دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چه كسانی فرزندانی با ضریب هوشی پایین به دنیا می‌آورند؟



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

چه كسانی فرزندانی با ضریب هوشی پایین به دنیا می‌آورند؟

به گفته یك متخصص داخلی و فوق تخصص غدد و متابولیسم، كم‌ كاری تیروئید در مادران باردار به كاهش ضریب هوشی در فرزندان آنها می‌انجامد.

دكتر محسن خوش‌نیت نیكو در گفت‌وگو باایسنا، در این رابطه گفت: كسانی كه قصد بارداری دارند یا باردار شده‌اند حتما باید از نظر كم‌كاری تیروئید آزمایش بدهند زیرا عدم تشخیص به موقع كم‌كاری تیروئید تاثیر بسیار مخربی بر ضریب هوشی نوزادان می‌گذارد.

علل كم كاری تیروئید

وی با بیان اینكه به طور متوسط 1.5 تا 2 درصد افراد جامعه مبتلا به كم‌كاری تیروئید هستند، افزود: شایع‌ترین علت كم‌كاری تیروئید خودایمنی تیروئید است به این معنی كه ایمنی بدن علیه آن فعال شده و باعث تخریب آن می‌شود.

به گفته وی، این بیماری كه به آن‌ «هاشیموتو» گفته می‌شود در خانم‌ها شایع‌تر از مردان است.

دكتر خوش‌نیت ادامه داد: عمل جراحی تیروئید و برداشتن قسمت‌هایی از آن، تزریق ید رادیواكتیو برای درمان پركاری تیروئید و كمبود ید از عوامل كم‌كاری تیروئید است. برخی از اختلالات آنزیمی نیز در ساخت هورمون‌های تیروئیدی اختلال ایجاد كرده و نحوه تیروئید را كم‌ كار می‌كنند.

این فوق تخصص غدد تصریح كرد: كم‌كاری مادرزادی در نوزادان به این علت به وجود می‌آید كه غده تیروئید در دوران جنینی تشكیل نمی‌شود.

نشانه‌های كم‌ كاری تیروئید

دكتر خوش‌نیت با تاكید بر اینكه علائم كم‌كاری تیروئید بر حسب سن و جنسیت متفاوت است، افزود: پف آلودگی، خشكی پوست، احساس سرما، افزایش وزن به صورت مختصر، یبوست، اختلالات عادت ماهیانه در خانم‌ها، ریزش مو و در بعضی از مواقع ابرو، افزایش چربی و فشارخون، تنگی نفس، ضعف، خستگی، بی‌حالی، كاهش تمركز، گرفتگی‌های عضلانی، كمردرد، كاهش ضربان قلب و گاهی افسردگی از علائم كلی كم‌كاری تیروئید است.

به گفته وی، در سنین جوانی اگر كم‌كاری تیروئید به صورت تدریجی ایجاد شده باشد ممكن است علائم آن به صورت واضح مشاهده نشود.

وی افزود: در نوزادان نشانه‌های كم‌كاری تیروئید به صورت طول كشیدن زردی نوزادان، گریه‌های خشن، اختلال در تغذیه و شیر خوردن، یبوست و زبان بزرگ مشاهده می‌شود كه اگر به موقع تشخیص داده شود باعث آسیب رسیدن به رشد و تكامل مغزی آنها شده و صدمات جبران ناپذیری را به آنها می‌زند.

این فوق تخصص غدد تاكید كرد: همه نوزادان باید از روز دوم تا پنجم بعد از تولد از نظر كم‌‌كاری غربالگری شوند چون ممكن است در بعضی از نوزادان هیچ علامتی از كم‌كاری تیروئید مشاهده نشود.

درمان كم‌كاری تیروئید چگونه است؟

دكتر خوش‌نیت با اشاره به نقش هورمون تیروئید در سوخت و ساز سلول‌های بدن افزود: اگر هورمون تیروئید در بدن كاهش یابد، سوخت و ساز تمام سلول‌ها مختل شده و اعمال حیاتی بدن كند می‌شود.

وی تصریح كرد: درمان كم‌كاری تیروئید یا هورمون تیروكسین می‌تواند از طریق دارو صورت گیرد. اگر غده تیروئید به صورت جدی تخریب شده باشد و توان بازسازی خود را نداشته باشد، بیمار باید به صورت مادام‌العمر آن را مصرف كند اما در بعضی از موارد تیروئید مجددا بازسازی و ترمیم شده و نیازی به ادامه درمان نیست./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
ضریب هوشی بالا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 موضوع عجیب که می‌تواند ضریب هوشی شما را پایین بیاورد!



پایین آمدن ضریب هوشی

هرچقدر هم که باهوش باشید عادت های ناسالم می تواندضریب هوشی تان را پایین بیاورد

 

هرچقدر هم که باهوش باشید عادت های ناسالم در زندگی می تواند به مغزتان آسیب بزند ، پس مراقب خودتان باشید و حواستان بیشتر به مغزتان باشد ...

حتی اگر به سادگی قادر به تکمیل جدول کلمات متقاطع باشید و مرتباً دوستانتان را در بازی کلمات شکست ‌دهید، ممکن است عادات روزانه دیگری داشته باشید که به ذهن شما لطمه بزند، تخریب نرون‌های عصبی ارزشمند با راه‌های عجیب! 6 موضوعی که به گفته کارشناسان برجسته می‌تواند به قوه‌ی درک شما آسیب برساند، عبارتند از:


1. بیش از حد نگران هستید
ناراحتی در مورد مسائل مالی، نگرانی در مورد پروژه‌های زیاد کاری و تلاش برای حفظ ظاهر زندگی اجتماعی، می‌تواند موجب ترشح ترکیبی از هورمون‌های استرسی گردد. دکتر برندن کلی، متخصص مغز و اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو در کولومبوس اوهایو می‌گوید: "استرس‌ بیش ازحد نه تنها عملکرد مغز را تضعیف می‌کند‌ بلکه با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است. "تصور می‌شود که تغییرات هورمونی مرتبط با استرس پشت این رابطه پنهان باشد. ( این تمرین های یوگا و مدیتیشن را برای آرام شدنِ سریع امتحان کنید.)

2. شلوار جینتان کوچک شده
به گفته کلی، به نظر می‌رسد به انگیزه بیشتری برای لاغر ماندن نیاز دارید، تحقیقات نشان داده است که مرض چاقی در سنین میانسالی موجب عملکرد شناختی ضعیف‌تر و بعدها افزایش خطر ابتلا به زوال عقل شود. نتایج مطالعه‌‌ی منتشر شده در مجله‌ی امریکایی علم امراض مسری، حاکی از ارتباط بین چاقی و توانایی فکری پایین در نوجوانی و بزرگسالی می‌باشد. کلی می‌گوید: "به‌هرحال، مرض چاقی مشکل پزشکی پیچید‌ه‌ای است." به‌گفته‌ی او، رها شدن از آن ساده نیست، خواه این چاقی از عواقب برخی مشکلات پزشکی و خواه ناشی از خود مرض چاقی باشد.

علت های پایین آمدن ضریب هوشی

استرس‌ علاوه بر تضعیف مغز با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر هم مرتبط است

 

3. زندگی شیرینی دارید
دکتر آلن توفیق، پزشک طب خواب و متخصص مغز و اعصاب وابسته به مرکز پزشکی کورنر ویل، بیمارستان پروتستان نیویورک، می‌گوید: قند نه تنها چند سانت به دور کمرتان اضافه می‌کند، بلکه مصرف بیش از حد آن می‌تواند روی سلول‌های مغزتان تاثیر بگذارد. توفیق اشاره دارد که، "دیابت خطر ابتلا به زوال عقل را تشدید می‌کند." طبق مطالعه‌ی انجام شده بر‌ روی حیوانات در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، ممکن است اثر منفی قند روی مغز به ‌علت افزایش التهابات باشد. کشفیات حاکی از آن است که رژیم‌های غذایی مملو از قند روی عملکرد سلول‌های مغزی و توانایی شناختی تاثیر منفی دارد.

4. شما استاد انجامِ کارهای همزمان هستید
نوشتن ایمیل درحالی که با همکارتان بحث می‌کنید و خوردن ناهار در همین حین، آشنا به‌نظر می‌رسد؟ توفیق می‌گوید، این نوع کارهای همزمان می‌تواند فعالیت‌های پردازشی مغز شما را محدود کند ."مسولیت اصلیِ لًب‌ پیشانی، تمرکز کردن است اما توان پردازشی آن محدود است." چنانچه سعی کنید از مغزتان بیش از توان منطقی‌اش کار بکشید، ممکن است عملکرد مغزتان هر از گاهی متوقف شود، حالتی مشابه به هنگ کردن کامپیوتر هنگامیکه تلاش می‌کنید چندین برنامه را همزمان باز کنید.
بیشتر: به همین دلیل در حین کار فقط حواس خود را معطوف یک کار نمائید، و در دیگر مواقع متفکر باشید .
 
5. با دوستی که سیگاریست وقت می‌گذرانید
به گفته‌ی توفیق، حتی اگر سیگار نمی‌کشید، استنشاق بوی سیگارِ دیگران، مغز را در معرض ترکیبی از مواد سمی قرار می‌دهد. "قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار میزان مونواکسیدکربن بدن را افزایش می‌دهد که جایگزین اکسیژن حیاتی مورد نیاز مغز و بدن می‌گردد." در صورت آسیبِ رگ‌های خونی و نرون‌ها، توانایی سلول‌های مغزی برای برقراری ارتباط صحیح و حفظ اطلاعات به شکل درست مختل می‌شود.

6. همیشه در حال پروازید
طبق تحقیقی در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، تاخیر زیاد هواپیما در یک برنامه شلوغ مسافرتی می‌تواند روی یادگیری و حافظه تا یک ماه بعد از اینکه به خانه بازگشتید تاثیر بگذارد. دکتر الیزابت لومباردو، روانشناس و نویسنده کتاب 'بهتر از عالی': 7 استراتژی برای درهم شکستن انتقاد‌های درونیتان و خلق زندگی‌ای که دوست دارید، ارائه می‌دهد: مسافرت به مناطق مختلف، ریتم شبانه‌روزی طبیعی بدن شما را دچار اختلال می‌سازد. " علاوه بر اختلالات خواب، اختلالات غذا خوردن و تنظیمات هورمونی( همه آنچه که می‌تواند روی حافظه و یادگیری تاثیر بگذارد)، به عنوان منبع قابل‌توجهی از استرس در بدن عمل می‌کند."
منبع : prevention