دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چرا ابرها در آسمان سفید دیده می شوند؟



ابر, علت سفید دیده شدن ابرها,ابرهای سفید

ابر توده ای متراکم از بخار است‎

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا ابرها به رنگ سفید دیده می‌شوند؟

برای این‌که به این سؤال پاسخ دهید ابتدا لازم است کمی درباره ماهیت نور فکر کنید. زمانی که همه طول موج‌های مرئی نور به چشم ما می‌رسند، همه چیز را به رنگ سفید می‌بینیم. اگر فقط طول موج‌های مشخصی به چشم برسند، رنگ‌های مرتبط با این طول موج‌ها را می‌بینیم و زمانی که هیچ یک از طول موج‌های مرئی به چشممان برخورد نمی‌کند، همه چیز را به رنگ سیاه می‌بینیم.


در بیشتر ساعات روز، خورشید همه طول موج‌های مرئی نور را می‌تاباند و از این رو نور خورشید سفید به نظر می‌رسد. اگر نور خورشید به ابرها برخورد کند، تنها بخشی از نور تابیده‌شده از خورشید از سطح زمین منعکس می‌شود. نوری که از ابرها عبور می‌کند کم و بیش به یک اندازه، توسط قطرات بسیار ریز آب موجود در ابرها پراکنده و متفرق می‌شود. پراکندگی امواج نور توسط قطرات آب درست مثل این است که توپی بین یک ضربه‌گیر و یک میله چوبی به دام افتاده و در حال جست و خیز و از این سو به آن سو رفتن باشد.

 

ابر,ابرهای سفید,علت سفید دیده شدن ابرها

با افزایش ارتفاع ابرها، بخش قابل توجهی از نور خورشید از سطح آنها منعکس‌ می شود

 

وقتی نور با ذرات معلق در اتمسفر برخورد می‌کند نیز از این سو به آن سو می‌رود. از آنجا که ابرها نور خورشید را در آسمان پراکنده می‌کنند، بنابراین چنین امکانی را فراهم می‌‌آورند، تا تمام طول موج‌های نور مرئی به چشم ما برسند و به همین دلیل است که ابرها سفید دیده می‌شوند.

با بزرگ شدن ابرها و افزایش ارتفاع آنها، بخش قابل توجهی از نور خورشید از سطح آنها منعکس‌شده و مقدار کمتری از نور تابیده شده می‌تواند به داخل ابرها نفوذ کند. اگر ضخامت ابرها به بیش از 900 متر برسد، بخش بسیار جزئی از نور خورشید می‌تواند به داخل ابر نفوذ کند و به این ترتیب قسمت میانی ابر تیره‌تر به نظر می‌رسد.

 

ابر,نحوه تشکیل ابر,علت سفید دیده شدن ابرها

ابرهای تیره رنگ ابرهای باران‌زا هستند‎

 

همچنین قطرات آب موجود در قسمت میانی این ابرها، بزرگ‌تر می‌شوند و به جای این‌که نور را منعکس کنند، بخش قابل توجهی از آن را جذب می‌کنند. در چنین شرایطی نور کمتری به درون ابرها نفوذ می‌کند و این ابرها به طور تقریبی سیاه به نظر می‌رسند. این قطرات آب بسیار بزرگ درون ابرها که نور را به خود جذب می‌کنند، اغلب به قدری سنگین می‌شوند که به شکل قطرات باران به زمین می‌ریزند. همه ما به تجربه می‌دانیم که ابرهای تیره رنگ ابرهای باران‌زا هستند، اما با توجه به آنچه گفته شد، می‌دانیم چرا اساسا این ابرها تیره‌تر از دیگر ابرها به نظر می‌رسند.

منبع : tebyan-zn.ir


ویدیو مرتبط :
دانلود فوتیج از حركت سریع ابرها در آسمان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آسمان سفید به جای آبی!



 

از بین رفتن آسمان آبی , علت سفیدی آسمان

 

محققان آمریكایی دریافته‌‌اند كه اگر مهندسان هواشناسی برای متعادل كردن دمای جهان،افشانه‌های شكننده نور در جو بالایی زمین تزریق كنند،‌ آسمان‌ آبی به شكل سفید رنگ در خواهد آمد.

 

انتشار ذرات معلق سولفات در جو باید در حالت نظری به كاهش دمای جهانی از طریق منعكس كردن بخش كوچكی از نور خورشید وارده به زمین بپردازد. با این حال ذرات اضافی نیز ممكن است به انكسار بیشتر نور باقی مانده در جو بپردازند. به گفته محققان موسسه علوم كارنگی در كالیفرنیا، این امر باعث كاهش 20 درصدی میزان نور خورشید مستقیما تابیده شده بر زمین شده و همچنین سطوح نور پراكنده نرمتر را افزایش خواهد داد.

 

این كار همچنین می‌تواند تاثیرات مهمی بر حیات و فناوری انسان داشته باشد. كاهش نور مستقیم خورشید می‌تواند بر صنعت خورشیدی تاثیر بگذارد كه بر نور مستقیم خورشید برای تولید بیشترین میزان انرژی خود تكیه دارد.

 

اما افزایش نور خورشید پراكنده می‌تواند عمل فتوسنتز را در پوشش‌های زیر درختان ارتقا بخشد. اگرچه واضح‌ترین تاثیر در بالای سر انسان قرار دارد.

 

رنگ آبی آسمان در اثر پراكنده شدن نور با مولكولهای هوا ایجاد می‌شود. این پراكندگی برای طول موجهای كوتاه آبی بسیار قویتر از طول موجهای بلند قرمز است. این در حالیست كه ذرات معلق در هوا بسیار بزرگتر از مولكولهای هوا بوده و نور قرمز را با قدرت بیشتر پراكنده می‌كنند كه باعث محو شدن رنگ آبی پراكنده شده توسط مولكولهای ریزتر و درخشنده‌تر و سفیدتر شدن آسمان خواهد شد.

 

این محققان به محاسبه چگونگی تاثیر ذرات پراكنده با قطر از 0.1 تا 0.9 میكرومتر بر طبف نور پراكنده و تاثیر آن بر رنگ آسمان پرداخته‌اند. آنها دریافتند كه در تمام این قطرها آسمان از رنگ محوتری برخوردار خواهد شد. ذرات دارای قطر متوسط در این محدود می‌توانند رنگ آسمان را سفیدتر جلوه دهند.

 

این تاثیر در حومه شهرها از وضوح بیشتری برخوردار است كه آلودگی هوا در آنها بسیار كمتر است.

 

اگرچه تردیدهای مهم زیادی باقی مانده از آن جمله اینكه چه اندازه ذرات معلق باید توسط مهندسان هواشناسی مورد استفاده قرار گیرد و چگونه اندازه آنها می‌تواند در طول زمین با به هم چسبیده شدن ذرات در محیط تغییر ایجاد كند.

 

 

منبع : gtalk