دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

7 نکته برای نگهداری خودرو در روزهای گرم


اگرچه بهار فرا رسیده اما این روزها هوا آنقدر گرم شده که آدم یاد تابستان می افتد و اگر روزهای آینده هوا به همین صورت باشد باید تدبیری برای خودروی خود بیندیشید. در اینجا سعی داریم به هفت مورد بپردازیم که با رعایت آنها می توانید شرایطی عادی برای استفاده از خودرو فراهم کنید.





روزنامه هفت صبح: اگرچه بهار فرا رسیده اما این روزها هوا آنقدر گرم شده که آدم یاد تابستان می افتد و اگر روزهای آینده هوا به همین صورت باشد باید تدبیری برای خودروی خود بیندیشید. در اینجا سعی داریم به هفت مورد بپردازیم که با رعایت آنها می توانید شرایطی عادی برای استفاده از خودرو فراهم کنید.

هفت نکته برای نگهداری خودرو در روزهای گرم

1- در ابتدای فصل گرما، موتور خودرو را تحت آزمایش عملکرد قرار دهید و به گونه ای تنظیم کنید که دمای سیستم خنک کاری موتور در حد نرمال باشد. همچنین بررسی مدار سیستم جرقه زنی و سیستم خنک کاری و رفع عیب آن ضروری است.

2- هرگز ترموستات موتور را در فصل تابستان باز نکنید. برخلاف اغلب تعمیرکاران و رانندگان وجود ترموستات روی موتور در فصل تابستان نیز ضرورت دارد و باعث می شود موتور در ساعلات اولیه صبح و پس از روشن شدن، به سرعت به دمای نرمال برسد و سرد کار نکند.

اگر فکر می کنید وجود ترموستات باعث گرم شدن موتور می شود از سالم بودن آن مطمئن شوید. سپس بقیه سیستم خنک کاری از جمله رادیاتور، پمپ خنک کاری و تسمه را بررسی و عیب آن را رفع کنید. موتور خودرو در فصل تابستان به زمان کمتری برای گرم شدن نیاز دارد.

3- سیستم کولر خودرو را بازدید و سرویس های مربوط به آن مانند شارژ گاز، تعویض تسمه کولر و تعویض فیلتر خشک کن هوای کولر را انجام دهید. با توجه به اینکه روشن بودن کولر، توان زیادی را از موتور می گیرد و باعث ازدیاد دمای موتور و مصرف سوخت می شود، بهتر است از کولر به صورت بهینه استفاده شود.

4- در ابتدای فصل تابستان و گرم شدن هوا اگر روغن موتور، جعبه دنده و دیفرانسیل خودروی شما از نوع زمستانه است حتما آن را تعویض و از روغن های مناسب فصل یا چهارفصل استفاده کنید.

هفت نکته برای نگهداری خودرو در روزهای گرم

5- قبل از اضافه کردن ضد یخ به سیستم خنک کننده از سلامت و کارآیی قسمت های مختلف سیستم خنک کاری مانند ترموستات، پمپ آب، شیلنگ ها و درب رادیاتور مطمئن شوید.

با باز کردن بست اتصال خروجی از ترموستات و شیلنگ لاستیکی بایدتمام مسیر گردش ضد یخ را با آب یا محلول های ویژه شستشو دهید. همچنین بدنه بیرونی رادیاتور باید به وسیله برس پلاستیکی نرم با محلول آب و صابون شسته شود تا عبور هوا از میان پرده های رادیاتور بهتر انجام پذیرد.

6- پس از انتخاب ضد یخ مناسب، با توجه به توصیه سازنده خودرو، شرایط آب و هوایی و در نظر گرفتن حجم خنک کننده، مقدار ضد یخ مورد نیاز را داخل رادیاتور بریزید. شایان ذکر است که سازندگان خودرو، استفاده از محلول 1:1 ضد یخ و آب (50 درصد حجمی آب و 50 درصد ضدیخ) را به عنوان سیال خنک کننده مناسب در خودروها توصیه و به کارگیری آن را در مدت سال تاکید می کنند.

با توجه به اینکه محلول 50 درصد ضد یخ، پنج درصد انبساط ح-جمی دارد، در صورت نبودن منبع انبساط، باید حدود پنج درصد حجم کل سیستم خنک کننده را خالی بگذارید. کارآیی نداشتن مناسب رادیاتور باعث افت نقطه جوش سیار خنک کننده و به جوش آمدن سریع آن می شود.

7- آب مصرفی در خودرو باید سختی کمی داشته باشد تا رسوب نگیرد. به ازای هر هزار کیلومتر یا هفته ای یک بار باید سطح سیار خنک کننده بازدید شود. زمان تعویض سیال خنک کننده در شرایط عادی معمولا سالانه یا پس از طی مسافت 30 هزار کیلومتر است اما زمان های تعویض سیال در شرایط سخت رانندگی و بسته به شرایط، انجام می شود.


ویدیو مرتبط :
10 نکته برای نظافت و نگهداری هود های آشپزخانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 نکته داغ تغذیه‌ای برای روزهای گرم



 

سلامتی,تغذیه سالم,ناراحتی معده,غذاهای سبک

در فضای خنک غذا بخورید
هنگامی که وقت خوردن غذا می‌رسد، محیط اطراف را خنک کنید یا در فضای خنک غذا بخورید. غذا خوردن زیر آفتاب در هوای گرم اصلاً مناسب نیست. حتماً جای سایه و خنک را انتخاب کنید. غذاها هم نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرند. نور مستقیم آفتاب مواد حیاتی غذاها مثل ویتامین‌ها را از بین می‌برد که به خصوص در مورد میوه‌ها و آب‌میوه‌ها بیشتر صدق می‌کند.

از این مواد غذایی کمتر بخورید
در هنگامی که درجه حرارت هوا از 20 درجه سانتی‌گراد رو به فزونی گذاشت، باید مصرف غذاهایی مثل گوشت پرچرب، ماهی‌های چرب، تخم‌مرغ، آجیل و انواع مغزها و دانه‌ها کاهش یابد. این بدان معنا نیست که مصرف مواد غذایی ذکر شده را کلاً قطع کنیم. جالب است بدانید که اتفاقاً این غذاها در بدن یک نوع احساس رضایت ایجاد می‌نمایند. مصرف این غذاها به مقدار کم باعث می‌شود از پرخوری، ریزه‌خواری و خوردن اسنک‌ها و میان وعده‌های ناسالم جلوگیری شود.

غذاهای سبک و کم حجم بخورید
در گرم‌ترین حالت‌های هوای تابستان حتماً به غذاهای سبک‌تر و کم حجم‌تر توجه کنید و آن‌ها را مصرف نمایید.
سعی کنید به طرق مختلف مقدار زیادی مایعات وارد بدن خود کنید. این موضوع می‌تواند از طریق مصرف سوپ سبزی‌ها، انواع نوشیدنی‌های گیاهی مثل چای سبز، عرقیات گیاهی و غیره تأمین شود.
همراه غذاهای سرخ کرده و گریل شده میوه و سبزی بخورید
با بالا رفتن درجه حرارت هوا به بالاتر از ۲۰ درجه سانتی‌گراد، غذای اصلی مصرفی نباید غذاهای داغ و گرم باشد. غذاهای گرم عمدتاً متعلق به بهار، پاییز و زمستان هستند. حتماً متوجه شده‌اید که غذاهای سرخ‌کرده و غوطه‌ور در روغن و چربی و حتی تا حدودی غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می‌زنند.
مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند

روش گریل کردن غذا، آب غذاها را خشک می‌کند و لذا غذاهای پخته شده به این شیوه خشک‌تر می‌باشند. اگر در تابستان خواستید غذاهای سرخ‌کرده یا گریل شده مصرف کنید، یادتان باشد که حتماً در کنار آن‌ها از سبزی و میوه‌های سرد و مرطوب مثل گوجه‌فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید. این‌ها هم می‌توانند همراه گوشت پخته شوند و یا به صورت دورچین غذا و یا سالاد در کنار غذا مصرف شوند. این نوع تغذیه جبران خشکی و کم آبی غذاهای خشک و گریل شده را می‌نماید.

از غذاها و مایعات خیلی سرد کمتر بخورید
در روزهای گرم لازم است آب و املاح از دست رفته از بدن با افزودن کمی نمک به غذا جبران شود. استفاده از مایعات با درجه حرارت معمولی در تابستان بسیار مناسب‌تر از آب و مایعات بسیار سرد است. مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص کار طبیعی کبد و معده را دچار اختلال کرده و گاهی در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌نمایند.

در هوای گرم باید از مصرف غذاهای چرب و سنگین در وعده‌های غذایی اجتناب کرد، زیرا این نوع غذاها در گردش خون نیز خلل وارد می‌کنند. با بالا رفتن درجه حرارت معمولاً افراد سبزی، سالاد، آب‌میوه و میوه بیشتری استفاده می‌کنند. دسرهای غذایی سرد معمولاً باعث ضعیف شدن سیستم گوارش می‌شوند.

پس به طور کلی باید از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کرد. این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند ناراحتی‌های معده و مری ایجاد می‌کنند. همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد باعث می‌شود که عمل هضم غذا متوقف شده و فقط هنگامی که طحال و کلیه‌ها معده را گرم کنند مجدداً به عمل هضم ادامه می‌دهد. اگر مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد به صورت عادت درآید، می‌تواند کاملاً سیستم هضم را از کار بیندازد.
غذاها و نوشیدنی‌های سرد همچنین باعث جلوگیری از عرق کردن می‌شوند. اگر به هر حال با مصرف این نوع غذاهای سرد عرق می‌کنید، شما ذخایر انرژی قبلی در بدن را می‌سوزانید.

به غذاهای خود ادویه بیفزایید
اگر دچار ناراحتی معده نیستید، می‌توانید در روزهای خیلی گرم از ادویه‌های تند استفاده کنید. این امر باعث می‌شود شما بهتر عرق کنید. البته بهتر است ادویه‌ها و سبزی‌های تند مثل فلفل را همراه با میوه و سالاد مصرف نمایید. استفاده از مواد غذایی مثل تربچه، کاهو و میوه‌ها به همراه سبزی‌ها و ادویه‌های تند از تأثیرات منفی آن‌ها خواهد کاست.

منبع : Hamshahrionline.ir