ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

دوش گرفتن در ورزشكاران



 

ورزش وحمام

 

دوش گرفتن در ورزشكاران شايد اکنون شايع ترين روش استفاده از تاثيرات درماني آب، دوش گرفتن باشد. برخي از تاثيرات مورد نظر آب درماني را مي توان با دوش گرفتن به دست آورد. ميزان درجه حرارت آب دوش به صورت درجات سرد، ملايم، گرم و داغ تقسيمبندي مي شود. چنانچه بازيکنان بعد از مسابقه از دوش آب گرم ( 33/9 تا 36/7درجه سانتيگراد) ولرم ( 26/7 تا 33/9 درجه سانتيگراد) و داغ (بيشتر از 37/2درجه سانتيگراد) استفاده کنند، علاوه بر تميز شدن بدن، باعث ايجاد آرامش هم مي شود. برخي از ورزشکاران ترجيح مي دهند که از دوش سرد استفاده کنند. اين عمل نيز باعث تقويت و نيز نيرو بخشيدن به بدن مي شود. برخي از افراد هم ازدو نوع دوش گرم و سرد به طور متناوب استفاده مي کنند.

 

 

نکات مورد توجه در هنگام دوش گرفتن


چون اکثر بازيکنان و ورزشکاران در حال حاضر تنها وسيله اي که براي رفع خستگي در دسترس دارند، همين دوش آب گرم مي باشد، لازم است به نحو صحيح از آن استفاده کنند، پس جا دارد چند نکته را تذکر دهيم:

 

ورزشکاراني که پس از يک تمرين يا مسابقه سنگين فرصت انجام تمرينات و حرکات سبک را پيدا نکرده اند، مي توانند برخي از حرکات و نرمش ها را زير دوش انجام دهند. همان طور که مي دانيم، هدف عمده از دوش آب گرم، رفع خستگي و دفع مواد زايد مثل اسيد لاکتيک از بدن است. حال اگر ورزشکار زير دوش آب گرم حرکات سبک و تمرينات ملايم را انجام دهد، ميزان رفع خستگي بيشتر و مواد زايد سريع تر دفع مي شود.

 

چنانچه فشار آب زياد و فاصله دوش با بدن ورزشکار هم زياد باشد، تاثيرات درماني آب افزايش مي يابد. اعتقاد بر اين است که هرچه فاصله دوش با بدن ورزشکار زياد و فشار آب هم قوي تر باشد، بر اثربرخورد مرتب و مداوم ذرات آب با پوست ورزشکار، حالتي مانند ماساژ براي فرد احساس لذت و شادابي پديد خواهد آمد.

 

استفاده از دوش آب سرد براي ورزشکاراني که سابقه استفاده از دوش سرد ندارند، توصيه نمي شود زيرا امکان سرما خوردگي زياد است. اين افراد مي توانند به تدريج از آب سرد استفاده کنند تا بافت هاي بدن با آب سرد تطابق يابند.

 

همچنين ورزشکاران بايد کليه نکاتي را که در رابطه با موارد استفاده، عدم استفاده و احتياط در زمينه هيدروتراپي گفته شد، رعايت کنند، ازجمله اين که مدت زيادي زير دوش آب گرم قرار نگيرند، از آب بسيار داغ مدت زيادي استفاده نکنند و پس از دوش گرفتن فورا در معرض هواي سرد قرار نگيرند.

 

بايد در هنگام خشک کردن بدن، از کشيدن محکم حوله روي پوست بدن خودداري کرد زيرا همانطور که مي دانيم، سطح پوست بدن محل انتشار گيرنده ها و پايانه هاي مختلف عصبي است. بر اثر کشيدن محکم حوله به پوست، معمولا گيرنده هاي عصبي تحريک مي شوند و اين تحريکات به سيستم عصبي منتقل مي شود. در نتيجه، تاثيرات مثبت دوش يا از بين مي رود يا کاهش مي يابد.

 

بهتر است متعاقب دوش گرفتن يا استفاده از روش هاي ديگر آب درماني، ورزشکار به مدت کافي استراحت کند و يا بخوابد. اين کار باعث افزايش تاثيرات دوش و آب درماني مي شود.


ویدیو مرتبط :
‫فواید دوش گرفتن در شب برای بدن‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت خشکی پوست شما در زمستان،اشتباهات شما در دوش گرفتن است



خشکی پوست در زمستان

اگر در زمستان، دوش آب داغ بگیرید، پوست شما تمام چربی طبیعی اش را از دست می دهد‎

 

اگر در زمستان، دوش آب داغ بگیرید، پوست شما تمام چربی طبیعی اش را از دست می دهد و این خشک شدن بیش از حد پوست، خارش هایی که در فصل سرد سال دارید را افزایش می دهد.

یک حمام داغ در شروع روز ممکن است، برای بسیاری از مردم مطلوب باشد. بخار آب شما را سرحال می کند و فشار آب شما را آرام می کند. در حالی که شما از آن احساس خوب لذت می برید، همان آب داغ به پوست شما ضربه وارد می کند.در این مطلب به 6 مورد که اشتباه است، اما به عادت شما در حمام کردن تبدیل شده است، اشاره می کنیم. بنابراین اگر هریک از این اشتباهات را دارید، هرچه زودتر از این عادت هایتان فاصله بگیرید.

1.حمام کردن با آب داغ

 

خشک شدن بیش از حد پوست

حمام کردن با آب داغ‎

 

بله، ما هم می دانیم که حمام کردن با آب داغ در فصل های سرد سال، احساس خوبی برای شما دارد. اما این یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که،  شما می توانید در مورد پوست خود داشته باشید. اگر درزمانی که هوا سرد است، دوش آب داغ بگیرید، پوست شما تمام چربی طبیعی اش را از دست می دهد و این خشک شدن بیش از حد پوست، خارش هایی که در فصل سرد سال دارید را افزایش می دهد. بهترین راه این است که، زمان استفاده از آب داغ در حمام را بسیار محدود کنید و به جای صابون از بدن شوی استفاده کنید.
 
2.استفاده از صابون های معطر و یا صابون هایی که مرطوب کننده ندارند

 

خشکی پوست در زمستان

استفاده از صابون های معطر و یا صابون هایی که مرطوب کننده ندارند‎

 

قطعا بوی خوشایند صابون های معطر لذت بخش است. اما با استفاده از صابونهای معطر و یا صابونهایی که مرطوب کننده ندارند، شما می توانید باعث تحریک جدی پوست خود شوید. به خصوص اگر پوست حساسی دارید، از این نوع صابون ها استفاده نکنید.
 
3.استفاده از لیف یا اسفنج

 

خشک شدن بیش از حد پوست

استفاده از لیف یا اسفنج‎

 

روشن بگوییم، اجباری وجود ندارد که، استفاده از لیف یا اسفنج را کلا از عادت های حمام کردن خود حذف کنید. با این حال، قابل ذکر است که این وسایل حمام شما می توانند در معرض باکتری ها باشند، اگر شما به اندازه کافی آنها را تعویض نکنید. لیف شما می تواند حامل باکتری، کپک و .... باشد. پس از هر حمام لیف تان را کاملا خشک کنید و هر چند وقت یکبار آن را عوض کنید.
 
4.حمام های طولانی مدت

گاهی یک حمام طولانی مدت پس از یک روز سخت لازم است. اما سعی کنید، زمان حمام کردن خود را نهایتا به 15 دقیقه محدود کنید. و بلافاصله پس از خشک کردن بدنتان با حوله، از مرطوب کننده استفاده کنید.
 
5.تیغ خود را خشک نمی کنید؟

 

خشکی پوست در زمستان

تیغ خود را خشک نمی کنید‎

 

اگر تیغ خود را به صورت خیس در حمام رها می کنید، همه شکاف های کوچک تیغ، یعنی جایی که باکتری ها می توانند در آن رشد کنند، رطوبت خود را حفظ می کنند. این شکاف ها ارتباط مستقیم با پوست شما دارند و درصورتی که دارای باکتری باشند، می توانند باعث ایجاد عفونت پوستی در شما شوند.
 
6.شستن هر روزه تمام بدن

صابون یا بدن شوی زیاد به بدنتان نزنید و نیازی نیست هر روز همه قسمتهای بدنتان را بشویید. بدیهی است که، قسمت هایی از بدن شما، مثل صورت و دست هایتان باید هر روز شسته شوند. اگر کاری که باعث تعرق بدن شما بشود، انجام نمی دهید ( مثل ورزش کردن)، نیازی نیست هرروز که دوش می گیرید تمام قسمت های بدنتان را بشویید. کمرتان، قفسه سینه تان، بازوهایتان و ساق پاهایتان، اگر در فصل زمستان فقط یکبار در هفته با صابون شسته شوند، کافی است.

منبع:سیمرغ