دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

120 میلیون نفر در دنیا به افسردگی مبتلا هستند



 

 

 120 میلیون نفر در دنیا به افسردگی مبتلا هستند

فارس: رئیس کمیته بین‌المللی مواد مخدر سازمان ملل گفت: 450 میلیون نفر در دنیا دچار اختلالات روانیو مغزی هستند که 120 میلیون نفر آنها افسرده هستند.

 

پروفسور حمید قدس در هفدهمین کنگره بین‌المللی روانپزشکان ایران اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا سال 2020 نسبت بیماری‌های روانی 19 درصد افزایش یابد به طوری که از هر 4 خانواده یک نفر در طول عمر خود به بیماری روانی دچار خواهد شد.

 

این فوق تخصص اعصاب و روان تصریح کرد: هزینه‌های اختلالات روانی بسیار بالاست و باعث کاهش توان بازدهی در محل کار و خانه افراد می‌شود. در انگلستان میزان هزینه‌های اختلالات روانی سالانه 50 میلیون دلار است که 45 درصد آن به علت ایجاد کاهش توان کار است.

 

وی ادامه داد: از بین 85 کشور بررسی شده، 41درصد فاقد سیاست سلامت روان هستند که البته ایران دارد. همچنین 25 درصد این کشورها فاقد قوانین مربوط به سلامت روان، 25 درصد فاقد داروهای روانی و 40 درصد فاقد امکانات درمانی و مراقبت‌های اولیه بیماری‌های شدید روانی هستند.

 

قدس گفت: متأسفانه در برخی کشورها مانند کشورهای قاره آفریقا یک روانپزشک به ازای یک میلیون نفر جمعیت وجود دارد اما به طور متوسط در دنیا برای هر 100 هزار نفر یک روانپزشک فعالیت می‌کند.

 

وی یادآور شد: متاسفانه 28 درصد کشورهای دنیا فاقد بودجه بهداشت روانی هستند و از کشورهایی که در بحث بهداشت روانی هزینه می‌کنند 36 درصد آنها فقط یک درصد بودجه کل بهداشتی‌شان را به بهداشت روان اختصاص می‌دهند.

 

قدس تصریح کرد: هر چه کشورها از نظر اقتصادی ضعیف‌تر باشند ناراحتی‌های روانی آن‌ها هم بیشتر است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی تا سال 2020، بیست میلیون فرد جدید ابتلا به سرطان خواهیم داشت که 70 درصد آن در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد. یکی از علل آن افزایش مصرف سیگار در این کشورها است در حالی که در کشورهای توسعه یافته مصرف آن رو به کاهش است.

 

وی اضافه کرد: 80 درصد مورفین دنیا برای مصرف پزشکی در 8 کشور دنیا مصرف می‌شود و در 120 کشور دنیا میزان مصرف آن بسیار کم است.


ویدیو مرتبط :
مسابقه پینگ پنگ نفر اول المپیک 2012و نفر اول دفاعی دنیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یك روانپزشك:۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری به افسردگی مبتلا هستند



 

یك روانپزشك:۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری به افسردگی مبتلا هستند

 

به گفته یك روانپزشك، وسواس، یك اختلال روانپزشكی است كه در دهه های سوم و چهارم زندگی خودنمایی می كند.

دكتر جمال اعتمادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مركزی توضیح داد: وسواس یك اختلال روان پزشكی نسبتا شایعی است كه شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است و در كل دوره زندگی از دوران كودكی تا سالمندی امكان بروز و ظهور دارد كه عمدتا در دهه های سوم و چهارم زندگی خودنمایی می كند؛ دوران خاموش این بیماری سه تا چهارسال پیش از ظاهر شدن علایم بیماری آغاز می شود.

وی اظهار كرد: وسواس می تواند یك فكر، یك ایده یا یك عمل باشد كه فرد بیمار نتواند در مقابل آن مقاومت کرده یا مانع نفوذ آن به فكر خویش شود. لذا معمولا ناتوان كننده و موجب كندی عملكرد فردی، اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و شغلی و نهایتا افت عملكرد شدید خواهد شد. این بیماری با سطح بالایی از اضطراب همراه است و از نظر شیوع، بعد از اختلال اضطرابی و افسردگی و قبل از اختلال روان پزشكی مربوط به اعتیاد قرار می گیرد.

اعتمادی با بیان این كه وسواس به دو دسته تحت عنوان وسواس عملی و فكری تقسیم می شود، اظهار كرد: وسواس عملی اضطراب زدا و وسواس فكری اضطراب زا است به گونه ای كه كسی كه وسواس عملی دارد اگر رفتار وسواس گونه خود را مرتب تكرار كند تا یك حدودی اضطراب او را كاهش و كسی كه وسواس فكری دارد وسواس فكری اش دائما اضطراب ایجاد می كند.

به گفته این متخصص اعصاب و روان، وسواس عملی نیز خود شامل وسواس شستشو، وسواس تكرار، وسواس كنترل و وسواس نظم و قرینه سازی است كه از میان این ها وسواس شستشو بیشتر به چشم می خورد؛ از میان وسواس فكری نیز وسواس با افكار گناه آلود مذهبی بسیار دیده می شود.

این روانكاو تاكید كرد: باید توجه داشت كه هرگز رفتارهای وسواسی چه فكری و چه عملی ارادی نبوده و حاصل سیر منطقی فكر و رفتار یك انسان نیست.

اعتمادی بیان كرد: متاسفانه گاهی اختلالات روان پزشكی از جمله افسردگی و وسواس، منشا جرم و جنایت هایی در جامعه می شود كه لازم است در آسیب شناسی به آن توجه شود.

وی تصریح كرد: در خصوص علت و عوامل ایجاد كننده بیماری وسواس فكری و عملی، تئوری ها و نظریه پردازی های زیادی انجام شده كه شامل علل روان شناختی، زیست شناختی و جامعه شناختی است.

این روانپزشك اضافه كرد: نداشتن مدیریت استرس در خانواده و جامعه برای استرس های اجتناب ناپذیر، در قاموس عوامل جامعه شناختی می گنجد.

وی ادامه داد: ضربه مغزی و هرگونه صدمات مغزی، احتمال عارضه وسواسی را به دنبال داشته و ژنتیك نقش بارزی در ابتلا انسان ها به بیماری دارد، به گونه ای كه یك بیمار وسواسی كاملا می داند كه در اعضای خانواده درجه یك و درجه دو، احتمال رد پایی از اختلال وسواس فكری و عملی وجود خواهد داشت.

اعتمادی تاكید كرد: متاسفانه ۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری، به بیماری افسردگی هم مبتلا هستند كه این موضوع نشان دهنده زیرساخت بایولوژیك مشابه است و دلالت بر این دارد كه در بیماران وسواسی، همچون بیماران افسردگی تغییرات شیمیایی خاصی در بدن اتفاق افتاده كه نیازمند درمان جدی است.

به گفته وی در ایجاد و درمان بیماری وسواس تغذیه هیچ گونه نقشی ندارد.

این متخصص اعصاب و روان، با بیان این كه استرس، نقش به سزایی در ایجاد و شعله ور شدن این بیماری دارد، افزود: این بیماری، آشكارا، كیفیت زندگی بیمار و خانواده را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و قطعا در روند خواب و خوراك و روابط جنسی نیز می تواند تاثیرگذار باشد، بلا شك در صورت درمان نشدن، همچون افسردگی می تواند، منشا طلاق و جدایی همسران شود.

اعتمادی، انواع و اقسام درمان ها در زمینه اختلال وسواس جبری را شامل روان درمانی فردی، روان درمانی بین فردی، روان درمانی گروهی و روانكاوی و درمان های دارویی عنوان و خاطرنشان كرد: مهم ترین و موثرترین درمان، درمان دارویی است كه البته نیازمند صبر و حوصله و بردباری و مهربانی درمان گر و همكاری جدی بیمار و خانواده بیمار است؛ معمولا درمان های دیگر در كنار این نوع درمان قرار می گیرد..... / گزارش : خبرگزارى ایسنا