دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

برندگان «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


راز امپراتوری که طی 30 سال پدر 888 کودک شد
برندگان «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند

برندگان جایزه «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند که در میان آنها دانشمندانی که به «بررسی عواقب بوسیدن مداوم بر کاهش آلرژی پوستی» پرداخته بودند، تحقیقاتی در زمینه «چگونه یک امپراتور، طی سی سال پدر 888 کودک شد» و نیز پژوهشی درباره «میزان دردناک بودن نیش زنبور در مناطق مختلف بدن» قرار دارند.

جایزه سالانه «ایگ نوبل» برای سرگرمی و تشویق تحقیق و نوآوری جهانی طراحی شده و توسط مجله سالنامه تحقیقات غیرمحتمل به عنوان همتای عجیب جایزه نوبل اهدا می‌شود.

جایزه نوبل 2015 ماه آینده در بخش‌های فیزیک، شیمی، پزشکی، ادبیات، اقتصاد و صلح اهدا خواهد شد.

از میان 10 برنده جایزه نوبل مضحک 2015 ، سه مورد به محققانی اختصاص داشت که نشان دادند همه «پستانداران صرف‌نظر از اندازه، برای ادرار کردن، حدود 21 ثانیه زمان صرف می‌کنند »، «می‌توان تخم‌مرغ را با استفاده از مواد شیمیایی تا حدی به حالت نیم‌پز برگرداند» و این که «می‌توان با استفاده از ریاضی نشان داد که چگونه Moulay Ismael، امپراتور آفریقای شمالی در قرن 17 میلادی طی 30 سال، پدر 888 کودک شد».

تیم‌هایی نیز موفق شدند جوایزی را برای «متصل کردن یک تکه چوب به پشت جوجه به منظور نمایش چگونگی راه رفتن دایناسورها» و همچنین «نمایش امکان تشخیص آپاندیس حاد با میزان دردی که بیمار در زمان حرکت بر روی سرعت‌گیر جاده حس می‌کند»، دریافت کنند.

«مایکل اسمیت» از دانشگاه کورنل برای نیش خوردن از زنبورهای عسل در 25 نقطه متفاوت از بدنش توانست جایزه نوبل فیزیولوژی و حشره‌شناسی را دریافت کند. وی نشان داد که نیش زنبور در لب بالایی، سوراخ بینی و دستگاه تناسلی مردان بیشترین درد را دارد.

برندگان قبلی جایزه ایگ نوبل در مراسمی در دانشگاه هاروارد این جوایز را به برندگان اهدا کردند.

جایزه پزشکی «ایگ نوبل» به دو تیم از محققان اروپای شرقی و ژاپن تعلق گرفت که آزمایشاتی را برای بررسی تاثیرات زیستی بوسه‌های مداوم انجام داده و نتیجه گرفتند که این کار باعث کاهش آلرژی پوستی می‌شود.

جایزه ادبیات نیز به به محققانی اهدا شد که نشان دادند واژه «هان؟» در همه زبان‌ها وجود دارد.

جوایز ایگ نوبل امسال همچنین به محققانی اعطا شد که نشان داده بودند بسیاری از رهبران کسب و کار، پس از زنده ماندن از بلایای طبیعی در دوران کودکی به خطرپذیری علاقمند شده‌اند. همچنین پلیس شهر بانکوک نیز برای پرداخت پول بیشتر به ماموران خود در ازای قبول نکردن رشوه توانست یکی از جوایز ایگ نوبل را به خود اختصاص دهد. 

 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
برندگان جایزه صلح نوبل فیزیک 2015 معرفی شدند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برندگان نوبل پزشکی 2015 معرفی شدند



اخبار,اخبار علمی  ,جایزه نوبل

برندگان صد و ششمین جایزه نوبل پزشکی معرفی شدند

 این جایزه به طور مشترک به «ویلیام سی کمپل» ایرلندی و «ساتوشی اومورا»ی ژاپنی برای درمان بدیع عفونت ناشی از انگل کرم های گرد و «یویو تو»ی چینی برای اکتشافات در جهت درمان مالاریا اهدا شد.

یویو تو نخستین دانشمند چینی است که موفق به دریافت جایزه نوبل شده است.

بیماری‌های ناشی از انگل‌ها برای قرن‌هاست که بشریت را تحت تاثیر قرار داده و مشکل جدید جهانی را برای مردم ایجاد کرده است. بطور خاص، بیماری‌های انگلی بر مجامع فقیر جهان تاثیر گذاشته و سد بزرگی در مسیر ارتقای سلامت و تندرستی انسان ایجاد کرده‌اند. برندگان نوبل امسال درمان‌هایی را توسعه داده‌اند که مسیر بهبود برخی از مرگبارترین بیماری های انگلی را متحول کرده‌اند.

ویلیام سی کمپل و ساتوشی اومورا داروی Avermectin را کشف کردند، مشتقاتی که اساسا باعث کاهش بروز بیماری کوری رودخانه‌ای و فیلاریازیس لنفاوی شده و همچنین علیه تعداد زیادی از بیماری‌های انگلی کارآمد بوده است.

یویو تو داروی Artemisinin را کشف کرد که بطور چشمگیری نرخ مرگ و میر بیماران مبتلا به مالاریا را کاهش داده است.

هر دو کشف ابزارهای قدرتمند جدیدی را برای بشریت به منظور مبارزه با این بیماری‌های ناتوان کننده که سالانه بر زندگی میلیون‌ها انسان تاثیر گذاشته ارائه کرده‌اند. پیامدهای این اکتشافات در زمینه ارتقای سلامت انسان و کاهش درد و رنج انسان‌ها بی‌اندازه هستند.

این جایزه سال گذشته بطور مشترک به جان او کی‌یف آمریکایی، می‌ بریت موزر و ادوارد موزر نروژی برای اکتشاف سلول‌هایی که سیستم‌های مکان‌یابی در مغز را تشکیل می‌دهند، اختصاص یافته بود. نتایج کشفیات این سه محقق به توضیح علت ناتوانی بیماران مبتلا به آلزایمر در تشخیص محیط اطراف کمک می‌کند.

می بریت و ادوارد موزر، پنجمین زوجی بودند که با هم موفق به کسب جایزه نوبل شدند. می‌ بریت یازدهمین زنی بود که از زمان آغاز جایزه نوبل تاکنون موفق به کسب جایزه نوبل پزشکی شد.


 اخبار علمی  -  ایسنا