دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

منشاء علائم رایانه‌ای را بشناسید



 

 

منشاء علائم رایانه‌ای را بشناسید

 

گزارشی از تاریخچه یا منشاء نشانه های رایانه ای اخیرا منتشر شده است. نشانه هایی که روزانه هزاران بار از آنها استفاده می کنیم اما شاید نگاه یا ذهنمان تنها چند صدم ثانیه درگیر فکر کردن به آنها شود.

نشانه های مختلفی که به منظور دادن دستورهای متفاوت به رایانه ها مورد استفاده قرار می گیرند را امروزه می توان در هر جا ، بر روی لباس ها ، در داخل خودروهای اتوماتیک و بسیاری از ابزارها و کاربردهای دیگر مشاهده کرد.

 

 

نشانه انرژی

در زمان جنگ جهانی دوم مهندسان از سیستمی دوتایی برای برچسب زدن به کلیدهای خاموش و روشن انرژی دستگاه های مختلف استفاده می کردند: یک 1 به معنی روشن و یک 0 به معنی خاموش.

در سال 1973 کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک نشانه ای به گونه ای ترکیبی به شکل یک دایره شکسته با خطی در میان شکستگی را به عنوان نشانه حالت آماده باش انرژی یا Standby انتخاب کرد که تا کنون نیز این نشانه به همان معنی پابرجا باقی مانده است اما موسسه مهندسان الکتریکی و الکترونیکی با اعلام مبهم بودن مفهوم این نشانه، مفهوم آن را به مفهوم ساده انرژی تغییر دادند.

 

 

دستور

شکل میدان اردوگاه های سوئدی ها و لوگوی اپل چه نقطه مشترکی می توانند با هم داشته باشند؟ «اندی هرتزفلد» از تیم سازندگان رایانه های مک هنگامی که به همراه تیمش در حال مطالعه بر روی چگونگی ترجمه دستورهای موجود در لیست دستورهای رایانه به یکی از کلیدهای صفحه کلید بود، تصمیم به افزودن یک کلید عملیاتی گرفت. ایده وی بسیار ساده بود، زمانی که این کلید به همراه کلیدهای دیگر فشرده می شود می تواند دستوری متناسب با کلیدهای فشرده شده را از میان لیست دستورها فعال کند. جابز از این ایده به هیچ وجه استقبال نکرد و از آن برای نمایش دادن لوگوی اپل استفاده کرد.

هرتزفلد در پاسخ گفت:«تعداد لوگوهای اپل بر روی نمایشگر بسیار زیاد است و این مسخره است! ما در حال از بین بردن تاثیر لوگوی اپل هستیم». سپس بازطراحی دوباره ای از این نشانه انجام گرفت و طراحی به نام «سوزان کر» با استفاده از واژه نامه بین المللی نشانه ها و انتخاب یکی از نشانه های منتصب به سوئد که برای نشانه گذاری مناطق مناسب برگزاری اردوها استفاده می شد، به منظور نشان دادن «نشانه ای برای مکان مورد علاقه» کاربر بر روی صفحه کلید برای همیشه بر روی صفحات کلید کاربران رایانه های اپل جا گرفت.

 


بلوتوث

حتما داستان پادشاه دانمارکی ها را در قرن دهم میلادی شنیده اید. «هارالد بلاتند» به پادشاه دندان آبی شهرت داشت. وی علاقه فراوانی به میوه جنگلی «تمشک آبی» یا بلوبری داشت و تعدادی از دندان هایش برای همیشه آبی رنگ شدند. آنچه شاید ندانید این است که نشانه بلوتوث یا «دندان آبی» در واقع ترکیبی از دو حرف اول نام این پادشاه است. اولین نشانه بلوتوث از شکلی دندان مانند نیز برخوردار بود اما فعل و انفعالات نشانه ای اینجا پایان نگرفت. به دلیل اینکه «بلاتند» در متحد کردن اقوام متفرقی که اکنون در نروژ، سوئد و دانمارک ساکن هستند نقشی کلیدی به عهده داشته است، فناوری بلوتوث به گونه ای طراحی شده تا همکاری میان صنایعی از قبیل رایانه، تلفن همراه و اتوموبیل سازی را فراهم آورد.

 

 

USB

نماد تصویری USB مشابه عصای سه شاخه نپتون، خدای دریاها در افسانه های یونانی، طراحی شده است. طراحان نشانه USB به جای استفاده از یک مثلث در بالای هر یک از شاخه های این نشانه تصمیم گرفتند از یک مثلث، یک مربع و یک دایره استفاده کنند. این طرح با هدف نمایش دادن دستگاه های جانبی متعددی که می توانند با استفاده از این فناوری به رایانه وصل شوند، اجرا شده است.

 

 

پخش

با وجود اینکه کلیدهای پخش/مکث از ساکنان بومی صفحه کلید رایانه ها نیستند، در نهایت جای خود را در میان کلیدهای صفحه کلید رایانه ها، پخش کننده های چند رسانه ای و بسیاری دیگر از ابزارهایی که توانایی پخش فایل های ویدیویی یا صوتی را دارند، باز کرد. متاسفانه تا کنون منشاء خاصی برای توضیح مثلثی که برای پخش و دو خط موازی که برای مکث در نظر گرفته شده یافته نشده است. این نشانه ها اولین بار در دهه 1960 بر روی کاستهای قرقره ای نمایان شدند. در برخی کلیدها این نشانه ها به صورت ترکیبی برای نمایش دادن کاربرد بازبینی فیلم یا جلو بردن سریع فیلم مورد استفاده قرار می گیرند. جهت این مثلث بر روی فیلمهای ویدئویی مسیر گردش کاست را نمایش می داد.

 


مکث

از زمانی که این نشانه دیده شده و مورد استفاده قرار گرفته بسیاری اعلام کرده اند این نشانه یادآور نمادی از اتصالی باز بر روی یک مدار الکترویکی است. برخی از آن به عنوان نشانه توقفی یاد می کنند که توده ای از میان آن خالی شده است. با این حال منشاء کلاسیکتری نیز برای توضیح این نشانه وجود دارد: در نت نویسی های موسیقی، این نشانه به معنی سکوت نمایش دهنده یک وقفه یا انتظار است.

 


خواب

حالت انتظار یا Standby رایانه افراد را گیج می کرد و از این رو تصمیم به تغییر نام آن گرفته شد و به منظور تشبیه آن به حالت خواب در انسان که طی آن مغز انسان نه روشن است و نه خاموش، نام خواب برای این کلید در نظر گرفته شد و نشانه آن نیز هلال باریک ماه انتخاب شد.

 

 

@

تنها نشانه این لیست که در مجموعه موزه هنرهای مدرن رتبه ای به خود اختصاص داده است نشانه @ است که به احتمال زیاد در واژه های مرتبط با شبکه و اینترنت ریشه دارد. این نشانه از نامهای متعددی برخوردار است از جمله حلزون در کشورهای ایتالیا و فرانسه، موش در چین و دم میمون در آلمان. در سال 1971 «ریموند تاملینسون» برنامه نویس شرکتی به نام «برنک و نیومن» تصمیم به قرار دادن نشانه ای میان آدرس های شبکه گرفت تا کاربران را از ترمینال ها جدا کند. پیش از این نیز در سال 1885 نشانه @ به مفهوم "در مقیاس" بر روی برخی از صفحه کلیدها مورد استفاده قرار می گرفت. حتی برخی معتقدند این نشانه در قرن ششم میلادی نیز وجود داشته و به عنوان نشانه ای برای سالهای پس از مرگ مسیح مورد استفاده قرار می گرفته است.

 

 

FireWire

در سال 1995 گروهی کوچک از سازندگان فناوی FireWire در صدد طراحی نشانه ای برآمدند که می توانست با دقت ویژگی های فناوری که در حال تکمیل آن بودند را آشکار کند. کارایی اصلی این فناوری اتصال پر سرعت برای تجهیزات دیجیتال صوتی و تصویری بود. به همین دلیل طراحان نمادی را با سه شاخه به نشانه تصویر، صوت و اطلاعات طراحی کردند. این نماد در ابتدا قرمز رنگ بود اما بعدها به دلایل نامشخصی به رنگ زرد تغییر یافت.

 

 

SBBOD

این نماد نام های متعددی دارد: گردونه سرنوشت هایپنو، پیتزای چرخنده، مارپیچ مرگ و SBBOD یا «توپ مرگ ساحلی چرخنده». اپل این نشانه را رسما به عنوان «مکان نمای چرخنده انتظار» معرفی کرده است. این نشانه که اولین بار در اپل OSX مورد استفاده قرار گرفت و استفاده از آن ادامه پیدا کرد، زمانی دیده می شود که نرم افزاری توانایی اجرا شدن یا پاسخ دادن به سیستم عامل را ندارد. بسیاری بر این باورند این نشانه به گونه ای تکامل یافته مکان نمای ساعت مچی است که این شرکت اولین بار در مدلهای اولیه مک OS استفاده کرد.

 

 

اترنت

آنچه امروزه به عنوان نشانه پورت اترنت شناخته می شود با وجود اینکه اترنت سال ها پیش ابداع شده، در واقع توسط دیوید هیل موسسه IBM طراحی شده است. به گفته وی این نشانه بخشی از یکسری نشانه ها بود که تمامی آنها اتصالات شبکه های محلی مختلف را که فعال بودند نشان می دادند. در این نشانه ردیفی از بلوکهایی نامرتب رایانه ها و ترمینالهای مختلفیده می شود.


ویدیو مرتبط :
راه و بی راه | منشاء کبر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علائم اعتیاد اینترنتی را بشناسید



 

اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی‌قراری، تفکرهای وسواسی و یا خیالبافی راجع به اینترنت از علائم اعتیاد به اینترنت است.

به گزارش ایسنا، اعتیاد اینترنتی، همزمان با افزایش دسترسی روزانه مردم به منابع آنلاین شایع‌تر می‌شود. وب، اطلاع‌دهنده، مفید، دارای منابع غنی و سرگرم‌کننده است. اما برای بسیاری از مردمی که به آن معتادند، این منافع، در حال تبدیل شدن به آسیب‌ها و نابهنجاری‌های روانی و رفتاری است.

برخی از کارشناسان نیز ترجیح می‌دهند به جای واژه «اعتیاد به اینترنت»، از واژه «اعتیاد به کامپیوتر» استفاده کنند. چراکه هستند افراد زیادی که ساعت‌ها با کامپیوتر کار کرده و به آن وابسته‌اند، اما اصلاً، به اینترنت حتی فکر نمی‌کنند.

برخی دیگر نیز اظهار می‌دارند که اصلاً چیزی به عنوان اختلال اعتیاد اینترنتی وجود ندارد. این گروه معتقدند که لذتی که به‌خاطر استفاده از کامپیوتر به فرد دست می‌دهد، به هیچ وجه قابل مقایسه با لذت حاصل از ماده مخدر نیست.

تحقیقاتی هم که اخیراً راجع به اعتیاد اینترنتی صورت گرفته‌اند، چندین معیار را برای اعتیاد به اینترنت و بازشناسی آن برشمرده‌اند.

سه مورد از این معیارهای مهم عبارتند از موقعی که شخص سعی می‌کند تا از اینترنت خارج شود، احساس بی‌قراری و بدخلقی می‌کند؛ از اینترنت، برای فرار از مشکلات و یا کاستن از احساس یأس و ناامیدی، گناه، اضطراب و یا افسردگی استفاده می‌شود؛ کاربر اینترنت در مورد میزان و وسعت استفاده خود از اینترنت، به اعضای خانواده و یا دوستانش دروغ گفته و آن را کتمان می‌کند.

نهایتاً، شخص با وجود هزینه بالای استفاده از اینترنت، مکرراً از آن استفاده در مورد شدیدترین الگوهای مصرف، این بازگشت ممکن است حتی بعد از سال‌ها کنترل و پرهیز، به سرعت اتفاق بیفتد.

بر اساس مقاله‌ای که از سوی دفتر مطالعات و رسانه‌ها منتشر شده و اطلاعات این گزارش از آن برگرفته شده است؛ در پاسخ به سوال اینکه اینترنت واقعاً چه چیزی دارد که افرادی که از آن استفاده می‌کنند، به‌طور بالقوه دچار رفتارهای مخرب می‌شوند و اینکه چرا برخی مردم خودشان را در معرض خطر از دست‌دادن شغل، ازهم‌گسیختگی روابط و یا زیان‌های مالی قرار می‌دهند، دیدگاه‌های مختلفی از زوایای گوناگون بیان شده است.

از طرفی، اعتیاد به اینترنت یک پدیده بین‌رشته‌‏ای است و علوم مختلف پزشکی، رایانه‏‌ای، جامعه‏‌شناسی، حقوق، اخلاق و رواشناسی هر یک از زوایای مختلف این پدیده را مورد بررسی قرار داده‏اند. در هر یک از این علوم مختلف، نظریه‏‌هایی برای این اختلال مطرح شده است.

هم‌چنین در بسیاری از موارد، نظریه‌‏های مطرح شده، از چارچوب یک علم خارج می‏‌شود و ترکیبی از مفاهیم چندین علم را دربرمی‏‌گیرد. با وجود پژوهش‌های فراوان و تلاش‌های هماهنگ برای شناسایی مهمترین عوامل گرایش فرد به اعتیاد به اینترنت، همچنان موارد مبهم و پرسش‌های بسیاری فراروی محققان و متخصصان این حوزه قرار دارد.

وجود دیدگاه‏‌ها، نظرات، تبیین‌ها و اختلاف‌نظر در مورد نحوه پدید آمدن، طبقه‏‌بندی، تشخیص، تداوم و استمرار اعتیاد به اینترنت، به پیچیدگی و معماگونه ‌بودن این آسیب اشاره دارد. به همین دلیل است که هنوز هیچ فرد، نظریه و دیدگاهی که قادر به تبیین تمامی «رفتارهای اعتیادگونه» باشد، مطرح نشده است.... / تحلیل : عصر ایران