ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

رعایت نکات بهداشتی به هنگام ورزش



ورزش,رعایت نکات بهداشتی به هنگام ورزش,فعالیت های ورزشی,ورزشهای همگانی

رعایت نکات بهداشتی به هنگام ورزش
انسان برای سالم بودن راههایی را انتخاب می نماید که یکی از آنها ورزش کردن است ولی ورزش به تنهایی برای سالم بودن کافی نمی باشد و اصول دیگری نیز باید رعایت شود .
 اهم اصول بهداشتی که در فعالیت های ورزشی باید رعایت گردند عبارتند از :
۱ - سعی کنید در هوای آزاد و بدون آلودگی ورزش نمائید . در صورتی که تمرینات ورزشی در مکان های سرپوشیده انجام می گیرد ، تهویه هوای داخلی این گونه اماکن الزامی است .
۲ - هنگام ورزش از لباس های مناسب همان رشته ورزشی استفاده نمائید . هرگز با لباس های معمولی و روزانه خود به ورزش نپردازید .
۳ - در خرید کفش ورزشی توجه بیشتری نشان دهید و سعی کنید اندازه کفش را مناسب انتخاب نمائید تا پا در آن به راحتی قرار گیرد . کفش های بزرگتر یا کوچکتر از اندازه پا به هیچ عنوان توصیه نمی گردد .
۴ - سعی کنید هنگام ورزش از جوراب های نایلونی کمتر استفاده نمائید . استفاده از جوراب های نخی یا الیاف طبیعی مناسب تر است .
۵ - در هنگام ورزش کردن در زمین یا سالن ها دقیقاً به موانع و خطراتی که امکان دارد پیش بیاید توجه کنید و از برجستگی ها و یا فرورفتگی های محیط بازی اطلاع داشته باشید.
۶ - هنگام استفاده از ابزار و وسایل ورزشی هوشیار باشید و چگونگی استفاده آن را بدانید تا از ورزش خود لذت ببرید.
۷ - سعی کنید ورزش و تمرینات را با توجه به فصل انجام دهید . اگر در فصل گرما هستید ، ورزش ها و حرکات را سبک ،‌ ملایم و با فاصله انجام دهید و اگر در فصل سرما هستید ، حرکات و تمرینات را پی در پی و به تندی انجام دهید.
۸ - از نوشیدن آب زیاد یا آشامیدنی های بسیار سرد در خلال ورزش بپرهیزید .
۹ - در فصل تابستان جهت استفاده از استخر و شنا ، حتماً قبل از داخل آب شدن ، دوش بگیرید تا بدن نسبت به آب سرد عادت نماید .
۱۰ - پس از فعالیت های ورزشی در معرض جریان هوای سرد قرار نگیرید زیرا احتمال ابتلا به امراض مختلف منجمله بیماری های کلیوی همواره وجود دارد .
۱۱ - پس از ورزش ، جهت نظافت بدن ، دوش با آب گرم را فراموش ننمایید . ضمناً از حوله مخصوص به خود استفاده کنید .
۱۲- سعی کنید پس از تمرین و بازی ، لباس های ورزشی خود را شسته و در زیر نور آفتاب خشک کنید . زیرا لباس های ورزشی آغشته به عرق بدن ، محیط مناسبی برای رشد قارچ های بیماری زایی است که در صورت استفاده مجدد از آن ها می توانند انسان را مبتلا نمایند .
۱۳ - بهتر است فاصله مصرف غذا تا شروع تمرینات ورزشی ،‌ کمتر از ۳ ساعت نباشد تا هضم و جذب مواد غذایی انجام گرفته و خون به مقدار کافی در دسترس ماهیچه ها باشد . ضمناً از نیمساعت مانده به تمرین تا یک ربع بعد از تمرین ، از صرف نوشیدنی خیلی سرد باید خودداری شود .
۱۴ - احساس خستگی و کوفتگی در پایان تمرین مخصوصاً‌ در مسابقات ورزشی دست می دهد . در این حالت بدن کاملاً به حالت عادی برنگشته و آمادگی هضم معمولی غذا را ندارد و مدتی طول می کشد تا پس از فعالیت شدید ، اشتها به وجود آید . بنابراین بعد از تمرینات و مسابقات ، تنها مواد غذایی مناسب ، نوشیدنی، مخصوصاً آب میوه است.
۱۵ - پیوسته اصول انسانی و احترام به دیگران را مد نظر داشته و همانند یک ورزشکار واقعی رفتار نمایید .
 منبع:.irib.ir/health

 

 


ویدیو مرتبط :
چه نکات بهداشتی باید در کاشت مو رعایت شود؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این نکات را هنگام تغذیه کودک رعایت کنید!



 

تغذیه کودک

 


كودكان که همچنان دوران رشد را سپری می‌كنند نیاز آنها به مقدار انرژی و پروتئین و سایر مواد مغذی با افزایش سن كودك بیشتر می‌شود.

 


برای تأمین كلیه مواد مغذی مورد نیاز كودكان، برنامه غذایی آنان باید شامل تركیبی از مواد مغذی مختلف از 4 گروه اصلی غذایی باشد.

 



گروه‌های اصلی غذایی عبارت‌اند از:


گروه نان و غلات
كه انرژی و مقداری پروتئین مورد نیاز كودك را تأمین می‌كند، گروه شیر و لبنیات كه كلسیم، فسفر و پروتئین را تأمین می‌كند و برای رشد اسكلت و استحكام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم‌اند، گروه گوشت، حبوبات و تخم‌مرغ كه پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز كودك را تأمین می‌كند و برای رشد او لازم‌اند و گروه سبزی‌ها و میوه‌ها كه ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز كودك را تأمین می‌كنند.

 



در تغذیه كودكان 1 تا 5 سال چه نكاتی را باید رعایت كرد؟


* در غذا دادن به كودك صبور باشید و آرام آرام به كودك غذا بدهید.

 

* در صورتی كه كودك تمایل به خوردن غذای خاصی ندارد، هرگز او را مجبور به غذا خوردن نكنید و سعی كنید با تغییر مزه و یا نحوه طبخ آن را مجددا به كودك بدهید و در صورتی كه باز هم علاقه‌ای به خوردن آن غذا نشان نداد، چند روزی از دادن آن غذا صرف نظر كرده و مجددا به برنامه غذایی كودك اضافه كنید.



* هنگام غذا دادن به كودك با او با آرامش و محبت صحبت كنید تا زمان غذا خوردن برای كودك خوشایند باشد و خاطره خوشی از غذا خوردن در ذهن كودك ایجاد شود.



* مقدار غذای هر وعده كودك را با افزایش سن كودك بیشتر كنید.

 


* به مقدار غذایی كه كودك می‌خورد توجه كنید. برای هر كودك یك بشقاب جداگانه در نظر بگیرید.



*
با افزایش سن كودك برای غذا خوردن به كودك استقلال بدهید و به تدریج فقط مقدار و نحوه غذا خوردن كودك را نظارت و او را به خوردن ترغیب كنید.



* برای غذا خوردن كودك به او جایزه ندهید بلكه برای ترغیب او به غذا خوردن از طعم غذا تعریف كنید.



*
به كودك اجازه دهید غذا خوردن را خودش تجربه كند حتی اگر مقداری غذا هنگام خوردن ریخته شود و یا دست و لباس‌های خود را كثیف كند.



* از دادن تنقلات بی ارزش قبل از غذا و بین وعده‌ها به كودك خودداری كنید. برخورد با کودکان بدغذا مادران هنگام بی‌اشتهایی كودك، به رشد او حساس شده و درمورد نقش مادری خود احساس ناتوانی می‌كنند.


درنتیجه سطح اضطراب آنان بالا رفته و قادر به تعبیر درست علایم بی‌اشتهایی در كودكشان نمی‌شوند:

 


* از تحمیل سلیقه خود در انتخاب غذا برای كودك خودداری کنید: بسیاری از والدین تصور می‌کنند همان غذایی که آنها دوست دارند، کودک هم دوست داشته باشد.


درحالی که باید به كودك اجازه دهند از بین غذاهای متنوع، غذای مورد علاقه خود را انتخاب كند.


* والدین باید از تغذیه اجباری كودك بپرهیزند و كودك را هنگام غذا خوردن آزاد بگذارند. این عمل باعث می‌شود احساس استقلال كودك رشد كرده و با احساس رضایت از تغذیه، از آن لذت ببرد. یك برنامه غذایی متعادل علاوه بر رفع گرسنگی، باید عناصر غذایی و مواد مغذی لازم برای تندرستی كامل را داشته باشد.



استفاده از چهار گروه اصلی غذایی مهم‌ترین راه برای اطمینان از تامین نیازمندی‌های تغذیه‌ای كودك محسوب می‌شود.



* برای تشویق كودك به غذا خوردن بهتر است غذای دلخواه او را تهیه كرد و اگر به عللی كودك میل به خوردن غذا ندارد، از اسباب بازی مورد علاقه‌اش برای تشویق به غذا خوردن استفاده شود.



*
مواد غذایی مقوی و مورد نیاز كودك را باید با احتیاط به غذای او اضافه كرد تا كودك به تدریج به غذای جدید علاقه‌مند شود.



*
كودك گرسنه نسبت به كودكی كه در فواصل وعده‌های غذا با خوردن تنقلات سیر شده است، برای خوردن غذای جدید تمایل بیشتری نشان می‌دهد.



* بهتر است ساعت صرف غذای كودك را هم‌زمان با افراد خانواده تنظیم كرد زیرا كودك با مشاهده غذا خوردن اعضای خانواده به‌خوردن غذا تشویق می‌شود.