دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

معمای خواب در ژن‌ها نهفته است/ روزانه چند ساعت می‌خوابید؟



اخبار , اخبار علمی , معمای خواب در ژن‌ها

اخبار علمی - معمای خواب در ژن‌ها نهفته است/ روزانه چند ساعت می‌خوابید؟

مطالعات محققان نشان می‌دهد که مدت زمان خواب با دو بخش از DNA در ارتباط است.

محققان امریکایی در این مطالعه حدود 4700 نفر از اروپا، امریکا، استرالیا و دو رگه های افریقایی و امریکایی را مورد بررسی قرار دادند. در این تحقیق به پردازش اطلاعات ژنتیکی و میانگین مدت زمان خواب پرداخته شد. نتایج تحقیقات نشان داد که دو بخش از دی ان ای با مدت زمان خواب معمولی روزانه یک شخص در ارتباط هستند.

 

یکی از دو بخش با مدت زمان خوابی بیشتر از حد معمول و نرمال در ارتباط است. تحقیقات گذشته نشان داده بودند که همین بخش با سوخت و ساز بهتر قند و احتمال پایین تر اختلالات بیش فعالی در ارتباط بوده است. اما بخش دیگر دی ان ای نیز با خوابی کمتر از حد معمول در ارتباط است و تحقیقات گذشته نیز نشان داده بودند که همین بخش با افزایش خطر ابتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی در ارتباط است.

 

دکتر "دانیل گاتلیب"، مدیر مرکز اختلالات خواب بوستون در این رابطه می گوید: "الگوهای خواب در اشخاص مختلف با تفاوت های ژنتیکی در ارتباط هستند. این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که در رابطه با تاثیر ژنتیک بر خواب انجام شده و می توان امیدوار بود که با ادامه چنین مطالعاتی می توان به نحوه، تاثیر و  عملکرد بهتر خواب و همینطور ارتباط بین خواب و ژنتیک پی برد.

 

این موضوع زمانی بیش از پیش اهمیت پیدا می کند که شخص با بیماری هایی از جمله بیماری های روحی و روانی یا دیابت دست به گریبان باشد و نقش خواب بسیار پر رنگ می شود. اما از سوی دیگر، کمبود خواب یا خواب بیش از حد می تواند باعث بروز مشکلات سلامتی متعددی از جمله چاقی، دیابت، بیماری های قلبی - عروقی، بیماری های روانی و ذهنی و ... شود.

 

مطالعات محققان در سال 2013 میلادی نشان داده بود که ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم در افرادی که کمتر از شش ساعت در طول شبانه روز استراحت می کنند، 30 درصد بیش از سایرین است. در نتیجه، این تحقیق بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. اما محققان هنوز به اطلاعات دقیق تر از ارتباط بین این دو بخش از DNA  و خواب دست نیافته اند و این مطالعه نیازمند تحقیقات تکمیلی و دقیق تری است.
اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
مستند معمای خواب - قسمت سوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روزانه به چند ساعت خواب نیاز داریم ؟



خواب,میزان خواب نوزاد,علل بی خوابی,چگونه بهتر بخوابیم

روزانه به چند ساعت خواب نیاز داریم ؟
بیشتر مردم وقتی کم خوابیده باشند می‌فهمند. اما کم یعنی چقدر؟ یا جور دیگر بپرسیم: چقدر خواب کافی است؟ نتیجه تحقیقات بنیاد ملی خواب ایالات متحده نشان می‌دهد نیاز گروه‌های مختلف سنی به خواب با هم فرق می‌کند.
عواملی مثل بی‌برنامگی، مصرف الکل و محرک‌های دیگر مثل قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، و صد البته زنگ ساعت و نور خورشید، می‌توانند ساعت زیستی (یا همان سایت بیولوژیک) انسان را به‌هم بریزند.

بنیاد ملی خواب آمریکا که یک مؤسسه خیریه در ایالت ویرجینای آمریکاست، می‌گوید برای فهمیدن این‌که یک نفر چقدر باید بخوابد باید به سبک زندگی‌ او نگاه کرد. اما به‌طور کلی می‌توان اعداد زیر را پیشنهاد کرد:

 

نوزاد (تا ۳ ماه): در حالت ایده‌آل باید بین ۱۴ تا ۱۷ ساعت از هر شبانه‌روز را بخوابد، هرچند ممکن است ۱۱ تا ۱۳ ساعت هم کافی باشد. بهتر است خواب نوزاد بیش از ۱۹ ساعت نشود.
قنداقی (۴ تا ۱۱ ماه): میزان توصیه شده بین ۱۲ تا ۱۵ ساعت است. در کمترین حالت ۱۰ ساعت. بعد از سه ماهگی، خواب به‌هیچ‌وجه نباید از ۱۸ ساعت بیشتر شود.


نوپا (تا ۲ ساله): عدد پیشنهادی بین ۱۱ تا ۱۴ ساعت است، اما هر رقمی از ۹ تا ۱۶ ساعت قابل قبول است.
پیش‌دبستانی (۳ تا ۵ سال): متخصصان معتقدند ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب برای این گروه سنی عالی است. کمتر از ۸ یا بیشتر از ۱۴ ساعت مناسب نیست.

 

خواب,میزان خواب نوزاد,علل بی خوابی,چگونه بهتر بخوابیم

 نوزادها بیش از همه به خواب نیاز دارند – حتی تا ۱۹ ساعت در شبانه‌روز هم عادی است


مدرسه‌رو (۶ تا ۱۳ سال): توصیه بنیاد خواب ملی آمریکا ۹ تا ۱۱ ساعت خواب در شبانه‌روز است. کمتر از ۷ یا بیشتر از ۱۲ ساعت خوب نیست.
نوجوان (۱۴ تا ۱۷ سال): خواب مناسب برای این گروه ۸ تا ۱۰ ساعت است. کمتر از ۷ و بیشتر از ۱۱ ساعت توصیه نمی‌شود.
جوان (۱۸ تا ۲۵ سال): برای این گروه ۷ تا ۹ ساعت خواب مناسب است. حد پایینی ۶ و حد بالایی ۱۱ ساعت پیشنهاد شده.


بزرگ‌سال (۲۶ تا ۶۴ سال): مثل گروه قبلی.
بازنشسته (۶۵ سال به بالا): در این سن ۷ یا ۸ ساعت خواب در شبانه‌روز مناسب است. خواب نباید از ۵ ساعت کمتر یا از ۹ ساعت بیشتر شود.

 

چگونه بهتر بخوابیم ؟
متخصصان بنیاد ملی خواب آمریکا برای بهبود کیفیت خواب هم توصیه‌هایی دارند. مهمترین این توصیه‌ها این است که خواب “در اولویت باشد”.
نکات دیگر این‌هاست:
- برنامه خواب‌ ثابت داشته باشید، حتی آخر هفته‌ها
- قبل از خواب به کاری مشغول شوید که برای‌تان آرامش‌بخش باشد.
- هر روز ورزش/نرمش کنید.
- دما، صدا، و نور اتاق‌خواب را به اندازه مطلوب‌تان نگه دارید.
- تشک و بالش راحت انتخاب کنید.
- از “خواب‌دزدها”، مثل الکل و کافئین، بپرهیزید.
- پیش از خواب وسایل الکترونیکی را خاموش کنید.
منبع : gadgetnews.ir