ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

بهانه برخی ورزشکاران برای کوچ چیست؟


پس از کوچ کشتی گیران مطرح و به تابعیت کشورهای دیگر درآمدن و پشت پا زدن به زحمات و سرمایه گذاری های چند ساله، حالا نوبت به هوگوپوشان رسیده است تا بار سفر ببندند.

ایرنا: چند سال قبل بود که فرنگی کاران ایران بنابر دلایلی که عمده آن به ادعای خودشان مشکلات مالی بود بار سفر به باکو بستند تا در مسابقات جهانی و المپیک برای جمهوری آذربایجان کشتی بگیرند.

هرچند این مساله برای علاقمندان به ورزش ناراحت کننده بود که قهرمانان خود را در کشور دیگری ببیند، اما کشتی گیران برای خودشان دلایلی داشتند.

آنها معتقد بودند همیشه جوان نیستند و نمی توانند ورزش حرفه ای را برای سالهای متمادی دنبال کنند و می بایست به فکر تامین زندگی و آینده خود باشند.

حالا نوبت به هوگوپوشان رسیده که راهی کشورهای دیگر شوند. هرچند هنوز اظهار نظری از آنان شنیده نشده است اما بدون تردید پول و پشت خط ماندن مسائلی است که آنان هم برای ترک وطن عنوان خواهند کرد.

کوچ تکواندوکاران ایران از 2 سال قبل آغاز شد که راحله آسمانی دارنده مدال نقره بازیهای آسیایی 2010 گوانگژو جلای وطن کرد و پیراهن تیم ملی بلژیک را پوشید.

دینا پوریونس و میثم رفیعی نفرات بعدی بودند که به ترتیب راهی هلند و فنلاند شده و به عضویت تیم های ملی این کشورها درآمدند.

اما بزرگترین کوچ ورزشی چند روز قبل شکل گرفت که 5 تکواندوکار ایران به عضویت تیم ملی جمهوری آذربایجان درآمدند.

سینا بهرامی، میلاد بیگی، سهیلا سیاحی، پریسا کفایی و احمد محمدی نفراتی هستند که از این پس برای تیم ملی آذربایجان مبارزه خواهند کرد، تیمی که هدایت آن برعهده رضا مهماندوست بهترین مربی سال 2012 جهان و سرمربی سابق تیم ملی ایران است.

مهماندوست در خصوص کوچ این نفرات عنوان کرده که نقشی درآن ندارد و آذربایجانی ها یک تیم قوی دارند که ورزشکاران مستعد دیگر کشورها را جذب می کنند و او اطلاعی از حضور ایرانی ها در این کشور نداشته است.

مرتضی کریمی سرمربی پیشین تیم ملی در این خصوص می گوید: بی توجهی مسوولان فدراسیون به ورزشکاران باعث رفتن آنان شده است، چرا که تیم ملی در انحصار تعداد خاصی است و همین مساله خیلی ها را دلسرد کرده است.

مهدی بی باک مربی فعلی تیم ملی ایران و قهرمان سالهای گذشته در این خصوص گفت: قرار بود تعدادی از این تکواندوکاران در قالب تیم ملی ایران راهی تورنمنت امارات شوند که متاسفانه شرایط فراهم نشد.

وی با اشاره به اینکه کادر فنی تیم ملی به تکواندوکاران بی مهری نکرده است، افزود: شاید پیشنهاد مالی خوب دیگر کشورها که در توان مالی ورزش ایران نیست، دلیل اصلی مهاجرت ورزشکاران باشد اما افتخار آفرینی زیر پرچم ایران را نمی توان با پول عوض کرد.

جمشید سهرابی رییس هیات تکواندوی تهران و یکی از مدیران موفق این رشته رزمی در این خصوص به ایرنا، گفت: تکواندو در ایران پیشرفت زیادی داشته است و همین امر سبب شده تا بسیاری از نفرات پشت خط تیم ملی بمانند.

وی افزود: سالها انتظار کشیدن باعث می شود تا ورزشکار راهی دیگر کشورها شده و شانس خود را امتحان کند. هر ورزشکاری آرزو دارد تا در مسابقات جهانی و المپیک به میدان برود و نمی توان آنان را چندان سرزنش کرد.

سهرابی افزود:هم اکنون حداقل در هر وزن چهار تکواندوکار مدعی در تیم ملی ایران وجود دارد و طبیعی است که برخی هوگوپوشان رسیدن به پیراهن تیم ملی ایران را غیرممکن دانسته و راهی دیگر کشورها شوند.

رییس هیات تکواندوی تهران با اشاره به اینکه باید به این ورزشکاران روی خوش نشان داد و با مدیریت خوب از توانایی های همه بهره برد، افزود: کوچ ورزشکاران ایران چند سالی است که آغاز شده و جمهوری آذربایجان به عنوان کشوری که سرمایه گذاری عظیمی در ورزش دارد به پایگاهی برای ورزشکاران پشت خط مانده ایران تبدیل شده است.

وی افزود: به هرحال عمر می گذرد و هر انسانی برای آینده خود برنامه دارد و تکواندوکاری که شاهد بالا رفتن سن خود است، نمی تواند سالها در انتظار رسیدن به تیم ملی باشد.

با تمامی این تفاسیر نیاز است تا مسوولان ورزش کشور واکاوی دقیقی در خصوص مهاجرت ورزشکاران ایران داشته باشند تا از این پس شاهد بروز اینگونه اتفاقات ناراحت کننده نباشیم و جوانان خود را زیر پرچم دیگر کشورها نبینیم.


ویدیو مرتبط :
سلمان خان و شاهرخ خان در فیلم کوچ کوچ هوتاهه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دندان ورزشکاران در خطر است



 

دندان ورزشکار

 

حدود 40 درصد از صدمات و ضرباتي که به دندان‌ها و فک و صورت وارد مي‌شود، به دنبال يک فعاليت ورزشي اتفاق مي‌افتد. طي اين مدت دندان‌ها ممکن است لق شوند، بشکنند، از جاي خود بيرون بيفتند، در فک فرو بروند و يا حتي بلعيده شوند. در ورزش‌هاي رزمي و سرعتي، احتمال ايجاد صدمات فکي، دنداني بيشتر است.

 

ورزش‌هاي با سرعت بالا مثل اسکي، بوکس و ورزش‌هاي رزمي بيشتر به صدمه و شکستن استخوان‌هاي فک منجر مي‌شوند، در حالي که در ورزش‌هاي با شدت و سرعت کمتر مثل بسکتبال و فوتبال احتمال صدمه به خود دندان‌ها بيشتر است. محافظ‌هاي دهاني وسايلي هستند که براي مراقبت از دندان‌ها ساخته شده و هنگام ورزش در دهان و روي دندان‌ها قرار مي‌گيرند.

 

شناخت خطرات ايجاد شده در دندان‌ها در حين ورزش، مهم است. داشتن اين اطلاعات براي افراد ورزشکار، خانواده‌هايي که فرزندان ورزشکار دارند و همچنين مربيان و مديران باشگاه‌هاي ورزشي لازم است. صدمات ايجاد شده در اثر ورزش‌ها گاهي بسيار شديد است و چون معمولا در دندان‌هاي جلويي ورزشکاران اتفاق مي‌افتد، علاوه بر سلامتي، شکل ظاهري آنها را هم به شدت تهديد مي‌کند.

 

محافظ‌هاي دنداني، تا حد زيادي دندان‌ها را در مقابل خطرات محافظت مي‌کند. اين محافظ‌ها ممکن است به‌صورت پيش‌ساخته تهيه شود و يا در مطب دندانپزشک، به‌صورت حرفه‌اي و کاملا شخصي براي يک ورزشکار ساخته شود. نوع پيش‌ساخته محافظ‌هاي دهاني معمولا توسط ورزشکار خريده مي‌شود و سپس او با حرارت دادن و قرار دادن آن بين دندان‌هايش، فرم دندان‌ها را روي محافظ دهاني ايجاد مي‌کند و به عبارتي ورزشکار براي خودش يک محافظ مي‌سازد. جداي از نوع محافظ دهاني که ورزشکار استفاده مي‌کند، اين محافظ بايد خصوصياتي را دربرداشته باشد تا استفاده از آن، راحت، مفيد و موثر باشد:

 

  • محافظ دهاني بايد راحت باشد، به آساني در دهان جاي بگيرد و لق نزند.

 

  • ضخامت آن بايد مناسب باشد و در مناطق حساس،‌ حداقل 4 ميلي‌متر ضخامت داشته باشد تا بتواند نيروهاي مخرب را خنثي کند.

 

  • محافظي براي ورزشکار مناسب است که وقتي با دندان‌هايش روي آنها فشار مي‌آورد، تقريبا تمام دندان‌هاي فک مقابل هم با محافظ در تماس باشد. در اين شرايط احتمال شکستن استخوان فک هنگام ضربه به حداقل مي‌رسد.

 

  • محافظ‌هاي دهاني که در مطب ساخته مي‌شوند از تطابق بهتري با دندان‌هاي ورزشکار برخوردارند.

 

دندان ورزشکار

 

6 توصيه دندانپزشکان به ورزشکاراني که از محافظ دنداني استفاده مي‌کنند

 

محافظ دهاني‌تان را به کس ديگر قرض ندهيد. اين وسيله فقط مناسب دهان شما ساخته شده و با دهان شما تطابق کافي دارد.

 

محافظ‌تان را جاهايي که حرارت بالايي دارد و يا ممکن است گرم شود (مثلا در اتومبيل‌تان زير نور آفتاب) قرار ندهيد چون گرما فرم آن را عوض مي‌کند.

 

هنگام استفاده، محافظ‌تان را بعد از هر نيمه، کوارتر يا وقت بازي و در زمان استراحت بين بازي‌ از دهان‌تان خارج کرده و قبل از استفاده مجدد آن را با آب بشوييد. بعد از آنکه بازي تمام شد و ديگر به محافظ‌تان نياز نداريد، آن را با آب سرد يا ولرم (نه آب داغ) و صابون بشوييد و سپس با آب سرد آب‌کشي کنيد.

 

ظرفي را براي نگهداري محافظ دهاني‌تان تهيه کنيد. روي در اين ظرف بايد سوراخ‌هايي براي تهويه وجود داشته باشد. ظرف را پر از آب کنيد و محافظ را درون آن قرار دهيد.

 

قبل از استفاده دوباره از محافظ دهاني‌تان، آن را خوب بررسي کنيد. دنبال ترک‌ها خصوصا در جاهاي نازک‌ آن بگرديد و اگر ترک دارد از اين محافظ استفاده نکنيد.

 

هيچ محافظ دهاني، براي ابد، عمر نمي‌کند. سطح دنداني محافظ‌ها ممکن است صاف شوند و تطابق دندان‌ها با محافظ ممکن است از دست برود. اگر دندانپزشک محافظ دهاني شما را ساخته است قبل از شروع هر فصل از بازي‌ها، به او مراجعه کرده و هم از سلامت دندان‌ها و هم از سلامت محافظ دهاني‌تان مطمئن شويد.

 


3 توصيه دندانپزشکان براي نجات يک دندان

 

اگر به هر دليلي صدمات دنداني هنگام ورزش اتفاق افتاد، شما به عنوان ورزشکار، مربي ورزش، والدين فرد ورزشکار و يا حتي به عنوان تماشاچي آگاه، خوب است اطلاعات و راه‌حل‌هاي اوليه را بدانيد و بتوانيد دندان صدمه‌ديده را تا حد زيادي نجات دهيد.


اگر دندان صدمه‌ديده لق شده است آن را در جاي خودش ثابت کنيد و به کمک يک وسيله ساده مثل يک تکه فويل آلومينيوم ضخيم، آن را به دندان کناري ثابت کرده و به دندانپزشک مراجعه کنيد.

 

اگر دندان شکسته، دنبال تکه شکسته آن در اطراف بگرديد. اگر تکه شکسته آن پيدا نشد، يک راديوگرافي سينه لازم است تا مطمئن شويم که فرد صدمه‌ديده تکه‌دندان را نبلعيده باشد.

 

اگر تکه شکسته پيدا شد آن را نگه داريد و همراه با مصدوم به دندانپزشک برسانيد. گاهي اوقات اين تکه قابليت چسبانده شدن مجدد به دندان را دارد.