ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

صندلی‌های خالی در انتظار جام جهانی 2022 ؟



 

 صندلی‌های خالی در انتظار جام جهانی 2022 ؟

 

دور اول مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا در حالی به پایان رسید كه بیش از هر چیزی سكوهای خالی ورزشگاه‌ها توی ذوق می‌زد.

پانزدهمین دوره جام ملت‌های 2011 آسیا در حالی از 17 دی ماه به میزبانی دوحه آغاز شد كه چند هفته پیش از این رویداد آسیایی، قطر موفق شده بود در رقابت با كشورهای بزرگی مانند استرالیا، آمریكا، كره جنوبی و ژاپن میزبانی جام جهانی 2022 را از آن خود كند.

آنها با وعده‌های فراتر از حد تصوری در حالی میزبانی جام جهانی را از فیفا گرفتند كه قول برگزاری این رقابت‌ها را در دمای 27 درجه سانتی‌گراد و در گرمای طاقت‌فرسای بالای 50 درجه‌ای قطر دادند.

شاید قطری‌ها بتوانند با بهره‌گیری از امكانات پیشرفته و دستگاه‌های خنك‌كننده هوا، به منظور كاهش دمای ورزشگاه‌ها تا حد مطلوب فیفا، موفق عمل كنند، اما با سكوهای خالی استادیوم‌هایشان چه خواهند كرد؟

موضوعی كه بیش از هر چیز دیگری در این رقابت‌ها چشم بینندگان تلویزیونی را آزار می‌داد.

در حالی‌كه اكثر ورزشگاه‌های میزبان جام ملت‌های آسیا كمتر از 30 هزار نفر ظرفیت دارند، اما حتی نیمی از همین صندلی‌های اندك هم در مسابقات دور اول پر نشد تا حداقل دلخوشی را برای مسئولان برگزار‌كننده داشته باشد.

* تماشاگران تمام مسابقات دور اول به اندازه یك دربی

بیشترین تعداد تماشاگر در دور اول به همان دیدار افتتاحیه قطر و ازبكستان برمی‌گردد كه حدود 37 هزار تماشاگر در ورزشگاه 50 هزار نفری خلیفه دوحه حضور پیدا كردند. شاید علت اصلی این موضوع هم برگزاری مراسم افتتاحیه و حضور بسیاری از میهمانان خارجی در این مراسم بوده است.

بعد از این دیدار بیشترین تعداد تماشاگر به بازی تیم‌های عربستان و سوریه با حدود 16 هزار نفر در ورزشگاه 25 هزار نفری احمدبن علی الریان مربوط می‌شود.

سومین مسابقه پرتماشاگر هم دیدار تیم‌های استرالیا و هند با حدود 11 هزار نفر در ورزشگاه 16 هزار نفری جاسم بن‌حمد السد بود. دیدار شب گذشته ایران و عراق نیز چهارمین مسابقه پرتماشگر این رقابت‌ها با حدود 10 هزار نفر لقب گرفت.

مسابقه تیم‌های كره شمالی و امارات از گروه چهارم نیز با حدود 3 هزار نفر كم‌تماشاگرترین دیدار دور اول مرحله گروهی بود.

در مجموع از 8 دیدار دور نخست مرحله گروهی جام‌ ملت‌های آسیا 101 هزار و 899 نفر دیدن كردند كه با نفراتی كه برای تماشای دربی استقلال و پرسپولیس در یك بازی به ورزشگاه می‌آیند برابری می‌كرد.

تعداد و ظرفیت تماشاگران حاضر در ورزشگاه‌ها به تفكیك بازی‌ها:

* قطر - ازبكستان (37143 نفر - ورزشگاه 50 هزار نفری خلیفه)

* كویت - چین (7423 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفری بن جاسم الغرافه)

* ژاپن - اردن (8236 نفر - ورزشگاه 15 هزار نفری سهیم‌بن‌حمد دوحه)

* عربستان - سوریه (16562 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفری احمدبن علی الریان)

* استرالیا - هند (11749 نفر - ورزشگاه 16 هزار نفری جاسم‌بن حمد السد)

* كره جنوبی - بحرین (6669 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفری بن جاسم الغرافه)

* كره شمالی - امارات (3639 نفر - ورزشگاه 15 هزار نفری سهیم‌بن‌حمد دوحه)

* ایران - عراق (10478 نفر - ورزشگاه 25 هزار نفری احمدبن علی الریان)

البته با توجه به اینكه تیم ملی فوتبال قطر، میزبان مسابقات، در دیدار اول خود در حد انتظار ظاهر نشد و نتوانست طرفدارن فوتبال را در این كشور برای حضور در ورزشگاه‌ها ترغیب كند، باید انتظار داشت كه در مسابقات بعدی و حتی با حذف میزبان شاهد حضور كم‌رنگ‌تر تماشاگران در این مسابقات باشیم.

* تماشاگران هم لژیونر می‌شوند؟

به گزارش فارس شاید وعده علی سعیدلو، رئیس سازمان تربیت بدنی در همكاری با قطر به منظور برگزاری جام جهانی 2022 همین جا به كمك آنها بیاید. شاید با صادرات تماشاگران مشتاق فوتبال ایران بتوان این سكوهای خالی را به جنب و جوش واداشت و خون تازه‌ای از تحرك و نشاط را در داخل رگ‌های ورزشگاه‌های پیشرفته، اما بی‌روح قطر تزریق كرد.

البته كشورهای عربی به خصوص قطری‌ها ید طولایی در تغییر ملیت ورزشكاران سایر كشورها و مصادره این قهرمانان به نام خود دارند.

به عنوان مثال در تیم ملی قطر در جام ملت‌های آسیا 4 بازیكن خارجی حضور دارند كه با تغییر ملیت خود در تركیب اصلی بازی می‌كنند. فاویو سزار از برزیل، حسین یاسر از مصر، لاورنس قایه از غنا و سباستین كوئین تانا از اروگوئه بازیكنانی هستند كه از كشورهای دیگر در تیم ملی قطر لژیونر شده‌اند.

شاید این بار هم قطری‌ها برای پركردن سكوهای خالی ورزشگاه‌هایشان دست به دامن كشورهای پیشرفته اروپایی یا آفریقایی و یا حتی آسیایی از جمله ایران شوند.

باید دید كه آیا در جام جهانی این روند ادامه می‌یابد و تماشاگران هم لژیونر می‌شوند؟... / فارس



ویدیو مرتبط :
انیمیشن جام جهانی 2022 قطر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

میزبان جام‌های جهانی 2018 و 2022 مشخص شد



 

میزبان جام‌های جهانی 2018 و 2022 مشخص شد

 

نشست ویژه فیفا عصر پنج شنبه در زوریخ، مقر اصلی فیفا برگزار شد تا نام میزبان جام‌های جهانی 2018 و 2022 اعلام شود.

در این نشست که در هوای سرد و برفی زوریخ برگزار شد، جمعیت زیادی از چهره‌های ورزشی و سیاسی گرد هم آمده بودند. جروم والکه دبیرکل فیفا از سپ بلاتر دعوت کرد تا نتایج را اعلام کند. در بین چهره‌های مشهور افرادی مانند بیل کلینتون، فرانتس بکن باوئر، دیوید بکام و رومن آبرامویچ .. حضور داشتند.

رییس فیفا ابتدا نام روسیه را به عنوان میزبان جام جهانی 2018 اعلام کرد و سپس قطر به عنوان میزبان جام جهانی 2022 انتخاب شد.

نماینده‌ی قطر پس از انتخاب کشورش گفت: از این که کشور ما را باور کردید، متشکریم. جام جهانی در خاورمیانه رنگ و بوی دیگری خواهد داشت.

بلاتر هم پس از انتخاب قطر گفت: به فدراسیون و مردم قطر تبریک می گویم. امیدوارم شاهد جام جهانی خوبی در کشورهایی باشیم که تاکنون پایمان را به آنها نگذاشته‌ایم. روسیه در شرق اروپا و قطر در خاورمیانه. اولین بار است که عرب‌ها جام جهانی را برگزار می کنند.

قطر که برنامه‌ی بسیار گسترده‌ای برای میزبانی جام جهانی 2022 طراحی کرده از گزینه‌های اصلی میزبانی جام جهانی 2022 به شمار می رود. شبکه‌های تلویزیونی این کشور در زمان برگزاری جام جهانی تبلیغات گسترده‌ای برای میزبانی جام جهانی انجام دادند و از چهره‌های شناخته شده‌ی فوتبال دنیا مانند مسی، زیدان، گواردیولا، ریبری استفاده کردند. همچنان سامی الجابر یکی از شناخته‌شده ترین بازیکنان عربستان در سال‌های اخیر در این تبلیغات از میزبانی قطر حمایت می کرد.

این سومین بار بود که فیفا در یک روز نام میزبان دو دوره جام جهانی را اعلام می کرد. پیش از این در سال‌های 1946 و 1966 بود که فیفا این کار را انجام داده بود و در سایر دوره‌ها، تنها نام میزبان دوره‌ی بعد اعلام می شد. در آن سال‌ها کمیته‌ی اجرایی فیفا وجود خارجی نداشت و کنگره‌ای تشکیل می شد و در پایان نام میزبان جام جهانی را اعلام می کرد.

در سال 1946 در نشستی که در لوکزامبورگ برگزار شد برزیل و سوئیس برای میزبانی دو دوره جام جهانی برگزیده شدند. ابتدا قرار بود جام جهانی در سال‌های 1949 و 1951 برگزار شود، اما سرانجام مقرر شد این رویداد بزرگ فوتبال در سال‌های 1950 و 1954 برگزار شود. به این ترتیب برزیل به عنوان میزبان جام جهانی 1950 و سوئیس به عنوان میزبان جام جهانی 1954 انتخاب شدند.

سال 1966 دومین بار بود که برای میزبانی چند دوره از جام جهانی تصمیم گیری شد. در نشستی که در انگلیس برگزار شد، آلمان به عنوان میزبان جام جهانی 1974، آرژانتین به عنوان میزبان جام جهانی 1978 و اسپانیا به عنوان میزبان جام جهانی 1982 برگزیده شدند. نکته‌ی قابل توجه این بود که در سال‌های 1946 و 1966 که نام میزبان 5 دوره‌ی جام جهانی اعلام شد، تنها یک کشور نامزد برگزاری جام جهانی بود که در نهایت انتخاب شد.

حاشیه مراسم

* جمعیت بسیار زیادی بیرون از مقر فیفا از چند ساعت پیش از آغاز مراسم حضور داشتند و با تکان دادن پرچم حمایت خود را از کشورشان برای میزبانی جام‌جهانی نشان می دادند. تعداد زیادی کودکان قطری با در دست داشتن پرچم قطر و تصویر نقاشی شده این پرچم بر روی صورتشان در میان جمعیت حضور داشتند.

* در پارکی در نزدیکی مقر فیفا حدود 2 هزار نفر تجمع کرده بودند و بی صبرانه منتظر آغاز مراسم بودند.

* صفحه نمایش بسیار بزرگی در بیرون مقر فیفا قرار داشت که مراسم را به طور زنده پخش می کرد.

* تمام خیابان‌های منتهی به مقر فیفا به دلیل ترافیک سنگین و ازدحام جمعیت توسط پلیس بسته شده بود.

* بعد از اعلام نام روسیه به عنوان میزبان جام جهانی، مردم این کشور با بالا بردن پرچم و در آغوش گرفتن یکدیگر به شادمانی پرداختند.

* میهمانان دعوت شده، دو ساعت مانده به آغاز مراسم وارد مقر فیفا شده و هر یک جداگانه با شبکه الجزیره گفت و گوی کوتاهی انجام دادند.

* جمعیت بسیار زیادی در دوحه جمع شده بودند و مراسم را از زوریخ به طور زنده از طریق نمایشگر تماشا می کردند.

* گاری لینکر، دبیر کمیته‌ی میزبانی انگلیس در جملاتی کوتاه پیش از آغاز مراسم به اضطراب و نگرانی اذعان کرد و در عین خال گفت: لحظه‌ی بسیار حساسی است. شور و اضطراب عجیبی دارم، با این وجود ایمان دارم که انگلیس انتخاب می شود.

*میزبان‌های جام‌های جهانی در قرن 21

2002: کره جنوبی و ژاپن

2006: آلمان

2010: آفریقای جنوبی

2014: برزیل

2018: روسیه

2022: قطر