دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

موفقیت نهایی دانشمندان در ژن درمانی نابینایان



 

 

 

نابینا , ژن

 

 

محققان موفق شدند پس از اثربخشی دور نخست ژن درمانی در بیماران LCA، چشم دوم بیماران را نیز تحت درمان قرار داده و بینایی آنها را بهبود بخشند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مطالعات قبلی ۱۲ بیمار مبتلا به عارضه LCA مورد بررسی قرار گرفته و چهار بیمار نوجوان تحت ژن درمانی قرار گرفتند. در دور نخست ژن درمانی بینایی یك چشم بیماران پس از گذشت یك سال بهبود یافت.

محققان بیمارستان كودكان فیلادلفیا و دانشكده پزشكی پرلمان در دانشگاه پنسیلوانیا پس از بررسی اثربخشی ژن درمانی در یك چشم بیماران مبتلا به عارضه LCA چشم دیگر این بیماران را نیز با همین روش تحت درمان قرار دادند كه این درمان نیز بدون خطر و عوارض جانبی گزارش شده است.

عارضه LCA یك بیماری ارثی است كه باعث نابینایی مادرزادی شده یا فرد در كودكی به آن مبتلا شده و در جوانی بینایی خود را از دست می دهد.

ژن طبیعی RPE۶۵ عامل تولید پروتئین در چرخه بینایی است و بروز جهش ژنی و نقص عملكرد باعث تضعیف سلول های گیرنده نوری شبیكه چشم شده و فرد به مرور زمان بینایی خود را از دست می دهد.

اگرچه محققان نگران واكنش سیستم ایمنی به ژن درمانی چشم دوم و مواجهه با یك پاسخ التهابی بودند، اما آزمایش بر روی حیوانات موثر بودن این روش را نشان داد.

برای ژن درمانی چشم دوم یك ویروس كه با روش های مهندسی ژنتیك اصلاح شده بود با یك نسخه از ژن معمولی RPE۶۵ به بیماران تزریق شد.

روش ژن درمانی در چشم دوم نیز موثر بود و بیماران قادر به دیدن در نور كم و حركت در بین موانع با شرایط نوری ضعیف بودند.

به گفته دكتر «ژان بنت» سرپرست تیم تحقیقاتی در دانشگاه پنسیلوانیا، بیماران پس از ژن درمانی اعلام كرده اند كه بینایی آنها بسیار بهبود یافته و قادرند در نور كم شب راه بروند و صورت افراد را تشخیص دهند.

دكتر «منظر اشتری» متخصص رادیولوژی و از سرپرستان تیم تحقیقاتی در خصوص ژن درمانی چشم دوم بیماران می گوید: نور ضعیفی به چشم افرادی كه به تازگی تحت درمان قرار گرفته بودند تابیده شد و با استفاده از روش تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی عملكردی (fMRI) مشخص شد كه مغز مسؤول پاسخ و حساسیت چشم به نور بسیار كم است.

محققان تأكید می كنند كه باید تحقیقات بیشتری بر روی بیماران مختلف انجام شود تا از بی خطر بودن این روش درمانی اطمینان حاصل شود.

ژن درمانی می تواند در آینده برای درمان بیماریهای شبكیه و دیگر بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد.... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
امیدی تازه برای نابینایان؛ احیای سلول های چشم به کمک ژن درما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موفقیت دانشمندان در درمان آرتروز زانو با غضروف بینی



 

درمان آرتروز , آرتروز زانوی

 

دانشمندان سوئیس موفق به ترمیم آسیب‌دیدگی‌ مفاصل زانو با استفاده از غضروف بینی شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان سوئیس از غضروف نوك بینی برای تسكین دردهای ورم مفاصل بینی بهره بردند.

این تكنیك می‌تواند در ترمیم منفذهای موجود در پوشش مفاصل زانو موفق عمل كرده و در برخی موارد نیز قادر به ترمیم روزنه‌هایی تا اندازه هشت سانتی‌متر مربع باشد.

شیوه نوین شامل ایجاد وصله غضروف با رشد دادن سلول‌های غضروف بینی درون یك لایه نازك است. این وصله سپس بر روی منفذ غضروف موجود قرار داده می‌شود.

در این درمان، یك نمونه بسیار ریز غضروف، با دو میلی‌متر قطر، از درون بینی گرفته می‌شود. این نمونه به قدری كوچك است كه هیچ نوع بخیه یا آسیب‌دیدگی به زانو را به دنبال نخواهد داشت.

سلول‌های استخراج‌شده قبل از كاشت در درون زانوی فرد با هدف پوشش و ترمیم آسیب‌دیدگی، در آزمایشگاه به مدت چندین روز در لایه‌یی مسطح رشد داده شده می‌شوند.

به این دلیل كه وصله مزبور از سلول‌های خود فرد گرفته می‌شود، هیچ نوع خطر پس زدن پیوند در این درمان وجود ندارد. این موفقیت می‌تواند به بیماران مبتلا به آرتروز شدید زانو و همچنین تاخیر در نیاز به جایگزینی مفصل به مدت چند سال كارآمد باشد.

پزشكان این شیوه را بر روی ده بیمار با آسیب‌دیدگی در ناحیه غضروف زانو از دو تا هشت سانتی‌متر مربع آزمایش خواهند كرد.

طی ماه‌‌های آینده آن‌ها از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی برای نظارت بر این پیوند بینی و چگونگی رشد آن در مقایسه با غضروف موجود در زانو بهره خواهند برد.

پروفسور «آنتونی هولاندر» متخصص مهندسی بافت و روماتولوژی دانشگاه باسل این موفقیت را هیجان‌آور توصیف كرده است.

به باور محققان، سلول‌های غضروف بینی بسیار سریع رشد كرده و آسیب‌دیدگی‌ها را در مقایسه با بافت‌های گرفته شده از سایر اعضای بدن به شكل كارآمدتری ترمیم می‌كنند..... / خبرگزاری ایسنا