ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

زیکا به ضرر زنانی که با بارداری مدال می‌گرفتند/«دوپینگ حاملگی»



 اخبار ورزشی ,خبرهای ورزشی,ویروس  زیکا

 ویروس زیکا و شیوع آن در قاره آمریکا بازی های المپیک تابستانی را تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش خبرآنلاین؛دولت برزیل از زنان حامله خواسته است به المپیک 2016 ریودوژانیرو نروند. ویروس زیکا در بیشتر کشورهای قاره آمریکا شیوع پیدا کرده است و در برزیل هم تعداد زیادی را مبتلا کرده است. هرچند سازمان بهداشت جهانی تایید نکرده است اما آمار نشان می‌دهد زنان بارداری که به این ویروس مبتلا شده‌اند، نوزدانی با عارضه میکروسفالی به دنیا آورده‌اند. این موضوع دلیلی شده تا برزیل این خواسته را از زنان بار داشته باشد.

قابل پیش‌بینی است که بین تماشاگران زن تعدادی در روزهای المپیک باردار باشند. در بین ورزشکاران هم زنانی بوده‌اند که در دوره بارداری‌شان در المپیک حضور داشته‌اند. در بازی‌های 2012 لندن، «نور سوریانی محمد تایبی»، هشت‌ماهه باردار بود و در مسابقات تیراندازی شرکت کرد. زیکا به طور حتم بعضی از کشورها را چالش روبه‌رو می‌کند به خصوص کشورهایی را که در همه دوره‌های المپیک با اتهام «دوپینگ حاملکی» مواجه بوده‌اند.


«دوپینگ حاملگی» اصطلاحی است که از دهه‌های هفتاد و هشتاد در ورزش مطرح بوده. زمانی که گفته شد زنان ورزشکار آلمان شرقی از این دوپینگ استفاده‌ کرده‌اند. بعدها کشورهای روسیه و اروپای شرقی هم با این اتهام روبه‌رو شدند. در چند دوره اخیر بازی‌های المپیک هم می‌گویند زنان چینی از این روش برای گرفتن نتایج بهتر استفاده‌ می‌کنند.


در این دوپینگ، زنان عمدی، با لقاح مصنوعی و با استفاده از روش AIS باردار می‌شوند و برنامه‌شان این است که در ماه‌های دوم تا سوم بارداری در المپیک باشند. در این دوره از بارداری اتفاقاتی در بدن زنان می‌افتد که بدنشان را در شرایط ایده‌آل قرار می‌دهد. به گفته پزشکانی که در این مورد صحبت کرده‌اند؛ زنان باردار می‌توانند با استفاده از سه اتفاق توان جسمانی‌شان را افزایش دهند. یک این که در این دوره از بارداری هموگلوبین خون بالا می‌رود و این اتفاق باعث می‌شود خون‌رسانی بهتر انجام شود و توان هوازی زنان افزایش پیدا کند.

 

دومین اتفاقی که می‌افتد، این است که هورمون‌های استروژن، پروژسترون و تستوسترون بیش از قبل ترشح می‌شود. در حالت عادی بدن زنان مقدار کمی هورمون تستوسترون دارد اما در ماه‌های دوم و سوم بارداری ترشح این هورمون به اندازه قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. این عامل باعث می‌شود توان عضلانی این زنان بالا برود. اما مورد سوم؛ هورمون ریلکسین هم در بدن زنان باردار بالا می‌رود و انعطاف پذیری مفاصل لگن را افزایش می‌دهد. این اتفاق برای این می‌افتد که زمان راحت‌تر انجام شود اما زنان ورزشکار از این قابلیت استفاده می‌کنند تا تحرک مفصلی‌شان را تقویت کنند.


این سه مورد از نظر پزشکان اثبات شده است اما هنوز هیچ یک از مقامات ورزشی نه «دوپینگ حاملگی» را تایید کرده‌اند و نه نتوانسته‌اند آن را رد کنند. دلیل این است که زنان می‌توانند ادعا کنند به طور طبیعی باردار شده‌اند. هرچند شواهد نشان می‌دهد این زنان بعد از المپیک جنین را سقط کرده‌اند. با این حال مسوولان کمیته بین‌المللی المپیک در جواب کسانی که موافق حضور زنان باردار در بازی‌های المپیک نیسته‌اند، گفته‌اند از نظر قانونی نمی‌توانند مانع حضور آنها شوند. تنها کمیته ملی المپیک آمریکا است که حضور زنان باردار در مسابقات ورزشی را ممنوع کرده است.


به هر حال با شیوع زیکا و ممنوعیت حضور زنان باردار شاید تغییراتی در جدول مدال‌ها اتفاق بیافتد. زنان چینی در دوره‌های قبل که بیشترین مدال‌های را گرفته‌اند، همیشه با این اتهام روبه‌رو بودند. شاید افت احتمالی مدا‌ل‌های آنها این موضوع را تایید کند.

 اخبار ورزشی -  خبر  آنلاین 


ویدیو مرتبط :
آمادگی های پیش از بارداری برای زنانی با سن بالا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قمه زنانی که از انگلیس دستور گرفتند / هویت معترضان «رستاخیز» خبرساز شد



اخبار ,  اخبار فرهنگی, اکران فیلم رستاخیز

پای هویت معترضان «رستاخیز» نیز به میان آمد. هرچند هنوز بحث بر سر وضعیت اکران فیلم «رستاخیز» باقی است اما اکنون نوبت به معترضانی رسیده که با تجمع در مقابل سینماهای نمایش‌دهنده این اثر، اعتراض خود را نشان دادند.

«روز رستاخیز»، آخرین ساخته احمدرضا درویش و محصول سال ٨٩، در سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و درنهایت در هشت بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی، سیمرغ گرفت. با وجود جوایزی که این اثر سینمایی در جشنواره فیلم کسب کرد، هنوز نتوانسته است مسیر عادی فیلم‌های دیگر را برای اکران طی کند و با وجود آنکه برای چند سئانس هم به نمایش درآمد، مورد اعتراض مخالفان قرار گرفت و از پرده سینماها پایین کشیده شد.

 

قرار بود «روز رستاخیز» به مناسبت عید سعید فطر از چهارشنبه، ٢٤ تیر روی پرده سینماها برود اما نمایش آن تنها به چندساعت محدود شد و وزارت ارشاد با اعلام اطلاعیه‌ای، نمایش آن را به زمان دیگری موکول کرد. سازمان سینمایی عنوان کرد تا تأمین نظر برخی از مراجع تقلید، نمایش این اثر به تعویق می‌افتد. پس از آن هم تقی علیقلی‌زاده، تهیه‌کننده فیلم «رستاخیز»، با ارسال نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان، خواستار رسیدگی به وضعیت توقف اکران عمومی این فیلم شد.

 

 معترضان روزه‌خوار
هرچند در این مدت حرف‌های زیادی در مورد وضعیت اکران «رستاخیز» زده شده است اما روز گذشته موضوع دیگری در مورد این فیلم مطرح شد. این‌بار توجه‌ها به سمت مخالفان رستاخیز معطوف شد و ماهیت گروه‌های مخالفی که در مقابل سینـماهای نمایـش‌دهنده «رستاخیز» اقدام به اعتراض کرده بودند، مورد سؤال قرار گرفت.

 

سیدمسعود جزایری، معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، با بیان اینکه متأسفانه در تعلیق اکران آن وزارت ارشاد قدری عجله کرد، گفت: «برخی اطلاعات حاکی است عده‌ای که جلو یکی از سینماهای تهران تجمع و حتی اقدام به قمه‌زنی کرده بودند، وابسته به جریان معروف «اسلام انگلیسی» بوده‌اند و اسناد و مدارک آن در اختیار نهاد مسئول است».


علی جنتی، وزیر ارشاد، نیز صبح دیروز، ١٨ مرداد در حاشیه دومین اجلاس سراسری مدیران‌کل ارشاد در توصیف معترضان اکران رستاخیز عنوان کرد: «ریشه اعتراض‌ها را در رقابت‌های سینمایی می‌بینم. واقعیت این است که بعضی از کسانی که آمده بودند و اعتراض می‌کردند، خیلی هم انگیزه مذهبی نداشتند، چون ما دیدیم که بعد از همان اعتراضشان که در ماه مبارک رمضان بود، جلو وزارت ارشاد در آن طرف خیابان ساندویچ می‌خوردند».

 

او در مورد رستاخیز گفت: «برای اکران این فیلم ملاحظاتی داشتیم و یکی از آنها موردتوجه قراردادن نظر مراجع بود. کارگردان این فیلم در قم «رستاخیز» را در بیوت برخی از این مراجع تقلید نمایش داده و حتی اصلاحاتی هم که مدنظر آنها بوده انجام شده است، درعین‌حال برخی از مراجع نظرات فقهی خاصی دارند که چون نظر فقهی است، قابل‌مذاکره و اصلاح نیست. درهرحال ما به‌دنبال این هستیم که هم این فیلم در موقعیت مناسبی اکران شود و هم مراجع را قانع کنیم که نظر فقهی‌شان برای خودشان و برای مقلدانشان محترم باشد، اما اجازه بدهند این فیلم برای علاقه‌مندان آن، نمایش داده شود».

 

ماهیت معترضان اکران رستاخیز درحالی مطرح شده است که آنها ٢٤ تیر هم‌زمان با اولین روز نمایش این فیلم در سینماها با تجمع و دادن شعارهایی، مخالفت خود را نسبت به اقدام وزارت ارشاد نشان دادند. معترضان در این روز در مقابل سینما شکوفه و وزارت ارشاد در تهران تجمع کردند. تجمع‌کنندگان از پخش تصویر حضرت ابوالفضل العباس(ع) و اهانت به اهل بیت(ع) معترض بودند. شعارهایی چون «هر که با آل علی در افتاد ور افتاد»، «درویش حیا کن، اکران را رها کن»، «هیهات من الذله»، «اگر فیلم اکران شود سینما ویران شود»، «حمایت از رستاخیز خیانت است به شیعه» و «هیئتی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» سر دادند.

 

تجمع‌کنندگان بعد از سینه‌زنی و عزاداری از وزارت ارشاد به سمت سینما شکوفه در میدان شهدا راهپیمایی و به سمت درِ سینما حمله کرده و پرده فیلم رستاخیز را از سینما شکوفه پایین کشیدند که با ورود ناجا متفرق شدند. اعتراض به این فیلم البته محدود به تهران نشد و مشهد هم شاهد تجمع معترضان اکران رستاخیز بودند.

 

امیدواری به جلب نظر مراجع
اکران رستاخیز در چند سال گذشته با فرازو‌فرودهای زیادی روبه‌رو بوده است. اولین‌بار نیست که این فیلم تا آستانه نمایش در سینماها می‌رود اما نمایش آن به زمان دیگری موکول می‌شود. این فیلم دوم دی ۹۲ در سینما فرهنگ با حضور برخی اعضای دولت اکران خصوصی شد و در ۱۶ بهمن ۹۲ در سی‌ودومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد که با تأیید برخی از مراجع قم توانست چهره حضرت ابوالفضل العباس(ع) را با بازی بهادر زمانی نشان دهد اما بعد از نمایش آن در جشنواره بود که حواشی نیز آغاز شد و با اعتراض‌هایی مبنی‌بر اکران‌نشدن آن به‌دلیل نمایش تصویر حضرت‌ ابوالفضل(ع) بدون حجاب چهره، روبه‌رو شد.

 

این موضوع حواشی زیادی را برای فیلم به وجود آورد و معطوف به تأیید مراجع شد؛ تأییدی که باز هم نتوانست باعث اکران فیلم شود و اصرار درویش برای حذف‌نکردن صحنه‌های حضرت ‌ابوالفضل(ع) فیلم را در محاق نگاه داشت تا اینکه در اردیبهشت سال جاری شورای صنفی نمایش از اکران عمومی فیلم هم‌زمان با عید سعید فطر (٢٤ تیر) در سرگروه سینما آزادی خبر داد.

 

به موازات رسمی‌شدن زمان اکران رستاخیز، موج اعتراض‌ها هم سرعت گرفت. همان زمان، «مشرق»، به نقل از حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر و میمه، گزارش داد: «وزیر ارشاد قبل از اصلاح و رفع نگرانی مردم و مراجع بزرگوار تقلید از اکران فیلم رستاخیز ممانعت کند». خبرگزاری «نسیم» نیز از قول سیدمجید بنی‌فاطمه، مداح اهل‌بیت (ع)، نظر حضرات آیات علوی‌گرگانی و مکارم‌شیرازی، از مراجع عظام تقلید، درخصوص فیلم «رستاخیز» را منتشر کرد.

 

با تمام اینها، همان‌طور كه وزیر ارشاد خبر داده، وزارت ارشاد در پی جلب نظر مراجع و تأمین نظر فقهی آنان، به‌منظور كسب اجازه برای نمایش این فیلم پرحاشیه و جنجالی است.
اخبار فرهنگی - شرق