دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

پلاکت خون مصنوعی تولید شد



پلاکت‌, پلاکت‌های خون مصنوعی,پلاکت چیست,عملکرد پلاکت‌های خون,وظایف پلاکت خون,تولید پلاکت مصنوعی خون

برای جلوگیری از خونریزی در میدان جنگ
پلاکت خون مصنوعی تولید شد
دانشمندان مؤسسه فناوری جورجیا و دانشگاه اموری در حال کار بر روی پلاکت‌های خون مصنوعی هستند که به لخته شدن سریع‌تر خون کمک کرده و خونریزی را در افراد دارای زخم‌های خطرناک مانند مجروحان میدانها جنگ کاهش خواهد داد.
این محققان موفق به تولید یک ماده زیستی جدید شده‌اند که از عملکرد پلاکت‌های خونی که به لخته شدن خون کمک کرده، تقلید می‌کند.
به گفته محققان در نشست سالانه پیشرفتهای علمی آمریکا، این پلاکتهای مصنوعی در آزمایشات بر روی حیوانات، کار پلاکتهای طبیعی را تکمیل کرده، زمان لخته شدن را تا 30 درصد افزایش و خونریزی را تا 40 درصد کاهش دادند.
این پلاکت‌های مصنوعی قابل خشک و منجمد کردن بوده و کارکنان ارتش می‌توانند آنها را به میدانهای جنگ برده و برای کاهش خونریزی و ارتقای شانس زنده ماندن سربازان آسیب دیده به آنها تزریق کنند.
اگرچه به گفته محققان، پژوهشهای بیشتر برای آزمایش پلاکت‌های مصنوعی در انسان و تولید فناوری برای انتقال و استفاده از آن در میدان جنگ مورد نیاز است.
این پلاکتها پس از تزریق در بدن در جریان خون گردش کرده و پس از رسیدن به زخم کار خود را آغاز می‌کنند. در آنجا این پلاکت‌ها با همان پروتئین‌هایی که منجر به آغاز فرآیند طبیعی لخته‌سازی خون در بدن شده، فعال می‌شوند.
از آنجایی که این پلاکتها بطور خودکار جای زخم را پیدا می‌کنند، نیازی به جستجو برای آنها نیوده و از این رو برای جراحتهای داخلی بسیار مفید است.
هنوز مشخص نیست که این پلاکتها تا چه زمان در بدن دوام دارند؛ اما اگر برای یک دوره کوتاه نیز مقاومت کنند، می‌توانند به شکل پیشگیری‌کننده در زمان بروز آسیب و زخم مورد استفاده قرار بگیرد.
محققان امیدوارند بتوانند نوعی پلاکت مصنوعی طراحی کنند که بتواند فرآیند التیام زخم را با انتشار علائم شیمیایی خاص هدایت کرده و اثر زخم را کاهش دهد.
به گفته محققان این دستگاه ممکن است طی سه تا پنج سال آینده در دسترس قرار دهد.

منبع:isna.ir

 


ویدیو مرتبط :
تولید خون مصنوعی از آب نمک و کرم دریایی!-مهندسی پزشکیBm-Eng

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید خون مصنوعی برای اولین بار در دنیا



اخبار,اخبار علمی,خون مصنوعی

محققان بریتانیایی برای اولین بار در دنیا و تا سال ۲۰۱۷ میلادی به تولید خون مصنوعی دست پیدا خواهند کرد.

یکی از مشکلات همیشگی بیمارستان ها را می توان در کمبود خون دانست زیرا افراد محدودی تمایل به اهدای خون دارند و این موضوع در حالی است که انسان های بسیاری از بیماری های خونی رنج می برند و نیاز به دریافت واحدهای خونی دارند.


اکنون محققان بریتانیایی اعلام کرده اند که تا سال ۲۰۱۷ میلادی به تولید خون مصنوعی دست پیدا خواهند کرد که می تواند تحول عظیمی را در علم پزشکی به دنبال داشته باشد.
خون مایعی است که کار اصلی آن رساندن اکسیژن و مواد تغذیه‌ کننده مانند گلوکز و سازنده به بافت‌ ها و کمک به دفع مواد زائد (مانند کربن دی‌ اکسید و اسید لاکتیک) از بافت‌ های بدن و دفاع در برابر میکرو ارگانیسم‌ها است. این مایع حیاتی با کمک پمپاژ قلب توسط رگ ها به تمام قسمت‌ های بدن منتقل می‌ شود.


این پروژه با همکاری محققان دانشگاه های بریستول، آکسفورد، کمبریج و همینطور سازمان سلامت NHS انجام خواهد شد. محققان با استفاده از سلول های بنیادی خون افراد بالغ و بند ناف نوزادان به دنبال تولید سلول های خونی هستند. خون حاصل شده از این آزمایش بر روی ۵ تا ۱۰ داوطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

اخبار,اخبار علمی,خون مصنوعی

 

گزارشات منتشر شده، نشان می دهد بین ۵ تا ۱۰ میلی متر از خون مصنوعی ساخته شده به داوطلبان تزریق خواهد شد تا عملکرد خونی و بدنی آنها نسبت به دیگران مورد مقایسه و بررسی قرار بگیرد.
نتایج این آزمایش نه تنها کمبود واحدهای خونی در بیمارستان ها را از بین می برد بلکه می تواند برای افرادی با گروه های خونی نادر نیز استفاده شود.
اخبار علمی - مهر