دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

با تعدادی از گلهای پاییزی آشنا شوید + روش نگهداری



انواع گلهای پاییزی,روشهای نگهداری از گلها

با تعدادی از گلهای پاییزی آشنا شوید + روش نگهداری
گل ها نشانه های هر فصل هستند و با رشد کردن آن ها فصل ها نیز تغییر می کند. پرورش این گل های زیبا در خانه می تواند باعث آرامش درون و همچنین آوردن هر فصلی به داخل خانه باشد.

در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به تعدادی از گل های فصل پاییز و روش نگه داری از آن ها را به شما می گوییم:

 

انواع گلهای پاییزی,روشهای نگهداری از گلها

 

 گل داوودی
این گیاه هم بیرونی وهم آپارتمانی می باشد. به طور مصنوعی در تمام فصول در گلخانه های با تجهیزات کافی به گل می نشیند. یکی از گلهای بسیار مهم است. در باغ ایرانی رایج و متداول بوده است.

 طرز تکثیر داوودی از طریق ریشه دارکردن قلمه های انتهایی شاخه صورت می گیرد. قلمه ها ی ریشه دار را مستقیماً در گلدانهای مناسب کشت می کنند. به طور معمول فصل گلدهی آنها پاییز و اوایل زمستان می باشد.


داوودی تقریبا در كلیه خاكها به شرطی كه خوب آماده شده باشند به خوبی رشد می كنند. گیاهان در مقابل چند پاتوژن خاكزی حساسیت نشان می دهند .بنابراین باید این بیماری ها تحت كنترل قرار گیرند تا رشد گیاه كامل شود و مطمئن شویم كه قلمه ها ی ریشه دار عاری از پاتوژنها هستند.

 

گل بنفشه
انواع وحشی آن نیز درایران موجود است. گیاهی یکساله و مقاوم به سرما است. در نیمه دوم مرداد ماه بذر آن در هوای آزاد و در بستری از یک خاک سبک کشت می شود در مهر و آبان به محل اصلی برده می شود و تا اواسط بهار سال آینده دارای گل می باشد و مقاوم است.

عملیات به نژادی(بهبود دادن نسل)  در مورد این گیاه در دنیا بسیار انجام گرفته و بهترین نوع آن نسل اول (F۱) است. بدیهی است نسلهای بعدی کیفیت و موغوبیت پایین تری دارند . برگهای آن ساده و متناوب و دارای گوشوارک می باشند.

 

انواع گلهای پاییزی,روشهای نگهداری از گلها

 

با استفاده از نور مصنوعی و تنظیم درجه حرارت مناسب می توان در هر زمانی به کاشت بذر اقدام کرد. برای کاشت بذر در شرایط مصنوعی، درجه حرارت را روی 25 – 20 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید و روزانه به مدت دوازده ساعت چراغ ها را روشن کنید. همه روزه قدری آب روی خاک اسپری کنید.

 

گل قرنفل
 گیاهی است دو ساله با گل های كوچك، مخملی به رنگ های صورتی، سفید، قرمز، بنفش و مخلوط سفید و قرمز كه به تعداد زیاد در یك گل آذین چتر مانند با هم مجتمع می شوند. عمر گل ها به چند هفته می رسد.  در ایران از قدیم در باغها کشت می شده است. نسبت به سرما مقاوم است. بذر آن در تیر و مرداد کشت و نشاها در شهریور و مهر به محل اصلی منتقل می شود.

 

انواع گلهای پاییزی,روشهای نگهداری از گلها

 
 گل قرنفل نیازمند مكان آفتابی، خاك مرطوب، حاصلخیز و تقریباً غنی از مواد آلی و به خوبی زهكشی شده است. تكثیر آن از طریق تقسیم بوته و تهیه قلمه خوابانیدن و كاشت بذر امكانپذیر است.

 

گل مینا
این گلهای خوش آب و رنگ که در مهر و آبان می شکفد. مینا خیلی زود همه باغچه را به خودش اختصاص می دهد. سریع رشد می کند و حتی بعضی از واریته های آن در فصل زمستان نیز سبزینه برگهای خود را حفظ نموده و باغچه شما را سرسبز می کنند. سرزمین اصلی برخی از گونه های مینا، آمریکای شمالی است.

 

انواع گلهای پاییزی,روشهای نگهداری از گلها

 

مینا به خاکهای غنی از مواد غذایی علاقه مند است. خاک باغچه باید به وسیله کودهای حیوانی پوسیده تقویت شود. ضمنا خاک باید سبک و دارای زهکش باشد.

 

نکات نگه داری از گل ها
برای نگهداری گلدان های خود راهكارهایی وجود دارد كه باعث طراوت و رشد گیاهان می شود. آب داخل ظرف گلدان و یا محفظه ای كه گلدان را در آن قرار داده اید، به صورت روزانه عوض كرده و داخل ظرف آب تازه بریزید.


اگر حتی داخل ظرف فوم و یا اسفنج مخصوص هم وجود داشته باشد، شما باید تا بالای اسفنج و یا فوم آب بریزید، با این كار گل ها عمر درازتری خواهندداشت. اگر كل آب ظرف را عوض می كنید بهتر است خود ظرف را نیز بشویید.

برای اینكه گل های شما مدت زمان بیشتری تازه و سالم بمانند می توانید از انواع مختلف غذاهای مخصوص گل و گیاهی كه در بازار موجود است استفاده كنید به این منظور می توانید مقداری از غذای مخصوص را در گلدان حاوی گل بریزید می توانید این غذاها را از گل فروشی ها تهیه كنید.


این نوع غذاها مواد موردنیاز گیاه را به آن می رساند، از رشد باكتری هایی كه منجر به مسدود شدن ساقه گیاه و عدم رسیدن آب به قسمت های بالایی می شوند جلوگیری می كنند. جوانه ها و غنچه ها را شكوفاكرده و به طوركلی عمر دسته گل شما را افزایش می دهد.
استفاده از این مكمل های غذایی برای گیاهان یكی از بهترین راههای افزایش طول عمر آنها است. فقط باید دقت داشته باشید كه طبق دستورالعملی كه بر روی بسته مكمل نوشته شده عمل كنید. اگر به طور صحیح از این مكمل ها استفاده نكنید، امكان آسیب رساندن به گل ها وجود دارد.


استفاده از این مكمل های غذایی برای گیاهان یكی از بهترین راههای افزایش طول عمر آنها است. فقط باید دقت داشته باشید كه طبق دستورالعملی كه بر روی بسته مكمل نوشته شده، عمل كنید. اگر به طور صحیح از این مكمل ها استفاده نكنید، امكان آسیب رسیدن به گل ها وجود دارد.

منبع:mashreghnews.ir


ویدیو مرتبط :
با روش های کاریابی آشنا شوید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با روش های مقابله با آلرژی فصلی آشنا شوید



 

آلرژی فصلی, حساسیت فصلی

آلرژی چیست؟
آلرژی واكنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف است .یکی از مسائلی که برخی از مردم با آن در فصل بهار، مواجه می‌شوند، آلرژی فصل بهار است. این آلرژی ناشی از استنشاق گرده‌های گیاهی ناشی از گرده‌افشانی گیاهان است. به عبارت بهتر آلرژی فصلی واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن به موادی است که به ظاهر، مضر نبوده و بی‌ضرر هستند، اما بدن نسبت به آنها واکنش‌های شدیدی نشان می‌دهد. این آلرژی یکی از شایع‌ترین انواع آلرژی‌هاست.

عوامل بروز آلرژی
دكترمحمود موحدی فوق تخصص ایمونولوژی آسم وآلرژی، علت اصلی حساسیت های فصلی به ویژه در فصل بهار را گرده افشانی گیاهان بیان می كند. وی می گوید:«حساسیت فصلی ناشی از گرده افشانی گیاهان به تناسب شرایط جغرافیایی وگیاهان آلرژی زای مناطق مختلف كشورمتفاوت است.»
موحدی با بیان این كه حساسیت به گرده گیاهان درفصول مختلف سال نیز متفاوت است افزود: « گرده افشانی درختان دربهار، علفها و چمنها در تابستان و درختچه ها وعلفهای هرزدرفصل پاییزموجب بروزحساسیتهای فصلی می شود».

دکتر مژگان صفری، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در زمینه حساسیت فصلی می گوید: «نام دیگر آلرژی فصلی، تب یونجه است، اما بر خلاف تصور ارتباط مستقیم با یونجه ندارد، بلکه هر نوع علف هرز و یا گیاهی می تواند موجب بروز آن شود».
دکتر صفری در مورد عوامل آلرژی زا می گوید:« مبتلایان به حساسیت فصلی با شروع گرده افشانی گل ها و گیاهان علائم خود را نشان می دهند. در این حالت، نگهداری گلدان های کوچک در فضای منزل، پر پرندگان خانگی و نگهداری حیواناتی مانند جوجه اردک، گربه، سگ و غیره، بیماری را شدت می دهد».

وی در ادامه می گوید:« حساسیت فصلی فقط مخصوص فصل بهار نیست، بلکه در تابستان و پاییز با خوردن بعضی از میوه ها نظیر هندوانه، خربزه، انگور، گوجه فرنگی و توت فرنگی ممکن است آلرژی ظاهر شود. گرده های گل ها و درختان وقتی وارد ریه می شوند، ممکن است منجر به بیماری آسم شوند که در این حالت بیمار باید تحت نظر پزشک مداوا شود».
دکتر منصور رضایی ، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می گوید:« برخی از غذاها سبب افزایش یا کاهش عوارض ناشی از آلرژی خواهد شد؛ به‌عنوان نمونه، از سویا، تخم‌مرغ، ماهی، خربزه، گوجه فرنگی،گوجه سبز، کرفس و برخی از شکلات‌ها، می‌توان به‌عنوان برخی از غذاهای تشدید‌کننده عوارض ناشی از آلرژی فصلی نام برد».

علایم و نشانه های آلرژی
تقریبا یک چهارم جمعیت جهان از عوارض آلرژی رنج می‌برند. از سوی دیگر، زندگی شهرنشینی و صنعتی‌شدن، به‌دلایل مختلف، باعث افزایش آمار مبتلایان به آلرژی فصلی شده است.
دكتر محمود موحدی ، فوق تخصص ایمونولوژی آسم وآلرژی ، گفت:« نشانه ها و عوارض حساسیتهای فصلی شامل ،آبریزش بینی، ریزش اشك، سرفه وعطسه ازجمله علا ئم آلرژی است كه به علت مصرف داروها ، مواد شیمیایی وحتی شرایط فیزیكی خاص ایجاد می شود».
محمود موحدی دراین باره گفت: «آثار ناشی ازحساسیتهای فصلی درچشم ودستگاه تنفسی بروزمی كند».
وی در ادامه گفت: « حساسیت فصلی درچشم موجب ورم ملتهبه بهاره، در دستگاه تنفسی فوقانی باعث گرفتگی، خارش وآب ریزش بینی و دردستگاه تحتانی تنفسی موجب سرفه، خس ،تنگی نفس می شود».

روش های مقابله با آلرژی فصلی
اولین قدم برای مقابله با این مشكل، بهبود عملكرد سیستم ایمنی است. گنجاندن مقادیر زیادی از آنتی اكسیدان‌ها مثل میوه‌ها، سبزیجات و چربی امگا 3 به رژیم غذایی شما را تا حد زیادی به این هدف نزدیك می‌كند. به این ترتیب توصیه می‌شود كه یك رژیم غذایی مقوی و سالم را دنبال كنید.
حتما از مكمل‌های طبیعی با طیف كامل و طبق تجویز پزشک برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود استفاده كنید.
با افزایش مصرف موادغذایی ضد التهابی مثل روغن ماهی و میوه و سبزی از علائم التهابی آلرژی فصلی به میزان قابل توجهی بكاهید.
از مواد غذایی و مكمل‌های حاوی فلاوونوئید بیشتر استفاده كنید.
برای كاهش التهاب در بدن از مواد حاوی كاروتنوئید مثل اسفناج و سیب زمینی شیرین بیشتر مصرف كنید.
حتما اسیدهای چرب امگا 3 در فهرست غذایی روزانه خود بگنجانید.
مصرف گوشت قرمز را كاهش دهید.
از مواد هضم كننده طبیعی استفاده كنید. مبتلایان به آلرژی اغلب در هضم غذا دچار مشكل می‌شوند. با مصرف هضم كننده‌های طبیعی مثل مواد غذایی پروبیوتیك می‌توانید تا حد زیادی به این مشكل غلبه كنید.
خوراكی‌هایی مثل قند و لبنیات را كه به آنها حساسیت دارید، شناسایی كرده و تا حد امكان از مصرف آنها پرهیز كنید.
حتما روزانه 30 دقیقه ورزش كنید.

كاربردی ترین اقدامات طبیعی برای كاهش علائم آلرژی‌های فصلی
سینوس‌های خود را روزانه شست و شو دهید. بهترین شیوه برای پاك كردن سینوس‌ها شست و شوی مجاری بینی با محلول آب نمك است. با انجام همین اقدام ساده یك یا دو بار در روز می‌توانید به میزان زیاد و یا حتی به طور كامل علائم آلرژی فصلی را برطرف كنید.
در روزهای خشكی كه باد می‌وزد حتی‌الامكان در منزل یا سایر فضاهای بسته بمانید و از رفتن به فضای باز خودداری كنید. برای افرادی كه آلرژی فصلی دارند بهترین زمان برای خارج شدن از منزل پس از یك بارندگی خوب است چون باران گرده‌های موجود در هوا را می‌شوید.
از تهویه كننده‌های هوا و فیلترها استفاده كنید. در فصل آلرژی پنجره‌ها را ببندید و دستگاه تهویه را روشن كنید. - در فضای خیلی مرطوب با استفاده از دستگاه رطوبت زدا هوا را خشك نگه دارید چون رطوبت زیاد باعث رشد هاگ‌ها و قارچ‌ها می‌شود و آلرژی را تشدید می‌كند.
به جای فرش و قالی از كف پوش استفاده كنید. قالی‌ها محل تجمع گرد وغبار و گرده‌ها و سایرعوامل آلرژی زا هستند. - كارهای باغ داری و گل كاری را به زمان پس از گرده افشانی و بعد از پایان فصل آلرژی موكول كنید

منبع:salamatnews.com