گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

موزه ایلخانی مراغه



ساختمان موزه مراغه در سال 1363 همزمان با تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور به موزه مقدماتی مراغه تبدیل وبا آثار عرصه شده از دوره های مختلف تاریخی برای بازدید عموم افتتاح شد. موزه مراغه در سال1375 شمسی جهت هدفمندی آثار خود و به لحاظ اهمیت نقشی که در این شهر در دوره ایلخانی داشته، به عنوان موزه تخصصی مراغه فعالیت خود را آغار کرد. موزه ایلخانی مراغه شامل آثار ارزشمندی از مجموعه‌های سفال، سکه و بخش‌های شیشه و آبگینه، فلز و کتابت است.

در این موزه می توانید مجموعه سكه ای متشکل از كاملترین مجموعه مسكوكات ایلخانی را ببینید. این سکه ها نقره و طلا هستند و برای مناسبت های ویژه مثل ایام عید و جشن ها ضرب می شدند. سكه های مسی یا فلوس هم برای معاملات روزمره مورد استفاده قرار می گرفتند. در مجموعه سفال آثار هنری ایلخانات با نقوش و تزییناتی زیبا نگهداری می شود. بخش شیشه هم نمایشگر هنر شیشه گری در این دوره است و نمونه های نادر شیشه های آن عصر در آن نگهداری می شود. در بخش فلز این موزه هم نمونه های ارزشمندی از هنر فلزكاری دوره ایلخانی شامل انواع ظرف فلزی، پیه سوزهای مفرغی و شمعدان برنزی نگهداری می شود كه به روش های ریخته گری، قلمزنی و طلاكوبی ساخته شده اند. این موزه در شهر مراغه، خیابان اوحدی قرار دارد.

 

موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

 موزه ایلخانی مراغه,آثار تاریخی مراغه

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی

تبیان

 


ویدیو مرتبط :
موزه ایلخانی مراغه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موزه ها؛ آغاز گر هفته میراث فرهنگی



 

 

موزه ها؛ آغاز گر هفته میراث فرهنگی

 

پارسال هم مانند امسال دوستداران میراث فرهنگی هفته میراث را با پیشوازی خبر سرقت یك اثر تاریخی آغاز كردند. سال گذشته ماجرا با سرقت رونوشت نسخه قانون ابوعلی سینا از موزه‌ای در همدان شروع شد و امسال هم بحث بر سر سرقت یك كتیبه‌ تاریخی است آن هم در روز روشن و از مسجدی در شیراز.



هفته میراث فرهنگی مهم‌ترین رویداد این حوزه است كه هر سال طرفداران این مفهوم را بیست و هشتمین روز از اردیبهشت ماه به مدت یك هفته گرد هم جمع می‌كند تا مهم‌ترین دغدغه‌های این حوزه مورد بررسی قرار گیرد. اما این‌‌كه مهم‌ترین دغدغه پیش روی میراث فرهنگی در این هفته چه خواهد بود موضوعی است كه باید در پایان برنامه‌های این سازمان در هفته جاری جستجو كرد.



هرچند سال گذشته اقدامات انجام شده در زمینه ثبت میراث معنوی و میراث مادی كشور به حد قابل توجهی رسید، اما همچنان این حوزه با مشكلاتی دست و پنجه نرم می‌كند كه مهم‌ترین آنها حفاظت از محوطه‌های تاریخی و جلوگیری از سرقت آثار تاریخی است.



از سرگیری كاوش‌های باستانی و اختصاص بودجه بیشتر به این بخش از دیگر مواردی است كه صاحبنظران حوزه میراث فرهنگی معتقدند می‌تواند به عنوان دغدغه‌های اصلی این حوزه مورد بررسی قرار گیرد.



اگر علاقه‌مند به میراث ملی و هویت ایرانی خود هستید امروز بهترین فرصت برای توجه به آن است زیرا جشن میراث فرهنگی امروز با اعلام رایگان بودن بازدید از ازموزه‌های سراسر كشور آغاز می‌شود.



امروز روز جهانی موزه‌ها و میراث فرهنگی است و به همین مناسبت در سراسر كشور برنامه‌های خاصی در نظر گرفته شده است كه مهم‌ترین آنها رایگان بودن بازدید از موزه‌های سراسر كشور است كه البته تنها خاص امروز است.



اما در این روز تنها نمی‌توان از كاخ موزه گلستان كشور بازدید كرد زیرا در این روز كاخ موزه گلستان محل برگزاری مراسم ثبت ملی تقویم جلالی همزمان با روز بزرگداشت حكیم عمر خیام فیلسوف، ریاضیدان و شاعر ایرانی است.



اما از دیگر سو شعار امسال هفته میراث فرهنگی « موزه‌ها عامل هماهنگی اجتماعی» عنوان شده است كه بر اساس نظر كارشناسان با توجه به كاركرد موزه‌ها در دنیای امروز می‌تواند شعار در خور توجهی به شمار رود.



از دیگر سو برنامه‌های هفته میراث فرهنگی نیز امروز به طور رسمی آغاز می‌شود تا به مدت یك هفته دوستداران میراث ایرانی با جنبه‌های مختلف میراث فرهنگی آشنا شوند.روزهای بعدی هفته میراث فرهنگی از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد با عناوین و شعارهای ویژه نامگذاری شده است. بر همین اساس روز چهارشنبه با نام میراث فرهنگی و تلاش مضاعف برای مرمت و احیای بافت‌ها و خانه‌های تاریخی با شعار سال احیای خانه‌های تاریخی نامگذاری شده است.



روز پنجشنبه این هفته نیز با نام میراث فرهنگی و نقش آن در توسعه گردشگری با شعار میراث فرهنگی ضامن توسعه گردشگری نامگذاری شده است كه در جای خود قابل تامل است. جمعه این هفته كه مصادف با آخرین روز اردیبهشت ماه است با نام میراث فرهنگی و احیای هنرهای سنتی نیز نامگذاری شده است تا یادآور تلاش مضاعف برای احیای هنرهای سنتی ایرانی در این روز باشد.



میراث فرهنگی و میراث طبیعی و كشاورزی، شعار روز شنبه اول خرداد ماه است كه شعاری جدید و قابل تامل در سال های گذشته به شمار می‌رود كه مطمئنا دلایل خاص نامگذاری این روز نیز شنیدنی خواهد بود.



یكشنبه دومین روز خرداد نیز با نام میراث فرهنگی و جایگاه آن در عرصه جهانی نامگذاری شده است كه با توجه به رویكرد این سازمان در معرفی میراث كشورمان در عرصه جهانی ضرورت نامگذاری این روز را توجیه می‌كند.



اما شعار آخرین روز از هفته میراث فرهنگی نیز به نام میراث فرهنگی و میراث معنوی نامگذاری شده است كه برنامه‌های خاصی نیز بنا به همین موضوع قرار است در سراسر كشور برگزار شود.



● استقبال از هفته میراث فرهنگی

هرچند كه قرار است در سراسر كشور و در موزه‌ها برنامه‌های خاصی به مناسبت آغاز هفته میراث فرهنگی برگزار شود، اما از مهم‌ترین آنها می‌توان به گلباران طاق‌بستان در كرمانشاه و بازدید رایگان از این محوطه تاریخی اشاره كرد.



اما گرامیداشت هفته میراث فرهنگی نیز در اهواز با برگزاری دو همایش؛ خوزستان گهواره تمدن و مسابقه نقاشی با موضوع میراث فرهنگی در اهواز آغاز می‌شود.



● هفته شلوغ در نیاوران


در تهران نیز شاید عمده برنامه‌های هفته میراث فرهنگی را بتوان به مجموعه فرهنگی- تاریخی نیاوران تهران نسبت داد كه به تعبیری با دست پر به استقبال روز جهانی موزه و هفته بزرگداشت میراث فرهنگی رفته است.



تندیس‌های عاجی عنوان نمایشگاهی شامل ۳۰ عدد مجسمه عاجی متعلق به هنر شرق دور شامل كشورهای هند و چین است كه از گنجینه نادیده‌های كاخ صاحبقرانیه است و در موزه جهان نما در معرض بازدید علاقه مندان قرار می‌گیرد.



نمایشگاه ۴۰ حــدیث نبـوی شامل ۱۴ تابلوی خوشنویسی نفیس ترجمه جامی و به خط خوشنویس، میر عماد حسنی نیز با همكاری موزه ملك در كوشك احمــد شاهی به نمایش درمی آید.بزرگداشت دكتر علی اكبر صنعتی، پدر آبرنگ ایران كه همزمان در گالری جهان نمای مجموعه فرهنگی ـ تاریخی نیاوران و موزه دكتر حسابی برگزار می‌شود، بخش دیگری از این برنامه‌ها را تشكیل می‌دهد..../ گزارش : جام‌جم آنلاین