دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نزدیك به نیمی از ایرانیان بی‌تحركند



اصلاح سبك زندگی راهكار اساسی مواجهه با بیماری‌های قلبی عروقی

مشاور وزیر بهداشت: نزدیك به نیمی از ایرانیان بی‌تحركند

مشاور وزیر بهداشت ضمن تاكید بر اینكه اصلاح سبك زندگی راهكار اساسی مواجهه با بیماری‌های قلبی و عروقی است، اظهار كرد: متاسفانه در حال حاضر نزدیك به 50 درصد مردم ما بی‌تحرك هستند.

دكتر حسن آقاجانی در چهاردهمین كنگره تازه‌های قلب و عروق ایران كه در سالن همایش‌های پژوهشگاه نیرو برگزار شد، افزود: از زمانی كه با گذار اپیدمیولوژیك در دنیا اتفاق افتاده است، از مشكلات و بیماری‌های غیرواگیر رنج می‌بریم.

وی با بیان اینكه مطابق اعلام سازمان بهداشت جهانی، اصلی‌ترین عامل مرگ و میر در دنیا، بیماری‌های غیرواگیر هستند، اظهار كرد: 48 درصد مرگ و میر در جهان به دنبال بیماری‌های قلبی و عروقی اتفاق می‌افتد و 80 درصد این میزان مربوط به كشورهای در حال توسعه است و درواقع كشورهای در حال توسعه قربانیان اصلی این گذار ایپدمیولوژیك هستند.

آقاجانی افزود: سالانه 17 میلیون نفر در دنیا به علت بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند.

مشاور وزیر بهداشت ضمن تاكید بر اینكه نحوه مواجهه با این بیماری‌ها بسیار حائز اهمیت است، اظهار كرد: اگر تحرك و فعالیت بدنی افزایش یابد، الگوهای تغذیه‌ای تغییر كند و سبك‌های زندگی اصلاح شوند، 80 درصد از بیماری‌های كاردیو واسكولار و یك سوم از سرطان‌ها كاهش می‌یابد.

گنجاندن پنج وعده سبزی و میوه در برنامه غذایی از جمله راهكارهای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی

این متخصص قلب و عروق با بیان اینكه بیش از 39 درصد از علل مرگ و میر در ایران، مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است، اظهار كرد: راهكار مواجهه با این بیماری، مداخله در سبك زندگی مردم است. البته وزارت بهداشت اقداماتی را در این خصوص انجام داده است كه راه‌اندازی سیستم‌های نظارت بر پایش ریسك فاكتورها از جمله آنهاست و مواردی نظیر وضعیت فشار خون، چربی خون و اضافه وزن را در كشور مشخص می‌‌كند.

وی افزود: به عنوان مثال از جمله راهكارهای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی،‌ گنجاندن پنج وعده سبزی و میوه در برنامه غذایی است كه متاسفانه در ایران بسیار كم رعایت می‌شود و شاید تبلیغات مناسب در این خصوص صورت نپذیرفته و فرهنگ‌سازی لازم درباره مصرف سبزی‌ها انجام نشده باشد.

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به مشكلات ناشی از اضافه وزن و تاثیر آن در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، عنوان كرد: وضعیت چاقی در زنان بدتر است. همچنین بی‌تحركی، نگران‌كننده است و می‌تواند تبعات بسیاری داشته باشد. در حال حاضر نزدیك به نیمی از جمعیت كشور ما بی‌تحرك محسوب می‌شوند.

آقاجانی همچنین با بیان اینكه پس از تشكیل شورای عالی سلامت قوانین در خصوص مواد غذایی آسیب‌رسان، مصرف سیگار، الزام برای پیوست سلامت در صنعت به تصویب رسید. بر اساس قانون پیوست سلامت،‌ اگر كارخانه‌ای موازین بهداشتی و سلامتی مورد نظر را اجرا نكند، می‌توان با او برخورد كرد.

وی در ادامه به اجرای برنامه كنترل فشار خون در جمعیت روستایی اشاره كرد و گفت: با اجرای این برنامه می‌توان گفت جمعیت روستایی از لحاظ فشار خون وضعیت مناسب‌تری نسبت به جمعیت شهری دارد. همچنین یك برنامه كلی برای كنترل دیابت ارائه داده‌ایم كه در برنامه پزشك خانواده ادغام شده است. وظیفه پزشك خانواده، برخورد فعال با بیماری‌هاست.

مشاور وزیر بهداشت در پایان درباره تعداد دستگاه‌های آنژیوگرافی در كشور، اظهار كرد: بر اساس نسبت جمعیت به دستگاه آنژیوگرافی، تهران نسبت به سایر استان‌ها وضعیت مناسب‌تری دارد. در حال حاضر 167 دستگاه آنژیوگرافی در كشور داریم و در مقایسه با كشورهای منطقه نیز از شرایط مطلوب‌تری برخوردار هستیم./ایسنا


ویدیو مرتبط :
اتومبیل الکتریکی جدید نیسان ، نیمی هواپیما و نیمی ماشین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نیمی از ایرانیان کار نمی کنند!


40 میلیون ایرانی با اینکه در سن کار هستند اما مشارکت اقتصادی ندارند.

خبرآنلاین: 40 میلیون ایرانی با اینکه در سن کار هستند اما مشارکت اقتصادی ندارند.

طبق آخرین بررسی‌های مرکز آمار ایران، بیش از ۴۰ میلیون ایرانی با اینکه در سن کار هستند اما به دلیل اینکه مشارکت اقتصادی ندارند جزء جمعیت غیرفعال اقتصاد ایران محسوب می‌شوند. این تعداد معادل ۵۲ درصد از کل جمعیت 77 میلیون نفری ایران است. این افراد بین ۱۰ تا ۶۵ سال سن دارند اما به دلایلی نه شاغلند و نه بیکار.

در واقع این تعداد ایرانی اصلا جزء جمعیت فعال ایران به حساب نمی‌آیند. مرکز آمار ایران نیز این گروه را این طور می‌شناسد: تمام افراد ۱۰ ساله و بیشتر که در هفته تقویمی قبل از هفته آمارگیری(هفته مرجع) طبق تعریف کار، در تولید کالا و خدمات مشارکت نداشته یا از قابلیت مشارکت برخوردار نبوده‌اند.

این در حالی است که از نگاه مرکز آمار ایران کسانی که تنها هفته‌ای یک ساعت هم کار کنند شاغل محسوب می‌شوند. همچنین از نگاه مرکز آمار حتی کارکنان فامیلی بدون مزد، کارآموزان، محصلان مشغول به کار، نیروهای مسلح و سربازان هم جزء شاغلان هستند. از سوی دیگر کسانی هم که آماده به کار و جویای شغلی باشند نیز جزء بیکاران کشور محسوب می‌شوند. اما غیر از این‌ها، دیگر افراد غیرفعال در اقتصاد ایران خواهند بود. این گروه بیشتر شامل زنان خانه‌دار، دانشجویان و کسانی هستند که توانایی انجام کار را ندارند.

با افزایش این تعداد در اقتصاد ایران نرخ مشارکت اقتصادی ایران افت خواهد کرد. چرا که نرخ مشارکت اقتصادی را از درصد نسبت جمعیت فعال به جمعیت در سن کار محاسبه می کنند. این رقم در آخرین گزارش مرکز آمار ایران یعنی پاییز امسال 36.7 درصد گزارش شده است.

این در حالی است که در ابتدای فعالیت دولت نهم این نرخ 41 درصد بود و طی سال‌های اخیر به تدریج این نرخ کاهش یافت.

افزایش 7 میلیونی غیرفعال‌ها


در زمان شروع به کار دولت نهم در سال 1384 آن طور که در برنامه چهارم توسعه پیش‌بینی کرده بودند، قرار بود سالانه یک میلیون نفر متقاضی شغل وارد بازار کار ایران شوند. به همین دلیل خیلی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند جمعیت فعال اقتصاد ایران طی سال‌های فعالیت دولت‌های نهم و دهم شاهد رشد حداقل هشت میلیون نفری باشد؛ خواه بیکار، خواه شاغل.

این موضوع حتی مورد تایید محمد جهرمی، وزیر کار دولت نهم و مقامات وقت مرکز آمار نیز بود. اما بررسی آمارهای رسمی طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که تعداد جمعیت فعال کشور طی سال‌های 1384 تاکنون افزایشی نیافته است و جمعیت فعال کشور همان 23 میلیون و 200 هزار نفری است که در سال 1384 بود. با این حال در تعداد بیکاران کشور نیز تغییر چندانی نداشتیم.

تعداد بیکاران کشور در سال 1384 معادل دو میلیون و 600 هزار نفر بود که در آخرین آمار مرکز آمار ایران این میزان در پاییز امسال دو میلیون و 400 هزار نفر گزارش شده است. در واقع این آمارها نشان می‌دهد که متقاضیان جدید شغل در بازار کار اصلا به جمعیت فعال کشور ملحق نشدند که در صورت پیدا نکردن شغل حداقل آمار آنها در لیست بیکاران کشور بیاید.

اما مراجعه به تعداد جمعیت غیرفعال کشور نشان می‌دهد که این تعداد متقاضیان شغل بهترین مقصد را همان گروه غیرفعال در اقتصاد ایران تشخیص داده‌اند. کسانی که یا به دانشگاه‌ها پناه بردند یا به خانه‌ها. تعداد آنها نیز رقم قابل توجهی است. این تعداد در سال 1384 بیش از 33 میلیون و 300 هزار نفر بودند که در آخرین آمار مرکز آمار ایران بیش از 40 میلیون نفر گزارش شده‌اند. در واقع طی سال‌های 1384 تاکنون حدود هفت میلیون ایرانی با وجود اینکه انتظار می‌رفت به جمعیت فعالان کشور(حالا شاغل یا بیکار) اضافه شوند اما اصلا وارد فضای مشارکت اقتصادی نشدند.

از نگاه برخی کارشناسان ناامیدی جوانان از یافتن شغل مناسب باعث این چنین اتفاقی شده که اصلا جوانان رغبت نداشتند وارد بازار کار شوند و دانشگاه و خانه را بر مشارکت اقتصادی ترجیح داده‌اند.
 

سال

نرخ مشارکت اقتصادی-درصد

جمعیت فعال - میلیون نفر

جمعیت غیرفعال- میلیون نفر

1384

41

23.2

33.3

1385

40.4

23.4

34.5

1386

39.8

23.5

35.5

1387

38

22.8

37.2

1388

38.9

23.8

37.3

1389

38.3

23.8

38.3

1390

36.9

23.3

39.8

1391

37.7

24.1

39.8

1392(تابستان)

39.1

24.7

38.4

1392(پاییز)

36.7

23.2

40


از هر 10 زن یکی فعال است

بررسی جزیی‌تر وضعیت مشارکت اقتصادی ایرانیان نشان می‌دهد هرچند تقریبا از هر دو مرد در سن کار یک نفر در اقتصاد فعال است اما در زنان تقریبا از هر 10 زن یک نفر در اقتصاد فعال است. این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ابتدای دولت احمدی‌نژاد 17 درصد بود اما در آخرین بررسی مرکز آمار این نرخ 11.3 درصد گزارش شده است.

این نرخ برای پاییز امسال است و پیش از این، در تابستان و بهار امسال نرخ مشارکت اقتصادی زنان به ترتیب 13.6 و 14.3 درصد گزارش شده بود.

در گروه مردان نیز نرخ مشارکت اقتصادی آنان هرچند از زنان بیشتر است اما در مقایسه با سال 1384 این نرخ نیز افت داشته است. در پاییز امسال 62.1 درصد مردان در اقتصاد ایران مشارکت داشته‌اند و پیش از آن نیز این نرخ در تابستان و بهار امسال به ترتیب 64.7 و 64.4 درصد بود. اما در حالی نرخ مشارکت اقتصادی مردان در پاییز امسال به 62.1 درصد رسیده که این نرخ در سال آغازین فعالیت دولت نهم یعنی سال 1384 معادل 64.7 درصد بود.
 

نمودار نرخ مشارکت اقتصادی به تفکیک جنسیت