دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تصویر نجومی روز ناسا: دره‌ی بزرگ مریخ



اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

این شب‌ها می‌توان سیاره‌ی مریخ را مثل ستاره‌ای سرخ رنگ و خیلی پرنور در آسمان شب مشاهده کرد.

فردا این سیاره در نزدیک‌ترین فاصله‌اش از زمین، طی ۱۱ سال گذشته قرار می‌گیرد. با این حال حتی اگر از درون تلسکوپی قدرتمند هم به آن نگاه کنید نمی‌توانید چنین نمای حیرت‌انگیزی ببینید. این عکس را فضاپیمای «وایکینگ» در دهه‌ی ۱۹۷۰ از فاصله‌ی نزدیک به مریخ گرفته است.

 

عوارض سطح مریخ در این عکس به خوبی دیده می‌شوند. از جمله بزرگترین دره‌ی منظومه‌ی شمسی که با نام «والس مارینریس» (Valles Marineris) شناخته می‌شود. این دره حدود ۳۰۰۰ کیلومتر طول، ۶۰۰ کیلومتر عرض و ۸ کیلومتر عمق دارد. در مقایسه باید گفت که «گرند کنیون» در آریزونای آمریکا، ۸۰۰ کیلومتر طول، ۳۰ کیلومتر عرض و ۱.۸ کیلومتر عمق دارد. مشخص نیست این دره چگونه ایجاد شده، ولی یک فرضیه می‌گوید که این دره از میلیاردها سال پیش و زمانی که سیاره شروع به سرد شدن کرد تشکیل شده است.

 


ویدیو مرتبط :
تصویر نجومی روز ناسا: گردش چهار سیاره‌ی فراخورشیدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصویر نجومی روز ناسا: مریخ‌نورد کنجکاوی بر تپه‌ی نامیب



تصویری که می‌بینید را مریخ‌نورد کنجکاوی دسامبر گذشته به صورت ۳۶۰ درجه گرفته است.

 این تصویر را به صورت واقعیت مجازی می‌توانید در سایت تصویر نجومی روز ناسا ببینید. در پایین تصویر بدنه‌ی مریخ‌نورد پیداست و در جلوی آن یک تپه‌ی شنی سیاه‌رنگ پنج متری به نام نامیب دیده می‌شود. در فاصله‌ی دورتر و سمت راست تپه‌ی شنی می‌توان قله‌ی کوه شارپ را دید.

 

این قله ۵٫۵ کیلومتر ارتفاع دارد و در مرکز دهانه‌ی برخوردی ۱۵۰ کیلومتری گیل قرار گرفته است. دقیقا همان دهانه‌ای که کنجکاوی سال ۲۰۱۲ در آن فرود آمد. مریخ نورد کنجکاوی در آینده مسیر خود پیرامون کوه شارپ را ادامه می‌دهد.

 

اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

 

اخبار علمی - دیجی کالامگ