متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

درباره پیامبر و خاندان او



ترجمه فارسی نهج البلاغه
درباره پیامبر و خاندان او
شناخت خدا
ستایش خداوندی را سزاست که احسان فراوانش بر آفریده‏ها گسترده، و دست کرم او را برای بخشش گشوده است، او را بر همه کارهایش می‏ستاییم، و برای نگهداری حق الهی از او یاری می‏طلبیم، و گواهی می‏دهیم جز او خدایی نیست
ویژگیهای پیامبر (ص)
و گواهی می‏دهیم که محمد (ص) بنده و فرستاده اوست. او را فرستاد تا فرمان وی را آشکار و نام خدا را بر زبان راند. پس با امانت، رسالت خویش را به انجام رساند، و با راستی و درستی به راه خود رفت، و پرچم حق را در میان ما به یادگار گذاشت، هر کس از آن پیشی گیرد از دین خارج و آن کس که از آن عقب ماند هلاک گردد و هر کس همراهش باشد رستگار شود راهنمای این پرچم، با درنگ و آرامش سخن گوید، و دیر بپا خیزد، و آنگاه که برخاست سخت و چالاک، به پیش رود، پس چون در اطاعت او درآمدید، و او را بزرگ داشتید، مرگ فرا رسید و او را از میان شما برد، پس از او چندان که خدا خواهد زندگانی می‏گذرانید تا آنکه خدا شخصی را برانگیزاند که شما را متحد سازد، و پراکندگی شما را جبران نماید. مردم! به چیزی که نیامده دل نبندید، و از آنکه درگذشت مایوس نباشید، که آن پشت کرده اگر یکی از پاهایش بلغزد، و دیگری برقرار باشد شاید هر دو پا به جای خود برگشته و استوار ماند.
تدوام امامت تا ظهور امام زمان (ع)
آگاه باشید، مثل آل محمد (ص) چونان ستارگان آسمان است، اگر ستاره‏ای غروب کند، ستاره دیگری طلوع خواهد کرد (تا ظهور صاحب‏الزمان (ع)). گویا می‏بینم در پرتو خاندان پیامبر (ع) نعمتهای خدا بر شما تمام‏شده و شما به آنچه آرزو دارید رسیده‏اید.
متن عربی نهج البلاغه
( وَ مِنْ خُطْبَةٍ لَهُ عَلَیْهِ السَّلامُ: ) اَلْحَمْدُ لِلَّهِ النّاشِرِ فِى الْخَلْقِ فَضْلَهُ، وَ الْباسِطِ فِیهِمْ، بِالْجُودِ یَدَهُ نَحْمَدُهُ فِى جَمیع أُمُورِهِ، وَ نَسْتَعِینُهُ عَلى رِعایَةِ حُقُوقِهِ، وَ نَشْهَدُ ‏أَنْ‏ ‏لا ‏إِلهَ‏ ‏غَیْرُهُ‏، ‏وَ ‏أَنّ‏ ‏مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ، أَرْسَلَهُ بِاَمْرِهِ ‏صادِعاً، وَ بِذِکْرِهِ ناطِقاً، فَأَدّى أَمِیناً، وَ مَضى رَشِیداً، وَ خَلَّفَ فِینا رایَةَ الْحَقِّ: مَنْ تَقَدَّمَها ‏مَرَقَ‏، وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْها ‏زَهَقَ‏، وَ مَنْ لَزِمَها لَحِقَ، دَلِیلُها ‏مَکِیثُ‏ الْکَلامِ، ‏بَطِئُ‏ ‏الْقِیامِ‏، سَرِیعٌ إِذا قامَ. فَإِذا أَنتُمْ أَلَنتُمْ لَهُ رِقابَکُمْ، وَ أَشَرْتُمْ اِلَیْهِ بِأَصابِعِکُمْ، جاءَهُ الْمَوْتُ فَذَهَبَ بِهِ، فَلَبِثْتُمْ بَعْدَهُ ما شاءَ اللَّهُ حَتّى یُطْلِعَ اللَّهُ لَکُمْ مَنْ یَجْمَعُکُمْ وَ ‏یَضُمّ‏ ‏نَشْرَکُمْ‏، ‏فَلا ‏تَطْعَنُوا ‏فِى‏ ‏عَیْنٍ‏ ‏‏مُقْبِلٍ‏‏، وَ لا تَیْأَسُوا مِنْ ‏مُدْبِرٍ، فَإِنَّ الْمُدْبِرَ عَسى ‏أَن‏ ‏تَزِلّ‏ ‏إِحْدى ‏قائِمَتَیْهِ‏ وَ تَثْبُتَ الْأُخْرى وَ تَرْجِعا حَتّى تَثْبُتا جَمِیعاً.
أَلا إِنَّ ‏مَثَلَ‏ الِ‏ ‏مُحَمَّدٍ ‏صَلَّى‏ ‏اللَّهُ‏ ‏عَلَیْهِ‏ ‏وَ الِهِ‏ ‏کَمَثَلِ‏ ‏نُجُومِ‏ ‏السَّماءِ: إِذا ‏خَوى ‏نَجْمٌ‏، طَلَعَ نَجْمٌ، فَکَأَنَّکُمْ قَدْ تَکامَلَتْ مِنَ اللَّهِ فِیکُمُ الصَّنائِعُ وَ أَراکُم ما کُنتُمْ تَأْمُلُونَ.


ویدیو مرتبط :
خاندان پیامبر مثل خاندان ابوبکر کافرند!!!(در ذهن وهابی ها چه میگذرد ؟)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فضیلت خاندان پیامبر



ترجمه فارسی نهج البلاغه
فضیلت خاندان پیامبر
فلسفه بعثت پیامبران
خداوند، پیامبران را برانگیخت و وحی را به آنان اختصاص داد، و پیامبران را حجت خود بر بندگان قرار داد، تا استدلالی یا جای عذری برای کسی باقی نماند، پس پیامبران انسانها را، با زبان راستگویی به راه حق فرا خواندند. آگاه باشید که خداوند از درون بندگان پرده برمی‏گیرد، نه آنکه بر اسرار پوشیده آنان آگاه نیست، و بر آنچه در سینه‏ها نهفته دارند بی‏خبر است، بلکه خواست آنان را آزمایش کند، تا کدام یک، اعمال نیکو انجام می‏دهد، و پاداش برابر نیکوکاری و کیفر مکافات درخور بدیها شد.
ویژگیهای امامان دوازده‏گانه
کجا هستند آنان که پنداشتند دانایان علم قرآنند نه ما؟ که این ادعا را بر اساس دروغ و ستمکاری بر ضد ما روا داشتند، خدا ما اهل بیت پیامبر (ص) را بالا آورده و آنان را پست و خوار نمود، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت، ما را در حریم نعمتهای خویش داخل و آنان را خارج کرد، که راه هدایت را با راهنمایی ما می‏پویند، و روشنی دلهای کور را از ما می‏جویند، همانا امامان دوازده‏گانه همه از قریش بوده که درخت آن را در خاندان بنی‏هاشم کاشته‏اند، مقام ولایت و امامت درخور دیگران نیست، و دیگر مدعیان زمامداری، شایستگی آن را ندارند.
شناساندن گمراهان و خبر از ستمکاری عبدالملک مروان
دنیای زودگذر را برگزیدند، و آخرت جاویدان را رها کردند، چشمه زلال را گذاشتند و از آب تیره و ناگوار نوشیدند، گویا فاسق آنها را می‏نگرم که با منکر و زشتیها یار است (عبدالملک مروان) و با آن انس گرفته و همنشین می‏گردد تا آنکه موی سرش در گناهان سفید گشته و خلق و خوی او رنگ گناه و منکر گیرد، در چنین حالی، کف بر لب به مردم یورش آورد، چونان موج خروشانی که از غرق کردن هر چیز باکش نباشد، یا شعله‏ای که تر و خشک را بسوزاند و همه چیز را خاکستر کند.
اندرزهای جاودانه
کجایند، عقلهای روشنی‏خواه از چراغ هدایت؟ و کجایند چشمهای دوخته‏شده بر نشانه‏های پرهیزگاری؟ کجایند دلهای به خدا پیش‏کش شده و در اطاعت خدا پیمان بسته؟ افسوس که دنیاپرستان بر متاع پست دنیا هجوم آوردند، و برای به دست آوردن حرام یورش آورده یکدیگر را پس زدند، نشانه بهشت و جهنم برای آنان برافراشته، اما از بهشت رویگردان و با کردار زشت خود به طرف آتش روی آوردند، پروردگارشان آنان را فرا خواند اما پشت کرده، فرار نمودند، و شیطان آنان را دعوت کرد، پذیرفته به سوی او شتابان حرکت کرده‏اند.
متن عربی نهج البلاغه
( وَ مِنْ خُطْبَةٍ لَهُ عَلَیْهِ السَّلامُ: ) ‏بَعَثَ‏ ‏رُسُلَهُ‏ بِما خَصَّهُمْ بِهِ مِنْ وَحْیِهِ، وَ جَعَلَهُمْ حُجَّةً لَهُ عَلى خَلْقِهِ، لِئلّا تَجِبَ الْحُجَّةُ لَهُمْ بِتَرْکِ الْإِعْذارِ إِلَیْهِمْ، فَدَعاهُمْ بِلِسانِ الصِّدْقِ إِلى سَبِیلِ الْحَقِّ. أَلا إِنَّ اللَّهَ قَدْ ‏کَشَفَ‏ ‏الْخَلْقَ‏ کَشْفَةً لا أَنَّهُ جَهِلَ ما أَخْفَوْهُ مِنْ مَصُونِ أَسْرارِهِمْ وَ مَکْنُونِ ضَمائِرِهِمْ، وَ لکِنْ ‏لِیَبْلُوَهُمْ‏ ‏أَیُّهُمْ‏ ‏أَحْسَنُ‏ ‏عَمَلًا، فَیَکُونَ الثَّوابُ جَزاءً وَ ‏الْعِقابُ‏ ‏بَواءً. أَیْنَ الَّذِینَ زَعَمُوا أَنَّهُمُ الرَّاسِخُونَ فِى الْعِلْمِ دُونَنا؟ کَذِباً وَ بَغْیاً عَلَیْنا، أَنْ رَفَعَنَا اللَّهُ وَ وَضَعَهُمْ، وَ أَعْطانا وَ حَرَمَهُمْ، وَ أَدْخَلَنا وَ أَخْرَجَهُمْ، بِنا یُسْتَعْطَى الْهُدى، وَ یُسْتَجْلَى الْعَمى، إِنَّ الْأَئِمَّةَ مِنْ قُرَیْشٍ غُرِسُوا فِى هذَا الْبَطْنِ مِنْ هاشِمٍ: لا تَصْلُحُ عَلى سِواهُمْ، وَ لا تَصْلُحُ الْوُلاةُ مِنْ غَیْرِهِمْ.
مِنْها: اثَرُوا عاجِلًا، وَ أَخَّرُوا اجِلًا، وَ تَرَکُوا صافِیاً، وَ شَرِبُوا اجِناً، کَأَنِّى أَنْظُرُ إِلى فاسِقِهِمْ وَ قَدْ صَحِبَ الْمُنکَرَ فَأَلِفَهُ وَ ‏بَسِئَ‏ ‏بِهِ‏ وَ وافَقَهُ، حَتّى شابَتْ عَلَیْهِ مَفارِقُهُ، وَ صُبِغَتْ بِهِ ‏خَلائِقُهُ‏، ثُمَّ أَقْبَلَ مُزْبِداً کَالتَّیّارِ لا یُبالِى ما غَرَّقَ، أَوْ کَوَقْعِ النّارِ فِى الْهَشِیمِ ‏لا ‏یَحْفِلُ‏ ما حَرَّقَ! أَیْنَ الْعُقُولُ الْمُسْتَصْبِحَةُ بِمَصابِیحِ الْهُدى، وَ الْأَبْصارُ اللّامِحَةُ إِلى ‏مَنارِ ‏التَّقْوى؟ أَیْنَ الْقُلُوبُ الَّتِى وُهِبَتْ لِلَّهِ وَ عُوقِدَتْ عَلى طاعَةِ اللَّهِ ‏ازْدَحَمُوا ‏عَلَى‏ ‏الْحُطامِ‏، وَ تَشاحُّوا عَلَى الْحَرامِ وَ رُفِعَ لَهُمْ عَلَمُ الْجَنَّةِ وَ النّارِ فَصَرَفُوا عَنِ الْجَنَّةِ وُجُوهَهُمْ وَ أَقْبَلُوا إِلَى النّارِ بِأَعْمالِهِمْ، ‏دَعاهُمْ‏ ‏رَبُّهُمْ‏ فَنَفَرُوا وَ وَلَّوْا، وَ دَعاهُمُ الشَّیْطانُ فَاسْتَجابُوا وَ أَقْبَلُوا.