دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تبدیل ته‌مانده سیگار به ماده‌ ذخیره‌ساز انرژی



اخبار,اخبارعلمی,تبدیل ته‌مانده سیگار به ماده‌ ذخیره‌ساز انرژی


 اخبار علمی - تبدیل ته‌مانده سیگار به ماده‌ ذخیره‌ساز انرژی

محققان کره‌جنوبی از امکان تبدیل فیلتر سیگار به ماده‌ای با قابلیت ذخیره‌سازی انرژی الکتریسیته خبر می‌دهند که می‌تواند در تولید رایانه، خودروهای برقی و توربین‌های بادی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، فیلتر سیگار یکی از زباله‌های متداول در کف خیابان‌ها محسوب شده و سالانه 766 هزار تن از این زباله – معادل 5.6 تریلیون ته سیگار – در سراسر جهان تولید می‌شود. کشورهای متعددی در حال توسعه مقررات سختگیرانه برای ممنوعیت استفاده از فیلترهای سمی و غیرقابل تجزیه در طبیعت هستند و دستاورد جدید محققان، یکی از راه‌های دستیابی به این هدف محسوب می‌شود.

محققان دانشگاه ملی سئول معتقدند، فیلتر سیگار از قابلیت تبدیل شدن به ماده‌ای برخوردار است که عملکردی بسیار بهتر از کربن، گرافن و نانولوله‌های کربنی مورد استفاده در دستگاه‌های ذخیره‌سازی انرژی دارد.

پروفسور «جانگهوپ یی» یکی از نویسندگان مطالعه تأکید می‌کند: فیلتر سیگار با استفاده از یک فرآیند ساده، از قابلیت تبدیل شدن به ماده مبتنی بر کربن برخوردار است که روشی دوستدار محیط زیست برای تولید و ذخیره‌سازی انرژی محسوب می‌شود.

کربن ماده سازنده ابر خازن‌ها بشمار می‌رود که علاوه بر کم هزینه بودن، از رسانایی بالای الکتریکی و پایداری دراز مدت برخوردار است.

در این مطالعه محققان دریافتند، الیاف استات سلولز که بخش عمده فیلتر سیگار را تشکیل می‌دهند، از طریق روش موسوم به گرماکافت یا پیرولیز (pyrolysis) می‌توانند به ماده مبتنی بر کربن تبدیل شوند؛ این ماده حاوی نانو حفره‌هایی است که کارآیی ابرخازن را بشدت افزایش می‌دهد.

از این ماده می‌توان برای پوشش دادن الکترودهای ابرخازن – ترکیباتی برای ذخیره‌سازی مقادیر بالای انرژی الکتریسیته – استفاده کرد.
اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تبدیل انرژی گرمایی به انرژی مکانیکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برداشت انرژی از ته‌ سیگار!


دانشمندان دانشگاه ملی سئول شیوه‌ جدیدی را برای ذخیره‌سازی انرژی ارائه داده‌اند که همزمان راهکاری برای حل مشکلات فزاینده محیط زیست در اختیار می‌گذارد.

خبرگزاری ایسنا: دانشمندان دانشگاه ملی سئول شیوه‌ جدیدی را برای ذخیره‌سازی انرژی ارائه داده‌اند که همزمان راهکاری برای حل مشکلات فزاینده محیط زیست در اختیار می‌گذارد.

محققان توانستند با موفقیت، ته‌سیگارهای مصرف‌شده را به ماده‌ای با عملکرد بالای ذخیره انرژی الکتریکی تبدیل کنند؛ می‌توان برای ذخیره انرژی، این ماده را در رایانه‌ها، ابزارهای دستی، خودروهای برقی و توربین‌های بادی یکپارچه کرد.

این ماده کربن‌محور از لحاظ کارآیی با نانولوله‌های کربنی و کربنی-گرافنی رقابت کرده و می‌توان روزی از آن در پوشاندن الکترودهای ابرخازن‌ها استفاده کرد. ابرخازن‌ها، ابزاری الکتروشیمیایی هستند که می‌توانند مقادیر بی‌نهایت بالای انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کنند.

دانشمندان در سراسر دنیا به دنبال ارتقای ویژگی‌های ابرخازن‌ها از جمله افزایش تراکم انرژی، تراکم نیروی الکتریکی و ثبات‌پذیری چرخه‌ای آن‌ها هستند؛ محققان امیدوارند همزمان بهای تولید این ابرخازن‌ها را کاهش دهند.

کربن، معمول‌ترین ماده‌ای است که به دلیل بهای پایین، ناحیه سطحی بالا، رسانایی بالای جریان الکتریکی و ثبات‌پذیری طولانی‌مدت در ابرخازن‌ها به کار می‌رود.

تیم علمی نشان داد فیبرهای سلولز استات که در بسیاری از فیلترهای سیگار وجود دارند، را می‌توان با استفاده از شیوه‌ای ساده موسوم به تغییرشیمیایی در اثر حرارت (pyrolysis) به ماده‌ای کربن‌محور تبدیل کرد.

ماده بدست‌آمده، حاوی تعدادی روزنه کوچک بود که این موضوع عملکرد آن را به عنوان ماده ابرخازن افزایش می‌دهد. وجود حفره‌هایی با اندازه‌های متفاوت، این نکته را تضمین می‌کند که چنین ماده‌ای دارای تراکم‌های بالای نیروی الکتریکی بوده و این ویژگی برای خازن‌ها حیاتی است.

زمانی که ماده کربن‌محور تولید شد، به الکترودی متصل شد و دانشمندان آن را در یک سیستم سه‌الکترودی آزمایش کردند تا میزان جذب یون‌های الکترولیتی (بار) و تخلیه این بارها را مشاهده کنند. در پایان مشخص شد این ماده در مقایسه با نانولوله‌های کربنی تجاری، میزان الکتریسیته بیشتری را در خود جای می‌دهد.

محققان امیدوارند دستاورد آن‌ها بتواند به خلاص‌شدن از دست بار محیطی ته‌سیگارها کمک کرده و همزمان بهای تولید مواد کربنی باکیفیت را کاهش دهد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nanotechnology ارائه شده است.