ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

دختران ورزشکار به مکمل آهن نیاز دارند



دختران ورزشکار,ورزش, ورزش بانوان

دختران ورزشکار به مکمل آهن نیاز دارند
رئیس انستیتو ملی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت :

دخترانی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، باید از مکمل‌های آهن و در صورت گیاهخوار بودن از ویتامین B۱۲ و مواد مغذی دیگر استفاده کنند.
احمدرضا درستی‌مطلق اظهار داشت: افرادی که مواد غذایی، نیاز بدنشان را تأمین نمی‌کنند، لازم است زیر نظر پزشک متخصص از مکمل‌‌های غذایی استفاده ‌کنند. او افزود: گاهی اوقات حجم غذای مصرفی کافی بوده ولی نیاز بدن را از نظر ویتامین و ریزمغذی‌ها تأمین نمی‌‌کند که در این صورت نیز لازم است افراد مکمل‌های غذایی را مورد استفاده قرار دهند.
درستی مطلق همچنین در خصوص مکمل‌هایی که ورزشکاران و برخی از نوجوانان مصرف می‌کنند، اظهار داشت: گاهی غذای مصرفی ورزشکاران و نوجوانان کلیه مواد مورد نیاز بدن آنها را تأمین نمی‌کند بنابراین از مکمل‌های غذایی استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: نمی‌توان گفت که هیچکس به مکمل غذایی نیاز ندارد، بلکه باید بر این نکته تاکید کرد که مکمل‌ها زیر نظر متخصص مصرف شود. رئیس انستیتو ملی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور درباره عوارض استفاده از مکمل‌ها گفت: مصرف مکمل‌ها بیش از نیاز بدن موجب بروز عوارضی در بدن فرد می‌شود که ممکن است شدید و خطرناک باشد.

وی در زمینه مصرف انواع مکمل‌های غذایی در ورزشکاران گفت: برخی از ورزشکاران از مکمل‌های اسید آمینه به شکل گلوتامین‌ها ، آرژنین‌ یا ترکیب سایر مواد همچون کراتین و پودر پنیر مصرف می‌کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این مواد، پروتئین‌هایی هستند که گاهی برخی از افراد به آن نیاز دارند اما در صورت مصرف بیش از حد آن به کبد و کلیه آنها لطمه وارد می‌کند.

درستی مطلق با اشاره به انواع مکمل‌‌ها اظهار داشت: مکمل‌ها به ۲ دسته درشت‌مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها تقسیم می‌شوند. رئیس انستیتو ملی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی در ادامه بیان داشت: از درشت مغذی‌ها می‌توان به پروتئین، کربوهیدرات‌ها و چربی‌هایی از قبیل اسیدهای چرب و از ریزمغذی‌ها می‌توان به ویتامین‌ها و انواع موادمعدنی اشاره کرد . او در مورد سرمنشاء مکمل‌های غذایی بیان داشت: مکمل‌ها از مواد گیاهی، حیوانی و شیمیایی به دست می‌آیند.

درستی مطلق درباره سن مصرف مکمل‌های غذایی تصریح کرد: مکمل‌های غذایی از سن ۶ ماهگی همراه شیر مادر در قالب شربت یا قطره ممکن است استفاده شود . همچنین بدن برخی سالمندان نیز به مکمل نیاز دارد. وی اضافه کرد: در علم تغذیه توصیه می‌شود با مصرف کافی، مناسب و متعادل مواد غذایی، نیازهای بدن تامین شود و در صورتی که افراد از غذای مصرفی، مواد ضروری را دریافت نکنند لازم است از مکمل‌های غذایی استفاده کنند.

منبع:www.3-m.ir


ویدیو مرتبط :
مکمل ها و ویتامین های مورد نیاز کودک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مکمل آهن و روی در بارداری



 

 

مکمل آهن   و روی در بارداری

 

در دوران بارداری نیاز به آهن افزایش می‌یابد که می‌تواند به دلیل افزایش حجم خون مادر و نیاز جنین برای ساخت گلبول‌های قرمز خون باشد.

 

از آن‌جا که نیاز به آهن در طی 4ماه اول حاملگی کم است، در طی این مدت تجویز قرص آهن ضرورتی ندارد. مصرف نکردن قرص آهن در طی سه ماهه‌ی اول حاملگی،از تهوع و استفراغ شدید که در این دوران شایع است، جلوگیری می کند، زیرا از عوارض مصرف آهن، تهوع و استفراغ است. اکثر خانم‌ها در طی 3ماهه‌ی اول بارداری دچار تهوع می شوند و اگر آهن را به‌صورت مکمل دریافت کنند، این حالت تشدید می‌شود.

 

مصرف آهن در موقع خواب یا در وسط غذا، احتمال بروز علائم سوء هاضمه را به حداقل می‌رساند. البته یک نگرانی که وجود دارد، مربوط به خانم‌هایی است که ذخیره‌ی مناسبی از آهن دارند( نیاز به قرص آهن ندارند) و ممکن است مانند سایر خانم‌های باردار، مکمل آهن دریافت کنند. هم‌چنین ممکن است به علت درایفت زیاد آهن دچار سوزش معده، اسهال یا یبوست و گرفتگی عضلات شوند. البته مکانیسم دفاعی بدن در این موارد کمک می‌کند و در کسانی که به آهن اضافی نیاز ندارند، مقداری از آهن اضافی توسط روده‌ جذب نمی‌شود.

 

اگر خانم بارداری دچار یکی از عوارض دریافت زیاد آهن شود ممکن است، میزان آهن مصرفی وی بیش از 30میلی‌گرم در روز باشد یا نیازی به دریافت مکمل آهن نداشته باشد.

 

برای خانم‌هایی که چند قلویی زایی دارند یا دچار کم‌خونی ناشی از فقر آهن هستند، مصرف روزانه‌ی بیش از 30میلی‌گرم آهن ضروری می‌باشد و این مقدار در حدود 100- 60 میلی‌گرم توصیه شده است.



مکمل روی و مس

کمبود شدید روی منجر به کاهش اشتها، رشد کم‌تر از حد طبیعی، اختلال در ترمیم زخم و هم‌چنین موجب کوتاهی قد می‌شود.فعلاً دلایل محکمی دال بر مفید بودن تجویز روی به صورت مکمل، برای مادر و جنین وجود ندارد و علت افزایش مختصر جذب روی در طی حاملگی نیز به طور کامل معلوم نیست. به طور معمول میزان روی مورد نیاز از طریق رژیم غذایی یا به همراه سایر مکمل‌ها تامین می‌شود.

 

آنزیم‌های حاوی مس در بسیاری از فرآیندهای اکسیداتیو بدن نقش کلیدی را اعمال می‌کنند. بنابراین تولید بخش عظیمی از انرژی مورد نیاز برای متابولیسم بدن را بر عهده دارند.

 

تاکنون در میان خانم‌های باردار، کمبود مس دیده نشده است، گر چه بسیاری از قرص‌های مولتی ویتامین و املاح که در دوران بارداری تجویز می‌شوند حاوی 2 میلی‌گرم مس هستند.ولی تا به حال توصیه ای در مورد تجویز مکمل مس به خانم‌های باردار نشده است.

 

عملاً در طول بارداری، با مصرف رژیم غذایی‌ای که حاوی کالری کافی و پروتئین شامل پروتئین‌های حیوانی باشد، نیاز به تعداد زیادی از ویتامین‌ها برطرف می‌شود و مورد استثنای آن مواقعی است که نیاز به اسید فولیک به طور غیرعادی در حالاتی نظیر جنین‌های چند قلو و... افزایش می‌یابد.

 

به طور کلی باید به مادر باردار گفته شود هر آن چه و هر قدر که دوست دارد غذا میل کند( البته خانم های چاق باید در خوردن غذا احتیاط کنند و تحت نظر پزشک غذا بخورند) و جهت بهتر کردن طعم غذا، نمک کمی به غذا اضافه کند و با وزن کردن متوالی خود، مطمئن شود که اضافه وزن مطلوب و طبیعی را دارد.

 

tebyan.net