دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چرا دندان ها کج رشد می کنند؟



دندان,دلیل کج رشد کردن دندان,دندانهای آسیاب

چرا دندان ها کج رشد می کنند؟
امروزه میلیاردها نفر با مشکل کمبود فضا برای دندان‌هایشان در دهان مواجه هستند. مشکل، عدد ۳۲ است. روند تکامل طبیعی برای دسته خاصی از میمون‌ها، که انسان نیز به آن تعلق دارد، ۳۲ عدد دندان در نظر گرفته است.


عدد ۳۲ نفرینی برای انسان
فک آدمیزاد برای ۳۲ عدد دندان، کوچک است. به همین خاطر این دندان‌ها معمولا به صورت فشرده کنار هم چسبیده‌اند. افزون بر این، زمانی که دندان‌های عقل نیز جا را برای دیگر دندان‌ها تنگ می‌کنند، انسان به یاد مسیر تکاملی‌اش می‌افتد. دندان‌های عقل نمایانگر این هستند که اجداد انسان حتی زمانی بیشتر از ۳۲ دندان داشتند.


عدد ۳۲ اما در دهان شامپانزه‌ها هیچ‌گونه مشکلی ایجاد نمی‌کرده است. آنها همواره دارای دندان‌هایی صاف و زیبا بودند. اما چرا این مساله برای انسان به یک مشکل تبدیل شد؟
دلیل این امر رشد مغز انسان است. در سیر تکامل حیوان به انسان، مغز او همواره بزرگتر شده و این رشد بر برنامه‌ی رشد و تکامل استخوان‌های جمجمه و فک تاثیر گذاشته است. این نتیجه پژوهش محققانی از دانشگاه زوریخ در سوئیس است.


رشد مغز و استفاده بیشتر از ابزار تا دندان
حال ممکن است که این سوال پیش بیاید که رشد مغز چه رابطه‌ای با دندان‌دارد؟ اما نکته مهم اینجاست که رشد مغز در میان انسان‌های اولیه منجر به تفکر درباره استفاده از ابزارهای گوناگون به جای دندان شده است. برای مثال آنها به این نتیجه رسیدند که با شاخه‌های درخت یا سنگ هم می‌توان پوست مواد غذایی را جدا کنند و دیگر نیازی به دندان‌های آسیاب نیست. بدین وسیله تکمیل یافتن ابزار باعث کوچک شدن فک انسان شد.

 

دندان,دلیل کج رشد کردن دندان,دندانهای آسیاب

 

ایجاد فضا در دهان با روش ارتودنسی
مغز انسان در سیر تکاملی خود بیشتر و بیشتر رشد کرد، و همراه آن توقعات و انتظارات زندگی نیز پیچیده‌تر شدند. بدین ترتیب جمجمه صورت برای فکر کردن بیشتر در ناحیه گیجگاه به طرف جلو کشیده شد و دهان میمون‌وار به بینی سربالا و یک چانه ظریف تبدیل گردید.
به این معنا که فضا در فک انسان کم شد، اما عدد ۳۲ باقی ماند. به همین خاطر انسان‌ها امروزه با شیوه‌های مختلف ارتودنسی کوشش می‌کنند که فضای بیشتری برای دندان‌های خود در دهان ایجاد کنند. در این میان، تنها امری که مایه تسلی انسان است، این است که کج بودن دندان‌هایش نشات گرفته از هوش تکامل یافته‌ی نوع بشر است.

منبع : rouzegareno.ir


ویدیو مرتبط :
دندان های کج تان را به دست ما بسپارید.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گام جدید محققان برای رشد دندان ریشه‌دار



دندان,رشد دندان با سلولهای لثه,سلولهای مزانشیمی

رشد دندان با سلولهای لثه/ گام جدید محققان برای رشد دندان ریشه‌دار
محققان بریتانیایی اظهار داشتند که به زودی روزی فرا می رسد که دندانپزشکان می توانند دندان از دست رفته را با دندانی که رشد آن را از طریق سلولهای لثه محقق شده، جایگزین کنند.
 یک تیم از کالج کینگ لندن با گرفتن سلولهای بافت لثه انسانی و ترکیب آنها با یک نوع دیگر سلولهای موش موفق به رشد یک دندان شدند.
آنها اظهار داشتند که با استفاده از یک منبع در دسترس از سلولها این فناوری را یک گام به استفاده عمومی نزدیک تر کردند.
اما هنوز باید سالهای زیادی سپری شود تا دندانپزشکان از این روش استفاده کنند.محققان دیگر تاکنون روی استفاده از سلولهای بنیادین جنین برای خلق دندان زیستی تمرکز کرده بودند.مشخص شده است که رشد این دندان جدید میسر است اما این فرآیند پرهزینه است و برای استفاده در کلینیکها غیرعملی محسوب می شود.
در آخرین تحقیق آنها سلولهای مخاطی انسانی را از لثه انسانها گرفته، آنها را در آزمایشگاه رشد داده و این سلولها را با سلولهای مزانشیمی از موش ترکیب کردند.
سلولهای مزانشیمی طوری پرورش یافتند که القا کننده باشند، به طوری که این سلولها به سلولهای مخاطی یاد بدهند که به یک دندان تبدیل شود.محققان با کاشت این ترکیب سلولی در موش توانستند یک دندان موش هیبریدی انسانی موشی تولید کنند که دارای ریشه های قابل دوام است.
نتایج این تحقیقات در مجله تحقیقات دندانی منتشر شده است.
در تحقیقات اخیر مشخص شده است که تکه های کوچک نوع درست از سلولهایی که داخل آرواره کاشته شده می تواند تبدیل به یک دندان کاربردی شود.
گام بعدی تسهیل دسترسی به سلولهای مزانشیمی انسانی و رشد کافی آنها با استفاده از یک تکنیک موثر در کلینیک است.
پل شارپ، رئیس این گروه تحقیقاتی اظهار داشت که سلولهای مزانشیمی انسانی در میان سایر منابع در قسمت تحتانی دندان عقل وجود دارد اما قسمت دشوار قضیه در اختیار داشتن تعداد کافی از  این سلولها است.
چالش بعدی محققان شناسایی راهی برای کشت سلولهای مزانشیمی انسانی است که القا کننده دندان باشد در حال حاضر تنها می توان با سلولهای مزانشیمی جنینی چنین اقدامی انجام داد.
شارپ ابراز امیدواری کرد که یک روز این فناوری بتواند جایگزین روش کنونی کاشت دندان شود، روشی که نمی تواند ریشه طبیعی برای دندان فراهم کند.

از سوی دیگر اصطکاک ناشی از غذاخوردن و دیگر حرکتهای آرواره ای می تواند موجب شود که استخوان اطراف دندان کاشته شده خورده شود.
آلاستیر اسلون کارشناس زیست شناسی استخوان و مهندسی بافت در دانشگاه کاردیف که در این تحقیقات شرکت نداشته اظهار داشت که این کار بسیار حائز اهمیت بود اما هنوز هم موانع بسیاری دراین راه وجود دارد آنها از سلولهای لثه استفاده کردند و این حقیقت که دندان رشد یافته یک ریشه هم دارد یک کشف هیجان انگیز است.

منبع:mehrnews.com