دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کنفرانس خبری ناسا: کشف ۱۲۸۴ سیاره فراخورشیدی جدید/۵۵۰ سیاره سنگی شبیه زمین‌،۹ سیاره در دامنه زندگی



اخبارعلمی,خبرهای علمی,ناسا

 ناسا در کنفرانس خبری خود درباره یافته‌های جدید ماموریت کپلر از کشف تائید شده ۱۲۸۴ سیاره فراخورشیدی جدید خبر داد که حداقل ۵۵۰ مورد آنها سیاره‌های سنگی یا زمین‌سان هستند و ۹ مورد آنها در دامنه زندگی ستاره خود قرار دارند. این مسئله امیدها برای پیدا کردن دوقلویی برای زمین را افزایش داده است.

تاکنون کشف این تعداد سیاره به صورت همزمان سابقه نداشته و مقام‌های ناسا می‌گویند از تکنیک جدیدی برای تائید یافته‌های تلسکوپ کپلر استفاده کرده‌اند. الن استوفان،یکی از دانشمندان ارشد ناسا در این کنفرانس خبری گفت: این یافته‌های جدید به ما امید می‌دهد که سرانجام روزی بتوانیم حول یک ستاره دیگر مانند خورشید ما، زمین دیگری را کشف کنیم.

در جولای ۲۰۱۵ فهرستی از ۴ هزار و ۳۰۲ سیاره احتمالی که کپلر آنها را رصد کرده بود منتشر شد. برای ۱۲۸۴ مورد از این موارد احتمال سیاره بودن بر اساس یافته‌های جدید بیش از ۹۹ درصد است که امکان سیاره نامیدن آنها را به ناسا می‌دهد. از میان سیاره‌های تائید شده ۵۵۰ مورد سیاره‌های سنگی یا زمین‌سان هستند که ساختار صُلب و صخره‌ای مانند زمین دارند. ۹ مورد از این سیاره‌‌ها هم در دامنه زندگی قرار دارند. دامنه زندگی در اخترشناسی بازه ای از فاصله در سامانه یک ستاره است که بتوان در آن سیاره ای با فشار اتمسفر کافی یافت کرد که شرایط وجود آب مایع در سطح خود را دارا باشد.

مأموریت کپلر( Kepler Mission) یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که باهدف کشف سیارات فراخورشیدی مشابه زمین به فضا پرتاب شده‌است.  سیارهٔ فراخورشیدی یا فراسیاره ( Exoplanet یا Extrasolar planet) سیاره‌ای است که خارج از سامانه خورشیدی قرار دارد و به دور یک ستاره (غیر از خورشید) در حال گردش‌است.

در کشفیات جدید ناسا خبری از پیدا شده نشانه‌های حیات فرازمینی نیست اما مقام‌های ناسا اعلام کرده‌اند که تحقیقات خود را در این سیاره‌های فراخورشیدی در این رابطه ادامه خواهند داد.

 

اخبار علمی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
کشف سیاره جدید بسیار شبیه به سیاره زمین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف شبیه‌ترین سیاره زمین تاکنون



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کشف شبیه‌ترین سیاره زمین تاکنون

دانشمندان ناسا مدعی کشف شبیه‌ترین سیاره به زمین و بهترین نامزد میزبانی حیات، توسط تلسکوپ فضایی کپلر شدند.

از فوریه سال 2012 میلادی تاکنون، تلسکوپ فضایی کپلر ناسا موفق به کشف 461 سیاره بیگانه با میزبانی احتمالی حیات شده است که تعداد این سیارات را به دو هزار و 740 سیاره در مدار دو هزار و 36 ستاره رسانده است.

در نشست اخیر انجمن نجوم آمریکا (AAS)‌ در لانگ بیچ کالیفرنیا، خبر کشف 17 میلیارد سیاره بیگانه در ابعاد زمین، همچنین شناسایی سیاره شبه زمین KOI 172.2 توسط تلسکوپ فضایی کپلر منتشر شد.

سیاره شبه زمین KOI 172.2 با قطری 1.5 برابر زمین در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان در حال چرخش است که به معنای احتمال وجود آب بشکل مایع و داشتن گرانشی شبیه زمین است.

طول یکسال در این سیاره 242 روز است و همه این ویژگی ها، سیاره KOI 172.2 یا دوقلوی جدید زمین را بعنوان بهترین کاندید میزبانی حیات معرفی می کند.

«ناتالی باتالا» از اخترشناسان ناسا تأکید می کند: این کشف بسیار حیرت انگیز است، چراکه سیاره ای شبه زمین در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان با شباهت به خورشید منظومه شمسی شناسایی کرده ایم.

با کمک داده های جدید تلسکوپ های پرقدرتی مانند تلسکوپ کپلر، کشف سیارات بیگانه در ابعاد زمین 43 درصد و سیارات ابر زمین 21 درصد افزایش یافته است؛ این داده ها نشان می دهد که 100 میلیارد ستاره کهکشان راه شیری دست کم میزبان یک سیاره بیگانه هستند./ایسنا