دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مهمترین دلایل كمبود آهن



 

 

مهمترین دلایل كمبود آهن

 

كم خونی ناشی از فقر آهن زمانی اتفاق می افتد كه بدن آهن كافی نداشته باشد. 

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، فلز آهن برای بدن بسیار حائز اهمیت است چون كمك می كند كه اكسیژن كافی به تمام اندام ها و سلول ها برسد. بدن از آهن برای تولید هموگلوبین استفاده می كند. هموگلوبین بخشی از گلبو لهای قرمز خون را تشكیل می دهد. اگر در بدن آهن كافی وجود نداشته باشد، گلبول های قرمز كوچكتر شده و تعداد آنها نیز كمتر می شود. به این ترتیب از میزان هموگلوبین خون كاسته شده و به بدن اكسیژن كافی نمی رسد. 

به گزارش سایت اینترنتی وب ام دی، مهمترین دلایل كمبود آهن شامل دریافت ناكافی آهن به دلیل رژیم غذایی حاوی آهن اندك مثل رژیم های گیاه خواری، جذب ناكافی آهن در اثر اسهال، كاهش ترشح اسید معده، مشكلات گوارشی یا تداخلات دارویی، افزایش نیاز بدن به آهن با هدف افزایش حجم خون مثلا در دوران نوزادی، نوجوانی، بارداری و شیردهی و بالاخره خون ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و یا در اثر جراحات یا مشكلاتی چون همورویید (بواسیر) یا بیماری های بدخیم و انگل ها هستند. كمبود آهن در مردان بزرگسال معمولا در اثر از دست دادن خون بروز می كند..... /  خبرگزارى ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
یکی از مهمترین دلایل اختلاف امت-سید کمال حیدری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كمبود آهن در زنان باردار باعث سقط جنين



 

 

 

به گفته متخصصان تغذيه كمبود اهن در زنان باردار باعث افزايش سقط جنين، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان مي شود.



یكي از شايعترين انواع كم خوني ،ناشي از فقرآهن است اگر براي ساخت گلبول هاي قرمز خون آهن به مقدار كافي در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخاير آهن خوداستفاده مي كند و زماني كه كمبود آهن ادامه پيدا كند و ذخاير آهن بدن هم تمام شود كم خوني ناشي از فقر آهن بوجود مي آيد.



از عوامل كم خوني مي توان به كمبود آهن در رژيم غذايي روزانه، ابتلا به آلودگي هاي انگلي و بيماري هاي عفوني، عادات نامناسب غذايي مثل خوردن چاي 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و كمبود آهن مورد نياز در دوران حساس زندگي به خصوص دوران كودكي و بارداري اشاره كرد.

 


علائم اين كم خوني شامل رنگ پريدگي ، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگيجه و سردرد، خستگي و كسل بودن و حالت تهوع است. كمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان و افزايش سقط جنين و تولد نوزاد مرده مي شود.

 


استفاده از مواد غذايي حاوي آهن مثل گوشت، ميگو، ماهي،‌زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شير در برنامه غذايي روزانه استفاده از انواع خشكبار مثل توت، كشمش، برگه آلو، انجيرخشك، پرهيز از نان هاي سفيد و نان هاي حاوي جوش شيرين و استفاده از مواد داراي ويتامين ث يا ميوه هاي ترش مثل مركبات همراه با مواد غذايي حاوي آهن مي تواند از كم خوني ناشي از فقرآهن جلوگيري كند.