دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

موجودات فضایی به زمین پیام می‌فرستند؟ / کشف بی‌سابقه سیگنال‌های رادیویی تکرار شونده از منبعی ناشناس



اخبارعلمی,خبرهای علمی,موجودات فضایی

این بار دیگر دانشمندان هم حیرت زده شده‌اند و نمی‌دانند با چه پدیده‌ای روبرو شده‌اند. دانشمندان برای اولین بار در جهان سیگنال‌های رادیوئی را کشف کرده‌اند که به صورت تکرار شونده و ممتد از منبعی ناشناس در فضا ارسال می‌شود.

فوران های نیرومند امواج رادیویی که به نام فوران های رادیویی زودگذر یا تند (FAST) شناخته شده اند، همانند نور آنی فلش دوربین در آسمان پدیدار می شوند.

اما بر اساس پژوهشی كه در نشریه نیچر {اینجا} منتشر شده،دانشمندان به تازگی یک فوران رادیویی یافته‌اند که بیشتر مانند یک چراغ چشمک‌زن یا رقص نور به نظر می‌رسد. در این رویداد چندین بار فوران های درخشانی از امواج رادیویی دیده شده است.

فوران های رادیویی زودگذر یا FRBها تا سال ۲۰۰۷ دیده نشده بودند. هر چند دانشمندان برآورد می کنند که هر روز هزاران مورد از آنها رخ می‌دهد، FRB تازه  هجدهمین موردی است که تاکنون دریافت شده است. ولی چرا هیچ یک از FRBهای دیگر چنین رفتار تکرارشونده‌ای نداشتند؟

جیسون دبلیو.تی. هسلز، نویسنده  اصلی پژوهش و دانشمند دستیار در بنیاد اخترشناسی رادیویی هلند (ASTRON) می گوید: «این امکان هست که ما تاکنون تنها درخشان ترین فوران های FRB را دیده باشیم.»

هسلز رهبر گروهی است که به کمک رادیوتلسکوپ آرسیبو در پورتوریکو رشته ای از ۱۱ فوران تکرارشونده را از چشمه ای یکسان در فضا دریافت کردند. او می‌گوید: «آرسیبو قدرت بسیار بیشتری دارد که به ما کمک می کند تپ های بسیار ضعیف تر را نیز ببینیم، و بنابراین شانس آشکارسازی تکرارها نیز بیشتر می شود.»

یك آشكارسازی بی‌سابقه
برآورد می شود که هر روزه نزدیک به ۱۰ هزار FRB در سرتاسر آسمان رخ می دهد. انرژی‌ای که این فوران ها در بازه زمانی بسیار کوتاه و میلی ثانیه ای خود آزاد می کنند هم ارز انرژی‌ است که خورشید در ۱۰ هزار سال تولید می کند. ولی بازه زمانی کوتاه آنها و پیش‌بینی ناپذیر بودنشان مشاهده  آنها را دشوار و چالش برانگیز کرده است. همه  FRBهایی که تاکنون دیده شده‌اند رویدادهایی تک-درخشی بودند؛ بر پایه  بیانیه  بنیاد اخترشناسی رادیویی هلند، این تنها رویداد چند-درخشی است که تاکنون دیده شده است.

رادیو تلسكوپ 305 متری آرسیبو نخستین FRB های تكرار شوند را شناسایی كرده است

بیشتر FRBها توسط آرسیبو، بزرگ ترین و قدرتمندترین رادیوتلسکوپ فعلی روی زمین که حدود ۱۵ برابر  قدرتمندتر از تلسکوپ پارکس استرالیاست دریافت شده اند. این FRB كه تازه كشف شده در اصل سال ۲۰۱۲ در یک برنامه پیمایش آسمان با آرسیبو دیده شده بود ولی در رصدهای بعدی با همین تلسکوپ، هیچ نشانه هایی از فعالیت دوباره  آن دیده نشد. با این وجود دانشمندان در یک بازبینی از مشاهدات بایگانی شده  این تلسکوپ، ۱۰ فوران دیگر که با آن فوران نخست سازگاری داشت را آشکار کردند.

ولی به گفته  هسلز، این فوران های زودگذر نظم ویژه ای ندارند. در یک مورد که وی آن را یک «آشکارسازی باورنکردنی» خواند، شش تپ درخشان در مدت بیش از ۱۵ دقیقه رخ می دهد.

او می گوید: «ما همچنین رصدهای یک ساعته  فراوانی نیز داشتیم که در آن ها هیچ چیز دیده نمی شد.»

سرچشمه  FRBها هنوز پس از یک دهه که از یافته شدنشان می گذرد شناخته نشده است. یک چشمه  احتمالی برای این فوران‌های هولناک می تواند برخورد فاجعه بار میان دو جرم نیرومند باشد که به نابودی هر دو انجامیده است. ولی سرشت تکرارشونده  این یافته  تازه نشان می دهد که حداقل برخی از آنها در پی رویدادهایی پدید می آیند که به نابودی سرچشمه منجر نشده و آن را برای فوران در روزی دیگر نگه می دارد.

 

اخبارعلمی,خبرهای علمی,موجودات فضایی

 

هسلز می گوید: « هیچ FRB به طور قطعی به عنوان یک رویداد نابودکننده شناسایی نشده است.» در پژوهشی كه در نشریه  نیچر منتشر شده آمده است که برای نخستین بار رد یک FRB را گرفته و به یک کهکشان که میزبان آن بوده رسیده‌اند، ولی سرچشمه  دقیقش هنوز شناخته نشده است.

ولی هسلز با اشاره به پژوهش  دیگری که در ماه دسامبر منتشر شده بود و در آن از یک FRB جدید گفته شده بود که می توانست از یک ستاره ی نوترونی پوشیده در غبار سرچشمه گرفته باشد عقیده دارد که آن یافته ها تکمیل کننده یافته  گروه او هستند.

این گروه امیدوار است که در آینده کهکشانی را که میزبان احتمالی این FRBهای تکرارشونده است شناسایی کند. هدف گروه این است که با پیوند تلسکوپ نیرومند آرسیبو و تلسکوپ های دیگر در اروپا به دقت کافی برای شناسایی دقیق تر سرچشمه این فوران ها دست پیدا كنند  و سپس از آن جا با کمک داده های بسیار پرجزییات نوری یا فروسرخ بتوانند کهکشان میزبان را نیز شناسایی کنند.


ویدیو مرتبط :
کشف سیاهچاله عجیب که ورود موجودات فضایی به زیر زمین است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رسیدن سیگنال های رادیویی مرموز به زمین/ رمزگشایی از پیام بیگانگان فضایی



اخبار,اخبار علمی,رسیدن سیگنال های رادیویی مرموز به زمین

اخبار علمی - رسیدن سیگنال های رادیویی مرموز به زمین/ رمزگشایی از پیام بیگانگان فضایی

ستاره شناسان از شنیده شدن سیگنال های رادیویی مرموزی خبر داده اند که احتمال می رود از سوی بیگانگان فضایی در کائنات منتشر شده باشد.

  یک ستاره شناس انگلیسی در سال 1967 سیگنال های ضربان داری را که از فضای خارج از منظومه شمسی می آمدند تشخیص داد.

تا چند ماه وی این نظریه را مطرح کرد که این سیگنال ها می تواند از یک منشا هوش خارج از منظومه شمسی نشات گرفته باشد اما بعدها اثبات شد که منبع این سیگنال ها ستاره هایی با سرعت گردش بسیار زیاد موسوم به تپ اختر هستند.

با این حال، شنیده شدن یک سری جدید از سیگنال های مرموز موسوم به "انفجار رادیویی سریع" (FRBs) دوباره ذهن ستاره شناسان را به خود مشغول کرده است که ممکن است این سیگنال ها پیام بیگانگان فضایی باشد.

این سیگنال ها از آن جهت یک راز هستند که مشخص نیست چه چیزی می تواند چنین انفجارهای کوتاه اما شدیدی را تولید کند.

این امر گمانه زنی هایی را در مورد منشا این سیگنال ها مطرح کرده است از جمله برخورد ستاره ها یا پیام هایی که به طور مصنوعی شکل گرفته باشند.

  اخبار,اخبار علمی,رسیدن سیگنال های رادیویی مرموز به زمین

 نخستین FRB در سال 2007 توسط تلسکوپ های رادیویی شنیده شد اما این امواج بسیار موقتی بودند و تصادفی به نظر می رسیدند و چند سال طول کشید تا ستاره شناسان توافق کنند که این سیگنال ها ناشی از نقص در یکی از تجهیزات تلسکوپ نبوده است.

این سیگنال که فقط پنج میلی ثانیه طول کشید به افتخار کاشف آن دانکن لوریمر، انفجار لوریمر نامگذاری شد.

این انتشار رادیویی بسیار پراکنده بود و  کارشناسان گفتند این امواج می بایست از یک فاصله بسیار دور و احتمالا میلیاردها سال نوری آن طرف تر آمده باشد.

تخمین های اولیه حاکی از آن بود که روزانه 10 هزار رویداد از این نوع اتفاق می افتد اما در واقع شنیده شدن امواج دیگر در سال 2012 دانشمندان را بیشتر به فکر فرو برد.

این زمانی بود که تلسکوپ رادیویی پارکس در استرالیا همراه با گروه دیگری از سیگنالها، سیگنال FRB دیگری را شنید ، اما اینکه فقط پارکس این سیگنال ها را تشخیص می داد موجب شد دانشمندان فکر کنند این امواج خطا و نقص تجهیزاتی است.

تا اینکه، کشف اخیر در ماه اوریل سال جاری توسط یک تلسکوپ رادیویی بزرگ در پورتو ریکو دانشمندان را متقاعد کرد که این سیگنال ها واقعی هستند.

اما این دانش پژوهان هنوز نتوانسته اند پاسخی در توضیح چرایی و چگونگی این سیگنال ها ارائه کنند.

نظریه هایی که تا کنون در مورد منشا این سیگنال ها مطرح شده، شامل ظهور کوتوله های سفید، ستاره های سوزان، برخورد ستاره های نوترونی و وسوسه انگیزترین نظریه سیگنال هایی از سوی بیگانگان فضایی است.

 اخبار,اخبار علمی,رسیدن سیگنال های رادیویی مرموز به زمین

"نیگل واتسون" نویسنده کتاب راهنمای یوفو می گوید: این یافته های شگفت انگیز حاکی از آن است که یک پدیده ستاره شناختی ناشناخته یا غیر معمول و یا یک شبکه بزرگ ارتباطی بیگانه و وجود اشکالی از حیات هوشمند در کانئات است.

وی افزود: هر سیگنال غیر معمول از فضای خارج ما را ترغیب می کند تا فکر کنیم نکند از سوی یک تمدن بیگانه باشد. از آنجا که این سیگنال بسیار گریزان و تفسیر آن دشوار است از این رو باید تحلیل و بررسی های بیشتری در مورد آن صورت گیرد.

این پژوهشگر اظهار داشت: اگر این یک سیگنال بیگانه باشد و ما- ساکنان زمین - در این کائنات عظیم تنها نباشیم می تواند تاثیر عظیمی بر درک ما از جایگاهمان در جهانیان بگذارد.

وی تاکید کرد : اما در حال حاضر FRB ها هنوز یک راز سر به مهر هستند.

برای تعیین دقیق اینکه این سیگنال ها از کجا می آیند و عامل شکل گیری آنها چیست مطالعات و رصد های بیشتری در آینده لازم است و تا آن زمان منتفی کردن هر نظریه خاصی دشوار است.

 

اخبار علمی -  مهر