دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

پوكی استخوان پنجمین عامل مرگ و میر در كشور



 

 

پوكی استخوان پنجمین عامل مرگ و میر در كشور

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پوکی استخوان، بعد از بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان، بیماریهای روحی روانی و حوادث مهمترین عامل مرگ و میر در کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، دکتر کوشا همزمان با روز جهانی پوکی استخوان در جمع رابطین بهداشتی شهرستان تبریز با بیان که پوکی استخوان از جمله بیماری های رایج در قشر زنان است، گفت: مهمترین عارضه این بیماری شکستگی استخوانهای بدن است.

دکتر کوشا با بیان اینکه راهکارهای عملی برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان در استان وجود دارد، اظهارکرد: متاسفانه به نحو شایسته ای از این راهکارها استفاده نمی شود. در واقع راهکارهای عملی برای کاهش ابتلا به پوکی استخوان در استان مغفول مانده است.

وی، ورزش، استفاده از موادغذایی سرشار از کلسیم مانند لبنیات و استفاده از نور آفتاب را بهترین راهکارهای عملی برای کاهش آمار ابتلا به پوکی استخوان برشمرد و یادآور شد: استفاده مناسب از این راهکارها با استفاده از پتانسیل مشاوران بهداشت در محلات می تواند نتیجه مطلوبی در کاهش این آمار داشته باشد.

دکتر کوشا دریافت روزانه۱۰۰۰ تا۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم برای بزرگسالان را از لزومات غذایی این سنین عنوان کرد و افزود: مصرف کم شیر به عنوان یکی از موادغذایی غنی از کلسیم از علل دریافت ناکافی کلسیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ویتامین "D" با کمک به جذب کلسیم در استخوانها، برای استحكام استخوانها ضروری است، گفت: کمبود طولانی مدت ویتامین"D" منجر به کاهش جذب کلسیم شده و خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد.

او با بیان اینکه فعالیت بدنی و ورزش باعث استحكام استخوان ها در هر سنینی می شود، گفت: عدم تحرك و استراحت زیاد باعث تحلیل استخوان ها و پوكی آن می شود و دردهای استخوانی را بیشتر می كند.

او ادامه داد: فعالیت بدنی روزانه با افزایش جذب کلسیم به سلامت بدن انسان به ویژه استخوان ها کمک زیادی می کند.

دکتر کوشا بهترین، مفیدترین و بی خرج ترین ورزش برای انسان های بالغ و به ویژه افراد مسن را پیاده روی عنوان کرد و افزود: ورزش در سنین بلوغ و حتی در سنین بالا نقش زیادی در رسوب کلسیم در استخوانها دارد..... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫4 بیماری غیرواگیر عامل 76 درصد مرگ و میر انسانها‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری های قلبی عامل 43.7 درصد مرگ و میر ایرانیان/ میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران



وزیر بهداشت,دکتر سید حسن هاشمی

بیماری های قلبی عامل 43.7 درصد مرگ و میر ایرانیان/ میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران

وزیر بهداشت اعلام کرد: در ایران 43.7 درصد کل مرگ‌ها مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی است. میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران در مردها 59 سال و در زن‌ها 65 سال است.

به گزارش  ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در پیامی به پانزدهمین کنگره تازه‌های قلب و عروق به راهکارهایی برای کاهش بار بیماری‌های قلبی - عروقی با استفاده از ظرفیت متخصصان این حوزه اشاره کرد و گفت: همان طور که می‌دانید در حال حاضر بیماری‌های غیر واگیر یکی از مشکلات اساسی نظام سلامت در دنیا و ایران محسوب می‌شود و این بیماری‌ها به 36 میلیون مورد مرگ در سال منجر می‌شود که این رقم حدود 63 درصد از کل مرگ‌هایی است که هر ساله در دنیا رخ می‌دهد.

وی افزود: 80 درصد این مرگ‌ها در کشورهای با درآمد پایین و متوسط اتفاق افتاده و یک سوم آن در افراد زیر 60 سال رخ می‌دهد.

قاضی‌زاده هاشمی بیماری‌های قلبی و عروقی را از جمله بیماریهای غیرواگیر بسیار شایع خواند گفت: در ایران 43.7 درصد کل مرگ‌ها مرتبط با بیماری‌های قلبی و عروقی است و میانگین سن سکته‌های قلبی در ایران در مردها 59 سال و در زن‌ها 65 سال است که این واقعیات اهمیت پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها را گوشزد می‌کند.

وزیر بهداشت در این پیام به برنامه‌های اصلی لازم برای کاهش بار بیماری‌های قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: ترسیم نقشه بروز بیماری‌های غیرواگیر و تحلیل عوامل خطر تأثیرگذار، کاهش سطح مواجهه افراد و جوامع با عوامل خطر مشترک، بیماری‌های غیرواگیر، تقویت مراقبت‌ها برای افراد مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر با گسترش مداخلات مقرون به صرفه و سیاست‌گذاری و استاندارد سازی خدمات برای پیشگیری از خطرات اصلی تهدید کننده سلامت یقیناً می‌تواند در کاهش مرگ و افزایش کیفیت زندگی افراد مؤثر باشد.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف مذکور اقدامات زیادی طی سال‌های متمادی انجام شده گفت: تشکیل پایگاه داده برای تجمیع اطلاعات بروز و شیوع بیماری‌های قلبی، جمع‌آوری اطلاعات مربوط به عوامل خطر در برنامه نظام مراقبت عوامل خطر و جمع‌آوری سیر بیماری‌های قلبی و عروقی بر اساس گواهی فوت در قالب کتاب سیمای مرگ در 29 استان، تنظیم سند فعالیت بدنی و سند تغذیه، تعهد به کنوانسیون دخانیات و برنامه‌ریزی برای مداخلاتی مانند فشار خون، دیابت، چاقی، خود مراقبتی و بازتوانی قلب از جمله اقداماتی است که انجام شده است.

وی اذعان داشت: با وجود همه اقدامات انجام شده تا تحقق اهداف این برنامه یعنی کاهش بار بیماری‌های قلبی و عروقی راه درازی در پیش است و بدون شک این امر بدون یکپارچگی بخش‌های مختلف نظام سلامت ممکن نیست که یکی از بخش‌های محوری صاحبان تخصص در حوزه قلب و عروق هستند./ایسنا