دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

پشتیبان‌گیری خودكار در فتوشاپ



آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, طراح حرفه‌ای

 

در نسخه‌های پیشین فتوشاپ، عملیات ذخیره‌سازی بخصوص روی فایل‌های حجیم یكی از دشوارترین مراحل بود؛ زیرا هنگام ذخیره‌سازی فایل فتوشاپ تا اتمام مرحله ذخیره‌سازی غیرفعال می‌شد و اجازه هیچ‌گونه فعالیتی را به كاربر نمی‌داد و با توجه به این كه اغلب حجم فایل‌های فتوشاپ بالا بوده و هنگام ذخیره‌سازی، مدت زمان زیادی برای ذخیره‌كردن یك پروژه تلف می‌شد، معمولا طراحان ترجیح می‌دادند عمل ذخیره‌سازی را در فواصل زمانی بیشتر انجام دهند كه این عمل نیز با ریسك از دست دادن اطلاعات در صورت قطع برق یا هنگ‌كردن رایانه را به همراه داشت، اما در نسخه جدید فتوشاپ می‌توان گفت كه این نقیصه به صورت كامل با اضافه‌شدن 2 ویژگی جدید و بسیار مفید كامل رفع شده است.

 

اولین ویژگی‌ای كه شركت ادوب برای حل این مشكلات در نسخه جدید فتوشاپ اضافه كرده،حالت BackGround Save است كه در آن به كاربر اجازه داده می‌شود همزمان با ذخیره سند، همچنان فعالیت خود را در محیط فتوشاپ و حتی روی فایلی كه در حال ذخیره‌شدن است، ادامه دهد. دومین و مهم‌ترین ویژگی اضافه‌شده به نسخه جدید ویژگی Auto Save است كه اجازه می‌دهد فتوشاپ در فواصل زمانی معین نسبت به تهیه فایل پشتیبان از پروژه شما اقدام كرده و در صورت قطعی برق یا هنگ‌كردن سیستم و بسته‌شدن فتوشاپ با بازكردن و اجرای دوباره آن، فایل ذخیره شده بلافاصله به صورت خودكار باز و امكان ادامه كار روی فایل مورد نظر فراهم شود. در این شماره قصد داریم با هم با این دو ویژگی جدید فتوشاپ به صورت كامل آشنا شده و آنها را بررسی كنیم.

 

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, طراح حرفه‌ای

 

ویژگی BackGround Save

برای آشنایی با این ویژگی ابتدا یك فایل در محیط فتوشاپ باز می‌كنیم. با مراجعه به منتهی‌الیه سمت چپ و پایین تصویر بازشده حجم تصویر نمایش‌داده را می‌توانیم مشاهده كنیم.

در این تصویر، حجم فایل 121 مگابایت نشان داده شده كه تقریبا حجم نسبتا پایینی برای فایل‌های فتوشاپ است.

 

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, طراح حرفه‌ای

 

برای مشاهده بهتر حالت BackGround Save می‌توانیم با فشار همزمان دكمه‌های Ctrl+J، 6، 7 لایه از لایه موجود در پانل لایه‌ها ایجاد كنیم و حجم فایل را بالا ببریم.

اكنون با انتخاب گزینه Save از منوی File یا زدن دكمه‌های Ctrl+S وارد پروسه BackGround Save شده و فایل مورد نظر ذخیره می‌شود.

 

اما بر خلاف نسخه‌های پیشین محیط كاری فتوشاپ كاملا در دسترس بوده و امكان استفاده از ابزارها و فرامین مختلف برای طراح مهیاست. پروسه ذخیره از 2 قسمت قابل پیگیری است. در قسمت نام فایل بازشده در بالای فضای كاری عددی به صورت درصد جلب نظر می‌كند كه مقدار درصد انجام پروسه ذخیره‌سازی را نمایش می‌دهد.

 

این عدد را به همراه یك نوار آبی رنگ كه تكمیل شده و به عدد 100 می‌رسد، در منتهی‌الیه سمت چپ تصویر باز شده نیز مشاهده می‌كنید كه به صورت نموداری نیز مقدار درصد پروسه ذخیره‌سازی نمایش داده می‌شود.

در صورتی كه فایل یا پروژه‌ای در محیط فتوشاپ باز شده و ذخیره نشده باشد، علامت ستاره كوچكی در انتهای نام فایل ظاهر می‌شود كه با ذخیره شدن فایل، این علامت نیز حذف خواهدشد.

 

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, طراح حرفه‌ای

 

ویژگی Auto Save

دومین و مهم‌ترین ویژگی جدید اضافه‌شده به نسخه CS6 در زمینه ذخیره‌سازی فایل گزینه Auto Save‌است. در این ویژگی این امكان فراهم آمده كه در فواصل زمانی منظم یك كپی از فایل در حال ویرایش مشابه با نام فایل به همراه عبارتRecover در انتهای آن، به صورت خودكار ذخیره شود.

 

در صورت خروج ناگهانی از محیط فتوشاپ بدون ذخیره‌شدن فایل، به صورت خودكار با اجرای دوباره فتوشاپ باز می‌شود. برای دسترسی به این ویژگی و فعال‌كردن آن باید از مسیر Edit\Preferences، گزینه File Handling را انتخاب كنیم تا پنجره مربوط به تنظیمات آن ظاهر شود.

 

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, طراح حرفه‌ای

 

به صورت پیشفرض مقدار زمان ذخیره‌سازی خودكار در 10 دقیقه تنظیم شده كه با كلیك روی آن و بازشدن فهرست مربوط می‌توانیم زمان كمتر و بیشتر را انتخاب كنیم.

نكته جالب در این ویژگی، ذخیره فایل پشتیبان جدا از فایل اصلی با همنام با فایل اصلی با پسوند Recover است. در این حالت هیچ‌گونه تغییری روی فایل اولیه اعمال نخواهد شد.

منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
9- پشتیبان گیری - 2- بازیابی پشتیبان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیریت عملیات خودكار در فتوشاپ



 

آموزش فتوشاپ, آموزش ترفندهای فتوشاپ

 

هنگام كار با فتوشاپ به علت جذابیت فراوانی كه این نرم افزار دارد، در شرایط معمولی هیچ‌گاه احساس خستگی نخواهیم كرد؛ اما وقتی كار با فتوشاپ به یك نیاز تكراری روزانه تبدیل شود و مجبور باشیم هر روز یك سری امور تكراری را بارها و پشت سر هم انجام دهیم، تكراری بودن كارها باعث می‌شود زود خسته شویم علاوه بر آن، كارهایی وجود دارد كه باید به ترتیب و پشت سر هم روی تصاویر انجام دهیم تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

این كار زمانبر بوده و وقت زیادی از ما خواهد گرفت. یكی از ویژگی‌های بسیار جالب فتوشاپ، غلبه بر این موضوعات از طریق ضبط كارهای تكراری و اجرای آن روی تصاویر جدید است كه این شماره در نظر داریم درباره این ویژگی فتوشاپ با هم صحبت كنیم.

برای مدیریت عملیات به صورت خودكار در فتوشاپ از پانلی با نام Action استفاده می‌كنیم كه از منوی Window قابل فراخوانی است. به كمك این پنجره می‌توانیم هر عملی را كه در فتوشاپ انجام می‌دهیم ذخیره و روی پروژه‌های دیگر دوباره اجرا كنیم. ابتدا اجازه دهید با این پانل آشنا شده و قسمت‌های مختلف آن را مورد بررسی قراردهیم.

برای فراخوانی و مشاهده پانل Action علاوه بر منوی Window با فشار دادن همزمان كلیدهای Alt+F9 نیز می‌توانیم آن را باز كرده و مشاهده كنیم. با انتخاب دومین دكمه از سمت راست دكمه‌های پایین این پنجره(Create new action) پنجره‌ای ظاهر می‌شود كه در این پنجره باید نام اكشن، مجموعه، كلید میانبر و رنگ فرامین زیر مجموعه این اكشن را انتخاب كنیم سپس دكمه ركورد را فشار دهیم. با زدن دكمه ركورد، هر عملی را كه در فتوشاپ انجام دهیم با همان تنظیمات ذخیره خواهد شد. در انتها با انتخاب دكمه Stop می‌توانیم عمل ضبط فرامین را متوقف كنیم. توجه داشته باشید فرامینی وجود دارند كه دارای كادر محاوره ای بوده و باید مقادیری را در آن وارد كرده و با تایید آن، شاهد اجرای فرامین باشیم. مثلا هنگامی‌كه می‌خواهیم از قسمت New یك پروژه جدید ایجاد كنیم كادر File New ظاهر شده و با تنظیم ابعاد، رزولوشن، پس زمینه و سایر پارامترهای New آن پروژه را ایجاد می‌كنیم. در ضبط این نوع فرامین می‌توان نمایش یا نبود نمایش این نوع كادرهای محاوره ای را فعال یا غیرفعال كنیم. برای فعال كردن كادر محاوره‌ای كافی است در پنجره اكشن روی مربع خالی سمت چپ فرمان، مورد نظر كلیك كنیم تا آیكون كادر محاوره‌ای در آن پنجره ظاهر شود. با این كار هنگام اجرای اكشن و موقع رسیدن به این فرمان اكشن متوقف شده و كادر محاوره ای را نمایش داده و كاربر می‌تواند در صورت نیاز تغییرات دلخواهی را در آن اعمال و تایید كند. در صورتی كه بخواهیم یك فرمان هنگام اجرای اكشن اجرا نشود، می‌توانیم تیك سمت چپ آن فرمان را در پنجره اكشن برداریم تا آن فرمان هنگام اجرا بی‌تاثیر شود. برای ویرایش یك اكشن ذخیره شده، پس از باز كردن آن اكشن می‌توانیم روی فرامین زیر مجموعه آن اكشن دوبار كلیك كرده و آن فرمان را ویرایش كنیم. برای حذف یك اكشن ایجاد شده كافی است بعد از انتخاب آن اكشن دكمه Delete (سطل آشغال) را از قسمت پایین پانل اكشن انتخاب كنیم. علاوه بر امكان ذخیره اكشن‌های دلخواه می‌توانیم از اكشن‌های آماده پانل اكشن نیز استفاده كنیم و در صورت نیاز با كلیك در قسمت سمت راست و بالای پنجره اكشن، مجموعه اكشن‌های جدیدی را فراخوانی كرده و مورد استفاده قرار دهیم.

 

آموزش فتوشاپ, آموزش ترفندهای فتوشاپ

 

در صورتی كه چند اكشن هم خانواده باشند و كار مشابهی انجام بدهند، می‌توانیم آنها را در یك مجموعه گروه‌بندی كنیم. برای این كار با كلیك روی دكمه New Set مجموعه جدیدی را با نام دلخواه ایجاد كرده سپس با درگ اكشن‌های مورد نظر روی آن، آنها را به داخل آن مجموعه هدایت می‌كنیم.

فرض كنید با دوربین عكاسی دیجیتال تعداد زیادی عكس از سفرتان گرفته اید ولی بعد از انتقال آنها به رایانه متوجه شدید كه نور دوربین تنظیم نبوده و عكس‌هایتان تیره شده اند و نیازمند اعمال و تنظیم Level هستند. یعنی باید برای هر یك از عكس‌ها Level مورد نظر را اعمال سپس آنها را ذخیره كنیم. در این حالت حتی اگر برای اعمال Level نیز اكشنی تعریف كنیم مرحله باز كردن و ذخیره كردن تصاویر را باید به صورت دستی انجام دهیم. در این‌گونه موارد كه نیاز داریم یك اكشن را روی تعداد زیادی از تصاویر اجرا كنیم می‌توان از قسمت File گزینه Automate سپس گزینه Batch را انتخاب كرده و در پنجره باز شده در بخش Play از قسمت Action،اكشن دلخواه خود را انتخاب كنیم و از بخش Source پوشه حاوی تصاویر اولیه و از قسمت Destination مقصد مورد نظر جهت ذخیره سازی فایل‌ها پس از اجرای اكشن را تنظیم كنیم.در صورتی كه در این بخش گزینه Save and Close را برگزینیم به صورت خودكار پس از گشوده شدن فایل و اجرای اكشن انتخاب شده فایل روی فایل قبلی ذخیره شده و بسته می‌شود. در صورت انتخاب گزینه Folder می‌توانیم مسیر،نام و شماره دلخواهی را به عنوان اسم فایل تعریف و آن را ذخیره كنیم.

استفاده از Batch به مهارت و آشنایی به بخش‌های مختلف فتوشاپ نیاز دارد ؛ اما فتوشاپ برای راحت‌تر كردن عملیات خودكارسازی، گزینه دیگری نیز به نام Droplet دارد كه به كمك آن می‌توان از اكشن مورد نظر فایل اجرایی با پسوند exe ایجاد كرد و با درگ كردن فایل عكس‌های خود روی این فایل اجرایی، اكشن تعریف شده برای آن را روی تصویر یا تصاویر دلخواه خود اعمال كنیم. به این شكل حتی نیاز به مهارت استفاده از فتوشاپ نیز وجود ندارد و فقط با درگ فایل همه كارها انجام می‌شود و طبق تنظیمی‌كه هنگام تعریف Droplet برای ذخیره سازی نتیجه اجرای فرمان انجام داده ایم، تصاویر مورد نظرمان در پوشه یا مسیر دلخواه ذخیره می‌شود. تنظیمات Droplet هم دقیقا همانند Batch بوده و فقط از قسمت Save Droplet in باید مسیری برای ایجاد فایل اجرایی تعریف كنیم.

از جمله كارهایی كه می‌توانیم برای خودكار سازی در نظر بگیریم، عملیاتی چون تغییر سایز و اندازه تصاویر جهت نمایش در صفحات وب، تنظیم سایز و كنار هم چیدن تصاویر پرسنلی در عكاسی برای چاپ سری عكس‌ها، دوران تصاویر، اعمال مجموعه ای از جلوه‌ها و فیلترها، تنظیم نور و رنگ تصاویر و اموری از این قبیل است.

منبع:jamejamonline.com