دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

یک زن چینی مخچه ندارد! / وقتی عملکردهای مغز تغییر می‌کند(+عکس)



اخبار , اخبار علمی , مخچه

اخبار علمی - یک زن چینی مخچه ندارد! / وقتی عملکردهای مغز تغییر می‌کند

زن 24 ساله چینی که به دلیل مشکلات متعدد تکلم، گفتار و حرکتی به بیمارستان مراجعه کرده بود، متوجه شد که مغزش فاقد مخچه است.

زن 24 ساله چینی که به دلیل شرایط نامناسب فیزیکی از جمله حالت تهوع، سرگیجه، عدم کنترل در حرکات فیزیکی و ... به بیمارستان Shandong در غرب چین مراجعه کرده بود با این پاسخ روبرو شد که فاقد مخچه است.

 

حفره خالی مخچه زن چینی در تصویر مشخص است

 اخبار , اخبار علمی , مخچه

 

مخچه که از آن به عنوان مغز کوچک نیز یاد می شود، بخش کوچکی از پشت جمجمه را به خود اختصاص داده و نیمی از نورون های مغزی را در خود گنجانده است. وظیفه مخچه را می توان در یادگیری، تلفظ کلمات و حرکات دانست. پزشکان معتقدند نداشتن مخچه می تواند با بیماری های بسیاری مانند عقب ماندگی ذهنی، حرکتی یا سایر وظایف و عملکردهای مهم مغزی روبرو شود.

 

اخبار , اخبار علمی , مخچه

 

خانم 24 ساله چینی در مصاحبه ای گفت از دوران کودکی همواره با مشکلات متعددی مواجه بوده اما مشکلات با او بزرگتر شدند تا جایی که در سال های اخیر، مشکلات تشدید شده و او را راهی بیمارستان کردند.

 

وی در ادامه افزود:" اطرافیانم از شیوه صحبت کردنم و اینکه نمی توانستم کلماتم را به درستی ادا کنم یا با سایرین ارتباط برقرار کنم، گلایه می کردند."

 

این خانم جوان مدت هاست که با چنین وضعیتی به زندگی خود ادامه می دهد و اکنون تحقیقات پزشکان برای پی بردن به چگونگی عملکرد مغز وی بدون داشتن مخچه ادامه دارد. پزشکان چینی احتمال می دهند که مغز عملکردهای خود را برای جبران نبود مخچه تغییر داده یا برخی از قسمت های مغز وظایف مضاعفی را برعهده دارند که این خانم چینی توانسته تاکنون به زندگی خود ادامه دهد.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
عملکردهای مغز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این زن چینی مخچه ندارد! +عکس


یک زن اهل استان Shandong چین بعد از اینکه پزشکان بیمارستان عمومی PLA به وی گفتند مغزش یکی از مهمترین مراکز کنترل حرکتی، مخچه، را ندارد، بسیار شگفت‌زده شد.

فارنت: یک زن اهل استان Shandong چین بعد از اینکه پزشکان بیمارستان عمومی PLA به وی گفتند مغزش یکی از مهمترین مراکز کنترل حرکتی، مخچه، را ندارد، بسیار شگفت‌زده شد.

این زن چینی در ۲۴ سالگی متوجه شده که بدون مخچه به دنیا آمده است!

مخچه، که گاهی به آن "مغز کوچک” اطلاق می‌شود، از لحاظ اندازه بخش کوچکی از مغز است که در بخش پشتی جمجمه جا خوش کرده‌است. اما نباید گول ظاهرش را خورد چرا که همین بخش کوچک حاوی بیش از نیمی از نورون‌‌ها (سلول‌های عصبی)ی مغز است.

این زن چینی در ۲۴ سالگی متوجه شده که بدون مخچه به دنیا آمده است!

وظیفه مخچه در مغز انسان کنترل برخی حرکات ارادی، حفظ تعادل، یادگیری حرکات و احتمالاً برخی فعالیت‌های مرتبط با صحبت کردن است. نبود مخچه ممکن است باعث عقب‌ماندگی ذهنی، ناتوانی‌های حرکتی، صرع و یا تجمع کشنده‌ی مایع مغزی-نخاعی در مغز باشد که موجب انسداد مغز می‌گردد.

غیرقابل تصور نیست که اگر شخصی مخچه نداشته باشد، مثل این خانم چینی که به جای مخچه مقدار زیادی مایع مغزی-نخاعی در آن‌جا جمع شده بود، مشکلات بسیار زیادی در طول عمرش خواهد داشت.

به گزارش New Scientist این خانم 24 ساله برای بررسی علت سرگیجه و تهوعی که مدتی دچارش بود به بیمارستان مراجعه نموده بود، تا 6 سالگی حرف‌هایش نامفهوم بوده و تا 7 سالگی نمی‌توانسته به درستی راه برود و بعد از آن هم در تمام طول عمرش تاکنون در حفظ تعادل خود مشکل داشته‌است.

البته این مورد آنچنان هم بی‌بدیل نیست و غیر از ایشان تا به حال 9 نفر دیگر در دنیا با این نقص شناخته شده‌ بودند اما موضوع جالب انجاست که تقریباً همگی آن‌ها در سنین کم فوت کرده بودند، اما این خانم به طور خارق‌العاده و عجیبی تا این سن زنده مانده و نسبتاً زندگی خوبی هم دارد!

بی‌شک پزشکان و متخصصان تحقیقات بیشتری روی این خانم انجام خواهند داد تا ببینند واقعاً مغز وی چگونه خود را با شرایط وفق داده. احتمال می‌رود قشر مغز وی توانسته طوری خود را تغییر دهد تا بتواند برخی وظایف بافت نداشته‌ی مخچه را جبران کند. در هر حال نتایج آزمایشات اولیه‌ی وی در مجله Brain به منتشر شده است.