دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کنسول بازی؛ بخرم یا نخرم؟



 

کنسول بازی, گیم پد, اکس باکس

پیش از اینکه به سراغ کنسول ها برویم و ببینیم چقدر از عمر هر یک باقی مانده است، بهتر است به این پرسش بپردازیم که اصلا خریدن کنسول برای طرفداران بازی که رایانه هم دارند عاقلانه است یا خیر.
با توجه به اینکه بیشتر بازی های کنسولی برای رایانه های شخصی هم منتشر می شوند و طرفداران بازی می توانند بدون هزینه کردن اضافه، آنها را روی دستگاه خود بازی کنند، شاید خریدن کنسول بازی اصلا کار معقولی نباشد.

کنسول یا رایانه؟
استفاده از رایانه برای بازی کردن چند مشکل اساسی دارد. نخست اینکه لذت بازی کردن روی HDTV را هرگز نمی توان در نمایشگرهای 19 اینچی رایانه تجربه کرد. در صفحه بزرگ تلویزیون HD مثلا 40 اینچ یا حتی بزرگتر، همه چیز زیباتر، خوش رنگتر و با کیفیت تر است و به طور کلی بازی طور دیگری دیده می شود اما با قبول کردن کمی دردسر می توان بر این مشکل غلبه کرد.
چاره کار یک کابل HDMI بلند و رایانه ای است که بتوان آن را به نزدیک تلویزیون منتقل کرد. کامل کننده کار، یک گیم پد خوب است که بازیکن را از ماوس و صفحه کلید دست و پاگیر خلاص کند. پس اگر می توانید رایانه تان را مدام جابجا کنید، نخستین مشکل را برطرف کرده اید.
مشکل دوم، نیاز به روز رسانی دایمی رایانه و هزینه های هنگفت آن است. برای انجام دادن جدیدترین بازی ها، رایانه شما همیشه باید به روز باشد. مهمترین قطعه برای بازی کردن، کارت گرافیک است. این روزها کارت گرافیکی که بتواند بازی ها را در وضوح 1080×1920 پیکسل (یا به قولی Full HD) اجرا کند، بیش از 400 هزار تومان قیمت دارد. بنابراین اگر قصد دارید رایانه ای قابل رقابت با کنسول داشته باشید، دست کم باید 400 تا 500 هزار تومان برای کارت گرافیک کنار بگذارید.
بعد از کارت گرافیک، باید سراغ پردازنده بروید. قیمت ارزان ترین پردازنده Core i5 (که معمولا علاقه مندان بازی آن را انتخاب می کنند)، حدود 380 تومان است و هر چه مدل بالاتر باشد بیشتر هم می شود. اگر پردازنده دوست داشتنی Core i7 هم بخواهید که باید دست کم 580 هزار تومان هزینه کنید.

این دو قطعه را تهیه کنید و 8 گیگابایت حافظه (رم) روی سیستمتان نصب کنید تا رایانه ای قدرتمندتر از تمام کنسول های بازی متداول فعلی داشته باشید و بتوانید بازی ها را حتی با کیفیتی فراتر از اکس باکس و پلی استیشن روی HDTV نمایش دهید.
با یک حساب سرانگشتی می بینید که جمع کردن یک سیستم بازی قدرتمند دست کم 5/1 تا 2 میلیون تومان هزینه خواهد داشت که بیشتر از دو برابر قیمت کنسول های رایج امروزمی است. بنابراین به نظر می رسد فقط اگر قصد دارید در کنار بازی کردن، از سیستم تان استفاده های سنگینی مانند کارهای گرافیکی یا تدوین فیلم بکنید، به سراغ چنین دستگاهی بروید.
در غیر این صورت کنسول بازی از نظر هزینه برای تان به صرفه تر خواهد بود. ضمن اینکه اگر PC را انتخاب کنید، باید قید بازی های انحصاری کنسول ها را بزنید که این موضوع برای بازیکن های حرفه ای کاملا غیرقابل قبول است.

کنسول بازی, گیم پد, اکس باکس

چقدر از عمر کنسول های نسل 7 باقی مانده است؟
پرسش متداولی که این روزها خریداران کنسول بازی دارند، این است که با توجه به نزدیک شدن به زمان عرضه کنسول های نسل جدید، آیا خریدن کنسول نسل 7، یعنی نینتندو Wii، اکس باکس 360 و پلی استیشن 3 عاقلانه است؟
پیش از هر چیز باید بدانید که شرکت نینتندو پاییز همین امسال کنسول بعدی خود را که Wii U نام دارد عرضه خواهد کرد. بنابراین خریدن نینتندو Wii کاملا اشتباه است، مگر اینکه بخواهید برای سرگرم شدن و تحرک فرزند کوچکتان که چندان در قید و بند بازی های مدرن نیست هدیه ای بخرید اما اگر بازیکن حرفه ای هستید و بازی های خاص نینتندو را می پسندید، حتما کمی تامل کنیدتا کنسول جدید نینتندو را بخرید چون Wii به طور کامل عمر خودش را کرده است.
اما این موضوع در مورد اکس باکس 360 و پلی استیشن 3 متفاوت است. در حالی که همه انتظار داشتند دو شرکت سونی و مایکروسافت ماه پیش در نمایشگاه 2012E3 کنسول های نسل آینده خود را معرفی کنند، هر دو شرکت ترجیح دادند در این زمینه سکوت اختیار کنند!
این موضوع نشان می دهد که به احتمال زیاد هر دو شرکت هنوز با عرضه کنسول بعدی خود فاصله دارند و معرفی را برای 2013E3 گذاشته اند. معمولا عرضه رسمی کنسول ها به بازار، یک سال بعد از معرفی آنها انجام می شود. بنابراین اگر این دو شرکت کنسول خود را در 2013E3 معرفی کنند، به احتمال زیاد آن را در سال 2014 عرضه خواهند کرد، ضمن اینکه معمولا هر دو شرکت تا یکی دو سال بعد از عرضه کنسول جدید، از کنسول قدیمی خود پشتیبانی می کنند و بازی های جدیدی هم برای آنها منتشر می شود.
بنابراین اگر امروز اکس باکس 360 یا پلی استیشن 3 بخرید، به نظر می رسد دست کم تا دو سال دیگر کنسول بهتری نسبت به آنها وجود نداشته باشد (با توجه به اینکه قدرت WiiU در بهترین حالت مشابه این دو کنسول خواهد بود) و تا یکی، دو سال بعد از آن هم هنوز بتوانید بازی های جدیدی برای کنسول خود تهیه کنید.

پلی استیشن 3 چقدر برایم آب می خورد؟
مزیت بزرگ پلی استیشن 3 نسبت به PC، بازی های انحصاری آن است. ضمن اینکه با استفاده از ابزار Move PS3 و Eye PS3 که یک دسته مجهز به حسگر بسیار پیشرفته و دقیق و یک دوربین برای ثبت حرکات شما است، می توانید بازی های جالبی مانند بازی های ورزشی و تیراندازی را به شیوه ای تازه تجربه کنید. ضمن اینکه با خرید پلی استیشن 3، در واقع یک پخش کننده بلو – ری خوب هم خریده اید.

در حال حاضر مدل 160 گیگابایتی پلی استیشن 3 قیمتی حدود 515 هزار تومان دارد اما معمولا فقط خریدن خود دستگاه کفایت نمی کند و باید ابزارهای جانبی دیگری را نیز برای پلی استیشن بخرید.
برای انجام دادن بازی های دو نفره، به یک گیم پد دیگر نیاز دارید (60 هزار تومان). معمولا تمام کسانی که پلی استیشن 3 می خرند، قطعه Move آن را هم انتخاب می کنند (به همراه دوربین مخصوص 140 هزار تومان). قطعه مهمی که حتما به آن نیاز خواهید داشت، یک سخت دیسک بیرونی برای ذخیره کردن بازی ها روی آن است (بسته به مدل، 150 تا 250 هزار تومان). سرانجام کنترلر مخصوص پلی استیشن برای همراهی با Move، که البته قطعه ای اختیاری است (55 هزار تومان).

کنسول بازی, گیم پد, اکس باکس

اکس باکس 360 چقدر برایم آب می خورد؟
مزیت بزرگ اکس باکس 360، دستگاه کینکت آن است. به کمک کینکت می توانید بازی ها را تنها با حرکت دست و بدن خود و بدون نیاز به گیم پد و کنترلر انجام دهید. در یکی دو سال اخیر بازی های پرتحرک و جذاب زیادی برای کینکت ساخته شده است. گفته می شود ویندوز 8 مایکروسافت به طور کامل از کینکت پشتیبانی خواهد کرد.
این روزها مدل اسلیم 4 گیگابایتی اکس باکس 360 را می توانید با قیمتی حدود 655 هزار تومان تهیه کنید. اگر خواهان کینکت هم باشید، باید 230 هزار تومان بیشتر خرج کنید تا این وسیله دوست داشتنی را هم به کنسول تان اضافه کنید.
برای کسانی که می خواهند بازی های دو نفره بازی کنند، 65 هزار تومان دیگر نیز برای خریدن گیم پد نیاز است. بازی های اکس باکس 360 به راحتی از روی DVD اجرا می شود، بنابراین نیازی به سخت دیسک بیرونی نیست.

جمع بندی نهایی
با توجه به مطالب گفته شده، مشخص است که هر یک از کنسول ها و رایانه مخصوص بازی مزیت های خاص خود را دارند.
با رایانه، جز بازی کردن هزار کار دیگر هم می توانید انجام دهید اما قیمت آن تقریبا دو برابر کنسول های بازی است و بازی کردن با آن هم به راحتی کنسول نیست. ضمن اینکه بازی های انحصاری کنسول ها را هم از دست خواهید داد.
پلی استیشن 3 بازی های انحصاری فراوان و پخش کننده بلو – ری دارد، اکس باکس 360 هم ابزار پرقدرت کینکت را دارد اما عمر مفید باقی مانده هر دو این کنسول ها برای بازیکن های حرفه ای حدود 3 سال است.

چکیده
جمع کردن رایانه ای مخصوص بازی 1/5 تا 2 میلیون تومان هزینه دارد اما در عوض این رایانه، بازی ها را از تمام کنسول های فعلی بهتر اجرا می کند. به نظر می رسد هر دوشرکت سونی و مایکروسافت حدود دو سال تا عرضه نهایی کنسول نسل بعد خود فاصله داشته باشند، ضمن اینکه تا یکی دو سال بعد از آن هم از کنسول های قدیمی شان پشتیبانی می کنند.
منبع:noorportal.net


ویدیو مرتبط :
کدام کنسول نسل هشتمی بخرم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرفروش ترین کنسول های بازی



 

پرفروش ترین کنسول های بازی

 

رکود اقتصادی سال میلادی گذشته به همه بخش ها و صنایع نفوذ کرد تا هیچ بازاری را بی نصیب نگذارد. در این میان و در بازار محصولات تکنولوژی، حتی بازار پر رونق بازی های کامپیوتری هم درگیر این رکود شدند تا جایی که کارشناسان این بازار اعلام کردند که فعالان صنعت بازی های کامپیوتری در سال ۲۰۰۹ یکی از بدترین بحران های مالی خودشان را تجربه کردند و اخبار نه چندان خوب این بازار باعث شد تا سرمایه گذاران هم ریسک کمتری برای سرمایه گذاری در این بازار بکنند.

 

رکود اقتصادی سال میلادی گذشته به همه بخش ها و صنایع نفوذ کرد تا هیچ بازاری را بی نصیب نگذارد. در این میان و در بازار محصولات تکنولوژی، حتی بازار پر رونق بازی های کامپیوتری هم درگیر این رکود شدند تا جایی که کارشناسان این بازار اعلام کردند که فعالان صنعت بازی های کامپیوتری در سال ۲۰۰۹ یکی از بدترین بحران های مالی خودشان را تجربه کردند و اخبار نه چندان خوب این بازار باعث شد تا سرمایه گذاران هم ریسک کمتری برای سرمایه گذاری در این بازار بکنند.

با این همه، اما آخرین روزهای سال ۲۰۰۹ جرقه های امیدی برای بهبود این بازار بودند. در حقیقت بازار فصل تعطیلات سال نو بر خلاف انتظار بسیاری از تحلیل گران بازار، آنقدر با استقبال خریداران مواجه شد که کارشناسان تصمیم گرفتند تا درباره پیش بینی هایشان برای این بازار تجدید نظر کنند. به این ترتیب است که حالا بسیاری از کارشناسان بازار بازی های کامپیوتری معتقدند که در سال ۲۰۱۰ این بازار رشد قابل توجهی را تجربه می کند. این در حالی است که این پیش بینی ها انگیزه سرمایه گذاران را برای ادامه یا سرمایه گذاری مجدد در این بازار افزایش می دهند. در این میان بازار ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگ ترین و پررونق ترین بازار بازی های کامپیوتری همیشه مورد توجه بوده است. کارشناسان معتقدند که این بازار سال میلادی گذشته با کاهش ۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۸ به فروش ۷/۱۹ میلیارد دلاری رسیده است. با این حال، اما پیش بینی ها نشان از رشد قابل توجه این بازار تا پایان سال ۲۰۱۰ دارند.

با این همه، اما تمایل کاربران و علاقه مندان بازی های کامپیوتری به انجام این بازی ها به شیوه های مختلف هرگز فروکش نمی کند. درست به همین دلیل هم هست که این بازی ها هر روز به گونه ای متفاوت و روی دستگاه های دیجیتال شخصی مختلف در دسترس این علاقه مندان قرار می گیرند؛ اتفاقی که در سال های اخیر باعث شده است تا عرصه رقابتی بزرگی در میان شرکت های تولید کننده فعال در بازار بازی های کامپیوتری به وجود بیاید.

● کنسول های پر فروش

استفاده از سخت افزارهای مختلف همیشه برای انجام بازی های کامپیوتری مرسوم بوده است و تنها در طول سال ها این سخت افزارها با سلیقه و سبک زندگی کاربران همراه شده و تغییر کرده اند. با وجود آمدن کنسول ها و محصولات مختلف؛ اما هنوز کامپیوترهای شخصی یکی از پرطرفدارترین ابزار برای انجام بازی های کامپیوتری هستند. درست به همین دلیل هم هست که همچنان لوازم جانبی مخصوص بازی های کامپیوتری با استفاده از کامپیوتر در بازارهای جهانی پر فروش هستند. آخرین پیش بینی در این مورد نشان از رشد چشمگیر بازار سخت افزارهای مخصوص بازی های کامپیوتری با کامپیوترهای شخصی دارد. بر اساس این تحقیق که توسط موسسه تحقیقاتی JPR انجام شده است، پیش بینی می شود بازار این سخت افزارها تا پایان سال ۲۰۱۰ با رشد ۳۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۹ مواجه شود.

این در حالی است که فروش این بازار در سال ۲۰۰۹ با رشد ۹/۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۸، برابر ۲/۱ میلیارد دلار بوده است.

به عقیده کارشناسان، این رشد مناسب به دنبال تقاضای کاربران و خریداران در بازارهای جهانی است. در سال ۲۰۰۹ با ورود سیستم عامل جدید ویندوز ۷ شرکت Microsoft کارشناسان پیش بینی کردند که بازار سخت افزارهای کامپیوتری مخصوص بازی های کامپیوتری در سال ۲۰۱۰ رشد خوبی را تجربه کند. به این ترتیب است که این تحقیقات نشان می دهد که ارزش بازار این سخت افزارها در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ به ترتیب برابر ۲۰ میلیون و ۷۶ هزار دلار و ۲۱ میلیون و ۲۶۰ هزار دلار بوده است. این در حالی است که بر اساس اعلام تحلیل گران ارزش این بازار در سال های ۲۰۱۰ به ۲۷ میلیون و ۶۱۷ هزار دلار برسد.

با این همه، اما نمی توان حضور پررنگ کنسول های بازی را در این بازار نادیده گرفت. این کنسول هادر سال های اخیر آنقدر پر طرفدار شده اند که حالا یک جنگ رقابتی را در میان شرکت های تولید کننده به وجود آورده اند. درست به همین دلیل هم هست که این روزها وقتی بحث بازی های کامپیوتری به میان می آید به هر حال نام کنسول های بازی مانند Wii، PS۳، Xbox ۳۶۰، DS و... هم مطرح می شوند.

هر کدام از این کنسول ها قابلیت های ویژه ای را برای انجام بازی های کامپیوتری به کاربرانشان می دهند و همین قابلیت ها است که باعث می شود بعضی از این محصولات پر فروش تر از بقیه باشند. در این سال ها شرکت Nintendo توانسته است بیشتر از دیگر تولید کنندگان با سلیقه کاربران همراه شود و به همین دلیل پرفروش ترین کنسول های بازی را در بازارهای جهانی داشته است. بر اساس آمار منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی NPD Group کنسول Nintendo DS این شرکت در سال ۲۰۰۹ با فروش جهانی ۱۹/۱۱ میلیون دستگاهی پر فروش ترین و پرطرفدارترین کنسول بازی بوده است. بعد از آن Wii با فروش ۵۹/۹ میلیون دستگاهی در جایگاه دوم قرار دارد. با این اوصاف کنسول های۳۶۰ Xbox ، PlayStation ۳وPSP، و PlayStation ۲ به ترتیب با فروش ۷۷/۴، ۳۳/۴، ۵۰/۲ و ۸۰/۱ میلیون دستگاهی در جایگاه های بعدی فهرست پرفروش ترین کنسول های بازی در بازار جهانی در سال ۲۰۰۹ قرار گرفته اند.

این در حالی است که فروش نرم افزارها در بازار جهانی بازی های کامپیوتری هم در سال ۲۰۰۹ به ۵/۱۱ میلیارد دلار رسید که این رقم نسبت به فروش این محصولات در سال ۲۰۰۸ کاهش ۱۱ درصدی داشته است.

● نبرد iPhone با کنسول های بازی

بازی های کامپیوتری حالا آنقدر پرطرفدار شده اند که به تدریج شخصی تر شده و کاربران ترجیح می دهند، همیشه به آنها دسترسی داشته باشند تا جایی که حالا این بازی ها روی گوشی های موبایل آمده و طرفداران زیادی هم پیدا کرده اند.

حضور و ورود موبایل های هوشمند و به خصوص پر طرفدارترین آنها؛ یعنی iPhone هم در سال های اخیر بازار بازی های موبایل را تا حد قابل توجهی متحول کرده و رونق بخشیده است. آخرین آمار در این زمینه را موسسه تحقیقاتی IDC منتشر کرده و اعلام کرده است که درآمد حاصل از فروش بازی های موبایل تا پایان سال ۲۰۱۰ به ۶/۵ میلیارد دلار می رسد. بر این اساس بازار این محصولات در سال ۲۰۱۰ رشد ۱۹ درصدی را نسبت به سال ۲۰۰۹ تجربه خواهد کرد. این در حالی است که طبق پیش بینی کارشناسان این موسسه رشد این بازار تا سال ۲۰۱۴ روند نسبتا ثابتی خواهد داشت و در نهایت تا پایان این سال به ارزش ۴/۱۱ میلیارد دلاری می رسد.

این گزارش نشان می دهد که در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از تمام بازار نرم افزارهای کاربردی گوشی های موبایل را بازی های موبایل در اختیار دارند که از این میزان ۶۰ تا۷۰ درصد این بازی ها هم به صورت رایگان قابل دانلود برای کاربران علاقه مند هستند.

به عقیده کارشناسان، افزایش تمایل و سطح دسترسی کاربران به موبایل هایی با قابلیت هایی مانند GPS، نمایشگرهای لمسی و حتی دوربین عکاسی و تشخیص دست خط، کیفیت و لذت بازی با آنها را افزایش می دهد. درست به همین دلیل هم هست که موبایل های هوشمند بخش بزرگی از بازار بازی های موبایل را در این سال ها در اختیار گرفته اند. حتی در بازار کشورهای در حال توسعه هم کاربران سعی دارند با خرید موبایل هایی هرچند ارزان قیمت؛ اما با قابلیت های متنوع، از این بازی های هیجان انگیز لذت ببرند.

با این همه، اما iPhone آنقدر بازار بازی های موبایل را متحول کرده است که حتی می تواند با کنسول های پرطرفداری مانند DS و PSP رقابت کند. به این ترتیب در حالی که بازار این بازی ها در فاصله سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ رشد ۸ درصدی داشته است، بیش از نیمی از این رشد به بازی های ویژه iPhone اختصاص دارد. به این ترتیب سهم iPhone از بازار این بازی ها در سال ۲۰۰۹ برابر ۵ درصد بوده است که این میزان برابر درآمد ۵۰۰ میلیون دلاری است.

● بازی های مجازی و اجتماعی

در سال های اخیر؛ اما با گسترش سطح دسترسی به اینترنت و محبوبیت شبکه های اجتماعی در میان کاربران مختلف، ژانر جدیدی در بازار بازی های کامپیوتری ایجاد شده است. این ژانر جدید و البته بسیار پرطرفدار در واقع بازی های مبتنی بر شبکه های اجتماعی هستند که حالا بخشی از بازی های اینترنتی محسوب می شوند. این بازی ها تحت شبکه های اجتماعی قابل اجرا هستند و اتفاقا نظر کاربران زیادی را هم به خودشان جلب کرده اند.

بر اساس جدیدترین آمار، بازار جهانی بازی های آنلاین سال خوبی را در پیش خواهد داشت. به این ترتیب انتظار می رود بازار این بازی ها تا پایان سال ۲۰۱۰ فروشی بیش از ۱۵ میلیارد دلار داشته و رشد چشمگیری را تجربه کند.

از این میان، اما بازی های مبتنی بر شبکه های اجتماعی به عنوان ژانر زیر مجموعه بازی های آنلاین بیش از ۳۰ درصد از این درآمد را به خودشان اختصاص خواهند داد...../تحلیل:دنیای اقتصاد