دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

موفقیت دانشمندان در درمان آرتروز زانو با غضروف بینی



 

درمان آرتروز , آرتروز زانوی

 

دانشمندان سوئیس موفق به ترمیم آسیب‌دیدگی‌ مفاصل زانو با استفاده از غضروف بینی شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان سوئیس از غضروف نوك بینی برای تسكین دردهای ورم مفاصل بینی بهره بردند.

این تكنیك می‌تواند در ترمیم منفذهای موجود در پوشش مفاصل زانو موفق عمل كرده و در برخی موارد نیز قادر به ترمیم روزنه‌هایی تا اندازه هشت سانتی‌متر مربع باشد.

شیوه نوین شامل ایجاد وصله غضروف با رشد دادن سلول‌های غضروف بینی درون یك لایه نازك است. این وصله سپس بر روی منفذ غضروف موجود قرار داده می‌شود.

در این درمان، یك نمونه بسیار ریز غضروف، با دو میلی‌متر قطر، از درون بینی گرفته می‌شود. این نمونه به قدری كوچك است كه هیچ نوع بخیه یا آسیب‌دیدگی به زانو را به دنبال نخواهد داشت.

سلول‌های استخراج‌شده قبل از كاشت در درون زانوی فرد با هدف پوشش و ترمیم آسیب‌دیدگی، در آزمایشگاه به مدت چندین روز در لایه‌یی مسطح رشد داده شده می‌شوند.

به این دلیل كه وصله مزبور از سلول‌های خود فرد گرفته می‌شود، هیچ نوع خطر پس زدن پیوند در این درمان وجود ندارد. این موفقیت می‌تواند به بیماران مبتلا به آرتروز شدید زانو و همچنین تاخیر در نیاز به جایگزینی مفصل به مدت چند سال كارآمد باشد.

پزشكان این شیوه را بر روی ده بیمار با آسیب‌دیدگی در ناحیه غضروف زانو از دو تا هشت سانتی‌متر مربع آزمایش خواهند كرد.

طی ماه‌‌های آینده آن‌ها از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی برای نظارت بر این پیوند بینی و چگونگی رشد آن در مقایسه با غضروف موجود در زانو بهره خواهند برد.

پروفسور «آنتونی هولاندر» متخصص مهندسی بافت و روماتولوژی دانشگاه باسل این موفقیت را هیجان‌آور توصیف كرده است.

به باور محققان، سلول‌های غضروف بینی بسیار سریع رشد كرده و آسیب‌دیدگی‌ها را در مقایسه با بافت‌های گرفته شده از سایر اعضای بدن به شكل كارآمدتری ترمیم می‌كنند..... / خبرگزاری ایسنا

 

 

 


ویدیو مرتبط :
طب سوزنی و درمان زانو درد و آرتروز زانو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان آرتروز زانو با ورزش + تصاویر



آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو با ورزش + تصاویر
آرتروز مفصل زانو، شایع ترین بیماری تخریبی از میان مفاصل بدن می‌باشد.میزان ابتلا در خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر است. آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که از آن به بیماری مفصلی پیشرونده یاد می‌شود.از این بیماری به نام‌های استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می کنند.

تخریب پیشرونده مفصل در جامعه ما به نام آرتروز معروف است.با توجه به اینکه بیماری با افزایش سن پیشرفت می‌کند به آرتریت پیری نیز معروف است.علاوه برسن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، عوامل هورمونی و نژاد نیز می‌تواند در بروزاین بیماری دخیل باشند.


اگر دچار آرتروز زانو هستید تمرینات زیر که برای درمان این مشکل  تهیه شده اند موجب تقویت عضلات حمایت کننده زانو و افزایش انعطاف پذیری در این ناحیه می شود.با صرف چند دقیقه در روز  آرتروز زانو را با ورزش درمان کنید،این تمرینات  گذشته از اینکه درد زانو را تسکین می دهد به شما کمک می کند تا از زانوی سالم برخوردار شوید.


۱- بلند شدن روی پله ( Stair Step-Ups):

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 پای چپ را روی پله قرار دهید و  با دست محافظ یا نرده ی پله را بگیرید. با پای چپ بر روی پله بلند شوید تا صاف بایستید بدون اینکه پای راست روی پله قرار گیرد. ۲ ثانیه توقف کنید و به حالت اول باز گردید و پای راست را روی پله ی پایینی قرار دهید بطوری که هیچ وزنی روی پای چپ نباشد.این حرکت را ( بلند شدن روی پای چپ ) ۶ بار تکرار کنید. حال پای خود را عوض کنید و تمرین را تکرار کنید.در صورتی که انجام ۶ مرتبه این حرکت برای یک پا مشکل است هر ۳ حرکت یک بار پا را تعویض کنید.


 2- بالا و پایین ( Up and Downs ):

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

بر روی یک صندلی صاف و بدون دستی بنشینید و دست ها را در کنار بدن قرار دهید تا در حالت مساوی و متعادل قرار گیرند در حالی که کف پاها روی زمین قرار دارد.به آرامی بر روی پاها بلند شوید تا بدنتان در راستای قائم قرار گیرد.چند ثانیه در حال ایستاده قرار گیرید و سپس دوباره به آرامی بنشینید.این تمرین را به مدت حدود یک دقیقه تکرار کنید. در صورتی که بلند شدن از صندلی برای شما مشکل است می توانید یک بالش کوچک روی نشیمن صندلی قرار دهید. دقت کنید در حین بلند شدن شدن ونشستن نباید زانوها جلوتر یا کنار پنجه ی پاها رود.


۳- خم کردن زانو (Leg Flexes ):

 

 آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

روی زمین بنشینید و پاها را در مقابل خودتان دراز کنید و در کنار هم قرار دهید. برای حمایت بدن، دست ها را در پشت بدن روی زمین قرار دهید.پاشنه ی پای راست را روی زمین بکشید و به سمت باسن ببرید تا حدی که در ناحیه ی ران احساس کشش کنید.در این حالت ۵ ثانیه توقف کنید و پا را بآرامی به حالت اول باز گردانید سپس چند ثانیه استراحت کنید.این تمرین را ۱۰ بار تکرار کنید.تمام مراحل را برای پای دیگر انجام دهید.


۴- غلتک زانو ( Knee Rolls ) :

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 
بر روی زیر انداز یا یک پد ورزشی به پشت دراز بکشید زانوها را خم کنید و کف پاها را روی زمین بگذارید و دست ها را در کنار بدن روی زمین بگذارید و به بالا نگاه کنید.زانوها را با هم و به آرامی به سمت راست بیندازید تا جایی که در پهلو و پشت احساس کشش کنید. ۵ ثانیه در همین حالت بمانید و سپس بآرامی به حالت اول باز گردید و زانوها را به سمت چپ بیندازید.این تمرین را ۱۰ بار متناوی انجام دهید.


 ۵- به پشت بلند کردن ران ( Hip Extensions ) :

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

 به شکم بر روی یک پد ورزشی دراز بکشید و پاها را در کنار هم قرار دهید  و دست ها را جهت حمایت بدن زیر چانه قرار دهید.به زمین نگاه کنید.حال پای راست را بحالت صاف به پشت ، حدود ۵ تا ۱۰  سانتینتر از روی زمین بلند کنیدچند ثانیه توقف کنید و پا را بحالت اول باز گردانید. ۵ بار این تمرین را تکرار کنید و تمرین را برای پای چپ نیز انجام دهید.


۶- بلند کردن پهلویی پا ( Leg Lifts ) :

 

آرتروز زانو,درمان آرتروز زانو,ورزش برای درمان آرتروز زانو

 

بر روی یک پد ورزشی به پهلو دراز بکشید و برای حمایت دستتان را در زیر سر قرار دهید. پاها را صاف کنید و بآرامی پای بالایی را بلند کنید تا پاها از هم باز شود. تا جایی باز کنید که احساس ناراحتی نکنید.چند ثانیه در این حالت توقف کنید و سپس بآرامی به حالت نخست باز گردید . این تمرین را ۲۰ بار تکرار کنید و در مرحله ی بعد به پهلوی مقابل دراز بکشید و همین تمرین را برای پای دیگر انجام دهید.

منبع: elmevarzesh.com