دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

اولین کهکشهان ها حدود ۱۲ میلیارد...



 

 

 

کهکشان

 

 

یک پرفسور فیزیک و کیهان شناسی گفت: اولین کهکشان ها حدود ۱۲ میلیارد سال پیش به وجود آمده اند و نور ساطع از آنها متعلق به آن زمان است.

دکتر "بهرام مبشر" گفت : در مطالعات خود با استفاده از تصاویر گرفته شده از تلسکوپ هابل و دیگر تلسکوپ های موجود بر روی زمین به کشف ۱۱ کهکشان موفق شده است که جرمی نزدیک به صد هزار میلیون برابر جرم خورشید دارند و فاصله آن با ما ۱۲ میلیارد سال است.

این استاد دانشگاه "کالیفرنیا" در آمریکا، خاطر نشان کرد: وقتی به اعماق فضا می نگریم به دلیل محدود بودن سرعت نور و زمانی که طول می کشد تا نور به ما برسد، گویی در زمان به عقب نگاه می کنیم.

مبشر افزود: در نتیجه کهکشان ها را آن طور که بوده اند می بینیم، نه آن طور که در حال حاضر هستند و هر چه دورتر برویم، گویی به ابتدای جهان نزدیک تر می شویم.

وی تاکید کرد: حال این سوال پیش می آید که این کهکشان ها در مدت زمان کوتاهی از ابتدای جهان، چگونه توانسته اند چنین جرم زیادی را کسب کنند.

این پرفسور فیزیک و کیهان شناس با اشاره به عمر جهان که ۶/۱۳ میلیارد سال تخمین زده شده است گفت: بنابراین اگر کهکشانی ۱۲ میلیارد سال پیش به وجود آمده باشد جزو اولین کهکشان هایی است که در تاریخ جهان خلق شده است.

مبشر خاطر نشان کرد: براساس تئوری های موجود، کهکشان های بزرگ در اثر ادغام کهکشان های کوچکتر به وجود می آیند، اما نکته اینجاست که کهکشان های یاد شده آنقدر زود در طول عمر جهان به وجود آمده اند که فرصتی نبوده تا کهکشان های کوچک ایجاد و ادغام شوندو تنها در صورت تلقی پیدایش ناگهانی این کهکشان ها در اثر توده گاز و ابر می توان این مساله را توجیه کرد که صحت این تئوری هنوز به اثبات نرسیده است.

گفت: پاره ای دیگر از مطالعات وی به بررسی انرژی تاریک اختصاص داشته است. انرژی تاریک ۷۵ درصد موجودیت جهان را تشکیل می دهد و موجب افزایش سرعت انبساط جهان می شود.

وی خاطر نشان کرد: جهان از ابتدای لحظه بیگ بنگ در حال انبساط بوده است اما سرعت آن به دلیل وجود ماده تاریک که ۹۹ درصد ماده موجود در جهان را تشکیل می دهد، در حال کم شدن است.

این پرفسور فیزیک و کیهان شناسی خاطر نشان کرد: ماده تاریک اگرچه قابل مشاهده نیست ولی جرم دارد و سبب کم شدن سرعت انبساط جهان می شود اما پس از دوره ای که جهان حدود ۷۰ درصد از عمر کنونی اش را داشت، میزان کاسته شدن شتاب انبساط جهان تغییر کرد و سرعت انبساط افزایش یافت.

مبشر گفت: این چیزی است که با مشاهدات اخیر نشان داده شده است و علت آن انرژی تاریک است .

وی تاکید کرد: از ابتدای جهان رقابتی میان ماده تاریک و انرژی تاریک بوده و در برهه ای از زمان که ما نیز در آن حضور داریم، اثر انرژی تاریک بیشتر می شود و در صورت ادامه یافتن این انبساط، تا ابد سرعت انبساط زیاد می شود.

دکتر بهرام مبشر، استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیای آمریکا، مدت ۸ سال در فاصله سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ نماینده سازمان فضایی اروپا در ناسا و مسئول آشکار سازی nikmouse ( نایک موس )بوده است.

وی هم اکنون پروفسور فیزیک و کیهان شناسی در دانشگاه کالیفرنیاست و به تحقیق در زمینه چگونگی ایجاد جهان و کهکشان های اولیه مشغول است.

عمیق ترین عکسی که تا کنون از جهان هستی گرفته شده توسط تلسکوپ هابل و گروه تخصصی دکتر بهرام مبشر و همکاران بوده است...../تحلیل:ایرنا


ویدیو مرتبط :
فیلم سینمایی کاروان سربلندی - بخش ۱۲ از ۱۲ (کیفیت عالی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین خودروی برقی 2 سرنشین




قاصدک نصیر - اولین خودروی برقی 2 سرنشین ایرانی

 

اولین خودروی برقی

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از تولید انبوه خودروی برقی این دانشگاه در کیش خودرو خبر داد و گفت: دانشگاه صنعتی خواجه نصیر امتیاز تولید انبوه نخستین خودروی برقی دو سرنشین ایرانی را به شرکت خودروسازی کیش خودرو فروخت. محمد تقی بطحایی با بیان این خبر گفت: امتیاز "قاصدک نصیر" نخستین خودروی برقی دو سرنشین ایرانی برای تولید انبوه طی قراردادی که با شرکت خودروسازی کیش خودرو منعقد شده است، واگذار شد.

 

 

وی با بیان اینکه این خودرو محصول مشترک دانشکده های برق و مکانیک دانشگاه خواجه نصیر است، خاطرنشان کرد: خودروی برقی دو سرنشین ایرانی با حمایت علمی و نظارت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در کیش تولید خواهد شد.

 

 

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درباره این خودرو گفت: این خودرو با یک بار شارژ 100 کیلومتر را با سرعت 80 کیلومتر در ساعت می پیماید ضمن اینکه آلودگی هوایی و صوتی نیز ایجاد نمی کند. همچنین 8 باتری 120 آمپر و 12 ولت برای یک بار شارژ این خودرو کافی است.

 

 

بطحایی از مدیریت بهینه مصرف انرژی به عنوان مزیت قابل توجه نخستین خودروی برقی دو سرنشین ایرانی نام برد و افزود: این خودرو بازیافت انرژی نیز دارد زیرا موتور آن در سراشیبی ها انرژی را به باتری برمی گرداند. به طور کلی می توان گفت که این خودرو راندمانی بالا با کمترین مصرف انرژی دارد.

 

 

رئیس دانشگاه خواجه نصیر با اعلام اینکه مدارک علمی مربوط به ساخت این خودروی برقی آماده است، افزود: این مدارک علمی به زودی به کارخانه تحویل خواهد شد. البته قرارداد و تفاهم نامه با شرکت خودروسازی منعقد شده و مقرر شده که شرکت خودروساز به ازای حمایت علمی دانشگاه خواجه نصیر، درصدی از فروش این خودرو را برای تقویت بنیه علمی دانشگاه خواجه نصیر به این دانشگاه ارائه دهد.

 

 

 

اولین خودروی برقی

 


به گزارش کائسنا به نقل از مهر، اولین خودروی برقی دو سرنشین به نام "قاصدک نصیر" به همت دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی طی 10 ماه تلاش 12 شهریور ماه امسال رونمایی شد. تمامی قسمتهای این خودرو در داخل کشور طراحی و تولید شده است.

 

 

الکتروموتور این خودرو توان خود را از 8 باطری 12 ولت سرب و اسید که با یکدیگر سری شده اند و دارای جریان 55Ah هستند دریافت می کند و در صورت استفاده از باتریهایی با جریان بالاتر، شتاب خودرو به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

 

 

قاصدک نصیر،اولین خودروی برقی

 

 

موتور "قاصدک نصیر" از نوع آسنکرون 3 فاز با توان و دور نامی 9 کیلووات است. این الکتروموتور گشتاور ماگزیمم خود را از زمان شروع به حرکت در اختیار راننده قرار می دهد و این قابلیت یکی از مزایای موتورهای الکتریکی نسبت به انواع احتراقی است. وزن این موتورها 60 کیلوگرم و راندمان متوسط آن در حدود 70 درصد است.



جعبه دنده و دیفرانسیل این خودرو متعلق به خودروی پراید است و بدون هیچ تغییری در این خودرو نصب شد. در خودروی پراید تعویض دنده با استفاده از کلاچ است ولی در "قاصدک نصیر" بدون کلاچ دنده تعویض می شود.



اولین خودروی برقی



سیستم ترمز این خودروی برقی ترکیبی از الکتریکی و مکانیکی است. ترمز الکتریکی در زمانی که راننده پای خود را از پدال گاز بر می دارد به کار می افتد و با تبدیل انرژی جنبشی خودرو به انرژی الکتریکی از سرعت خودرو کاسته می شود. سیستم مکانیکی ترمز نیز در چرخهای جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است که با استفاده از نیروی هیدرولیک و بوستر خلاء عمل می کند.