دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

وزن بیشتر زمین در محاصره ماده تاریک



اخبار,اخبار علمی,میزان کشش نیروی گرانش زمین


اخبار علمی - وزن بیشتر زمین در محاصره ماده تاریک

 محققان آمریکایی با استفاده از ماهواره‌های سیستم موقعیت‌یاب جهانی (GPS)‌ دریافته‌اند، احتمالا هاله‌ای از ماده تاریک، زمین را در برگرفته و باعث افزایش جرم این سیاره شده است.

به گزارش ایسنا ، از زمان مطرح شدن نظریه ماده تاریک، شواهد مختلفی از این ماده فرار بدست آمده است، اما دانشمندان تاکنون موفق به اثبات قطعی وجود آن نشده‌اند.

در سال 2009 میلادی محققان موسسه مطالعات پیشرفته در پرینستون اعلام کردند، تغییرات در سرعت فضاپیماها در زمان عبور از کنار زمین بوسیله ماده تاریک که بر جاذبه اثر می‌گذارد، قابل توضیح است.

محققان دانشگاه تگزاس در جدیدترین مطالعه، این نظریه را مورد بررسی قرار داده و عنوان می‌کنند، احتمالا هاله‌ای از ماده تاریک زمین را در برگرفته که این مسئله باعث سنگین‌تر شدن این سیاره در مقایسه با محاسبات قبلی می‌شود.

در این مطالعه، محققان از داده‌های ماهواره‌های GPS آمریکا، سیستم GLONASS روسیه و گروه گالیله اروپا برای اندازه‌گیری جرم زمین استفاده کردند.

مدار ماهواره‌ها کاملا مشخص است؛ مکان ماهواره‌های در حال چرخش در اطراف زمین بوسیله کشش نیروی گرانش تعیین می‌شود؛ با استفاده از این داده‌ها و مکان ماهواره‌ها، محققان قادر به تعیین میزان کشش نیروی گرانش زمین بر آنها شدند.

پروفسور «بن هریس» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید می‌کند: این هاله می‌تواند بر گرانش زمین اثر گذاشته و باعث سنگین‌تر شدن 0.008 و 0.005 درصدی جرم زمین در مقایسه با میزان تعیین شده توسط اتحادیه بین المللی نجوم (IAU) شود.

در ادامه محققان قصد دارند تغییر در مدار ماهواره‌ها را با توجه به کشش گرانشی خورشید و ماه ارزیابی کنند و در صورتیکه این محاسبات درست باشند، ماهواره‌های GPS می‌توانند به رمزگشایی از اسرار ماده تاریک، شکل‌گیری کائنات و نحوه تعامل کهکشان‌ها کمک کنند.
اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
"ماده تاریک " و " انرژی تاریک " چیست ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زمین موهایی از ماده تاریک دارد؟



در پژوهش جدیدی که توسط محققان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا صورت گرفته از وجود رشته های درازی از ماده ی تاریک خبر داده شده که "مو" نامیده شده اند.

ماده ی تاریک جوهره نادیدنی و رازگونه ای است که حدود ۲۷ درصد همه ماده و انرژی کیهان را ساخته است. ماده معمولی که هر چه پیرامون خود می بینیم از آن درست شده، تنها ۵ درصد کیهان را تشکیل می دهد. بقیه ی جهان هستی از انرژی تاریک است، پدیده  شگرفی که شتاب گسترش کیهان به آن نسبت داده شده است.

 

بررسی ها نشان می دهد که هنگامی که یک جریان ماده تاریک از یک سیاره می گذرد، جریان ذرات فشرده شده و به یک رشته  فرا-چگال تبدیل می شود که به نام "موی ماده تاریک" شناخته می‌شود. در واقع بسیاری از چنین موهایی از زمین به بیرون روییده است.

 

یک جریان ماده ی معمولی نمی تواند وارد زمین شود و از سمت دیگرش بیرون بیاید. ولی برای ماده ی تاریک، سیاره  زمین مانعی به شمار نمی آید. بر پایه  شبیه سازی های پرزو، گرانش زمین می تواند جریان ذرات ماده ی تاریک را متمرکز و کانونی کرده و آن ها را به یک موی باریک و فشرده تبدیل کند.

 

اخبار , اخبار علمی, موهای زمین

 

موهایی که از سیاره ها بیرون می زنند هم "ریشه" دارند (چگال ترین بخش ماده ی تاریک در مو)، و هم "نوک" (جایی که مو پایان پیدا می‌كند). هنگامی که جریان ذرات ماده ی تاریک از درون هسته  زمین می گذرد، فشرده می شود و کم کم "ریشه"  مو را می سازد، جایی که چگالی ذراتش به یک میلیارد برابر اندازه میانگین می رسد. ریشه  چنین مویی حدود ۱ میلیون کیلومتر دورتر از سطح زمین (حدود دو برابر فاصله ی ماه) تشکیل می شود. جریان ذرات که از سطح زمین بیرون می زنند، "نوک" مو را در جایی دو برابر دور از "ریشه" خواهند ساخت.

 

یكی از نویسندگان این پژوهش می‌گوید: اگر بتوانیم جای دقیق ریشه ی این موها را تعیین کنیم، شاید بتوانیم کاوشگری به آنجا بفرستیم و گنجی از داده ها درباره ی ماده  تاریک به دست آوریم.»

ماده تاریک (Dark Matter)، نوعی از ماده است که فرضیه موجود آن در اخترشناسی و کیهان‌شناسی ارائه شده‌است تا پدیده‌هایی را توضیح دهد که به نظر می‌رسد ناشی از وجود میزان خاصی از جرم باشند که از جرم موجود مشاهده‌شده در جهان بیشتر است. مادهٔ تاریک به طور مستقیم با استفاده از تلسکوپ قابل مشاهده نیست، مشخصاٌ مادهٔ تاریک نور یا سایر امواج الکترومغناطیسی را به میزان قابل توجهی جذب یا منتشر نمی‌کند. به بیان دیگر مادهٔ تاریک به سادگی ماده‌ای است که واکنشی نسبت به نور نشان نمی‌دهد.در عوض، وجود و ویژگی‌های مادهٔ تاریک را می‌توان به طور غیرمستقیم و از طریق تأثیرات گرانشی‌اش بر روی ماده مرئی، تابش و ساختار بزرگ مقیاس جهان نتیجه گرفت.
 اخبار علمی - خبرآنلاین