ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

تاریخچه مختصر بازی‌های آسیایی


به مناسبت هفدهمین دوره بازی های آسیایی، نگاهی انداخته ایم به تاریخچه مختصر این رقابت‌ها.

طرفداری: هر چهار سال یک بار، برترین ورزشکاران قاره آسیا در رقابتی که تنها المپیک از آن بزرگتر است، به مصاف همدیگر می روند. ریشه بازی های آسیایی یا آسیاد اما، به سال ها قبل و به اوایل قرن بیستم باز می گردد.

در سال 1913، امپراطوری ژاپن، جزایر فیلیپین و چین، پایه گذار اولین دوره بازی های خاوردور شدند بازیهایی که 11 بار دیگر نیز برگزار شد، پیش از آن که به خاطر جنگ و اختلافات بین کشورهای شرکت کننده در سال 1938 متوقف شود.

پس از جنگ جهانی دوم و در جریان المپیک 1948 لندن، رایزنی بین نمایندگان چند کشور آسیایی برای برگزاری دوباره بازی های خاور دور صورت گرفت، اما گورو دات ساندهی که نماینده هندوستان در کمیته بین المللی المپیک بود، پیشنهاد برگزاری بازی ها در سطح قاره آسیا را داد تا روح اتحاد بین کشورهای این قاره بیشتر نمایان شود.

در پی این پیشنهاد، فدراسیون ورزشی آسیایی و به طبع آن فدراسیون بازی های آسیایی تشکیل شد که تا سال 1978 عهده دار مسئولیت برگزاری بازیها بود. از سال 1982 به بعد، شورای المپیک آسیا مسئول برگزاری بازی هاست.

بدین ترتیب در سال 1951، دهلی نو میزبان اولین دوره بازی های آسیایی شد؛ بازی هایی که با شرکت 11 کشور و تنها در شش رشته برگزار شد.

تاریخچه مختصر بازیهای آسیایی

بازی های آسیایی مسیر پر تلاطمی را از دوره اول تا کنون طی کرده است؛ اختلافات دینی، سیاسی و فرهنگی این قاره وسیع و کهن، سبب تحریم و شرکت نکردن چندین کشور در چندین دوره این رقابت ها شده است. برای اولین بار، در سال 1962 و به میزبانی اندونزی بود که این کشور اجازه شرکت به رژیم صهیونیستی و چین را نداد. به سبب این اقدام اندونزی، کمیته بین المللی المپیک آن دوره را به رسمیت نشناخت. همچنین AFC و چند فدراسیون بین المللی دیگر نیز حمایت خود را از این بازی ها منتفی کردند. بازی های سال 1978 نیز بدون حضور تایوان و رژیم صهیونیستی برگزار شد، کمیته برگزاری بازی ها به دلیل هراس از اقدامات امنیتی علیه ورزشکاران این کشورها اجازه حضور را به این کشورها نداد (چند سال قبل و در جریان المپیک مونیخ، به کاروان ورزشکاران رژیم صهیونیستی حمله شده بود و چندین نفر کشته شده بودند)

همچنین چندین بار نیزشهرهای میزبان، از میزبانی به دلایل اقتصادی و امنیتی انصراف می دادند که عموما این بانگکوک بود که جور آنان را می کشید و به جای آن ها میزبان رقابت ها می شد (بانگکوک با 4 میزبانی، رکورددارمیزبانی در این رقابت هاست) 

عملکرد کشورها

چین و ژاپن تنها کشورهایی هستند که توانسته اند به مقام قهرمانی کلی رقابت ها دست یابند. در رده بندی کلی مدال ها نیز این دو کشور به همراه کره جنوبی فاصله ای قابل توجه با دیگرکشورها دارند و پس از آن ها کشورمان در رتبه چهارم مدال آوری است.

تاریخچه مختصر بازیهای آسیایی

عملکرد ایران

ایران جزو برترین کشروهای رقابت های آسیایی است. بهترین  رتبه کلی ایران در سال 1974 بود که تهران میزبان رقابت ها بود. ایران در آن سال به رتبه دوم رسید. بدترین رتبه ایران نیز در رقابتهای 2002 بوسان به ثبت رسید که ایران به مقام دهمی کلی رسید. ایران به جز سه دوره، درتمامی دوره های رقابت ها حاضر بوده است.

ایران با 4 قهرمانی، 2 نایب قهرمانی و 1 مقام سومی،برترین تیم آسیایی در تاریخ مسابقات فوتبال این مسابقات است.

از نظر تعدد مدال نیز، رشته های کشتی، وزنه برداری، بوکس، دو و میدانی و تکواندو به ترتیب بیشترین مدال ها را برای کشورمان به ارمغان آورده اند. بیش از یک چهارم از کل مدال های ایران، در رشته کشتی به دست آمده است.

بنابراین  شاید جای تعجب باشد که بدانیم، محمد نصیری وزنه بردار، رکورددار ورزشکاران ایرانی در کسب مدال است. او با کسب 4 مدال طلا و 1 مدال نقره، بیشترین افتخار را برای کشورمان به ارمغان آورده است. پس از وی مسلم فیلابی(کشتی) با 4 مدال طلا و رضا سوخته سرایی (کشتی) با 3 مدال طلا و 1 نقره، پر افتخارترین ورزشکاران ایرانی دراین رقابت ها هستند.

اینچئون 2014

44 رشته ورزشی تاکنون دررقابت های آسیایی حضور داشته اند. رقابت های دوره هفدهم در 36 رشته و با حضور بیش از 9 هزار ورزشکار برگزار می شود. این وسمین شهر کره جنبویپس از سئول و بوسان است که میزبان رقابت های آسیایی است.

تاریخچه مختصر بازیهای آسیایی

نماد خوش یمنی این دوره، سه فک خالدار هستند که به ترتیب بارامه (باد)، چومورو (رقص) و ویچوان(نور) نام دارند.

 شعار این دوره نیز با توجه به وسعت و تنوع فرهنگی آسیا، "گوناگونی در این جا می درخشد" انتخاب شده است.

از دهلی نو تا اینچئون، از 489 ورزشکار تا 9535 عدد، از 6 رشته تا 36 رشته؛ بازی های آسیایی به بزرگترین رویداد ورزشی پس از المپیک تبدیل شده است. ورزشکاران کشور ما نیز امیدوارند تا بتوانند بیش از پیش سرود ملی کشورمان را در ورزشگاه های اینچئون طنین انداز کنند.


ویدیو مرتبط :
تاریخچه ی مختصر از شبکه های اجتماعی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاریخچه مختصر شیشه کاری منقوش



 

تاریخچه مختصر شیشه کاری منقوش

شیشه‌های منقوش

مبداء اولین پنجره‌ها با شیشه کاری منقوش در مسیر تاری گم شده اند. این امکان وجود دارد که این تکنیک از جواهرسازی، میناکاری و موزائیک مشتق شده باشد. آن دسته از پنجره‌های دارای شیشه‌های منقوش که برای ما آشناتر هستند، زمانی به وجود آمدند که ساختن کلیساهای پرتجمل معمول شد.
ترسیماتی از حضرت عیسی و صحنه‌های کتاب مقدس در کلیساهای فرانسه و آلمان و همچنین طراحیهای تزئینی در انگلستان که متعلق به قرن دهم میلادی بودند، از جمله قدیمی ترین این تصاویر هستند.

شیشه، ماده ای مرموز به نظر میرسد زیرا به نوعی حاوی خواص هر سه حالت ماده -گاز، مایع و جامد، است. شیشه بیشتر شبیه یک مایع بسیار سرد شده است که نور را تسخیر کرده و از درون میدرخشد. این ماده جواهر مانند، از پیش پا افتاده ترین ماده جهان- ماسه- به وجود می آید که با آتش متحول شده و به درجه بالاتری از ارزش و زیبایی میرسد.
قبل از به وجود آمدن تاریخ نوشتاری، انسان ساختن شیشه را فرا گرفت و با افزودن نمکها و اکسیدهای فلزی ، آنرا رنگ آمیزی نمود. وجود این مواد معدنی در درون شیشه موجب میشود که طیفهای خاصی از نور سفید در درون شیشه محبوس شده و چشم انسان آنرا به رنگهایی مختلف ببیند. طلا موجب پیدایش رنگ سرخ بی نظیر، کبالت انواع آبی، نقره زردهای مختلف و طلایی و مس انواع سبز و رنگ آجری را می سازند.

 

تاریخچه مختصر شیشه کاری منقوش

 

تکنیکهای ساخت شیشه منقوش در کتاب آموزشی این فن که در حدود 1100 بعد از میلاد و توسط راهبی به نام تئوفیلوس (Theophilus) و به منظور استفاده صنعتگران نوشته شده است. در این کتاب روشهایی شرح داده شده اند که پس از گذشت بیش از 900 سال، تغییر چندانی نکرده اند.
عصر گوتیک با ساختن کلیساهای جامع عظیم در اروپا همراه بود و ساتن پنجره‌های مزین به شیشه منقوش در این زمان به شکوفایی رسید. کلیساها بلندتر و از مصالحی سبکتر ساخته شدند، دیوارها نازکتر شده و شیشه منقوش برای پر کردن فضاهای بزرگ خالی در میان دیوارها به کار گرفته شد. شیشه منقوش به منظره ای از جهان آفتابی و روشن خارج تبدیل شد. ابوت زوگر (Abbot Suger) از دیر سنت دنیس، کلیسای خود را بازسازی کرد و آنرا به یکی از اولین نمونه‌های سبک گوتیک تبدیل نمود. او صنعتگرانی را برای ساختن شیشه به کار دعوت کرد و یادداشت روزانه ای از روند کار تهیه نمود. او از صمیم قلب اعتقاد داشت که حضور اشیاء زیبا میتواند روح انسان را به خدا نزدیکتر سازد.

پنجره‌های مزین به شیشه منقوش معمولا به عنوان تابلوهایی شفاف درنظر گرفته می‌شوند. پنجره‌های منقوش دوره گوتیک، موزائیکهایی پیچیده و پرکار از قطعات کوچک شیشه بودند که با سرب به یکدیگر متصل شده و به تصویری از داستانهای کتاب مقدس و زندگی قدیسین تبدیل می‌شدند. با نگریستن به این پنجره‌ها از پایین، آنها نه به شکل یک تصویر، بلکه به شکل شبکه ای از خطوط سیاه و نورهای رنگین دیده میشدند.

در قرن 15 میلادی و اوج هنر گوتیک، شیوه نگرش به شیشه منقوش تغییر کرد. اکنون دیگر شیشه منقوش بیشتر به عنوان یک تصویر دیده می‌شد تا عنصری برای فضا سازی و ایجاد حال و هوایی خاص. رنگهای کم مایه نور را بیشتر از خود عبور می‌دادند و فیگورهای انسانی بزرگتر شده و گاهی تمام پنجره را پر می‌کردند. کار رنگ آمیزی روی شیشه بسیار ماهرانه شد و کشف دوباره تکنیک نقره کاری به ساخت و ساز واقعگرایانه موها و البسه طلایی رنگ فیگورها منجر شد.

 

تاریخچه مختصر شیشه کاری منقوش

 

هنرمندان سازنده شیشه منقوش با نزدیکتر شدن هرچه بیشتر این هنر به نقاشی روی بوم، به نقاشان ماهری تبدیل شدند. خطوط سربی که روزی از جمله ارکان اصلی و تزئینی این هنر بودند، به مشکلی ساختاری تبدیل شدند که باید با طراحی ماهرانه از نظر پنهان می‌شد. دوره رنسانس هنر شیشه کاری منقوش را وارد دوره ای 300 ساله کرد که در آن پنجره‌ها از شیشه سفید با رنگ امیزی مفصل و سنگین ساخته میشدند. این پنجره‌ها تمام شکوه و جلال گذشته را از دست داده و زیبایی ذاتی شیشه منقوش رو به فراموشی رفت.


در این دوران استفاده از شیشه منقوش برای مکانهای مسکونی، ساختمانهای عمومی و کلیساها مد روز و به شکل نوعی تجمل قابل استفاده برای عموم درآمده بود. استفاده از نشانهای خانوادگی، سپرها و نشانهای اشرافی بر روی زمینه‌های ساده و شفاف بسیار رایج بود. اما بسیاری از موضوعاتی که سابق بر این در کار شیشه منقوش مورد استفاده قرار می‌گرفت، فراموش شد. قرن هجدهم شاهد برداشتن بسیاری از پنجره‌های شیشه منقوش قرون وسطایی بود که به عنوان آثاری بیش از حد قدیمی و غیر قابل استفاده از بین برده شدند و با شیشه‌های رنگ شده، جایگزین گشتند.