ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

فشار خون بالا و ورزش



ورزش,فشار خون بالا و ورزش,راههای کاهش فشار خون بالا

 فشار خون بالا و ورزش ( exercise and hypertension )
پیش زمینه فشار خون بالا و ورزش
خون در رگهای بدن تحت اثر فشار خون مناسب جریان دارد که عامل ایجاد این فشار و حفظ آن ضربان مداوم قلب می باشد.فشار خون با افزایش سن افزایش می یابد و هرچه سن شما بالاتر می رود این احتمال که به علل مختلف مبتلا به فشار خون بالا شوید بیشتر می گردد اما نباید به انتظار نشست که دچار فشار خون بالا شد و بعد برای آن اقدام نمود، ورزش منظم به پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا بسیار کمک می کند و این راه به جلوگیری از عوارض قلبی عروقی و سکته های مغزی و قلبی کمک شایانی می کند. حتی اگر به فشار خون بالا مبتلا باشید ورزش مناسب و منظم به کاهش شدت پر فشاری خون در شما کمک می کند.
ارتباط ورزش با کاهش فشار خون بالا
فعالیت بدنی منظم و پایدار سبب تقویت قدرت انقباض قلب خواهد شد و این امر سبب می گردد که قلب در هر بار انقباض بتواند خون بیشتری را به داخل رگ های بدن پمپ کند لذا برای حفظ فشار خون داخل عروق لازم است که قلب به تعداد دفعات کمتری خون را پمپ کند و به قلب فشار کمتری وارد می آید و لذا فشار خون هم کاهش خواهد یافت.

فعالتر بودن سبب می گرددکه فشار خون متوسط تا حد 10 میلی متر جیوه کاهش یابد که در این شرایط دیگر نیازی به استفاده از بسیاری داروهای پائین آورنده فشار خون نبوده و فرد می تواند فقط با انجام یک برنامه ورزشی منظم و با شدت متوسط فشار خون مناسبی داشته باشد.
حتی چنانچه فشار خون نرمال داشته باشید ( فشار خون 80/120 ) با انجام ورزش منظم می توانید از ابتلا به فشار فشار خون بالا پیشگیری کنید.
چه نوع ورزشی و چه مقدار ورزش مفید است
گرچه ورزش های افزایش دهنده انعطاف بدن ( ورزش های کششی ) و ورزش های تقویت کننده عضلات با افزایش سطح سلامتی بدن در کاهش فشار خون موثرند اما مفید ترین نوع ورزش جهت کنترل فشار خون ورزش های هوازی اند. به ورزش هایی هوازی می گوئیم که سبب تشدید ضربان قلب و سرعت تنفس شوند. دویدن با سرعت کم، پیاده روی، دوچرخه سواری ، شنا و بسکتبال از جمله این ورزش ها می باشند. چنانچه ورزش های هوازی حداقل 3 بار در هفته و هر بار حداقل 30 دقیقه انجام شوند اثر مهمی روی کنترل فشار خون خواهد داشت.
چه موقع نیازبه مشاوره با پزشک وجود دارد
• هرگاه آقای بالای 40 سال یا خانم 50 سال هستید و قبلا ورزش نکرده اید و تازه می خواهید برنامه ورزشی را شروع کنید.
• چنانچه سیگار استفاده می کنید.
• چنانچه اضافه وزن دارید یا چاق هستید.
• چنانچه بیماری مزمن مثل چربی خون بالا یا بیماری ریوی دارید.
• چنانچه سابقه حمله قلبی داشته اید.
• چنانچه سابقه خانوادگی مشکلات قلبی در سنین قبل از 55 سالگی را دارید.
• چنانچه احساس درد در قفسه سینه بدنبال فعالیت داشته اید.
• چنانچه از وضعیت سلامتی خود مطمئن نیستید.
• چنانچه داروی خاصی مصرف می کنید باید با پزشک مشاوره کنید تا پزشک بر حسب شدت برنامه ورزشی دوز دارو را تنظیم کند و شما از اثرات داروها روی ورزش یا اثرات ورزش روی داروها مطلع کند.
چه موقع لازم است ورزش را متوقف کنید
• هرگاه پزشک تشخیص دهدکه ورزش برای شما مضر خواهد بود.
• هرگاه طی ورزش احساس درد قفسه سینه یا سفتی در قفسه سینه نمودید.
• هرگاه طی پرداختن به ورزش دچار سبکی سر یا گیجی شوید.
• هرگاه طی پرداختن به ورزش دچار درد در فک یا اندام فوقانی شوید.
• هرگاه دچار تنگی نفس شدید شوید.
• چنانچه طی ورزش دچار تپش قلب شدید شوید.
• هرگاه طی ورزش دچار خستگی مفرط شوید.
توصیه های ورزشی
• برای کاهش احتمال دچار شدن به صدمات وزشی برنامه ورزشی خود را به آرامی شروع کنید.
• قبل از شروع ورزش به مدت 15 دقیقه خود را با انجام حرکات کششی به خوبی گرم کنید.
• طی ورزش به خود فشار زیادی نیاورید وهرگز بیش از توان به بدن خود فشار نیاورید.
• بعد از انجام ورزش طی 5 دقیقه با پیاده روی آرام خود را سرد کنید.
• بر شدت تمرینات ورزشی خود به تدریج بیافزائید.
• چنانچه قصد انجام وزش های تقویت عضله یا کششی شدید دارید با پزشک خود آن را مطرح کنید چرا که برخی از انواع ورزش های تقویت کننده عضله به خاطر حبس کردن نفس سبب افزایش فشار خون می شوند و نباید در افراد مبتلا به فشار خون بالا انجام شوند.
• چنانچه دستگاه فشارسنج در منزل دارید قبل ازشروع هر جلسه تمرین فشار خون خود را کنترل کنید و در صورت بالا بودن زیاد فشار خون ازپرداختن به ورزش بپرهیزید.

منبع:sportmedicine.ir


ویدیو مرتبط :
طب فشاری ؛ درمان خون دماغ، فشار خون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش‌های هوازی بهترین ورزش برای افراد با فشار خون بالا



فشار خون بالا, ورزش‌های هوازی, درمان با ورزش

نائب رئیس بانوان فدراسیون پزشکی ورزشی، با تاکید بر اینکه «ورزش های هوازی بهترین ورزش برای افراد با فشار خون بالاست»، تصریح کرد:« این افراد تنها باید از وزنه های سبکی که بتوانند بدون احساس فشار زیاد 8تا10 بار آن را بردارند استفاده کنند.»

دکتر لاله حاکمی متخصص داخلی با بیان اینکه معمولا به افرادی که به فشار خون مبتلا هستند توصیه می‌شود که ورزش کنند، گفت:«باید توجه داشت که هر ورزشی برای این افراد مناسب نیست و پزشکان باید همانگونه که نسخه دارویی برای فرد تجویز می‌کنند نوعی نسخه ورزشی نیز برای او مشخص کنند.»

 

وی بهترین ورزش برای افراد با فشار خون بالا را ورزش‌های هوازی ذکر کرد و بیان داشت:« معمولا این افراد باید سه تا 5بار در هفته و هر بار بین 30 تا 45 دقیقه به ورزش بپردازند.»

 

نایب رییس بانوان فدراسیون پزشکی ورزشی ضربان قلب مجاز برای این افراد را 45تا75درصد ضربان قلب بیشینه ذکر کرد و ادامه داد: «برای تعیین ضربان قلب بیشینه باید سن فرد را از 220کم کرد. 45تا75درصد این عدد برای ضربان قلب افراد با فشار خون بالا در حین ورزش توصیه می شود.»

 

وی در عین حال به این موضوع اشاره کرد که برخی داروهایی که افراد با فشار خون بالا مصرف می‌کنند ضربان قلب آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد به همین دلیل مقیاس دیگری به نام مقیاس بورگ است که اساس آن میزان سختی است که خود فرد احساس می‌کند و این میزان در حین ورزش باید در حد متوسط باشد.

 

دکتر حاکمی با بیان اینکه بیماران فشار خونی نباید حرکات ناگهانی داشته باشند، افزود: «این موضوع در افرادی که داروهای مدر مصرف می کنند بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه نباید فشار زیادی به آنها وارد آید و استفاده از وزنه های سنگین که برای برداشتن آنها باید زور بزنند ممنوع است. زیرا فرد برای برداشتن این وزنه ها نفس خود را حبس می کند و همین باعث افزایش فشار می شود. این افراد تنها باید از وزنه های سبکی که بتوانند بدون احساس فشار زیاد 8تا10 بار آن را بردارند استفاده کنند.»

 

این متخصص داخلی همچنین به بیماری های همراه با فشار خون مانند دیابت و مشکلات عروقی اشاره کرد و اظهار داشت:« این بیماران نیز باید تحت نظر پزشک ورزش‌های خاصی انجام دهند. به طور مثال برای برخی از بیماران با مشکلات عروقی ورزش هایی که در آن به سر ضربه وارد می شود و یا معلق شدن و آویزان ماندن ممنوع است.»

 

وی تاکید کرد:« اگر افرادی که به فشار خون مبتلا هستند افرادی بی تحرک هستند و می خواهد تازه ورزش را شروع کنند بهتر است زمان ورزش خود را به دو وقت 15دقیقه‌ای تقسیم کنند و کم کم این زمان را یکی کنند. ضمن اینکه باید به بیماریهای همراه دیگری هم که مبتلا هستند توجه کنند و بر اساس آنها میزان ورزش و فعالیت های خود را مشخص کنند. »
منبع:salamatnews.com