گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

موزه مردم‌شناسی اردبیل؛ دریای فرهنگ و هنر ایرانی



 در این مکان مجموعه غنی فرهنگ و هنر، معماری و تاریخ این منطقه همراه با یادگاری‌های کهن همه در یک مجموعه برای بازدیدکنندگان مهیا شده است.


بی‌شک در این مکان فرهنگ ایرانی با همان رنگ و لعاب موج می‌زند.

اگر گذرتان به اردبیل و موزه مردم‌شناسی آن خورده باشید در خواهید یافت که مجموعه غنی فرهنگ و هنر، معماری و تاریخ این منطقه همراه با یادگاری‌های کهن همه در یک مجموعه برای بازدیدکنندگان مهیا شده است.

ورودی این موزه از رختکن آغاز شده و به حوض سنگی هشت‌ضلعی با چهار بازو ختم می‌شود و در آن آیین‌های ویژه استحمام در دوره‌های گذشته به‌وسیله مجسمه‌هایی به نمایش درآمده است.

  موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

 رواق هشتی شکل، رخت‌کن، کفش کن، گنبد سربینه، گرمخانه، استخرهای آب گرم و استخر آب سرد از جمله قسمت‌های این حمام است که در حال حاضر در بخش‌های مختلف آن اشیای قدیمی به نمایش گذاشته شده است.

آنچه امروزه به‌عنوان موزه مردم‌شناسی اردبیل از آن نام‌ برده می‌شود در دوره پیش از صفویه و نیمه دوم قرن هفتم هجری با اسم حمام آقا نقی شناخته می‌شد.

لازم به ذکر است که علاوه بر این نام، مردم استان اردبیل این مکان را با اسم حمام ظهیرالاسلام می‌شناسند.

علت هم این است که این حمام را فردی به نام ظهیرالاسلام در دوره ایلخانی ساخته و 200 سال بعد الحاقاتی به آن اضافه شده و بالاخره در زمان قاجار فردی به نام آقا نقی مؤتمن‌الرعایا حمام را خریداری، مرمت و بازسازی کرد و از همین روست که حمام به هر دو نام معروف شده است.

در سال 1378 این حمام را میراث فرهنگی خریداری و بازسازی شد و درنهایت هم موزه مردم‌شناسی این اقدام را انجام داد. حمام‌های تاریخی اردبیل به جهت توجه ویژه مردم این منطقه به پاکیزگی و نظافت اهمیت ویژه‌ای دارند چراکه به‌سادگی می‌تواند سرگذشت تاریخی این منطقه را از قرن‌ها پیش بازگو کند. 

  موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

 از اهمیت ادعای بالا همین‌قدر کافی است که بدانید اردبیلی‌ها یک روز از هفته را به روز حمام و یا در اصطلاح خود «حامام گونی» اختصاص داده و با خانواده به حمام عمومی می‌رفتند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که نظر هر بازدیدکننده را در حین بازدید از این مکان جلب خواهد کرد، اشیای باقی‌مانده از دوران گذشته و عرضه 33 نوع مجسمه در حالت‌های مختلف است که هریک بیانگر حالتی است؛ که سبب شده تا موزه محل مناسبی برای آشنایی با نحوه زندگی، آداب‌ورسوم، پوشش محلی مردان و زنان، نحوه پخت غذاهای محلی و آیین‌های خاص این استان باشد.

بی‌شک آثار و دست‌نوشته‌های مربوط به هویت تاریخی و فرهنگی این منطقه در این موزه می‌تواند اطلاعات ارزشمندی از گذشته درخشان مردم این استان در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.

شایان‌ذکر است که موزه تاریخی و مردمی اردبیل جزء معدود موزه‌هایی است که طی سالیان دراز از گزند حوادث مصون مانده است و با گذشت سالیان دراز برخلاف اطلاع‌رسانی دقیق و معرفی، هنوز هم مورد استقبال بازدیدکنندگان از این استان قرار می‌گیرد.  

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل

   موزه مردم‌شناسی اردبیل,اردبیل,مکانهای تفریحی اردبیل


منبع:bazarkhabar.ir


ویدیو مرتبط :
موزه فرهنگ هنر موسیقی پاپ در مرکز سیاتل، واشینگتن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آشنایی با باغ ‌موزه‌ هنر ایرانی



 

باغ‌موزه‌ هنر ایرانی

 

در این باغ سعی شده با توجه به پیشینه تاریخی ایران از دوره باستان تا‌کنون آثار به‌جای مانده به‌عنوان نماد در فضایی سبز که یادآور ایرانی کوچک است، گردآوری شود.

 

‌در گذشته باغ در اختیار خانه سینما با فعالیت‌های جانبی آن بوده است که با مرمت نهایی در سال‌1384-‌1385 تغییر‌کاربری داده و تبدیل به موزه فعلی شده است.

 

طرح اولیه باغ نیز به‌جز درخت‌های کهنسال به صورت کنونی نبوده و تمامی‌آبراه حوضچه دیوارها و نرده‌های اطراف باغ در سال‌1385 مرمت شده‌است‌.

باغ‌موزه‌ هنر ایرانی

 

 

 

آثار هنری باغ‌موزه هنر ایرانی

آثار هنری باغ‌ موزه را می‌توان به دو‌دسته‌ کلی تقسیم کرد؛ دسته نخست شامل‌ ماکت آثار باستانی، میراث گران‌بهای نیاکان‌مان به اضافه آثار حجمی‌(چوب و فلز) برخی هنرمندان معاصر که به‌ شکل دایمی ‌امکان تماشای آن‌ها میسر است، می‌شود.

 

‌دسته‌ دیگر آثار هنری قابل‌عرضه در فضای باغ، نگارخانه و دیواره‌ها‌‌ی باغ است‌ که در مدت محدودی در معرض دید شهروندان قرار‌‌ می‌گیرد. ‌کارگاه‌ها‌‌ی آموزشی تخصصی‌(نظام استادـ‌شاگردی) از دیگر فرصت‌ها‌‌ی پیش‌بینی ‌شده در این باغ‌موزه است.

 

‌در این کارگاه‌ها‌‌ هنرجویان می‌توانند با ثبت‌نام و پذیرش در یک‌دوره‌ بلندمدت شرکت کرده و پس از کسب موفقیت در دوره، موفق به اخذ گواهی با تاییدیه‌ استاد مربوطه شوند. ‌نمایشگاه عکس فضای باز باغ‌موزه با امکان نمایش ‌20اثر هنری در دوره‌ها‌‌ی ماهیانه، علاوه‌بر فراهم‌ آوردن زمینه عرضه‌ آثار هنری بر جذابیت بصری باغ‌‌موزه می‌افزاید. ‌

 

 

 

باغ‌موزه‌ هنر ایرانی

 

ماکت‌های باغ‌موزه

ماکت‌های آثار تاریخی شامل‌: هشت‌بهشت، چهل‌ستون، گنبد‌قابوس، شمس‌العماره، سی‌و‌سه‌پل، کاروانسرای مهیار، باغ‌فین کاشان، نقش رستم، برج‌آزادی، برج‌میلاد، مقبره دانیال‌نبی(ع) ‌و قره کلیسا،‌ آثار حجمی ‌هنرمندان انجمن مجسمه‌سازان ایران(توسط استاد جمشیدی از جنس چوب)،‌ کافه‌گالری(نمایش آثار هنرمندان تراز ‌اول کشور به‌صورت ادواری با طرح موضوع)، نمایشگاه عکس‌های تهران قدیم در حاشیه دیوار باغ به صورت ادواری(تعداد عکس‌ها 20‌عدد)، کارگاه استاد‌-شاگردی در کارگاه آفرینش هنری و...

 

باغ موزه

باغ‌‌موزه، به محلی گفته می‌شود که در کنار نگهداری و نمایش آثار هنری، فضایی را فراهم کند‌ تا موجب آرامش و انبساط‌خاطر بازدیدکنندگان شود.

 

‌اولین باغ‌موزه ایران در سال‌1310(ه.‌ش) بنا شده که متعلق به همسر سپهبد امیر ‌احمدی بوده و برای ییلاق و استفاده از آب‌و‌هوای خنک آن در فصول گرم سال ساخته شد.

 

‌این‌باغ از لحاظ معماری مربوط به دوره پهلوی اول و با شیوه معماری خاص دوره خود بنا شده‌است. ‌‌موقعیت باغ در کوچه‌باغ‌های با‌صفای تجریش(خیابان مقصود‌بیک، چهار‌راه دکتر‌حسابی) است که با دیوارهای کاهگلی و عمارت آن با نمای آجری و دیوارهای قطور در متراژی کمتر از یک‌هکتار بنا شده است.سامان‌دهی باغ‌موزه هنر ایرانی «باغ‌موزه هنر ایرانی سامان‌دهی می‌شود»

 

باغ‌موزه هنر ایرانی نمادی از جاذبه‌های گردشگری ایران اسلامی‌را در خود جای داده است.

 

باغ‌موزه‌ هنر ایرانی

 

 

منبع:همشهری آنلاین