌های زیادی داشت، اما همین سیستم رده پایین را هم می‌توان با اضافه کردن کارت گرافیکی مجزا برای بازی با تنظیمات پایین یا برنامه‌های ویرایش گرافیکی مثل فتوشاپ توانمندتر کرد. البته چون در سیستم ما پردازنده‌ی ساخت ای‌ام‌دی استفاده کرده‌ایم با خرید یکی از کارت‌های گرافیکی ساخت ای‌ام‌دی و فعال کردن فن‌آوری CrossFire می‌توان گرافیک مجتمع در این APU را با قدرت گرافیکی کارت مجزا یکپارچه کرد و راندمان بالاتری گرفت. مدل‌هایی مثل R7 250 بهترین گزینه برای این‌کار هستند، هر چند که خود در رده‌ی کارت‌های گرافیکی مناسب بازی جایگاهی ندارند.

مانیتور

برای سیستم منتخب این بخش خرید یک مانیتور با ابعاد ١٩ یا ٢٠ اینچی پاسخگوی نیازهای روزمره بوده و در عین حال با توان گرافیکی سیستم هم همخوانی دارد. این مدل‌ها رزولوشن‌های ۱۶۰۰ در٩٠٠ پیکسل یا ۱۶۵۰ در ١٠٨٠ پیکسل دارند و بسته به برند، قیمت‌هایی بین ٣۵٠ تا ۵٠٠ هزار تومان دارند. مدل ASUS HD VS197D یک مدل ١٩ اینچی با قیمت ۴۰۰ هزار تومان است.