دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

بیوگرافی آلن تورینگ، پدر علم کامپیوتر



  آلن تورینگ, بیوگرافی آلن تورینگ, زندگینامه آلن تورینگ

تورینگ به عنوان پدر علم محاسبهٔ نوین و هوش مصنوعی شناخته شده‌است

 

بیوگرافی آلن تورینگ، پدر علم کامپیوتر

آلن تورینگ ریاضی‌دان، دانشمند رایانه، منطق‌دان، فیلسوف، زیست-ریاضیدان، و رمزنگار بریتانیایی بود. تورینگ به عنوان پدر علم محاسبهٔ نوین و هوش مصنوعی شناخته شده‌ است و مهم‌ترین جایزهٔ علمی رایانه به افتخار وی جایزهٔ تورینگ نام گرفته‌ است.

کودکی و جوانی آلن تورینگ

آلن تورینگ (Alen Mathison Turing) ، پدر علم محاسبه نوین و علم رایانه، روز 23 ماه ژوئن 1912 در بریتانیا متولد شد. او دومین و آخرین فرزند خانواده تورینگ بود. نام خانوادگی تورینگ او را در سطح افراد سرشناس و با اصالت بریتانیا قرار می‌داد. پدرش عضو مامورین شهری هند بود و چون والدین او می‌خواستند فرزندانشان در بریتانیا بزرگ شوند او و برادر بزرگترش جان بیشتر نزد خویشان و دوستان والدینشان در لندن بودند. این رها کردن فرزند در سنین اولیه تأثیر کمی بر روی جان - برادر آلن- و نیز بسیاری از نسل طبقه متوسط آن زمان داشت، ولی معلوم شد که آلن تورینگ  آسیب عمیقی از این تجربیات اولیه دید، او لکنت زبان مشخصی پیدا کرد.

 

آلن تورینگ, بیوگرافی آلن تورینگ, زندگینامه آلن تورینگ

آلن تورینگ در روز 23 ماه ژوئن 1912 در بریتانیا متولد شد

 

از همان كودكی علائم نبوغ در وی هویدا بود. آلن تورینگ در سن 14 سالگی توانست به مدرسه دولتی و پرهزینه "شربورن" در شهر دورست راه پیدا كند اما تمایل ذاتی او به سمت ریاضیات و علم نزد اساتید این مدرسه اهمیتی نداشت زیرا در آن دوره  تاكید بیشتر روی مسائل و مباحث كلاسیك بود. در همان سال مدیر مدرسه برای والدین او نامه نوشت كه "اگر او می‌خواهد دانشمند شود وقت خود را در یك مدرسه دولتی هدر می‌دهد".

 

با این حال تورینگ توانایی قابل توجه خود را در زمینه‌های مورد علاقه‌اش، با حل مسایل پیچیده در سال 1927 بدون اینكه حتی حساب دیفرانسیل مقدماتی خوانده باشد به نمایش گذاشت. در سال 1928 با كریستوفر مركوم كه از دانشجویان سال بالایی او بود رابطه دوستی پیدا كرد كه این دوستی در سال 1930 با مرگ مركوم پایان یافت. کریستوفر اولین کسی بود که پیله تنهایی او را سوراخ کرده بود و  با مرگ او تورینگ درهم شكست و ایمان مذهبی خود را از دست داد.


آلن تورینگ در سال‌های 1931 تا 1934 مشغول تحصیل در دانشگاه كینگس كالج بود و به خاطر مقاله‌اش در رابطه با قضیه محدیدیت مركزی در سال 1935 به عنوان عضو آنجا انتخاب شد.
در 28 ماه می سال 1936 در مقاله "درباره‌ی اعداد شمارا با استفاده از انسكیداس پرابلم"، تورینگ فرمول بندی‌های سال 1931 كورت گودل را درباره محدودیت‌های اثبات و محاسبات تجدید كرد و زبان ریاضی محور گودل را با چیزی كه امروزه ماشین تورینگ نامیده می‌شود جایگزین كرد.

 

آلن تورینگ, بیوگرافی آلن تورینگ, زندگینامه آلن تورینگ

ماشین تورینگ به یك ماشین حالات متناهی گویند كه در آن با هر انتقال یك نماد بر روی نوار چاپ می‌شود

 

ماشین تورینگ
آلن تورینگ در سال ۱۹۳۷ مقاله ای را با عنوان درباره ی اعداد و محاسبه پذیر منتشر کرد که به اندازه ی هر رویداد منحصر به فردی دیگری می تواند آغاز عصر جدید کامپیوتر تلقی شود. این مقاله به اختصار طرحی از آنچه را شرح می دهد که به آن ماشین تورینگ می گویند و آن کامپیوتری بود که شالوده اش در قلب کامپیوترهای دیجیتال بعدی قرار دارد. این موضوع به تمام جنبه های کامپیوترهای ابتدایی تا مدرن، همچون توانایی خواندن، نوشتن و پاک کردن داده ها، حافظه ای برای ذخیره سازی داده ها، یک واحد پردازش مرکزی و به معنای یک برنامه به واسطه مجموعه ای از دستور العمل های ریاضیاتی ساخته شده، شکل داد. این وسیله به شکلی که توصیف شده بود هرگز ساخته نشد ولی عملا به شکلی پیشرفته و اصلاح شده از دهه ی ۱۹۵۰ به تولید انبوه رسید.

 

ماشین انیگما
انیگما نام دسته‌ای از ماشین‌های الكترومكانیكی مبتنی بر روتر است كه برای رمزنگاری و رمزگشایی پیام های محرمانه به‌ كار می‌رفته است. این ماشین در سال‌های 1920 میلادی به عنوان یك محصول تجاری عرضه شد. ارتش نازی مدل خاصی از این ماشین به نام انیگمای ورماخت را تولید نمود و از آن در جنگ جهانی دوم به‌ كار برد. متفقین با تلاش دانشمندان و ریاضی‌دانان از جمله آلن تورینگ موفق به گشودن رمز پیام‌های ارتش آلمان‌ها شدند.

 

آلن تورینگ, بیوگرافی آلن تورینگ, زندگینامه آلن تورینگ

ماشین انیگما برای رمزگشایی پیام های محرمانه به‌ كار می‌رفته است

 

نظریه در عمل
پس از جنگ آلن تورینگ از ریاضیات نظری روی گرداند و مهارت های خود را جهت استفاده در آغاز صنعت کامپیوتر قرارداد. آلن تورینگ سمتی را در آزمایشگاه فیزیک ملی پذیرفت و در ساخت موتور کامپیوتر خودکار درگیر شد. در زمان کوتاهی پس از آن در سال ۱۹۴۸ بر روی ماشین رقمی خودکار منچستر در دانشگاه منچستر سپس کامپیوتری با بزرگترین حافظه در جهان به کار پرداخت. آلن تورینگ به همان اندازه که در ساخت فیزیکی ماشین ها طی این مرحله درگیر بود. در ضمن دانش علم ریاضیات خود را نیز در تولید زبان های برنامه نویسی ابتدایی به کار برد.

 

آزمایش تورینگ
آلن تورینگ شکی نداشت که کامپیوترها نه تنها نقش فزاینده ای در زندگی نسل های بعدی ایفا خواهد کرد بلکه متقاعد شده بود که آنها ترجیجا به سطحی از مهارت خواهند رسید که می توانند همانند انسان ها فکر کنند. برای اندازه گیری زمانی که در آینده این امر در اختیار قرار می گیرد، او آزمایشی را که در مقاله سال ۱۹۵۰ با عنوان دستگاه محاسبه و نبوغ مختصرا شرح داده بود اختراع کرد.

 

این مقاله آنچه را که به عنوان آزمایش تورینگ شناخته شد را پیشنهاد کرد، که به وسیله آن یک متصدی کامپیوتر از راه دور مجبور به پرسیدن سوالاتی از هر دو انسان و کامپیوتر هوشمند بود. اگر این اپراتور نمی توانست پاسخ های انسان زنده و این ماشین را تشخیص دهد، سپس کامپیوتر این آزمایش را پشت سر گذاشته بود. تورینگ معتقد بود که تا سال ۲۰۰۰ این مرحله فرا میرسد، که احتمالا تخمینی زود هنگام بود که امروزه نسبت به ۵۰ سال قبل مواجه شدن با آن ساده تر است. این آزمایش به نقش بازی کردن در مناظراتی راجع به هوش مصنوعی ادامه می دهد.

 

مرگ آلن تورینگ

آلن تورینگ در 8 ژوئن 1954 بر اثر مسمومیت با سیانور جان سپرد. بسیاری مرگ او را عمدی میدانستند و پلیس بریتانیا مرگ او را خودكشی اعلام كرد.

 

جایزه تورینگ
جایزه تورینگ معتبرترین جایزه در علم رایانه است كه هر سال از سوی انجمن ماشین محاسب  "ACM "  به اشخاصی كه سهم بسزایی در زمینه كامپیوتر دارند اعطا می شود. از آنجاییكه جایزه نوبل برای علم كامپیوتر وجود ندارد از این جایزه به عنوان جایزه نوبل در كامپیوتر یاد می شود.

 

گردآوری : بخش علمی صبح بخیر

 

منابع :

bigbangpage.com

roshd.ir

 


ویدیو مرتبط :
ربات آلن تورینگ، در پایان 2015 می آید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیوگرافی دكتر منوچهر فرهنگ پدر علم اقتصاد ایران



منوچهر فرهنگ,بیوگرافی دكتر منوچهر فرهنگ

بیوگرافی دكتر منوچهر فرهنگ پدر علم اقتصاد ایران
دكتر منوچهر فرهنگ، رئیس انجمن اقتصاددانان ایران و پدر علم اقتصاد ایران ، متولد 1298 در بابل و بزرگ شده گرگان است. وی مدرك دكترای اقتصاد خود را از فرانسه گرفته است.

 دكتر منوچهر فرهنگ اولین فردی است كه كتاب معروف «نظریه عمومی اشتغال، بهره و پول» جان مینارد كینز را به فارسی ترجمه كرد.این ترجمه در سال 1348 عنوان جایزه بهترین كتاب اقتصادی سال را از آن خود كرد.

گروه : علوم انسانی رشته : اقتصاد والدین و انساب : منوچهر فرهنگ درباره تاثیر پدر و مادرش در زندگی علمی و اجتماعی اش چنین توصیف می كند.: " همین علم دوستی را من از خانواده دارم. پدرم با این كه تحصیلات قدیمی داشت ولی فرانسه می دانست و به طور كلاسیك تفكر می كرد." خاطرات کودکی : "من فرزند بزرگ بودم و جور دیگر برادران را هم كشیدم، چون پدرم بضاعتی نداشت.من به آنها كمك كردم." دكتر منوچهر فرهنگ در شرح زندگی خود میگوید: وطن من گرگان بوده و در سال ۱۲۹۹ در حالی كه دو سال داشتم به دلیل شغل پدر به آنجا رفته و در گرگان بزرگ شده و به تحصیل پرداختم.
تحصیلات رسمی و حرفه ای :
وی دارای مدرك دكترای اقتصاد از دانشكده حقوق و علوم اقتصادی پاریس بوده و بیش از ۱۰۰ كتاب اقتصادی ترجمه و تالیف كرده است. استادان و مربیان : دكتر محمد طبیبیان از شاگردان دكتر فرهنگ و معاون اقتصادی اسبق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تلاش های دكتر فرهنگ در گردآوری فرهنگ علوم اقتصادی گفت: به یاد دارم كه استاد ساعت های زیادی را بدون چشمداشت مالی، برای گردآوری فرهنگ علوم اقتصادی تلاش می كرد و در كار آموزش، ترجمه و تالیف بسیار تلاشگر و كوشا بود.
«وی افزود: »باید حقوق استادان بازنشسته و كسانی كه به اقتصاد ایران و جامعه ایران خدمت كرده اند را محترم بشماریم تا در تامین معاش و زندگی با مشكل مواجه نشوند و شأن آنها مورد احترام قرار گیرد. «طبیبیان خطاب به دكتر فرهنگ گفت: »از اینكه یك نسل از اقتصاددانان ایران را پرورش داده اید و در خدمت دانشگاه ها و مراكز اقتصادی قرار داده اید از شما سپاسگزاریم و قدردان زحمات شما هستیم و یاد و خاطره دوران آموزش و تلاش های شما را در توسعه علم اقتصاد كشور به یادها خواهیم سپرد.
مشاغل و سمتهای مورد تصدی :
منوچهر فرهنگ،از ابتدای تاسیس انجمن اقتصاددانان ایران عضو این تشكل بوده و به غیر از سال اول تاسیس انجمن كه مسئولیت برعهده دكتر پیرنیا بوده در ادوار مختلف ریاست انجمن مذكور را برعهده داشته است. بسیاری از اعضای این انجمن اعتقاد دارند استمرار و پایداری انجمن اقتصاددانان ایران در طول سی و اندی سال عمر خود مرهون مدیریت مناسب دكتر فرهنگ بوده است.
سایر فعالیتها و برنامه های روزمره :
دكتر فرهنگ اقتصاددان نامی ایران و غریبه‌ای در موطن خویش گرگان زمین در شعر و ادب نیز دستی داشته و اشعار بسیاری سروده كه از آن جمله است؛

گر پر و بالم شكنی سربكشم بر آسمان/ ور سر و ساقم بزنی، سایه زنم بر آسمان

بحرم و بحر موج‌زا،ابرم و ابر اوج‌گیر/از پی دانشم روان،وز پی دانشم روان.
شاگردان :
دكتر فرهنگ درباره شاگردان سابق و اساتید كنونی خود چنین می گوید: من همه دانشجویانم را دوست داشته و دارم. جایگاه تدریس من جایگاه محبت و علم بود و دانشجویان نسبت به من محبت و لطف داشتند.به خصوص با این گذشته دور و درازی كه داشتم. از آنجمله آنها می توان به آقای دكتر دیهیم اشاره كرد ، چون من زبان چندان گویایی ندارم و به طور صحیحی نمی توانم صحبت بكنم كنار خود می نشانم تا او جلسات انجمن اقتصاددانان ایران را اداره كند.
ایشان اكنون استاد دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران است. شاگردان من زیاد بودند مثلاً آقای دكتر پرویز داودی كه اكنون معاون اول رئیس جمهور است شاگرد من بود. دكتر احمد مجتهد عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر موسسه پژوهش های پولی و بانكی بانك مركزی نیز گفت: »تجلیل از دكتر منوچهر فرهنگ، تجلیل از علم اقتصاد و رشد و توسعه اقتصادی در ایران است.
منوچهر فرهنگ دانشجویانی را در 60 سال گذشته پرورش داده كه استادان دانشگاه های امروز هستند و نسل چهارم دانشجویان ایشان در عرصه دانشگاه ها و فعالیت های اقتصادی حضور دارند.
«مجتهد تصریح كرد: »اگر زكات علم به قول پیشوایان دینی، آموزش نسل های بعدی است منوچهر فرهنگ بیشترین زكات علم را تاكنون داده و تعداد زیادی از كارشناسان و دانشجویان و استادان امروز در دانشگاه ها و مراكز اقتصادی، پرورش یافته دكتر فرهنگ هستند.
در مراسم مذكور كه با حضور شاگردان دهه های 40 و 50 استاد منوچهر فرهنگ در دانشكده های اقتصادی كشور كه اكثرا اكنون از استادان صاحب نام اقتصاد ایران هستند برگزار شد، به تلاش های این چهره علمی ایران كه در طول دوران تدریس خود هزاران متخصص و استاد و دانشجو را تربیت كرده و صدها كتاب، مقاله و تحقیق علمی را به رشته تحریر درآورده است ارج نهاده شد. چگونگی عرضه آثار : اولین كار دكتر منوچهر فرهنگ تالیف كتاب «برنامه گذاری اقتصادی» بود.
وی درباره علل تالیف كتاب فوق چنین اذعان می كند:"چون من «برنامه ریزی» اقتصادی را مغایر با تعبیر علمی اش می دانستم. «برنامه گذاری» یعنی تهیه و تدوین برنامه های علمی اقتصادی.
دراین نوع «برنامه گذاری» ریخت و پاش جایی ندارد در حالی كه در «برنامه ریزی» چنان كه از نامش پیداست در اسمش ریخت و پاش وجود دارد. این اولین كتاب من بود كه در دانشگاه هم تدریس شد. بعدها شاگردان من كه به آمریكا رفته بودند گفته بودند كه نظیر این كتاب در آمریكا هم پیدا نمی شود.بنابراین بنده جزو اولین كسانی بودم كه راجع به «برنامه گذاری» اقتصادی در ایران كتاب نوشتم. این كتاب تالیف خودم بود." دكتر فرهنگ همچنین كتاب «نظریه عمومی اشتغال ، بهره و پول»تالیف كینز را نیز ترجمه كرد.وی در این باره نیز چنین می گوید:"این اولین كتاب من بود كه ترجمه كردم. هنوز هیچ ملتی در دنیا نتوانسته كینز را در دنیا به زبان خودش ترجمه كند.
آلمانها نتوانستند، اسپانیولی ها نتوانستند، لهستانی ها نتوانستند، روس ها نتوانستند.
آثار :
 توسعه كشاورزی بین المللی ویژگی اثر : پدیدآورنده: كارل ایچر، جان استاتز، منوچهر فرهنگ (مترجم) ناشر: موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد كشاورزی - 1381 2 زبان عمومی و تخصصی مهندسی صنایع: ویژه داوطلبان آزمون كارشناسی ارشد گرایش های: صنایع - سیستمهای اقتصادی اجتماعی - مدیریت سیستم و بهره وری ویژگی اثر : پدیدآورنده: سیداباذر نورحسینی، منوچهر فرهنگ (زیرنظر) ناشر: سنجش (وابسته به موسسه فرهنگی هنری سنجش) -
17 فروردین، 1387 3 سرگذشت یك علم، كالبدشكافی نظام آموزش علم اقتصاد در ایران، گفتگو با برگزیدگان سه نسل از ... ویژگی اثر : پدیدآورنده: میكائیل عظیمی، منوچهر فرهنگ (مترجم)، محمد اسمعیل مطلق (مترجم) ناشر: كویر -
 1382 4 فرهنگ علوم اقتصادی: انگلیسی - فارسی ویژگی اثر : پدیدآورنده: منوچهر فرهنگ ناشر: آسیم - 30 خرداد، 1386 5 فرهنگ فشرده علوم اقتصادی: انگلیسی -
فارسی ویژگی اثر : پدیدآورنده: منوچهر فرهنگ ناشر: البرز - 30 آبان، 1385 6 قدرت و رونق: فزون رشدی كمونیستی و استبداد سرمایه داری ویژگی اثر : پدیدآورنده: مانكر اولسون، منوچهر فرهنگ (مترجم) ناشر: موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی - 11 تیر، 1385 7 نظریه عمومی اشتغال، بهره و پول ویژگی اثر : پدیدآورنده: جان مینارد كینز، منوچهر فرهنگ (مترجم) ناشر: نشر نی - 05 آذر، 1387
منبع:rasekhoon.net