دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

اسپمرها چگونه به آدرس ایمیل ما دست پیدا می‌کنند؟


اسپمرها یا همان ارسال کننده‌های این هرزنامه‌ها چگونه به آدرس ایمیل کاربران دسترسی پیدا می‌کنند و آیا می‌توان روش‌هایی برای مخفی کردن آدرس ایمیلمان از دید اسپمرها داشته باشیم؟

فارنت: فارغ از تمهیدات امنیتی که کاربران به کار می‌بندند، هرزنامه‌ها ممکن است به هر حساب کاربری ایمیلی وارد شوند. اما اسپمرها یا همان ارسال کننده‌های این هرزنامه‌ها چگونه به آدرس ایمیل کاربران دسترسی پیدا می‌کنند و آیا می‌توان روش‌هایی برای مخفی کردن آدرس ایمیلمان از دید اسپمرها داشته باشیم؟



متاسفانه اقدامات زیادی برای جلوگیری از دسترسی این افراد به آدرس ایمیل نمی‌توان انجام داد اما با استفاده از چند نکته ساده می‌توان احتمال دسترسی آن‌ها به آدرس ایمیل را کاهش داد.

افشای منابع اطلاعاتی مرتبط با حساب‌ها

یکی از آسان‌ترین روش‌های دسترسی اسپمرها به این آدرس ایمیل‌ها و نهایتا جمع‌آوری اطلاعات، افشای منابع اطلاعاتی مرتبط با این حساب‌هاست. این افشای گذرواژه‌ها معمولا هرچند وقت یک‌بار و در سرویس‌های مختلف به وقوع می‌پیوندد. ساختارها و شرکت‌های بزرگی مانند Adobe,LinkedIn,eHarmony,Gawker,Last.fm,Yahoo!,Snapchat و حتی Sony، همگی در طی سال‌های گذشته مورد نفوذ واقع شده‌اند.

این افشای اطلاعات معمولا به عنوان مشکلات امنیتی بزرگ شناخته می‌شوند زیرا معمولا اطلاعاتی مانند نام‌ها و گذرواژه‌ها را به دیگران نشان می‌دهند اما بعضا ایمیل‌ها را نیز به دیگران نشان می‌دهند. اسپمر‌ها معمولا همواره به دنبال دانلود این منابع اطلاعاتی هستند تا میلیون‌ها آدرس ایمیل را به آسانی به لیست ایمیل‌های خود بیفزایند. به طور کلی اسپمرها همواره دوست دارند مطمئنا شوند، ایمیل آدرس‌های مورد حمله، فعال هستند، بنابراین، این منابع اطلاعاتی برای آن‌ها بهترین خوراک به شمار می‌آیند.



این یکی از اصلی‌ترین روش‌هایی است که اسپمرها آدرس‌های ایمیل را پیدا می‌کنند. مطمئنا برای جلوگیری از وقوع چنین رخدادی، کار چندانی از دست شما برنمی‌آید. کاربران سرویس‌های مختلف با مراجعه به سایتی مانند https://haveibeenpwned.com می‌توانند اطمینان حاصل کنند که آیا اطلاعات حساب کاربری آن‌ها افشا شده یا خیر. می‌توانید با عدم استفاده از آن گذرواژه افشا شده، از وقوع چندباره افشای اطلاعات خود جلوگیری کنید.

 کلیک کردن بر روی لینک‌ها و یا بارگذاری تصاویر در هرزنامه‌ها


اگر هرزنامه‌ای را دریافت کردید، باید از کلیک بر روی لینک‌های موجود در آن هرزنامه خودداری کنید. اگر لینکی با مضمون "Unsubscribe”  در ایمیل دریافتی از یک شرکت معتبر مشاهده کردید، می‌توانید با خیال راحت بر روی آن کلیک کنید تا ایمیل‌های اینچنینی دیگر برای شما ارسال نشوند.

بدین ترتیب، نام شما از لیست آن شرکت حذف شده و بعد از این شاهد حضور ایمیل‌های تبلیغاتی در صندوق ورودی خود نخواهید بود اما اگر چنین لینکی و یا لینکی با مضمون "Buy Now” در هرزنامه‌ها مشاهده کردید، به احتمال زیاد این لینک‌ها آلوده بوده و مطمئنا اسپمرها با کلیک کردن شما بر روی این لینک‌ها، شما را از لیست خود حذف نخواهند کرد، آن‌ها کلیک کردن شما را ثبت کرده و از این طریق، سیستم آن‌ها به تشخیص فعال بودن آدرس ایمیل شما خواهد پرداخت.



این مطلب برای بارگذاری تصاویر موجود در هرزنامه‌ها نیز صادق است. هیچ‌گاه بر روی گزینه "Load Images” کلیک نکنید. با کلیک کردن بر روی این گزینه، اسپمرها متوجه خواهند شد که شما ایمیل آن‌ها را بازکرده‌اید. حتی با بهره‌گیری از یک باگ رهگیری، این افراد می‌‌توانند از بارگذاری این تصویر اطمینان حاصل کنند. این یکی از دلایلی است که اکثر ارائه دهندگان خدمات ایمیل، به طور خودکار به بارگذاری تصاویر نمی‌پردازند.

جستجوی وب برای یافتن آدرس‌های در قالب متن


اسپمرها به طور سنتی با جستجو در وب، به دنبال یافتن آدرس‌های ایمیل هستند. این عمل دقیقا همانند آن‌چیزی است که گوگل انجام می‌دهد و به دنبال یافتن ایمیل‌ آدرس‌های موجود در وب سایت‌هاست. به عنوان مثال ممکن است کاربری یک اظهار نظر با مضمون ” به من در آدرس [email protected]” ایمیل بزنید.

اسپمرها این آدرس را نیز به لیست هرزنامه‌های ارسالی خود اضافه می‌کنند. به همین دلیل، برخی از سایت‌ها، آدرس‌های جعلی در اظهارنظرهای کاربران نمایش می‌دهند اما با کلیک بر روی آن‌ها شما می‌توانید به آدرس اصلی دست یابید. این روش با توجه به افشای روز افزون اطلاعات کاربران، اکنون کمتر مورد پسند اسپمرهاست.



اسپمرها ممکن است از طریق سرک کشیدن به مکان‌های دیگر نیز به آدرس‌های ایمیل دسترسی پیدا کنند. به عنوان مثال با مشاهده اطلاعات مرتبط به دامنه ها (Whois Records for a domain)، این رکوردها یک آدرس ایمیل را نشان می‌دهند که در واقع مرتبط با شخص یا سازمانی است که این دامنه را برای خود ثبت کرده است.

خرید لیستی از آدرس‌های ایمیل

بعضا افرادی به تهیه لیستی از آدرس‌های ایمیل می‌پردازند و این لیست‌ها را با قیمتی پایین در اختیار اسپمرها قرار می‌دهند. متاسفانه در این روش هم شما هیچ اقدامی نمی‌توانید انجام دهید.



این لیست‌ها اغلب بر روی سی‌دی به فروش می‌رسند و ممکن است دست به دست، بین اسپمرها گردش پیدا کند و نهایتا به طرز وسیعی بین آن‌ها توزیع شود. البته شرکت‌های قانونی معمولا دست به فروش آدرس‌های کاربران خود نمی‌زنند.

روش‌های دیگری نیز از سوی اسپمرها برای دست‌یابی به آدرس ایمیل کاربران وجود دارد. برخی از اسپمرهای حرفه‌ای از بدافزارها برای رخنه به مجموعه آدرس‌های کاربران بهره می‌گیرند. برای جلوگیری از افشای آدرس ایمیل خود حتی الامکان سعی کنید از قراردادن آدرس خود در فایل‌های متنی و انتشار بر روی اینترنت خودداری کنید.

همچنین هیچ‌گاه بر روی لینک‌ها و یا تصاویر موجود در هرزنامه‌ها کلیک نکنید. نهایتا با توجه به قدرت بالای فیلترهای موجود بر سر راه هرزنامه‌ها، می‌توانید از گزینه گزارش هرزنامه برای جلوگیری از گسترش یک هرزنامه ورودی به صندوق ایمیل خود استفاده کنید.


ویدیو مرتبط :
آدرس ایمیل و وبلاگ پرنیما تی وی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا ایران می‌تواند به محتویات داخل هواپیمای جاسوسی آمریکا دست پیدا کند؟



 

 

 

آیا ایران می‌تواند به محتویات داخل هواپیمای جاسوسی آمریکا دست پیدا کند؟

 

بی بی سی نوشت: شبکه خبری بی‌بی‌سی در گزارشی در مورد هواپیمای بدون سرنشین آمریکا ۱۷۰RQ- به گفت‌وگو با کارشناسان در این زمینه پرداخته است.

صاحب‌نظران معتقدند ایران در حال بررسی، پهپاد، هواپیمای پیشرفته بدون سرنشین آمریکا که به‌دست سپاه پاسداران افتاده است می‌باشد و قصد دارد از آن نمونه‌ای بسازد.

مقام‌های نظامی ایران می‌گویند روز یکشنبه ۱۳ آذرماه نیروهای مسلح این کشور این هواپیما را در کاشمر و در فاصله ۲۲۵ کیلومتری مرز افغانستان توانسته‌اند به زمین بنشانند.

از این هواپیمای بدون سرنشین به‌عنوان یکی از پیچیده‌ترین ابزارهای سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) یاد می‌کنند.

کارشناسان هم‌اکنون در حال مطالعه این هواپیما برای رمزگشایی و بازیابی اطلاعات آن هستند.

به نوشته ی بی بی سی، ایران مایل است به چنین هواپیمایی که بتواند در ارتفاع بالا و بدون سرنشین پرواز کند دست یابد. اما آیا می‌توان به آسانی به محتویات داخل آن دست پیدا کرد؟

نیک براون، سردبیر ماهنامه "جینز اینترنشنال دفنس"  معتقد است همه این‌ها بستگی به این دارد که هواپیمای مزبور در چه وضعیتی به‌دست ایران افتاده است.

براون تصریح می‌کند که اگر امکان دسترسی به سطحی از اطلاعات موجود در سخت‌افزار و مدارهای این هواپیما وجود نداشته باشد،شما نمی‌توانید کاری کنید به‌جز ساختن وسیله‌ای با ظاهر و فرم مشابه آن.

وی می‌افزاید: تمام قوانین کنترل آن رمزگذاری شده‌اند؛ چیزی که به سادگی خواندن سخت‌افزار و تولید آن نیست.

یک مهندس که در پنتاگون مشغول به کار است، مدعی شد: در هر حال ایران توانایی تشریح هواپیمای بدون سرنشین را ندارد اما می‌تواند روی کمک دوستانش حساب کند؛ دوستانی که می‌خواهند برای رسیدن به اهدافشان بدانند این هواپیما چگونه کار می‌کند. وی در ادامه از چین و روسیه به‌عنوان چنین دوستانی نام می‌برد.

نورتون شوارتز، فرمانده نیروی هوایی آمریکا می گوید: ایران توانایی بالقوه آن را دارد که نسخه‌ای از این هواپیما را بسازد.

نیک براون در این زمینه تأکید می‌کند که ایرانی‌ها کارشناسان و مهندسانی دارد که از توانایی بسیار بالایی برخوردار هستند و نیازی به کمک کشورهای دیگر ندارند.

براون می‌افزاید: همه چیز ممکن است و به‌لحاظ نظری ایران می‌تواند برنامه‌های پایه‌ای را کپی کند اما این ابزارهای کنترل و ارتباطات هوایی هستند که این هواپیما را قابل استفاده می‌کنند.

به ادعای برخی از طراحان هواپیمای بدون سرنشین، حتی اگر این هواپیما سالم به‌دست نیروهای نظامی ایران افتاده باشد ایرانی‌ها نمی‌دانند چگونه از آن استفاده کنند چون کارکرد این نرم‌افزار را نمی‌دانند../انتخاب