دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ورزش مناسب برای آرتروز زانو



 

 

 

آرتروز

 

 

شما هم از درد زانو شكایت دارید؟ برای بالا و پایین رفتن از پله ها با مشكل مواجه هستید؟ اگر این مشكل شماست، بهتر است در مورد آن اطلاعاتی داشته و برای بهبود آن كاری انجام دهید.

یكی از مشكلاتی كه ممكن است برای زانوها پیش بیاید آرتروز زانو است. آرتروز زانو یكی از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالای ۴۰ سال محسوب می شود و شایع ترین بیماری تخریبی میان مفاصل بدن است. میزان ابتلا به این بیماری در خانم ها نسبت به آقایان بیشتر است.

محمد عالمی، فیزیوتراپیست در این باره به جام جم می گوید: «یكی از مشكلات شغلی كه در هر كار و فعالیتی احتمال بروز آن وجود دارد، آرتروز است. آرتروز به معنای تخریب غضروف مفاصل زودتر از موعد مقرر است.»

وی اشاره می كند: «با انجام ورزش های ملایم به مدت ۳۰ دقیقه در روز می توانیم فشارهایی را كه در طول روز به بدن وارد می شود، كاهش دهیم. در حقیقت با ورزش به نوعی بدن را در برابر این فشارها تقویت می كنیم؛ البته مهم است بدانیم رفت و آمدها چه از خانه به محل كار و بالعكس و چه در محیط كار و منزل، به هیچ وجه جای ورزش را نخواهند گرفت و حتی می تواند فشارهای وارد بر بدن را نیز افزایش دهد.»

او تاكید می كند: «ورزش تعریف مشخص خود را دارد و به معنای همراه كردن جسم و روح با هم است.

به همین دلیل فعالیت های روزمره نمی تواند جایگزین مناسبی برای ورزش باشد. زمانی كه شرایط ورزش فراهم نباشد، آن حركات، تنها فشاری بر بدن محسوب می شوند.»

- علائم اولیه آرتروز

عالمی درباره علائم اولیه آرتروز می گوید: «از اولین نشانه های آرتروز كاهش عملكرد زانوی فرد است.

همچنین تورم، خشكی مفاصل در صبحگاه كه كمتر از ۳۰ دقیقه طول بكشد، بدشكلی و ناصافی سطوح مفصلی و وجود صداهای غیرمتعارف از جمله دیگر علائم آرتروز هستند.»

- عوامل موثر در ایجاد آرتروز

این فیزیوتراپیست درباره عوامل موثر در ایجاد آرتروز اضافه می كند: «عوامل ارثی، جنسیت، عوامل هورمونی، عوامل شغلی، چاقی و پوكی استخوان می توانند از جمله علل موثر در بروز آرتروز باشند. به علاوه ورزش های شدید، افزایش سن، استعمال دخانیات، یا حتی ضربه نیز می توانند باعث بروز این مشكل شوند.»

- آرتروز زانو

یكی از شایع ترین انواع آرتروز كه خیلی از افراد با آن درگیرند، آرتروز زانو است. باید بدانیم در هر شغلی (در میان افرادی كه زیاد در حالت ایستاده به سر می برند یا افرادی كه بیش از حد معمول می نشینند) احتمال بروز آرتروز وجود دارد. شاید بتوانیم بگوییم كه آرتروز زانو در بیشتر اقشار جامعه دیده می شود.

این فیزیوتراپیست می افزاید: «به علاوه این مشكل میان خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود. عوامل هورمونی و كم تحركی خانم ها نیز می تواند از جمله دلایل این مساله باشد. در مورد افراد چاق نیز همین طور است؛ این مشكل میان این گروه بیشتر دیده می شود.»

وی درباره درمان و روش های كنترل آرتروز می گوید: «بهتر است بگوییم كه می توانیم جلوی پیشرفت آرتروز را بگیریم یا روند آن را كند كنیم.»

- توصیه هایی برای مبتلایان به آرتروز

عالمی به روش هایی برای كنترل پیشرفت بیماری اشاره كرده و می افزاید: «بهتر است افرادی كه دچار آرتروز زانو هستند در منزل از صندلی های بلند استفاده كنند. به این معنی كه هنگام نشستن، كف پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرد.

بعلاوه استفاده از سرویس های بهداشتی فرنگی نیز می تواند به این افراد كمك كند. كاهش مدت زمان راه رفتن و پوشیدن كفش هایی دارای كفی نرم نیز می تواند كمك موثری باشد.

همچنین بهتر است این افراد از بالا و پایین رفتن از پله ها، دوزانو یا چهارزانو نشستن نیز اجتناب كنند. ورزش درمانی نیز از دیگر راه هایی است كه به این بیماران توصیه می شود.»

- ورزش مناسب

ورزشی كه بعد از انجام آن، درد مفاصل بیشتر از ۲ ساعت ادامه پیدا كند، یك علامت هشداردهنده است.

در این مواقع باید شدت ورزش را كاهش دهیم. ورزش همچنان كه بر استحكام مكانیكی و تقویت عضلات موثر است می تواند روی تغذیه غضروف نیز اثر بگذارد.

بعلاوه ورزش باعث افزایش جریان خون می شود و به انعطاف پذیری مفصل كمك می كند. یكی دیگر از فوایدی كه ورزش برای این گروه از افراد در بر خواهد داشت، كاهش وزن است. زیرا یكی از نكات مهم در ارتباط با آرتروز زانو كاهش وزن است.

به گفته این فیزیوتراپیست: «ورزش های انعطاف پذیری مانند كشش عضلات اطراف مفصل، ورزش های قدرتی و ورزش های هوازی مانند شنا، ورزش در آب و پیاده روی، ورزش هایی مناسب هستند؛ البته برای هر نوع از آرتروز و برای هر شخص باید ورزش خاص خود او و اغلب متفاوت با دیگران توصیه شود. بنابراین بهتر است كه این كار را به متخصص بسپاریم.»

عالمی می افزاید: «این افراد باید قبل از ورزش و برای شروع آن ۵ دقیقه ورزشی ملایم و سبك یا پیاده روی انجام دهند. بعد از ورزش های سبك باید چند حركت كششی مناسب برای عضلات اطراف مفصل انجام شود.

البته این كشش باید حتما ۵ تا ۱۰ ثانیه ادامه پیدا كند. حتما باید هر مفصل را در حالت بدون تحمل وزن و در تمام طول دامنه حركتی اش حركت داد. در ضمن نباید روی مفاصل ملتهب زیاد فشار وارد كنند.»

وی درباره تاثیر پله ها می گوید: «بالا و پایین رفتن از پله هم بهتر است انجام نشود. اما شاید نتوانیم از این كار اجتناب كنیم. در این موارد بهتر است برای بالا رفتن از پله اول پای سالم را بالا بگذارید و برای پایین آمدن از پله اول پای ناسالم را.»

محمد عالمی توصیه می كند: استفاده مداوم از دمپایی و كفش های پاشنه دار و خواباندن پشت كفش را هم باید كاهش داد.

بهتر است این افراد ورزش ها را در رختخواب و بلافاصله پس از بیدار شدن انجام دهند و بعد از انجام ورزش از جای خود بلند شوند. این ورزش ها باید ۳ تا ۵ روز در هفته نیز ادامه پیدا كنند.»..../تحلیل:جام جم


ویدیو مرتبط :
زانو درد ، آرتروز زانو، جراحت های ورزشی، زنگ سلامت 12

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان آرتروز زانو با ورزش + تصاویر



آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو با ورزش + تصاویر
آرتروز مفصل زانو، شایع ترین بیماری تخریبی از میان مفاصل بدن می‌باشد.میزان ابتلا در خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر است. آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که از آن به بیماری مفصلی پیشرونده یاد می‌شود.از این بیماری به نام‌های استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می کنند.

تخریب پیشرونده مفصل در جامعه ما به نام آرتروز معروف است.با توجه به اینکه بیماری با افزایش سن پیشرفت می‌کند به آرتریت پیری نیز معروف است.علاوه برسن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، عوامل هورمونی و نژاد نیز می‌تواند در بروزاین بیماری دخیل باشند.


اگر دچار آرتروز زانو هستید تمرینات زیر که برای درمان این مشکل  تهیه شده اند موجب تقویت عضلات حمایت کننده زانو و افزایش انعطاف پذیری در این ناحیه می شود.با صرف چند دقیقه در روز  آرتروز زانو را با ورزش درمان کنید،این تمرینات  گذشته از اینکه درد زانو را تسکین می دهد به شما کمک می کند تا از زانوی سالم برخوردار شوید.


۱- بلند شدن روی پله ( Stair Step-Ups):

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 پای چپ را روی پله قرار دهید و  با دست محافظ یا نرده ی پله را بگیرید. با پای چپ بر روی پله بلند شوید تا صاف بایستید بدون اینکه پای راست روی پله قرار گیرد. ۲ ثانیه توقف کنید و به حالت اول باز گردید و پای راست را روی پله ی پایینی قرار دهید بطوری که هیچ وزنی روی پای چپ نباشد.این حرکت را ( بلند شدن روی پای چپ ) ۶ بار تکرار کنید. حال پای خود را عوض کنید و تمرین را تکرار کنید.در صورتی که انجام ۶ مرتبه این حرکت برای یک پا مشکل است هر ۳ حرکت یک بار پا را تعویض کنید.


 2- بالا و پایین ( Up and Downs ):

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

بر روی یک صندلی صاف و بدون دستی بنشینید و دست ها را در کنار بدن قرار دهید تا در حالت مساوی و متعادل قرار گیرند در حالی که کف پاها روی زمین قرار دارد.به آرامی بر روی پاها بلند شوید تا بدنتان در راستای قائم قرار گیرد.چند ثانیه در حال ایستاده قرار گیرید و سپس دوباره به آرامی بنشینید.این تمرین را به مدت حدود یک دقیقه تکرار کنید. در صورتی که بلند شدن از صندلی برای شما مشکل است می توانید یک بالش کوچک روی نشیمن صندلی قرار دهید. دقت کنید در حین بلند شدن شدن ونشستن نباید زانوها جلوتر یا کنار پنجه ی پاها رود.


۳- خم کردن زانو (Leg Flexes ):

 

 آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

روی زمین بنشینید و پاها را در مقابل خودتان دراز کنید و در کنار هم قرار دهید. برای حمایت بدن، دست ها را در پشت بدن روی زمین قرار دهید.پاشنه ی پای راست را روی زمین بکشید و به سمت باسن ببرید تا حدی که در ناحیه ی ران احساس کشش کنید.در این حالت ۵ ثانیه توقف کنید و پا را بآرامی به حالت اول باز گردانید سپس چند ثانیه استراحت کنید.این تمرین را ۱۰ بار تکرار کنید.تمام مراحل را برای پای دیگر انجام دهید.


۴- غلتک زانو ( Knee Rolls ) :

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 
بر روی زیر انداز یا یک پد ورزشی به پشت دراز بکشید زانوها را خم کنید و کف پاها را روی زمین بگذارید و دست ها را در کنار بدن روی زمین بگذارید و به بالا نگاه کنید.زانوها را با هم و به آرامی به سمت راست بیندازید تا جایی که در پهلو و پشت احساس کشش کنید. ۵ ثانیه در همین حالت بمانید و سپس بآرامی به حالت اول باز گردید و زانوها را به سمت چپ بیندازید.این تمرین را ۱۰ بار متناوی انجام دهید.


 ۵- به پشت بلند کردن ران ( Hip Extensions ) :

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

 به شکم بر روی یک پد ورزشی دراز بکشید و پاها را در کنار هم قرار دهید  و دست ها را جهت حمایت بدن زیر چانه قرار دهید.به زمین نگاه کنید.حال پای راست را بحالت صاف به پشت ، حدود ۵ تا ۱۰  سانتینتر از روی زمین بلند کنیدچند ثانیه توقف کنید و پا را بحالت اول باز گردانید. ۵ بار این تمرین را تکرار کنید و تمرین را برای پای چپ نیز انجام دهید.


۶- بلند کردن پهلویی پا ( Leg Lifts ) :

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

بر روی یک پد ورزشی به پهلو دراز بکشید و برای حمایت دستتان را در زیر سر قرار دهید. پاها را صاف کنید و بآرامی پای بالایی را بلند کنید تا پاها از هم باز شود. تا جایی باز کنید که احساس ناراحتی نکنید.چند ثانیه در این حالت توقف کنید و سپس بآرامی به حالت نخست باز گردید . این تمرین را ۲۰ بار تکرار کنید و در مرحله ی بعد به پهلوی مقابل دراز بکشید و همین تمرین را برای پای دیگر انجام دهید.

منبع: elmevarzesh.com