دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ویروسی که چاق می‌کند



اخبار,اخبار علمی ,چاقی, اضافه وزن


اخبار علمی - ویروسی که چاق می‌کند

 برخی پزشکان معتقدند «آدنوویروس 36» که عامل بروز عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی است، در بسیاری از موارد از فاکتورهای اصلی چاقی و اضافه وزن است.

به گزارش ایسنا، «ریچارد ال آتکینسون»، رئیس مرکز تحقیقات چاقی در «ریچموند» آمریکا گفت: هرچند عفونت ناشی از این ویروس علت تمامی موارد ابتلا به چاقی نیست اما به طور چشمگیر به افزایش وزن کمک می‌کند. همچنین این فاکتور طی فرآیندی تدریجی سرعت سوخت و ساز بدن را نیز تغییر می‌دهد.
 
به گفته پزشکان، افراد حدود یک یا دو سال پس از ابتلا به این عفونت روند چاق شدن را در خود مشاهده می‌کنند.
 
آتکینسون همچنین گفت: این ویروس در واقع سلول‌های بنیادی موجود در بافت چربی را تحریک می‌کند تا حجم بیشتری از سلول‌های چربی را تولید و همچنین چربی بیشتری ذخیره کنند.
 
نتایج چندین مطالعه روی نمونه‌های انسانی نشان می‌دهد که آدنوویروس 36 با ابتلا به چاقی به خصوص در کودکان مرتبط است.
 
پزشکان همچنین در بررسی‌های خود مشاهده کردند که این ویروس اگرچه موجب اضافه وزن می‌شود اما ظاهرا در فرآیندی متضاد، سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول خون را پایین می‌آورد. این یافته در ذهن پزشکان این پرسش را مطرح کرده که آیا برخی از ترکیب‌های موجود در ویروس فوق می‌توانند در درمان دیابت و کلسترول بالا، موثر باشند؟
 
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، همچنین در مطالعه‌ای که سال گذشته (2012) روی 1400 نفر انجام گرفت مشاهده شد طی یک دوره‌ 10 ساله افرادی که تست آنتی‌بادی‌های این ویروس در آنها مثبت بوده در مقایسه با گروهی که به این ویروس آلوده نبودند، مقدار دریافت چربی بیشتر بوده و در عین حال سطح قندخون این افراد نسبت به گروه سالم پایین‌تر بوده است.
 اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
مرد چاق - تماشای این فیلم به افراد چاق توصیه نمیشود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگذاریم کودکان چاق شوند!!



آیا کودک شما نیز در حال اضافه وزن است،شما باید با روش هایی که در این مقاله گفته شده است،مانع از این کار شوید.

چاقی و افزایش وزن از مشكلات و پیامدهای زندگی نوین است.به عبارتی دیگر افزایش وزن از تبعات مدرنیزه شدن زندگی افراد است،در این میان آنچه كه رشدی روز افزون داشته است،روند افزایش وزن و چاقی در گروه‌های سنی كودك و نوجوان است كه نگران كننده و قابل تأمل است.

کودک چاق

تغذیه نادرست و كم تحركی،فاكتورهایی مؤثر در ایجاد چاقی هستند. تغذیه نادرست با واژه علمی «سوء‌تغذیه» صرفاً به معنی كمبود دریافت كالری و ریز مغذی‌های سالم نیست بلكه به مفهوم دریافت نامناسب آن اعم از بیش مصرفی یا كم مصرفی است.از یك سو دریافت بیش از نیاز مواد غذایی و از سوی دیگر نداشتن تحرك كافی، باعث ایجاد اضافه ‌وزن و چاقی در كودكان و نوجوانان می‌شود.

اردلان سلكی روانشناس بالینی، ازدیاد وزن كودكان و نوجوانان را یكی از مشكلات عمده‌ای می‌داند كه آنان را در سال‌های بعد دچار اختلالات و نارسایی‌های جسمی، روانی و اجتماعی می‌كند.

وی اظهار می‌دارد، بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماریهای مربوط به استخوان‌ها و مفاصل، بالا رفتن فشار خون، كلسترول و قند خون، بی‌تحركی، ضعف قوای جسمانی، بیماری‌های تنفسی مانند: آسم، دیابت و نارسایی‌های غددی، بلوغ زودرس، ناراحتی‌های روانشناختی مانند افسردگی، انزوا‌طلبی،ضعف خودپندار،و غیره از عوارض چاقی است كه عموماً شروع آن از دوران كودكی است.اختلالات بیولوژیكی مانند بیماری‌های تیروئیدی یكی از مهم‌ترین علل چاقی در كودكان و نوجوانان محسوب می‌شود.

* کم تحركی و عدم تحرك،و مصرف مواد غذایی اضافه بیشتر از سوخت و ساز مورد نیاز بدن كالری جذب كرده و كم تحركی موجب انباشته شدن مواد كالری‌زا در بدن فرد می‌شود.

پر خوری

* عوامل روانشناختی مثل عدم خویشتنداری و مراقبت از خود،كه كمتر به آن توجه می‌شود، هم عمده‌ای را در این خصوص به خود اختصاص می‌دهد.

* اشتهای کودک را در نظر بگیریم؛ لازم نیست حتماً غذایش را تا آخر بخورد پس به اجبار به او چیزی نخورانیم.

* سعی کنیم خوراکی ها و شیرینی های پر کالری را برایش فراهم نکنیم.

* چربی غذای کودک باید در حد طبیعی،یعنی30 درصد کالری مصرفی یا کمتر باشد. او را به خوردن شیرینی ها و خوراکی های پر چربی عادت ندهیم.

* سبزیجات تازه و میوه ه را در اختیار او قرار دهیم و دقت کنیم که حداقلی را که نیاز دارد، مصرف کند.

* با او بازی کنیم، راه برویم و بدویم تا از بودن در کنار خانواده و فعالیت کردن لذت ببرد، همچنین او را به شرکت در بازیهای کودکانه و فعالیتهای گروهی تشویق کنیم.

* به عنوان جایزه، شکلات و شیرینی به او ندهیم.