دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

میوه ها را داخل كیسه های نایلونی در یخچال نگذارید



 

 

 

میوه ها را داخل كیسه های نایلونی در یخچال نگذارید

 

 

در برنامه غذایی روزانه استفاده از ۵ گروه غذایی اصلی توصیه شده است. این گروه ها شامل نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات و گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها (دانه ها) است. در سال های اخیر در هرم غذایی، سبزی ها و میوه ها به دلیل اهمیتی كه در سلامت انسان دارند در دو گروه غذایی جداگانه به نام گروه سبزی ها و گروه میوه ها قرار گرفته اند.

گروه میوه ها شامل انواع میوه ها است و مصرف روزانه ۲ تا ۴ واحد از آن توصیه می شود. هر واحد میوه شامل یك عدد میوه متوسط، نصف لیوان میوه های دانه شده مانند انگور، نصف لیوان آب میوه تازه و طبیعی و یك چهارم لیوان میوه خشك است.

هر واحد میوه حاوی ۱۵ گرم كربوهیدرات و ۶۰ كیلوكالری انرژی است. در هر واحد از میوه تازه، منجمد و خشك شده حدود ۲ گرم فیبر وجود دارد. آب میوه نسبت به میوه تازه مقدار كمتری فیبر دارد. میوه های تازه كامل، بیشتر از آب میوه ها حالت سیری ایجاد می كنند و برای افرادی كه سعی در كاهش وزن دارند، مناسبترند. زیاده روی در مصرف میوه ها اگر موجب دریافت كالری زیاد شود، می تواند موجب چاقی شود.

سبزی ها نیز شامل انواع سبزی ها است و مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد از آن توصیه می شود. هر واحد سبزی شامل یك لیوان از انواع سبزی های خام، نصف لیوان سبزی های پخته، نصف لیوان آب سبزی ها و یك عدد سیب زمینی متوسط است. همچنین هر واحد از سبزی ها حاوی ۵ گرم كربوهیدرات، ۲ گرم پروتئین و ۲۵ كیلوكالری انرژی است. هر واحد سبزی دارای ۲ ۳ گرم فیبر غذایی است. سبزی ها منبع خوب ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

نقش میوه و سبزی در پیشگیری و درمان بیماری ها

میوه ها و سبزی ها به علت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اكسیدان ها و فیبر نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، سكته مغزی، پوكی استخوان، دیابت و چاقی دارند.

میوه ها و سبزی ها به علت داشتن آنتی اكسیدان ها و فیبرها از رسوب چربی در دیواره رگ ها و گرفتگی عروق جلوگیری می كنند.

فیبرها باعث افزایش حجم مدفوع و افزایش حركات روده شده و از یبوست جلوگیری می كنند.

فیبرها باعث كاهش فشار درون روده می شوند و از بیماری هایی مانند هموروئید (بواسیر) و دیورتیكولوز پیشگیری می كنند.

فیبرها باعث كاهش سطح كلسترول خون شده و از بیماری های عروق قلب و مغز جلوگیری می كنند.

فیبرها تخلیه محتویات معده به درون روده و جذب آنها را به تاخیر می اندازند و با این كار مانع افزایش ناگهانی قند خون می شوند و به همین علت در كنترل بیماری دیابت مفیدند.

فیبرها با ایجاد حس سیری، باعث كاهش مصرف غذا شده و به كاهش وزن كمك می كنند.

میوه ها و سبزی ها نقش محافظتی در ابتلا به سرطان كولون و ركتوم دارند.

میوه ها و سبزی ها غنی از پتاسیم بوده و مصرف آن ها برای كنترل فشار خون و جلوگیری از ریتم های قلبی نامنظم موثرند.

میوه ها و سبزی ها به علت داشتن آنتی اكسیدان ها نقش مهمی در مقابله با عوارض آلودگی هوا دارند.

نكات بهداشتی در استفاده از میوه و سبزی

باقی مانده سموم دفع آفات بر روی میوه ها و سبزی ها می تواند احتمال بروز سرطان ها را افزایش دهد.

سبزی ها معمولا از طریق مدفوع انسان یا حیوان آلوده می شوند و علت آلودگی تماس با خاك یا آبیاری با آب آلوده است. بنابراین سبزی ها میوه ها را باید قبل از مصرف كاملا شسته و ضدعفونی كرد.

میوه ها و سبزی ها مانند و خیار باید به دقت شسته شوند و حتی الامكان به صورت پوست كنده مصرف شوند.

برای نگهداری میوه ها در یخچال باید توجه داشت هوا در اطراف همه قسمت های میوه جریان داشته باشد. بنابراین نباید میوه ها را داخل كیسه های نایلونی در یخچال گذاشت.

برای نگهداری سبزی ها بعد از پاك كردن، شستن و ضد عفونی كردن، آنها را داخل یك پارچه تمیز بپیچید و بعد داخل یخچال بگذارید.

موقع جا به جا كردن و شستن میوه ها و سبزی ها باید مراقب بود پوست آنها زخمی نشود و ضربه نخورد. این كار باعث می شود كه سبزی ها و میوه ها زودتر فاسد شوند.

نكات تغذیه ای در استفاده از میوه و سبزی

تا جایی كه ممكن است میوه ها و سبزی ها را به صورت خام مصرف كنید. زیرا حرارت، به ویژه اگر طولانی مدت باشد می تواند باعث از بین رفتن ویتامین های میوه ها و سبزی ها شود.

سالادی را كه با وعده های غذایی مصرف می كنید با فاصله كمی از سرو غذا آماده كنید. زیرا ویتامین های موجود در اجزای آن در معرض هوا تخریب می شوند.

استفاده از چاشنی هایی مانند آب لیمو، آب نارنج، آب غوره و روغن زیتون برای سالاد بسیار بهتر از استفاده از سس های مایونز است. این سس ها حاوی مقدار زیادی چربی هستند كه می توانند موجب اضافه وزن و چاقی شوند. می توان سس سالاد را در منزل با مخلوط كردن مقداری ماست كم چرب، آب لیمو یا آب نارنج یا سركه، كمی فلفل و روغن زیتون تهیه كرد.

از جوانه غلات و حبوبات مانند جوانه گندم و ماش همراه سالاد استفاده كنید. جوانه ها غنی از ویتامین ها به خصوص ویتامین C و املاح هستند.

از میوه ها به عنوان میان وعده استفاده كنید. مصرف میوه های كامل بهتر از آب آن هاست.

در تهیه كمپوت ها از شكر اضافی استفاده می شود، بنابراین استفاده از میوه ها تازه به خصوص برای افراد دیابتی بهتر از كمپوت است.

اگر از كنسرو سبزی ها مانند كنسرو قارچ و ... استفاده می كنید، آنها را با آب بشویید تا نمك اضافی آنها از بین برود.

از مصرف مقادیر بیش از اندازه فیبر در یك وعده غذایی بپرهیزید زیرا باعث دفع كلسیم، آهن، مس، منیزیم، روی و سلنیوم می شود.

با افزایش مقدار فیبر رژیم غذایی، باید آب بیشتری هم بنوشید.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف ناكافی میوه و سبزی ها علت ۳۱ درصد بیماری های ایسكمیك قلب و ۱۱ درصد سكته های مغزی در دنیاست..../تحلیل:ایسنا


ویدیو مرتبط :
‫روش تازه نگهداشتن میوه در یخچال‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این مواد غذایی را هرگز در یخچال نگذارید



نگهداری مواد غذایی,نگهداری مواد غذایی در یخچال


بسیاری از مواد غذایی هستند که نیازی به نگهداری آنها در یخچال نیست. مواد غذایی ای که در لیست زیر ذکر شده است بهتر است در یخچال نگهداری نشود.

فهرستی از آیتم‌های غذایی تهیه‌کرده است که در صورت بیرون ماندن از یخچال بهتر محافظت می‌شوند. اما پیش از آن دو گونه از باکتری‌ها را از هم تفکیک می‌کند. باکتری‌های بیماری‌زا که در صورت آلوده بودن غذا به آن‌ها در بو و طعم آن تفاوتی ایجاد نمی‌کنند اما بسیار خطرناک هستند و دسته دوم باکتری‌های گندیدگی که مزه خیلی بدی به غذا می‌دهند اما الزاماً شما را بیمار نمی‌کنند.

برخی از غذاهایی که بهتر است در دمای اتاق نگهداری شوند عبارت‌اند از:

گوجه فرنگی :
در صورت نگهداری آن‌ها در یخچال به‌سرعت طعم خود را از دست می‌دهند و خمیری می‌شوند.

سیب‌زمینی :
نشاسته موجود در سیب‌زمینی در جای سرد تبدیل به قند می‌شود و مزه فاسد می‌دهد. بنابراین آن‌ها را در محفظه‌ای کاغذی و در محیط تاریک و خشک قفسه‌های آشپزخانه نگه داری کنید.

عسل :
در صورت نگهداری عسل در یخچال به ماده چسبناک کریستالی تبدیل می‌شود. آن را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید بگذارید.

سیب :
بهتر است که برای نگهداری طولانی مدت آن را در یخچال بگذارید اما مزه سیب در دمای اتاق فوق‌العاده است. همچنین برای اجتناب از خمیری و مانده بودن قبل از خوردن آن را بشویید.


پیاز:
رطوبت یخچال پیاز را خمیری و گندیده می‌کند. در صورتی که آن را برش نداده‌اید حتماً دور از سرما نگهش دارید آن‌هم دور از نور مستقیم خورشید و در محفظه‌ای که قابل بستن مجدد باشد و در قفسه سبزی‌ها.

کره بادام زمینی :
بهترین مکان برای نگهداری این خوراکی خوشمزه در قفسه‌ای خشک و خنک و تاریک است.

نان :
شاید دلتان بخواهد آن را در یخچال نگه دارید اما این کار تنها خشک شدن نان را سرعت می‌بخشد. در عوض بهتر است آن را در قفسه‌ای خنک یا یک محفظه نان نگهداری کنید.

موز :
تنها درصورتی‌که قبل از مصرف شروع به قهوه‌ای شدن کرد آن را در جای سرد قرار دهید. در غیر این صورت بهترین جا برای موز روی پیشخوان آشپزخانه است.

روغن‌ها :
نگهداری بیشتر و تقریباً تمام روغن‌ها در دمای اتاق توصیه می‌شود به‌ویژه اگر آن روغن دارای مواد اشباع‌شده از چربی پایین‌تر است مانند روغن گلرنگ یا روغن آفتابگردان بهتر است که در محیطی خنک و تاریک مانند کابینت یا درب یخچال نگهداری کنید.

فلفل‌ها :
فلفل‌های قرمز، سبز، زرد و حتی تند را در محفظه‌ای کاغذی در قفسه‌ای خنک نگهداری کنید.

مرکبات :
بهترین دما برای پرتقال و لیمو درجه حرارت پیشخوان آشپزخانه شما است. اما مراقب باشید که آن‌ها را خیلی کنار هم نگذارید چون در این صورت کپک می‌زنند.

توت‌ها :
توت تازه عمر کوتاهی دارد بنابراین آن‌ها را بیرون از یخچال بگذارید و در طول یک یا دو روز پس از خریدن میل کنید.

خربزه، هندوانه، طالبی :
این صیفی جات را روی پیشخوان بگذارید تا بهترین طعم خود را حفظ کنند. مطالعات نشان داده است که نگهداری این صیفی‌جات در دمای اتاق حتی آنتی‌اکسیدان آن‌ها را سالم‌تر نگه می‌دارد اما اگر آن‌ها را برش دادید به مدت 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید.

سس گوجه فرنگی :
حتی پس از باز کردن سس کچاپ بهترین جا برایش پستو است. دلیلش را خودتان می‌دانید. کافی است بطری‌های سس گوجه‌فرنگی را که ساعت‌ها در رستوران‌ها بیرون از یخچال هستند به یاد آورید. وجود سرکه و مواد نگه دارنده مانع از خراب شدن آن‌ها در دمای اتاق می‌شود.

ترشی :
به دلیل داشتن مواد نگهدارنده به ویژه سرکه خیالتان بابت نگهداری ترشیجات در دمای اتاق راحت باشد اما اگر طعم سرد آن‌ها را دوست دارید می‌توانید در درب یخچال نگهداری کنید.

قهوه :
بسیاری از ما فکر می‌کنیم که باید فضایی را در یخچال به قهوه اختصاص دهیم اما واقعاً بهترین جا برای قهوه دمای اتاق است تا روغن‌های طبیعی آن بتوانند طعم خود را حفظ کنند.

گیاهان :
به‌جای آنکه آن‌ها را در کیسه‌ای پلاستیکی خفه کنید می‌توانید در ظرفی شیشه‌ای پر از آب روی پیشخوان آشپزخانه قرار دهید و به هنگام آشپزی از آن‌ها استفاده کنید.

از جمله دیگر غذاهایی که نباید در یخچال نگهداری کنید می‌توان به سیر، میوه‌های خشک‌شده، تن ماهی وکیوم شده، سس تند، سس سویا، ادویه، مربا اشاره کرد.

منبع : salamaneh.com