ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

آشنایی با ورزش جهت‌یابی



جهت‌یابی,ورزش جهت یابی,قواعد ورزش جهت یابی

آشنایی با ورزش جهت‌یابی
جهت‌یابی همان پیدا کردن مسیر مشخص با استفاده از نقشه و قطب‌نماست. ورزش جهت‌یابی دارای اصول و قواعدی است که آموزش آنها در گذشته فقط مخصوص افراد نظامی بود؛ ولی امروزه با تأسیس فدراسیون بین‌المللی جهت‌یابی و تعمیم آن به همه افراد علاقه‌مند، این رشته به یک ورزش پایه و مفرح تبدیل شده است.


رشته جهت‌یابی به دلیل توانایی‌‌های بالای جسمی و ذهنی که برای افراد ایجاد می‌کند، طی چند سال اخیر مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته است. کشورهای شرکت کننده در مسابقات جهانی این رشته معمولاً از کارکنان نیروهای مسلح خود برای عضویت در تیم‌های ملی استفاده می‌کنند.
ورزش جهت‌یابی با قدمت 66 ساله در کشورهای جهان و 20 ساله در ایران توانسته است با جذب علاقه‌مندان بسیاری در سنین مختلف جایگاه ویژه‌ای را برای خود کسب نماید، به طوری که برای گردش‌کنندگان در طبیعت،کوهنوردان، اتومبیلرانان، اسکی‌بازان و توریست‌ها بسیار مفید و راهگشای مسیر آنان می‌باشد و در زندگی آنها به عنوان یک اصل قرار گرفته است.

 

ورزش جهت‌یابی از جمله ورزش‌های بسیار سودمند می‌باشد که علاوه بر تاثیرات مثبت جسمی و روحی که بر فرد می‌گذارد، به طور مستقیم با تصمیم‌گیری‌های صحیح زندگی مرتبط می‌باشد.

 

سه فاکتور مهم این ورزش عبارتند از:
-سلامت کامل جسمانی
-تبحر در نقشه‌خوانی و استفاده از ابزارها
-تصمیم‌گیری در شرایط سخت
جهت‌یابی ورزشی علمی است که فرد با داشتن یک نقشه که تعدادی هدف بر روی آن مشخص می‌باشد با پیدا کردن مسیرهای مرتبط، اهداف را جست و جو و پیدا می‌نماید. ورزشکار می‌تواند از قطب‌نما در مکان‌هایی که امکان پیدا کردن اهداف مشکل است استفاده نماید. فرد در ابتدا با دانستن چگونگی پیدا کردن جهت شمال و سپس جهات دیگر، فراگیری ورزش جهت‌یابی را آغاز می‌نماید.


تاریخچه ورزش جهت‌یابی
بازی پیدا کردن مسیر مشخص با قطب‌نما و نقشه ابتدا در نیمه اول قرن بیستم در کشورهای اسکاندیناوی به صورت نوعی ورزش و مسابقه رواج داشت؛ اما به تدریج با توسعه CISM به سراسر دنیا گسترش یافت.
این ورزش یکی از جدیدترین ورزش‌های نظامی است. در سال ۱۹۵۶ اولین دوره مسابقات قهرمانی این رشته توسط کشور سوئد برگزار شد و اکنون موفقیت آن روز به روز در حال افزایش است. ورزش جهت‌یابی در واقع نوعی مسابقه است که در زمین ویژه و زمان مشخصی انجام می‌شود. مسیر مورد نظر در نقاط کنترل شده، ‌نشانه‌گذاری شده است و باید توسط دوندگان جست و جو و کشف شود.


قوانین و مقررات مسابقات جهت‌یابی
در ابتدای قرن بیستم جهت‌یابی ورزش مخصوص کشورهای اسکاندیناوی بود. اولین مسابقه جهت‌یابی در کشور سوئد در ساال 1965 برگزار گردید. جهت یابهای ارتش در بعضی از فدراسیون‌های جهت یابی در مسابقات حضور برجسته ای دارند. جهت یابی یک مسابقه با زمان انفرادی است که در زمین‌های مختلف (اساساً جنگلی) انجام می‌گیرد و مسیرها به وسیله نقاط کنترلی و ثابت علامت‌گذاری می‌شود و دونده‌ها بایستی آنها را کشف نمایند.
در مسابقات جهت‌یابی اساساً جدیدترین مقررات مسابقات جهانی (WOC) متعلق به فدراسیون بین‌الملی جهت‌یابی (IOF) به کار برده می‌شود و مسابقات در چهار رشته ورزشی متفاوت در جهان برگزار می‌گردد:
جهت‌یابی پیاده، جهت‌یابی اسکی، جهت‌یابی دوچرخه کوهستان، جهت‌یابی با ویلچر

 

سابقه ایران در مسابقات جهانی
- ۱۳۷۱ در برزیل، آشنایی با ورزش جهت‌یابی
- ۱۳۷۷ در سوئیس، کسب تجربه
- ۱۳۸۶ در کرواسی، شرکت در مسابقات
-۱۳۸۸ در استونی، شرکت در مسابقات
-۱۳۹۰ در برزیل، شرکت در مسابقات***
منبع:hamshahrionline.ir


ویدیو مرتبط :
جهت یابی از روی درختان کویری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راه اندازی شبکه ورزش جهت گسترش ورزش



ضرورت تاسيس شبکه تلويزيوني ورزش از گذشته هاي دور احساس مي شد اما اصل تشکيل و راه اندازي آن را بايد به فال نيک گرفت .نکته بسيار مهم در راه اندازي اين شبکه تغييرات اساسي و تفاوت ماهوي آن ، با ساير برنامه هاي ورزشي موجود است . انتظار بجا و حداقلي در راه اندازي اين شبکه تفاوت بارز و آشکار آن با وضع موجود حاکم بر برنامه هاي گوناگون ورزشي صدا و سيماست .

 

بنظر مي رسد پيش از هر اقدامي مناسب است تا کليت و سياستهاي کلان اين شبکه و رويکردها و کارکردهاي آن اساسا مشخص و صد البته برنامه ها را منحصر به برخي از رشته ها نکنيم وبطور کلي اهم فعاليتهاي آن را نيز از پيش تعريف نماييم .

 

بهره مندي از ديدگاههاي حداکثري اساتيد خبره و آگاه در اين مقوله اجتماعي - استفاده از نظرات اساتيد فن و دانشگاهي بويژه مدرسين دانشگاههاي تربيت بدني کشور- بهره گيري از نظرات پيشکسوتان ورزشي - اساتيد علوم پزشکي و علوم انساني - استفاده از نظرات اساتيد خارجي - آموزشهاي علمي رشته هاي مختلف ورزشي ، بهره مندي از اساتيد تبليغات ورزشي - افزايش سطح عمومي آگاهيهاي ورزشي در پيشگيري از انواع بيماريها - افزايش و ارتقاء سطح عمومي سلامت جامعه در مبارزه با اعتياد و کجرويهاي اجتماعي - تدريس انواع دروس دانشگاهي - آموزشهاي از راه دور- همکاريهاي علمي و فني با دانشگاههاي کشور- توسعه ورزش در مدارس - معرفي آثار و تاليفات ورزشي ( که خود مي تواند منبع درآمدي براي اين شبکه باشد ) ارائه الگوهاي رفتاري - نحوه برخورد با حاشيه ها - مصاحبه با محققين علوم ورزشي -استفاده بهينه از صاحب نظران روانشناسي ورزشي - معرفي ورزشهاي بومي و سنتي و... مي تواند کمک شاياني به غنا و محتواي اين شبکه در جذب مخاطبين خود داشته باشد .

 

بررسيهاي آماري و تطبيقي و مطالعات ميداني و نگاهي به گذشته در اجراي برنامه هاي ورزشي موفق و يا علل عدم موفقيت آنها ، مي تواند پشتوانه مهمي در تدوين و برنامه ريزي اين شبکه با روانشناختي اجتماعي از گروههاي سني مخاطبين ا(با توجه به جوان بودن نسبت ميانگين سني جمعيت کشور) جملگي مي تواند بستر مناسبي را در راستاي تعاملي سازنده و برقراري ارتباط ارگانيکي في مابين اين شبکه با طيفهاي مختلف بوجود آورد.

 

يکي از نکات مثبت در موفقيت شبکه تلويزيوني ورزش را بايدمحتواي فني و علمي آن برشمرد، پرهيزاز هرگونه تنگ نظري در دعوت از کارشناسان ورزشي فارغ از خط کشيهاي موجود ،عدم تفکيک جنسيتي برنامه هاي آموزشي در تمام رشته هاي ورزشي - استفاده از چهره هاي جديد و جوان و مستعد و متعهد کشور مي تواند در تاثير گذاري و پيشبرد اهداف کلان اين شبکه نقش مثبتي را ايفا نمايد.

 

آنچه مسلم است اگر مبنا بر اساس اصول و استاندارد هاي لازم و متداول در تاسيس اين شبکه رعايت نشود تحقيقا عدم موفقيت آن قابل پيش بيني است .از نکاتي که بايد جدا در اين شبکه جديد التاسيس پرهيز نمود ، استفاده تمام عياراز چهره هاي ثابت و کليشه اي و مجريان فعلي و مردان هميشه فصول شاغل در شبکه هاي موجود با همان بضاعتها و قابليتهاي ارائه شده از سوي آنان طي ساليان متمادي است که بدون شک توفيقات اين شبکه را بشدت تنزل خواهد داد .

 

بعبارت بهتر اگر قرار بر اين باشد که مجموعه طيف افراد وضع موجود، بخواهند پر رنگتر از گذشته با توجه به 24 ساعته بودن اين شبکه حضوري مستمر در اين شبکه داشته باشند با همان فرهنگ و ريتم خاص خودشان اساسا چه نيازي به تاسيس اين شبکه وجود دارد؟

 

اين شبکه براي موفق بودن خود بايد تفاوتهاي آشکاري هم بلحاظ ساختار ماهوي و هم بصورت شکلي با برنامه هاي موجود ورزشي صدا و سيما داشته باشد و بنوعي بتواند نقش و رسالت بزرگي را درتوليد و اشاعه فرهنگ نويني را بر مبناي ديدگاه حاکميتي در دستور کار خود قرار دهد .

 

اتخاذ مواضع انتقادي و سازنده نسبت به چالشهاي موجود ورزش کشور بمعناي عام و خاص آن مي تواند مزيت نسبي و ارزش افزوده فراواني رابراي کليت ساختار ورزش براي کشوربه ارمغان آورد وفضاي جديدي را در توسعه فراگير و پايدار ورزش کشور ايجاد نمايد .